Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. Adeavaruri Biblice privind Invierea privite de unii drept erori! 
    Banned
    Asa, spre exemplu, cand vine vorba de numarul femeilor care au vizitat primele mormantul profetului 'Isa (pacea lui Allah fie asupra sa!) cei patru evanghelisti se contrazic :

Matei 28 : 1 "Dupa ce a trecut sambata, cand se lumina de ziua intai a saptamanii (Duminica), au venit Maria Magdalena si cealalta Marie ca sa vada mormantul"

Marcu 16 : 16 "Si dupa ce a trecut ziua sambetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salomeea au cumparat miresme, ca sa vina sa-L unga"

IOAN 20: 1 In ziua dintii a saptaminii, Maria Magdalina s'a dus disdedimineata la mormint, pe cind era inca intunerec; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormint.
    Evanghelistii care descriu aceste evenimente legate de Invierea Domnului Isus ,nu se contrazic unii pe altii ,ci descriu evenimentul completandu-se unii pe altii!
    Matei arata ca erau cele doua Marii si Marcu adauga si pe Salomeea!
    Aici nu este nici o contradictie ,ci este o constituire a evenimentelor facuta de "martorii" acestor evenimente!
    Evanghelistii nu se contrazic intre ei ,ci se completeaza!
    A spune ca aceeste completari sunt erori reprezinta o necunoastere a Scripturii sau o cunoastere sumara.
    Binenteles ca ateii si dusmanii crestinismului, folosesc aceasta constituire a evenimentelor invierii pentru a ataca Scriptura si a nega divinitatea Cuvantului lui Dumnezeu!

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    eu una nu vad cum se contrazic cei 3 evanghelisti, e exact cum a spus d-l simion ei se completeaza...auzi erori!

3. so what???????????? 
    membru de onoare maryam's Avatar
    aloooooooooooooooo,n-ai putea sa centralizezi toate povestile astea intr-un topic semnat by simeon :smile26: ????????Nu de alta dar ne tot inselam de fiecare data cand deschizi un nou topic ca ti-a venit mintea de unde s-a dus.
    Uite dc nu te descurci am un volum din povesti nemuritoare,sa te inspiri.

fata de gasca cum sunt te scap de povara alegerii titlului :
    "daca te dau afara pe geam ,intra pe usa!"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    moderator amal's Avatar
    cei 4 evanghelisti avand Duh Sfant de ce nu au relatat clar si precis cum s-a intamplat, in cunostiinta de cauza?
    aici poate fi vorba de relatarea diferita a unor persoane diferite a aceluiasi eveniment sau de "telefonul fara fir", in care au aparut erori...deci pare relatarea unor oameni obisnuiti...ori evanghelistii nu erau chiar oricine, si ar fi trebuit sa aiba cam aceesi relatare...

in fine, exista alte contraziceri, mai importante care nu pot fi combatute...si carora nu le-a gasit nimeni explicatie nici pe acest forum. mie ca si crestina, nu mi le-a explicat nimeni, si am avut dorinta si intentia ca acele aspecte sa-mi fie lamurite.

5.  
    Banned
    EROAREA NR. 2 :

Cand au venit aceste femei la mormant ?

Ioan 20 : 1 "Iar in ziua intai a saptamanii (Duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de dimineata, fiind inca intuneric(...)"

Marcu 16 : 2 " Si dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii (Duminica), pe cand rasarea soarele, au venit la mormant"
    Aceste relatari ale Evanghelistilor nu se contrazic! Noi romanii spunem la aceasta perioada de timp ,cand este sa rasara soarele sau este aproape apus ,perioada cand se ingana ziua cu noaptea ! Atunci este intuneric dar incepe sa rasara si soarele,sa se faca de ziua!
    Mai mult decat atata ,precizarea facuta de Marcu,"pe cand" arata ca inca nu era rasarit soarele ci actriunea era in desfasurare ,deci exact cum am zis eu,se ingana ziua cu noaptea! Deci in cazul acesta ,ambii evanghelisti au dreptate ,doar ca relateaza intamplarea din puncte de vedere diferite si de fapt se completeaza in relatarea lo!

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Simion Ioanas
    Aceste relatari ale Evanghelistilor nu se contrazic! Noi romanii spunem la aceasta perioada de timp ,cand este sa rasara soarele sau este aproape apus ,perioada cand se ingana ziua cu noaptea ! Atunci este intuneric dar incepe sa rasara si soarele,sa se faca de ziua!Mai mult decat atata ,precizarea facuta de Marcu,"pe cand" arata ca inca nu era rasarit soarele ci actriunea era in desfasurare ,deci exact cum am zis eu,se ingana ziua cu noaptea! Deci in cazul acesta ,ambii evanghelisti au dreptate ,doar ca relateaza intamplarea din puncte de vedere diferite si de fapt se completeaza in relatarea lo!

Si de fapt bine ca nu a vazut pruteanu postarea ta ca isi smulgea si parul care i-a mai ramas,dar dc, nu esti cuminte i-o arat sa stii Auzi,ce e asta frate?Ai copiat vreo lucrare din ciclul "simulare BAC"?
    Cred ca de la ceai este,zau ca imi trebuie muuuuuuuuuulta rabdare sa iti citesc postarile,apropo,ce speri cu aceste interminabile subiecte???
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    fondator suleiman's Avatar
    Simion , iti multumesc ca m-ai invatat sa nu scot versetele din context , lucru pe care il faci doar cand iti convine .
    De ce nu ai scris mai multe versete ?

Hai ca le scriu eu , si spunem ca nu e contrazicere ci doar o completare .

Inainte : Completarea se face cand unu uita , si cel cu duh nu uita , sau nu ?
    Completarea se face cand ai zis un lucru dar ti-a scapat continuarea atunci vine altul si te completeaza , adica zice ceva in plus fata de ce ai zis tu fara ca zisele tale sa aiba alt sens sau intelegere .

A - Matei :28
    1- La sfarsitul zilei sabatului , cand incepea sa se lumineze inspre ziua de intai a sapatamanii , Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul .
    2- Si iata a fost un mare cutremur de pamant , caci un inger al domnului s-a coborat din cer , a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a stat pe ea .
    3- Infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada.
    4- Cei ce pazeau au tremurat de frica lui si au ramas ca niste morti .
    5- Dar ingerul raspuzand a zis femeilor , "Nu va temeti ; caci stiu ca voi cautati pe Isus cel rastagnit.

B- Marcu :16
    1- Dupa ce a trecut sabatul , Maria Magdalena , Maria mama lui iacov , si Salome au cumparat miresma ca sa vina s-l unga .
    2- In ziua de intai a saptamanii , s-au dus la mormant dis-de-diminiata , pe cand rasarea soarele .
    3-Si ele ziceau una catre alta : cine ne va rasturna piatra de la usa mormantului ?
    4- Si cand si-au ridicat ochii , au vazut ca piatra care era foarte mare , fusese rasturnata .

5- Au intrat in mormant , au vazut pe un tanar stand la dreapta imbracat intr-un vesmant alb, si s-au inspaimantat ,
    Cautati pe Isus Nazarineanul , Cel rastagnit . A inviat , nu este aici , iata locul unde il pusesera .

1- Scopul vazut de Matei este sa vada mormantul , iar cel vazut de Marcu este sa-l unga pe Isus . Asta nu e diferenta ?
    2- Marele cutremur , unde s-a dus in zisele lui Marcu ? Asta e completare ? ma gandesc ca a completa adica a adauga ceea ce omul a uitat s-a zica , dar un cutremur atat de mare , trece Marcu peste el si nu-l spune , asta nu e o contrazicere ?
    3- Cand Matei spune ca un inger a rasturnat piatra , si marcu spune ca s-a rasturnat din senin , asta nu e o contrazicere ?
    4- Locul ingerului , ca a stat pe piatra si acolo l-au vazut cele doua femei , e tot una cu locul lui din inauntrul mormantului unde l-au vazut cele trei femei ? Asta e completare ??
    5- In Biblie apare Matei inainte de Marcu , adica daca ar fi fost vorba de completare ar trebuie ca cel din urma sa-l completeze pe cel dinaintea lui , dar ma rog , daca tu zic ! Unde a pomenit Marcu de cei care stateau de paza ? Nu era important sa le spuna sau nu s-a intamplat acest lucru ?

a- Nu era important sa le spuna : Adica spune ce vrea el si trece peste ceea ce nu-i convine .
    Banuiesc ca cel cu Duh nu ar face asta , sau ar face ??
    b- Nu s-a intamplat acest lucru : Adica a fost o inventie a lui Matei , sau cum ?

8.  
    Banned
    Quote Originally Posted by amal
    cei 4 evanghelisti avand Duh Sfant de ce nu au relatat clar si precis cum s-a intamplat, in cunostiinta de cauza?
    aici poate fi vorba de relatarea diferita a unor persoane diferite a aceluiasi eveniment sau de "telefonul fara fir", in care au aparut erori...deci pare relatarea unor oameni obisnuiti...ori evanghelistii nu erau chiar oricine, si ar fi trebuit sa aiba cam aceesi relatare...

in fine, exista alte contraziceri, mai importante care nu pot fi combatute...si carora nu le-a gasit nimeni explicatie nici pe acest forum. mie ca si crestina, nu mi le-a explicat nimeni, si am avut dorinta si intentia ca acele aspecte sa-mi fie lamurite.
    Este ca si cum ai intreba :de ce diamantul are mai multe fete si nu numai una?!
    Nu exista nici o contradictie in Scriptura si daca exista vreo nelamurire care nu poate fi explicata aici ,sigur vom afla raspuns in Cer!

9.  
    Banned
    Quote Originally Posted by suleiman
    Simion , iti multumesc ca m-ai invatat sa nu scot versetele din context , lucru pe care il faci doar cand iti convine .
    De ce nu ai scris mai multe versete ?

Hai ca le scriu eu , si spunem ca nu e contrazicere ci doar o completare .

Inainte : Completarea se face cand unu uita , si cel cu duh nu uita , sau nu ?
    Completarea se face cand ai zis un lucru dar ti-a scapat continuarea atunci vine altul si te completeaza , adica zice ceva in plus fata de ce ai zis tu fara ca zisele tale sa aiba alt sens sau intelegere .

A - Matei :28
    1- La sfarsitul zilei sabatului , cand incepea sa se lumineze inspre ziua de intai a sapatamanii , Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul .
    2- Si iata a fost un mare cutremur de pamant , caci un inger al domnului s-a coborat din cer , a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a stat pe ea .
    3- Infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada.
    4- Cei ce pazeau au tremurat de frica lui si au ramas ca niste morti .
    5- Dar ingerul raspuzand a zis femeilor , "Nu va temeti ; caci stiu ca voi cautati pe Isus cel rastagnit.

B- Marcu :16
    1- Dupa ce a trecut sabatul , Maria Magdalena , Maria mama lui iacov , si Salome au cumparat miresma ca sa vina s-l unga .
    2- In ziua de intai a saptamanii , s-au dus la mormant dis-de-diminiata , pe cand rasarea soarele .
    3-Si ele ziceau una catre alta : cine ne va rasturna piatra de la usa mormantului ?
    4- Si cand si-au ridicat ochii , au vazut ca piatra care era foarte mare , fusese rasturnata .

5- Au intrat in mormant , au vazut pe un tanar stand la dreapta imbracat intr-un vesmant alb, si s-au inspaimantat ,
    Cautati pe Isus Nazarineanul , Cel rastagnit . A inviat , nu este aici , iata locul unde il pusesera .

1- Scopul vazut de Matei este sa vada mormantul , iar cel vazut de Marcu este sa-l unga pe Isus . Asta nu e diferenta ?
    2- Marele cutremur , unde s-a dus in zisele lui Marcu ? Asta e completare ? ma gandesc ca a completa adica a adauga ceea ce omul a uitat s-a zica , dar un cutremur atat de mare , trece Marcu peste el si nu-l spune , asta nu e o contrazicere ?
    3- Cand Matei spune ca un inger a rasturnat piatra , si marcu spune ca s-a rasturnat din senin , asta nu e o contrazicere ?
    4- Locul ingerului , ca a stat pe piatra si acolo l-au vazut cele doua femei , e tot una cu locul lui din inauntrul mormantului unde l-au vazut cele trei femei ? Asta e completare ??
    5- In Biblie apare Matei inainte de Marcu , adica daca ar fi fost vorba de completare ar trebuie ca cel din urma sa-l completeze pe cel dinaintea lui , dar ma rog , daca tu zic ! Unde a pomenit Marcu de cei care stateau de paza ? Nu era important sa le spuna sau nu s-a intamplat acest lucru ?

a- Nu era important sa le spuna : Adica spune ce vrea el si trece peste ceea ce nu-i convine .
    Banuiesc ca cel cu Duh nu ar face asta , sau ar face ??
    b- Nu s-a intamplat acest lucru : Adica a fost o inventie a lui Matei , sau cum ?
    Draga Suleiman ,
    Neclaritatile dumneatale nu au temei!

1.Concluzia care o trag de la evanghelisti este ca femeile au venit sa vada mormantul si sa unga trupul Domnului! Deci nici o contradictie.Doar o completare!
    2.Pentru un Evanghelist era important cutremurul pentru altul nu! Oricum evanghelistul care nu da detalii despre cutremur, nici nu-l exclude! Prezenta Ingerului de acolo ,denota ca acolo s-a intamplat ceva supranatural!
    3.Marcu nu spune niciodata ca piatra s-a rasturnat din senin! Marcu nu ne da detalii,in schimb ni le da Matei!
    4.Presupun ca ingerii nu sunt stane de piatra ,ci se muta dintr-o parte in alta! Asa ca in cazul acesta evanghelistii au dreptate.
    5.Marturia unor martori care marturisesc un eveniment este pusa in ordine de auditor si nu de martori! Deci ordinea o stabileste cititorul!

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    N-am timp ,intreb in fuga.S-or fi mutind ingerii aia din loc in loc,importan este UNDE erau ei cind femeile i-au vazut pt.prima data!?!
    Ori afara din mormint,ori in mormint!Ori pe piatra mormantului ,ori la dreapta ...unde statuse trupul lui Isus.
    Eu zic ca este o mare diferenta si deci o contradictie mai mult decit clara,dovada ca acesti evanghelisti habar nu aveau de ce se intimplase acolo.Una ca nu fusesera acolo cu femeile ,a doua este clar ca nu este nici o FARAMA DE DUH SFINT IN EI,pt. ca asa cum sustineti Duhul Sfint e parte din Dumnezeu,deci Dumnezeu nu greseste.
    Cum este posibil ca acest Duh Sfint care se presupune ca i-a inspirat pe cei 4 sa scrie evangheliile sa aiba asa mari diferente intre ei.Sau sa se COMPLETEZE!!!
    Adica duhul uita ce zicea la unul si completa la altul.Si nu fusera doi ci 4.Deci duhul asta a uitat de 4 ori si mereu a venit cu completari!
    Hai mai oameni buni,fiti seriosi si nu va amagiti aiurea!

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)