Notices

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 46
  1. intrebare: sarbatori in Islam 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..

Ca tot venii vorba..

Am o intrebare:

E corect ca musulmanii sa sarbatoreasca ziua de nastere?

Din ce stiu eu in Islam sunt 2 sarbatori... insa exista tot felul de practici bidah... (nu stiu daca am scris corect).. adica inovatii.. si mai stiu ca Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) ne-a spus sa nu-i imitam pe altii...

sau (e corect) sa se faca urari?... (in ceea ce priveste alte sarbatori.. decat cele doua date in Islam)

~~~

cred ca e un subiect destul de "delicat"..

~ la turci, de exemplu.. sunt cunoscute cele 4 Kandil... sarbatorirea zilei Profetului se mai intalneste si prin Indonezia.. cred ca si-n Malaezia (nu stiu sigur)

~ stiu ca e Gresit sa se sarbatoreasca ziua de nastere a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam).. atunci, daca nu sarbatorim ziua lui de nastere, de ce sa o sarbatorim pe a noastra?...

~ e corect sa se faca urari pentru sarbatorile celorlalti?... stiu musulmani care ureaza Paste fericit sau "Hristos a inviat!" (Astaghfirullah!)... nu stiu de ce.. pe mine m-a surprins?!?... adica urezi ceva in care Chiar NU crezi??... sau "Craciun fericit!".. etc...

~ explicati-mi si mie, va rog... bazandu-va pe Qur'an si Sunnah.. Va Rog...

eu aici nu am stiut cum sa-i explic mamei.. cand i-am zis ca nu-mi sarbatoresc ziua de nastere (nu vad pentru ce as sarbatori-o... ce anume sarbatoresc?.. ca sunt mai Aproape de moarte?.. toti avem un termen dat).. sau cand i-am zis ca nu vreau sa-i urez "la multi ani!" (pur si simplu Nu cred in urare!.. daca-i zic "la multi ani" inseamna ca va trai mai mult?~! tine de mine cat va trai ea?!.. Nu .. e deja stabilit.. asa ca nu-mi place ideea...)... sau sa nu tin ziua ei de nume (dupa numele respectivului sfant).. nu am stiut cum / Ce sa-i mai explic fiindca de fiecare data a aparut un musulman sa-i ureze "La multi ani!".. sau "Hristos a inviat!".. etc etc

e corect sa-i urez eu sarbatori fericite de Craciun / Paste... ?!
    sau de ziua onomastica?! (adica ziua de nume _ cand sarbatoreste numele sfantului din acea zi!!)

la fel si pentru alte sarbatori... chiar si ziua Mamei... in Islam Mama are ataaaatea drepturi!... oare e nevoie de O Singura zi pentru a darui toata iubirea?... in Islam iubirea se daruieste in fiecare zi, nu intr-una singura..

Va rooooooog Mult~...

Lamuriti-ma si pe mine!~

2.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Myryam,nu am inteles; trebuia sa te folosesti de o astfel de fraza,

"Suleiman,tu daca vrei sa fii nesimtit te priveste."

cand EL ti-a explicat ceea ce e in ISLAM??
    Am pretenti la tine!
    Ce pretentii scumpa mea ?

Quran : 2-109
    "Voit-au multi din neamul Scripturii sa va faca din nou , dupa credinta voastra , necredinciosi , din pricina pizmei din sufletele lor, dupa ce li s-a aratat adevarul. Iertati si nu luati in seama , pana ce va veni ALLAH cu porunca Sa, caci ALLAH este cu putere peste toate "

2-120
    "Nu se vor invoi cu tine iudeii si nici crestinii pana ce nu le vei urma credinta lor. Spune: Calauzirea Lui ALLAH este singura calauzire adevarata . Daca vei urma dorintele lor, dupa Stiinta pe care ai primit-o nu vei avea nici ocrotitor , nici ajutor "

3.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by suleiman
    Nu e prima data cand imi vorbesti asa , si e clar .
    Eu vorbesc de credinta tu de placerile tale personale .
    Daca ai fii cu obraz , ai intelege ca a vorbi frumos cu un necunoscut e mai important decat sa urezi la un cunoscut "la multi ani".
    Te cheama myryam , dar departe esti de cum a fost Mariam (Maria) binecuvantata sa fie .

Un musulman adevarat pune pe primul loc credinta , nici traditia si nici obiceiurile .
    Esti disponibila sa tii post o luna de zile ca sa arati unui musulman respectul tau ?
    Sigur ca nu .

Eu daca iti zic sarbatori fericite , indiferent de ocazie , cum de exemplu ar fi de paste , e ca si cum eu cred ca Isus a murit , ceea ce ma scoate din credinta , unica , pe care Dumnezeu o vrea .

E clar la tine a fi conform asteptarilor societatii este egal cu a renunta la credinta de dragul prieteniei , lucru pe care nici o data nu o sa-l gasesti la un adevart credincios .

Apropo de respect : Iti cam lipseste .
    Mai omule,eu imi tin religia mea,n-am nevoie sa tin ramadanul ca sa-mi arat respectul fata de un musulman.Faci grave confuzii intre respectarea religiei si politetea fireasca,ce nu are religie,ci doar regleaza relatiile intre oameni.Sa respecti un om nu e similar cu a-i practica religia.Adica eu nu te respect daca nu sunt musulmanca sau cum?
    Tu daca imi zici ,, sarbatori fericite,, de Paste imi urezi in mod politicos sa ma bucur de ceea ce cred eu,aratandu-mi astfel ca-mi respecti dreptul la libertate religioasa si ca ma respecti ca persoana.Daca mi-ai ura ,,Paste fericit,, ar insemna ce ai zis tu mai sus.Eu daca ii urez ,,sarbatori fericite,, unui musulman inseamna ca-i doresc sa se bucure in credinta lui,asa cum o are el.Pot sa-i zic si ,,ramadan fericit,, de altfel,ca nu inseamna ca abdic de la crestinism prin asta.
    In fine,daca asta cere islamul,sa fii lipsit de ceea ce eu inteleg bun simt elementar e optiunea ta,sau cui mai adera la aceasta cerinta,daca ea o fi existand intradevar.E prima oara cand aud treaba asta si mi se pare foarte trist.

4.  
    Deosebit

Quran : 2-109
    "Voit-au multi din neamul Scripturii sa va faca din nou , dupa credinta voastra , necredinciosi , din pricina pizmei din sufletele lor,
    Da mey,toti va invidiaza pentru religia voastra ,ramai la gandul asta si mangaie-te cu el.
    Eu am plecat sa ma culc.Noapte buna.

5.  
    Eu sunt credincios , respectuos , dar politete nu am daca inseamna sa ies din Islam .

Tu esti politicoasa , dar respectuasa nu esti .

Acuma intelegi ce am explicat inainte ?

6.  
    Deosebit
    Eu sunt credincios , respectuos , dar politete nu am daca inseamna sa ies din Islam .

Tu esti politicoasa , dar respectuasa nu esti .

Acuma intelegi ce am explicat inainte ?
    Ok,ok,las jocul asta cu ,,ba tu/ba tu,, pe alta data.Eu o sa le urez in continuare cunoscutilor musulmani ,,sarbatori fericite,, cand va fi cazul,si cand ei nu-mi vor ura nimic o sa-mi aduc aminte de discutia asta si o sa-i multumesc Domnului ca sunt crestina si ca pot dori oamenilor sa se bucure fara sa-mi fie frica ca fac pacate.

7.  
    2-120
    "Nu se vor invoi cu tine iudeii si nici crestinii pana ce nu le vei urma credinta lor. Spune: Calauzirea Lui ALLAH este singura calauzire adevarata . Daca vei urma dorintele lor, dupa Stiinta pe care ai primit-o nu vei avea nici ocrotitor , nici ajutor "

Lasa masca , ca nu-ti merge cu mine .

Si faptul ca am avut rabdare cu tine si cu tovarasul tau nu inseamna sa va fac pe plac .

Nu o sa-mi para rau nici dupa el si nici dupa tine .

Vreti sa fiti cu 100 de fete e treaba voastra , dar nici o data nu e respect ce ne aratati , ci linguseala pt a arata oamenilor ce buni sunteti , in timp ce fiecare celula a voastra ne uraste .

Am avut trei raspunsuri pana acum , ai curajul sa raspunzi la fiecare deoparte ?

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    myryam,myryam,meriti un cartonas!

1.suleiman nu a spus nimic care sa nu fie de neinteles,doar ca tu vrei sa rastalmacesti niste cuvinte foarte clar defel exprimate...si mi-se pare ca este o lipsa de respect sa spui cuiva asa ceva,serios,ar trebui sa iti revizuiesti un pic postarea si pe celelalte ,pentru ca ,chiar nu ai dreptate.
    2. un musulman il poate felicita din politete pe altul nemusulman atat timp cat aceste vorbe pe care le rosteste nu contravin religiei noastre.Profetul a fost omul cel mai respectuos si mai tolerant,pacat ca nu cunosti suficient de multe despre viata lui, ca sa intelegi de ce noi suntem atat de "indarjiti" cand este vorba de religia noastra.

Una peste alta va rog sa incercam sa pastram o atmosfera decenta,nu sunt permise injurii.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    moderator Nadia's Avatar
    MYRYAM asta este pentru tine dedicatie speciala...

Spune: “O, voi, cei necredinciosi
    Eu nu ador ceea ce adorati
    Si nici voi nu adorati ceea ce ador eu.
    Nici adorarea mea nu este asemeni adorarii voastre.
    Si nici adorarea voastra nu este asemenea adorarii mele!
    Voi aveti religia voastra, iar eu am religia mea!”(Necredinciosii,109:1-6)
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Myryam, eu inainte cu 2 min sa inceapa ramadamul am trimis la toti musulmanii din agenda de telefon sms cu Ramadam fericit iar la cei din lista de mess la fel! Si cred ca majoritatea mi-au urat Craciun fericit cand a fost cazul si Paste fericit asa ca nu va inteleg .Ba eu le-am urat inainte sa plec acasa de craciun anul trecut la niste studenti arabi si muslimi Craciun fericit si mi-au rasuns toti in cor : thank u , we don`t celebrate Christmas but merry christmas to u........

in fine, vreau si eu sa stiu daca am voie ca , crestina sa-i spun unui musulman la multi ani si sa-i cumpar un cadou de ziua lui?este haram ?are voie sa-si sarbatoreasca ziua

11.  
    membru de onoare genan's Avatar
    in primul rand ramadul nu poate fi fericit si asta din urmatoarele motive: ramadul reprezinta postul in sine, timp de o luna, nu mananci si nu bei nimik de la rsarit pana la apusul soarelui, (nici nu fumezi si nici nu a relatii sexuale in tot timpul asta). rolul acestui ramadan este pt a simtit suferinta celor saraci, si de a le da lor de mancare si altor oameni care postesc. din aceasta cauza nu e potrivit sa se ureze fericit....
    in limba araba se ureaza ramadan karem, adica ramadan milos.. in sensul sa dai cat mai mult saracilor....
    ideea e nu sa il ai fericit, ci milos...

cat despre zua de nastere a unei persoane, dpdv strict islamic, nu e permis sa se ureze la multi ani si nici sa cumperi cadouri.,
    singurele zile cand se spune la multi ani sunt la cele 2 sarbatori aed al-fitr (cand se termina ramadanul) si aed al-adha (sarbatoarea sacrificiului, la 70 de zile dupa ce s-a erminat ramadanul).
    pe de alta parte, nu e permis sa se sarbatoreasca vreo zi de nastere, asa cum profetul mohammad ( صلى الله عليه وسلم ) a spus nici lui sa nu i se spuna la multi ani, si sa nu se sarbatoreasca ziua lui.
    deaceea, fata de crestini, cand e ziua profetului (صلى الله عليه وسلم) nimeni care il cheama mohammed nu o sa fie bucuros, sa faca vreo petrecere, ca ar fi ziua lui... fata de crestini unde la fiecare sfant, se mananca si se bea...
    deaceea ideea e ca ziua de nastere a cuiva e ca oricare alta zi dpdv islamic... acuma ca oamenii mai primesc cadouri, e altceva, nu e ceva specific islamului si nici decum permis. fiecare o face pe pielea lui...

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)