Notices

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 46 of 46
  1. intrebare: sarbatori in Islam 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..

Ca tot venii vorba..

Am o intrebare:

E corect ca musulmanii sa sarbatoreasca ziua de nastere?

Din ce stiu eu in Islam sunt 2 sarbatori... insa exista tot felul de practici bidah... (nu stiu daca am scris corect).. adica inovatii.. si mai stiu ca Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) ne-a spus sa nu-i imitam pe altii...

sau (e corect) sa se faca urari?... (in ceea ce priveste alte sarbatori.. decat cele doua date in Islam)

~~~

cred ca e un subiect destul de "delicat"..

~ la turci, de exemplu.. sunt cunoscute cele 4 Kandil... sarbatorirea zilei Profetului se mai intalneste si prin Indonezia.. cred ca si-n Malaezia (nu stiu sigur)

~ stiu ca e Gresit sa se sarbatoreasca ziua de nastere a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam).. atunci, daca nu sarbatorim ziua lui de nastere, de ce sa o sarbatorim pe a noastra?...

~ e corect sa se faca urari pentru sarbatorile celorlalti?... stiu musulmani care ureaza Paste fericit sau "Hristos a inviat!" (Astaghfirullah!)... nu stiu de ce.. pe mine m-a surprins?!?... adica urezi ceva in care Chiar NU crezi??... sau "Craciun fericit!".. etc...

~ explicati-mi si mie, va rog... bazandu-va pe Qur'an si Sunnah.. Va Rog...

eu aici nu am stiut cum sa-i explic mamei.. cand i-am zis ca nu-mi sarbatoresc ziua de nastere (nu vad pentru ce as sarbatori-o... ce anume sarbatoresc?.. ca sunt mai Aproape de moarte?.. toti avem un termen dat).. sau cand i-am zis ca nu vreau sa-i urez "la multi ani!" (pur si simplu Nu cred in urare!.. daca-i zic "la multi ani" inseamna ca va trai mai mult?~! tine de mine cat va trai ea?!.. Nu .. e deja stabilit.. asa ca nu-mi place ideea...)... sau sa nu tin ziua ei de nume (dupa numele respectivului sfant).. nu am stiut cum / Ce sa-i mai explic fiindca de fiecare data a aparut un musulman sa-i ureze "La multi ani!".. sau "Hristos a inviat!".. etc etc

e corect sa-i urez eu sarbatori fericite de Craciun / Paste... ?!
    sau de ziua onomastica?! (adica ziua de nume _ cand sarbatoreste numele sfantului din acea zi!!)

la fel si pentru alte sarbatori... chiar si ziua Mamei... in Islam Mama are ataaaatea drepturi!... oare e nevoie de O Singura zi pentru a darui toata iubirea?... in Islam iubirea se daruieste in fiecare zi, nu intr-una singura..

Va rooooooog Mult~...

Lamuriti-ma si pe mine!~

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    ei da ! si cei care au creat site-ul islamulazi sunt crestini! pai de acolo am luat urarea de Ramadan fericit sau Ramadan mubarak ! http://www.islamulazi.ro/sendcard/co...php?imageid=18

3.  
    membru de onoare genan's Avatar
    eu ti-am zis ce este semnificatia ramadanului...
    daca tu consideri ca a tine acest post pt simti cum simt saracii, este motiv de fericire... tu stii mai bine.....
    dar intreaba un musulman ce e mai potrivit intre ramadan karem sau mubarak (milos sau fericit)... (de preferabil un musulman care sa aiba habar de religie.. nu unu numai cu titlu...)

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    gresit, nu e parerea mea ci a celor care au gandit site-ul islamulazi .......eu de acolo m-am inspirat

5.  
    eu sunt deacord cu tine ca d acolo te-ai inspirat , nu aveai d unde sa stii ce si cum...
    eu un am negat ca nu se zice fericit, am zis numai ca nu e potrivit, avand in vederea semnificatia si ca mult mai corect si mai potrivit este sa zici kareem (milos)...
    pe de alta parte, daca nu ma crezi, avand in evdere semnificatia celor 2 cuvinte, iti poti folosi materia cenusie cu care ai fost inzestrata si sa analizazi cum ar fi mai bine, mai potrivit... (lucru care l-am subliniat si in postarea anterioara).
    si daca tot faci pe desteapta si pe atotstiutoarea, si cum ai cunostinte vaste atat in limba engleza cat si araba.. uite.. iti dau un link cu felicitari pt ramadan, si analizeaza si tu de cate ori apare fericit (mubarak) si de cate ori apare milos (kareem)....

http://ecards.fares.net/ar/Events/Ramadhan/index.html

spor la treaba!!

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Dar mubarak e fericit sau binecuvantat??????????
    Cred ca sensul este de binecuvantat,nu de fericit!
    Oricum despre binecuvantat s-ar putea scrie zeci de pagini,e foarte ampla semnificatia!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    e vb sensul de a fi fericit tocmai datorita binecuvantarii...
    cei binecuvantati sunt cei care primesc iar ceilalti, care ofera, asteapta rasplata lui allah...

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)