Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..
Ca tot venii vorba..
Am o intrebare:
E corect ca musulmanii sa sarbatoreasca ziua de nastere?
Din ce stiu eu in Islam sunt 2 sarbatori... insa exista tot felul de practici bidah... (nu stiu daca am scris corect).. adica inovatii.. si mai stiu ca Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) ne-a spus sa nu-i imitam pe altii...
sau (e corect) sa se faca urari?... (in ceea ce priveste alte sarbatori.. decat cele doua date in Islam)
~~~
cred ca e un subiect destul de "delicat"..
~ la turci, de exemplu.. sunt cunoscute cele 4 Kandil... sarbatorirea zilei Profetului se mai intalneste si prin Indonezia.. cred ca si-n Malaezia (nu stiu sigur)
~ stiu ca e Gresit sa se sarbatoreasca ziua de nastere a Profetului (salla Allahu alayhi wa salam).. atunci, daca nu sarbatorim ziua lui de nastere, de ce sa o sarbatorim pe a noastra?...
~ e corect sa se faca urari pentru sarbatorile celorlalti?... stiu musulmani care ureaza Paste fericit sau "Hristos a inviat!" (Astaghfirullah!)... nu stiu de ce.. pe mine m-a surprins?!?... adica urezi ceva in care Chiar NU crezi??... sau "Craciun fericit!".. etc...
~ explicati-mi si mie, va rog... bazandu-va pe Qur'an si Sunnah.. Va Rog...
eu aici nu am stiut cum sa-i explic mamei.. cand i-am zis ca nu-mi sarbatoresc ziua de nastere (nu vad pentru ce as sarbatori-o... ce anume sarbatoresc?.. ca sunt mai Aproape de moarte?.. toti avem un termen dat).. sau cand i-am zis ca nu vreau sa-i urez "la multi ani!" (pur si simplu Nu cred in urare!.. daca-i zic "la multi ani" inseamna ca va trai mai mult?~! tine de mine cat va trai ea?!.. Nu .. e deja stabilit.. asa ca nu-mi place ideea...)... sau sa nu tin ziua ei de nume (dupa numele respectivului sfant).. nu am stiut cum / Ce sa-i mai explic fiindca de fiecare data a aparut un musulman sa-i ureze "La multi ani!".. sau "Hristos a inviat!".. etc etc
e corect sa-i urez eu sarbatori fericite de Craciun / Paste... ?!
sau de ziua onomastica?! (adica ziua de nume _ cand sarbatoreste numele sfantului din acea zi!!)
la fel si pentru alte sarbatori... chiar si ziua Mamei... in Islam Mama are ataaaatea drepturi!... oare e nevoie de O Singura zi pentru a darui toata iubirea?... in Islam iubirea se daruieste in fiecare zi, nu intr-una singura..
Va rooooooog Mult~...
Lamuriti-ma si pe mine!~
Thread: intrebare: sarbatori in Islam
Results 11 to 20 of 46
|
|
-
06-19-2006, 09:31 PM
-
06-21-2006, 11:34 AM
Danieluta .
Pastele = Moartea Lui Isus (pacea asupra lui) .
Sarbatori fericite = Pastele fericit = Moarta Lui Isus Fericita .
1- Isus nu a murit => Pastele e o falsa serbare
2- Chiar daca a murit => Pt un musulman , care il iubeste pe Isus , cum sa sarbatoreasca moartea sa .? (zica daca !) .
Logic ...
Daca stai sa te gandesti , la orice sarbatoare pe care o au oamenii cartii , vezi in ea un motiv ca sa nu o sarbatoresti .
Dupa traducere , ALLAH a zis :"
Nu se vor invoi cu tine iudeii si nici crestinii pana ce nu le vei urma credinta lor . Spune : "Calauzirea lui ALLAH este singura Calauzire adevarata" . si Daca vei urma dorintele lor , dupa stiinta pe care ai primit-o , nu vei avea nici ocrotitor , nici ajutor . " 2-19
-
06-21-2006, 01:06 PM
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!
Pai asta zic si eu.. nu vad nici un motiv pt. nici una...
inseamna ca nu e corect sa se faca nici macar urari, nu?

~~~
Shukran tuturor pt raspunsuri
Ma'a Alssalama
-
06-21-2006, 01:24 PM
Draga

eu sunt arab nu sunt roman , si prin urari inteleg sa spui ceva placut .
1- "Raspanditi pacea printre voi"
2- "Dedicati-va cadouri , va iubiti"
3- "O rugaciune pe care o faci pentru fratele / sora in Islam "..
-
Deosebit

06-21-2006, 02:02 PMSa urezi cuiva ,,Sarbatori fericite!,, e chestiune de bun simt.Poate nu spui ,,Hristos a inviat,, de Pasti sau alte urari traditional crestine,fiindca esti musulmanca si ai sarbatorile tale,dar sa nu-i urezi omului bucurie la sarbatorile lui mi se pare foare urat.Si eu am urat musulmanilor pe care ii cunosc Sarbatori fericite cand a fost momentul si asta nu ma face mai putin crestina,si am primit la randul meu urari de la ei cu ocazia zilelor de nastere sau de sarbatoare.Urarile le faci fiindca il respecti pe celalalt,nu din alte motive.Nu cred ca islamul invata pe careva sa fie grosolan si prost crescut.

-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
06-21-2006, 02:14 PMMyryam..
Urarile le faci fiindca il respecti pe celalalt,nu din alte motive.Nu cred ca islamul invata pe careva sa fie grosolan si prost crescut.
ai citi ce a scris Suleiman inaintea ta?
-
Deosebit

06-21-2006, 02:38 PMDa,draga mea,am citit,dar atata timp cat subiectul nu este inchis inteleg ca pot sa-mi exprim parerea.
Originally Posted by gabriela guettat

-
-
06-21-2006, 05:14 PM
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
mashAllah,surioare Iman si Daniela, mashAllah, frate Suleiman!...jazkAllahu khairan!...
...la ceea ce ati postat voi, ceea ce as putea adauga,este DOAR o remarca strict personala...
...noi , toti cei care avem familii crestine...sintem mereu pusi in aceasta situatie...de a oferi sau nu felicitari celor dragi noua...
...ca musulmani...dorinta noastra cea mai mare este ca si cei dragi noua, sa imbratiseze Islamul, adevarata religie...pt ca noi stim...si pt ca sufletul ne este greu...stiind....
...deci, sarbatorile " crestine" nu fac decit sa ne readuca in gind si in inima, cu durere...consecintele faptului ca iubitii nostri parinti, frati, surori,veri,etc...nu sint inca musulmani...oare aceasta ne poate bucura?????!!!....
...oare pot eu sa felicit pe cineva drag, pot eu sa ma bucur pt faptul ca , in akhira , va fi judecat pt asta?!....adica..." sarbatori fericite" si felicitari pt ca nu faci parte din Umma dreptcredinciosilor?!...
...poate ca , unii ma vor judeca pt aceste cuvinte...dar...sincer, eu cred ca un singur Dua'a pt familiile noastre si toti cei care ne sint dragi, prieteni, cunoscuti...valoreaza mult mai mult decit o mie de cuvinte spuse doar din virful buzelor si fara convingere, doar pt a face o placere de moment...
...inshAllah, sa facem Dua'a pt ca Allah subhanahu wa ta'ala sa aduca lumina Islamului in inimile celor pe care ii iubim, inshAllah, sa ne daruiasca fericirea de a- i auzi spunind shahada...fericirea de a-i stii la adapost de Focul cel vesnic al Iadului!...Amin.

assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
06-21-2006, 05:27 PMIar mie ce imi lasi sa scriu,tot timpul ai stiut sa pui punctul pe i,alte vorbe ar fii zadarnice,
,Myryam eu te-am intrebat daca ai citi,eu nu am zis draga sa nu te exprimi,esti libera sa crezi ceea ce iti face placere
!

-
Deosebit

06-21-2006, 05:33 PMDaniela,pai pune situatia inversa:eu,ca si crestina,nu cred in necesitatea postului musulman sau a pelerinajului,etc,dar din respect pentru prietenul/cunoscutul meu musulman ii doresc ca el sa se bucure de aceste zile importante pentru el.CE-ar fi sa nu-i zic nimic,ca doar eu nu cred in ramadan si restul.Dar nu e frumos.Eu il respect pe el si ii respect credinta,chiar daca nu sunt de acord cu ea,de aceea ma astept la reciprocitate.Mie nu mi-a zis nici un musulman "Hristos a inviat" sau "Craciun fericit" ci "Sarbatori fericite" ,si asa mi se pare frumos si civilizat,si omeneste.
Si de ziua numelui sau onomastica poti spune cuiva "felicitari" fara ca asta sa insemne ca tu crezi in respectivul sfant,etc.,ci e doar politete.Eu urez ca sfantul respectiv sa ocroteasca cu rugaciunile sale,ceea ce evident ca ar fi o urare care ar contravine convingerilor tale,deci n-ar fi cazul s-o faci.In fine,asta e parerea mea,tu trebuie sa-ti cauti propria cale.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |