Notices

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33
  1. Palestina fara hrana si fara apa 
    moderator batool391's Avatar
    PALESTINA se confrunta cu o serioasa criza umanitara a atentionat astazi ONU deoarece Israelul obstructioneaza accesul la sursele de apa( o practica veche acolo de altfel a ocupantilor israelieni) apa de care depinde agricultura palestiniana. Existenta zidului de separare este o alta piedica in folosirea surselor comune de apa.
    ,,nu putem supravietui fara apa, aceasta nu este viata. Israelienii vor sa transforme Palestina intr/un desert,, a declarat Hind Hury un membru al guvernului palestinian din Ierusalimul de est. 75% din resursele de apa palestiniene se afla in West Bank zona sub ocupatie israeliana. Miii de palestinieni sunt fortati sa cumpere apa . Curtea internationala de justitie a cerut Israelului sa darime bariera si sa restituie cele 1140 de h confiscate de la palestinieni.
    Israelul mai este acuzat si de contaminarea deliberata a apei. Apa potabila candva a fost contaminata cu pesticide. Doctorii spun ca din aceasta cauza copii palestinieni au diaree, enterocolite, febra, gastroenterite, probleme renale, infectii si boli dermatologice care devin cronice. Numerosi nou nascuti mor din cauza infectiilor provocate de apa.
    Faina si drojdia au devenit produse alimentare greu de gasit in Gaza , zaharul si uleiul de asemenea. ONU avertizeaza ca daca fasia va ramane inchisa in continuare ne vom astepta la criza umanitara profunda. In momentul de fata palestinienii nu au nici macar strictul necesar pentru supravietuire .

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Din cate stiu eu , exista niste organisme internationale care au drept scop ajutorarea tarilor aflate in criza.
    Acestea nu fac nimic?

3.  
    Membru Special Anna's Avatar
    am niste poze despre cum isi fac musulmanii de akolo rugaciunea care pe mine m-au impresionat mult dar nu stiu cum sa le atasez cred ca le voi posta inshAllah la sectiunea de poze
    sa ii ajute Allah sa aiba o viata mai buna si sa aiba grija de ei toti ca ma doare sufletul cand ma gandesc la ei
    se vb atata de drepturile omului dar cand e vb de palestina lumea internationala inchide ochii si ce e mai dureros ca unii dintre fratii nostrii musulmani fac la fel...pacat

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Nazirah
    Din cate stiu eu , exista niste organisme internationale care au drept scop ajutorarea tarilor aflate in criza.
    Acestea nu fac nimic?
    Depinde in ce fel de crize sunt ajutate aceste tari...din nefericire sunt ajutate tari in crize existentiale si epileptice cum sunt statele unite si aliatii,dar astea sunt crize care sunt sprijinite de aceste organizatii,asta este lumea in care traim...
    Last edited by suleiman; 04-15-2006 at 02:38 AM.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    moderator batool391's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Se poate deschide un cont bancar in Romania , si il facem public si adunam banii si le trimitem in Palestina.
    Insa trebuie sa facem legatura cu cineva din palestina ca sa-i trimitem banii.
    Dar problema este la cine sa trimitem banii ??

O sa caut o asociatie palestiniana umanitara ...

Daca vreti atucni o sa deschid un cont ..

Ce spun ceilalalti ??
    A ramas doar un proiect aceasta idee sau s/a concretizat?

6.  
    moderator aiscia's Avatar
    SUNT SI EU ALATURI DE VOI INSHAALLAH.
    MA DOARE SUFLETUL.ATATA INJUSTITIE....OFFFFF,ALLAH,YA RABBY.
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

7.  
    Member
    SALAM ALEKUM TUTUROR FRATILOR SI SURORILOR!
    ALLAH SA VA BINECUVINTEZE CU MILA LUI PE VOI TOTI care va ginditi la cei din Palestina! Ma bucara nespus atitudinea voastra in fata nedreptatii si ocupatiei armatei Israeliene precum si gindul ca Al Aqsa va apartine si voua , tuturor musulmanilor de pe Terra si sunteti toti datori pentru ca aceasta moschee sfinta sa fie pe teritoriu islamic in definitiv.
    Trebuie insa sa va atrag atentia unui lucru:nu mi-o luati in nume de rau insa sunteti in urma cu stirile ,DIN PACATE;http://www.aljazeera.com
    http://english.wafa.ps/

http://www.palestinedaily.com/

La ora actuala nu intra absolut nici un singur dolar in Gaza sau Cisiordania datorita situatiei politice -venirii la putere al gruparii Hamas , in urma alegerilor democratice ale populatiei(pedeapsa sionista a celor care -si permit sa practice democratia, sub ocupatie)
    -nu am luat salariile de aproape 3 luni
    -absolut toate bancile din Palestina sunt obligate de America sa nu lucreze cu aceasta guvernare(Hamas)....noi luam salariile prin intermediul bancilor si nu Institutii...singurii care -si ridica la ora actuala salariile sunt angajatii UN(profesorii si invatatoarele claselor
    I-VI)
    -ajutoarele care intra in Gaza sunt prin intermediul WFP (world food program) sau UN (2 saci de faina,6 l ulei,3 Kg orez,1 l lapte praf,3 Kg adas)/ familie care trebuie sa indeplineasca anumite conditiinici unul din familie sa nu fie angajat,mai mult de 5 copii,samd)...deci va dati seama ca aceste ajutoare alimentare care vin o data la 3-4 luni sunt doar pt. o anumita grupa din societate...si nu-i acopera pe toti
    Cum traiesc ceilalti?...datorii, isi vind aurul,,,,saptamina trecuta la piata in SAHA-Gaza am vazut oameni care-si vindeau patuturile bebelusilor
    Spitalele se pling ca intr-o saptamina-doua vor ramine fara ustensile necesare(foarte grav).....cersetorii se inmultesc dintre care copii mai ales
    Deci....in conditiile actuale politice este imposibil ca o banca sa tranfere bani angajatilor palestinieni
    Parerea mea personala este ca nu ar fi rau sa formati o asociatie de Relief pentru Palestinieni ( sa nu aiba criterii religioase pentru ca in Palestina sunt multi crestini si asta ar produce sensibilitate), asocatie care ar putea lucra in comun cu alta asociatie direct aici in Palestina (al romancelor sau strainelor )...
    -Ajutorul poate fi financiar sau bunuri (haine,alimente,cereale,lapte,pampers, ustensile medicale ,rechizite pt. copii de scoala ( sa vedeti fericirea copiilor palestinieni cind primesc rechizite de la copii din China!!!)
    din moment ce initiativa exista....totul poate sa ajunga la realitate...En Shaa Allah!!!

8.  
    membru de onoare
    Eu zic sa ne adunam mai multi si sa trimitem mai bine bani ca costa sa trimiti lucrurile mai mult si banii pot ajunge acolo integral.
    Dar cum sa facem asta?

9.  
    Member
    Quote Originally Posted by dunia
    Eu zic sa ne adunam mai multi si sa trimitem mai bine bani ca costa sa trimiti lucrurile mai mult si banii pot ajunge acolo integral.
    Dar cum sa facem asta?
    am impresia ca nu am fost inteleasa destul sau poate nu am fost destul de clara...
    -la ora actuala sunt miloane de dolari strinsi din ajutoarele tarilor arabe si nu numai la granita cu Palestina ...nici o banca de aici nu-i preia
    -in urma cu 2 zile un reprezentant al unei grupari a fost arestat deoarece a incercat sa introduca in Gaza pe la granita cu Rafah (din Egipt), peste 950.000 euro...la sarmanii de aici
    -cele 4 mari puteri se consulta la O.N.U pentru o "portita "de-a ajunge banii in mainile oamenilor de rind care nu trebuie sa fie pedepsiti pentru alegerea lui Hamas(grupare "terorista "in mentalitatile lor bolnave)....insa America si Israel spun NU!!!
    -deci unica posibilitate de-a ajuta acest popor ramine orice in afara de ..MONEY...care ...spun ei(evreii)ar fi folositi in scopuri teroriste de catre guvernare

10.  
    membru de onoare
    Of pai atunci cum sa facem sa ajunga acolo ceva ajutoare. Poate sa aranjam cu ceva surori care stau mai aproape de acolo ca sa le trimitem din Romania banuiesc ca ar fii prea multi bani cheltuiti pe drum degeaba sau nu stiu cum. bani care ar putea folositi cumparand mai multe ajutoare.Cine are idei sa le posteze cum am putea face, dar sa facem ceva nu sa tot amanam
    Salam alaikum

11.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Bun venit Asiasi sedere placuta. Intr-adevar am auzit ultimul caz despre persoana care a fost oprita la granita cu 950.000 E . As vrea sa te intreb: Chiar toate bancile ce functioneaza in PAlestina sunt sub controlul SUA. Il intrebam chiar pe sotul meu : Tarile arabe au banci in Palestina si cum acestea ar putea fi sub controlul SUA? Nu ar trebui sa fie sub controlul tarii banca cui ii apartine? :smile33: Sau poate nu am eu cunostine economice....
    Sa ne rugam ptr fratii nostri din Palestina, si Insha Allah sa nu-si pearda speranta , Allah este cu noi toti.
    Last edited by Mariyah; 08-30-2006 at 07:57 PM. Reason: fara prescurtari

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)