PALESTINA se confrunta cu o serioasa criza umanitara a atentionat astazi ONU deoarece Israelul obstructioneaza accesul la sursele de apa( o practica veche acolo de altfel a ocupantilor israelieni) apa de care depinde agricultura palestiniana. Existenta zidului de separare este o alta piedica in folosirea surselor comune de apa.
,,nu putem supravietui fara apa, aceasta nu este viata. Israelienii vor sa transforme Palestina intr/un desert,, a declarat Hind Hury un membru al guvernului palestinian din Ierusalimul de est. 75% din resursele de apa palestiniene se afla in West Bank zona sub ocupatie israeliana. Miii de palestinieni sunt fortati sa cumpere apa . Curtea internationala de justitie a cerut Israelului sa darime bariera si sa restituie cele 1140 de h confiscate de la palestinieni.
Israelul mai este acuzat si de contaminarea deliberata a apei. Apa potabila candva a fost contaminata cu pesticide. Doctorii spun ca din aceasta cauza copii palestinieni au diaree, enterocolite, febra, gastroenterite, probleme renale, infectii si boli dermatologice care devin cronice. Numerosi nou nascuti mor din cauza infectiilor provocate de apa.
Faina si drojdia au devenit produse alimentare greu de gasit in Gaza , zaharul si uleiul de asemenea. ONU avertizeaza ca daca fasia va ramane inchisa in continuare ne vom astepta la criza umanitara profunda. In momentul de fata palestinienii nu au nici macar strictul necesar pentru supravietuire .![]()
Thread: Palestina fara hrana si fara apa
Results 31 to 33 of 33
|
|
-
03-20-2006, 06:06 PM
-
05-26-2006, 06:12 PM
[COLOR="Black"]din capitolul : Palestinienii vorbesc despre cum li s-a schimbat viata dupa criza financiara din tara lor
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4997978.stm
[/IMG]
Name: Sudqui Abdel Ghani
Lives: Qalqilya, West Bank
Works: Student
" Desi am fost afectat de stoparea ajutorului din partea europenilor si americanilor , inca sustin Hamas-ul.
Cred ca vina o poarta precedenta guvernare Fatah pt ca a lasat un context deteriorat Hamasului.
Nu pot sa-mi platesc chiria apartamentului meu de langa Universitatea Bir Zeit unde studiez.
Parintii mei nu-si permit sa-mi trimita bani, asa ca sunt nevoit sa imprumut bani pt a supravetui.
Nu am fost surprins de reactia comunitatii Internationale in ceea ce priveste alegerea Hamas.
Ceea ce m-a surprins a fost reactia tarilor arabe. Au abandonat Hamasul.
Ni s-a spus ca statele arabe precum Arabia Saudita si Libia sprijina Palestina dar in realitate am fost lasati balta de toata lumea.
Din punctul meu de vedere, Hamas ar face o mare greseala daca ar recunoaste Israelul.
Consider ca Fatah a pierdut alegerile pt ca a recunoscut Israelul."
[/IMG]
Name: Kholoud
Lives: Ramallah
Works: Translator
" Guvernarea Hamas este neajutorata din cauza presiunii venite din Occident .
Ceea ce Occidentul nu realizeaza este ca aceasta presiune pedepseste populatia palestiniana. Stoparea ajutorului din partea lor este dureroasa.
Occidentul de asemenea nu intelege ca palestinienii nu asteapta ajutor de la comunitatea internationala pt ca sunt constienti ca acesta este controlat de SUA.
Nu am fost platita de mai multe luni , asa ca familia mea formata din 5 membri depinde acum doar de salariul tatalui meu. Mama mea, secretara la Universitatea Bir Zeit nu a fost de asemnea platita de maio multe luni.
Locuiesc intr-un sat si ne aratam solidaritatea colectand donatii de la unii la altii.
Nu am votat la precedentele alegeri dar respect decizia celor care au ales sa voteze cu Hamas.
De ce Occidentul nu ne respecta democratia? De ce nu inteleg ca rezistenta si democratia sunt incompatibile?
Indemnurile catre Hamas de a recunoaste Israelul sunt folosite de Israel in avantajul lor. Israel va avea mereu multe pretentii.
Situatia va fi mai rea in lunile urmatoare, dar palestinienii au fost mereu optimisti.
Ieri un palestinian a fost ucis de catre israeliti in strada.Astazi pe aceeasi strada are loc o nunta. Asta este viata noastra."
-
Member

05-27-2006, 02:43 PMasa este!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!viata noastra....poate mai corect ar fi "supravietuirea noastra"
Al Hamdullilah ca suntem musulmani !
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |