A fost intrebat fostul Mufti din Arabia Saudita :Al-Uthaimin ALLAH sa-l ierte :
I- Am auzit ca ati spus pentru o femeie care are ciclu ca e mai bine sa nu citeasca Quranul , in timp ce nu sunt divezi puternice pentru acest lucru , atunci pe ce v-ati bazat ?
R- Sunt Hadithuri ca profetul صلى الله عليه وسلم a zis "Sa nu citeasca aceea care are ciclu Quranul " . Dar aceste Hadisuri nu sunt zise cu adevarat de Profet , si atunci nu putem sa ne bazam pe ele, dar am zis ca mai bine ca o femeie cu ciclu sa nu citeasca Quranul ,di punctul de vedere sa sta departe de o banuiala in credinta .
De aceea am zis sa nu citeasca o femeie Quranul decat daca este nevoita cum ar fi profesoara sau eleva sau studenta ..
Naser el din AL - ALBANI a fost intrebat :
I- Poate o femeie cu ciclu sa citeasca Quranul ?
R- O data a mers Aisha cu Profetul صلى الله عليه وسلم la pelerinaj , si a intrat Profetul sa vada ce face Aisha si a vazut ca plangea , a intrebat-o "Ai ciclu?" ea a zis "da profetul Lui ALLAH " , El a spus , e un lucru pe care ALLAH l-a scris fetelor lui Adam , fa cum face un pelerin fara sa faci "turul in jurul Kaabei" si fara sa te rogi ".
Din aceasta se intelege ca o femeie in ciclu poate sa citeasca Quranul , ca un pelerin citeste quranul , iar profetul nu i-a spus sa nu faca decat "Turul " si "Rugaciunea" .
Thread: intrebare_citire_Qur'an
Results 1 to 10 of 18
|
|
-
06-08-2006, 09:04 PM
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!..
Privitor la religie nu e nici o rusine... asa ca_am o intrebare de pus..
din cate stiu cand un musulman citeste Qur'an-ul ia Wudu, nu?...
(Insha'a Allah sa nu zic vreo prostie)
care este situatia atunci cand citim o traducere a Qur'an-ului (ca de ex. Qur'an-ul tradus in Romana?)
in timpul perioadei lunare se poate citi / atinge Qur'an-ul? _ traducerea?
sau Qur'an-ul in araba_de pe computer, spre exemplu?
Insha'a Allah astept raspunsul
-
06-08-2006, 09:53 PM
-
-
06-09-2006, 01:33 AMSi din asta reiese ca nu are voie...sau nu e recomandat....eu de la toti am auzit acelasi lucru..ca nu ai voie sa atingi Quranul....doar daca el nu are nici o sura in araba..nimic...si stiam ca si cel pe calculator se poate citi....
Originally Posted by suleiman
Acum....cred ca e si de interpretare...o sa ma mai uit prin hadithuri...poate mai gasim pareri...
-
06-09-2006, 03:50 AM
Salam Aleykum,
Eu am auzit diferite pareri . Unii zic ca nu poti sa-l atingi direct , trebuie sa porti manusi . Si daca este in alta lb? Romana de ex si nu este deloc in araba la fel ? In Ramanan , cand este bine sa citesti cat mai mult Quran si ai 10 zile , ce facem ? Eu nu am cartea cu Hadisuri , dar chiar vreau sa stiu este Hadis referitor la asta ? InshAllah sa fim calauziti pe calea cea dreapta .Only ALLAH can judge me !
-
06-09-2006, 11:13 AM
V-am zis ca nu sunt hadisuri referitoare la acesta .
Si eu stiam ca nu e voie , dar dupa ce am cautat am gasit cele doua rezultate postate deja :
1- Nu este interzis dar mai bine sa nu faci .
2- Nu este interzis si poti sa faci .
Ce stiu sigur ca e pacat este ca acela sau aceea dupa o relatie intima nu au voie sa citeasca sau sa puna mana pe Quran decat dupa ce se spala .
-
06-09-2006, 06:04 PM
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Bakatuhu!...
1. Dar Traducerea Qur'an-ului poate fi atinsa / citita?...
indiferent de situatie?
(adica nu Qur'an-ul in araba)...
sau orice carte in care sunt versete din Qur'an... insa traduse si nu in lb. araba...
(din cate stiu.. pentru cartile in care sunt versete din Qur'an.. in araba _ e aceeasi regula)...
2. Se face Wudu inainte de a pune mana pe Qur'an (in limba araba)?..
dar daca traducerea Qur'an-ului?
Ma'a Alssalama...
-
06-09-2006, 08:03 PM
PAi citind postarile eu tot nu prea am inteles cum sa procedam in cazul traducerii Coranului. Sau sunt aceleasi obligatii ca ptr Coranul in lb romana. De mult aveam si eu aceasta intrebare si am intrebat sotul si mi-a spus ca o intrebe un imam si am uitat
Allah barik fikum
-
Membru Special

06-10-2006, 02:36 PMmashAllah
si eu astept raspunsul la intrebarea asta cum procedam cand e vb de traducerea Coranului.
intelesesem ca am voie sa pun mana pe el chiar sa si citesc dar sotul a zis ca nu e permis pentru ca e numele lui Allah ,e Coranul fie el in araba fie in romana...
si nu mai stiu..:smile33:
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |