Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 11 of 11
  1. Comportamentul in Islam 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Islamul ne invata sa traim... cum sa traim... cum sa ne comportam cu cei din jurul nostru si in primul rand cum sa ne comportam cu parintii .
    Cu asta o sa incep

Comportamentul cu parintii

Allah Preainaltul spune in Coranul cel Sfant:
    ,, Si Domnul tau a oranduit sa nu-L adorati decat pe el si sa va purtati frumos cu parintii vostri , iar daca batranetile ii ajung pe unul dintre ei sau pe amandoi langa tine , nu le ziceti OF! Si nu-i certa pe ei , ci spune-le vorbe cuviincioase // Si din indurarea coboara pentru ei aripa smereniei si indurarii si spune: ,, Doamne fii indurator cu ei , caci ei m-au crescut de mic! ,, (surat Ei-Isra 23-24 )

Parintii … stii ti cine sunt parintii?
    Parintii sunt motivul existentii si perpetuarii speciei umane si lor trebuie sa le aratam recunostinta .Tatal este cel responsabil cu intretinerea casei iar mama cu nasterea si afectiunea fata de copii.
    Lui Allah ii datoram binecuvantarea crearii si existentei noastre , iar parintilor le datoram binecuvantarea nasteriii si educatiei.

Abdullah Ibn Abas spunea ca exista vesreste care cuprind invataturi ce nu sunt primite decat impreuna cu celelalte.

1. ,, Fiti cu supunere fata de Allah si fata de Trimis ,,( surat Et-tegabun 13). Cine este supus fata de Allah sin u este supus fata de Trimis nu I se primeste credinta
    2. ,, Impliniti rugaciunea si aduceti Dania,, (surat El-Bakara – 43) -Cine isi face rugaciunea si nu-si achita dania nu I se primeste rugaciunea.
    3. ,, Adu multumire tie si parintilor tai (surat Luqman: 14) – Cine il multumeste pe Allah dar nu le multumeste parintilor sai , multumirea lui nu este primita.

Acesta este motivul pentru care apar atat de multe versete In Cartea Sfantă a lui Allah Preainaltul referitoare la bunul comportament cu părintii si respectarea lor
    Allah Preainaltul spune in Quranul cel Sfant: "Adora-L pe Allah si nu-i asociati Lui nimic! Si purtati-vă bine cu parintii"(surat En-Nisa. 36)
    "L-am indemnat pe om să se poarte cu părintii săi frumos."(El-Ankebut: 8).
    "Noi l-am povătuit pe om să facă bine părintilor săi, mama lui t-a purtat, suportand pentru el slăbiciune după sLabiciune, iar intărcarea lui a fost după doi ani, asadar "Adu multumire Mie si părintilor tăi, căci la Mine este intoarcerea." (surat Luqman: 14).

Am amintit acesle versete pentru frumusetea lor deosebita si pentru importanta pe care un musulman trebuie s-o acorde părintilor săi st in special a mamei. Ea este cea care a suferit si a obosit din cauza grijilor si greutatilor, precum si din cauza altor probleme legate de sarcină, si mai ales nasterea, pentru că in acele momente, durerea se aseamănă cu moartea si ea nu poate fi resimtită decat de mame.

2.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by bianka_brrr
    M-a emotionat pana la lacrimi aceasta relatare .Foarte frumos :smile06:

Am mai citit undeva,nu retin unde,ca femeia nu se roaga in aceasta perioada si nu merge la moschee .
    Am inteles,sunt excluse relatiile intime,dar si sarutul este interzis in aceasta perioada??
    Sper sa nu radeti de intrebarea mea intreb si eu sa stiu,ca nu stiu cum e

Nu, draga Bianca, nu e interzis...

Sotul isi poate saruta, mangaia sotia... e interzis contactul sexual..

~~~

Masha'a Allah... sunt multe lucruri care si pe mine m-au emotionat...

cine are Ahadith poate le posteaza, Insha'a Allah..

despre cum se purta Profetul cu sotiile sale...

sunt ataaat de frumoase...

Alhamdulillah...

(parca mai era ceva tot legat de faptul ca 'Aisha (radiy Allahu anha _ Allah fie multumit de ea!) era in perioada, iar Profetul (Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca) statea cu capul in bratele ei si recita din Qur'an... acum.. cine stie hadith-ul sa-l zica mai bine.. si sa ma corecteze unde-am gresit..

~~~

A... si inca ceva!... stai linistita! Nu rade nimeni de intrebarea ta...

din cate-mi amintesc eu.. e un hadith despre faptul ca nu e nici o rusine in ceea ce priveste religia..

deci daca ai vreo intrebare: sa nu-ti fie jena s-o adresezi...

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)