MOARTEA
Moartea este un eveniment natural pentru toate lucrurile vii. Se Intampla fiecaruia dintre noi. Toti vom muri. Coranul spune:
"Fiecare suflet va gusta moartea". (3:185).
Moartea aduce un sfarsit al vietii noastre temporare pe acest pamant. Este un prilej de durere si adanca mahnire pentru cei apropiati decedatului. In Islam, oamenii Isi poarta doliul recitand Coranul si rugaciuni pentru cel mort. Islamul ne cere sa nu uitam ca moartea poate sosi In orice moment. Doar Allah stie cand slujitorii lui vor muri. Moartea pune capat trupului nostru omenesc, dar nu ne distruge si sufletul. Acesta este luat de catre Ingerul Malakul Maut (Izra'il sau Azrail) si dus la Allah. O persoane se poarta bine si face ceea ce Ii comanda Allah daca Isi va aminte de moarte si de viata de dupa moarte.
In Islam, un cadavru este spalat Inainte de Inmormantare. El este Invelit cu bucati de panza albe si este Inmiresmat peste tot. Inainte de Inmormantare se tine o rugaciune funerara numita Janazah.
Results 11 to 20 of 22
|
|
-
Membru Special

06-23-2006, 05:17 AM
-
Mersi Anna de la :
gabriela guettat (03-07-2007)
-
06-23-2006, 10:36 PM
As Salamu 'Alaykom wa Rahmatullahi wa Barakatuhu
mashaAllah dragi surori
din cartea :"Le voyage de l'ame aprés la mort" scrisa de Layla Mabrouk ,sa invatam impreuna si sa tragem invataminte inchaAllah.
In momentul ca cineva moare ,Ingerul Mortii,vine si-i ia sufletul , oriunde s-ar gasi el .Cel mort il vede si-i vorbeste ,dar nu cu ochii urechile sau limba. Din momentul in care se incepe emigrarea spre o alta lume ,el vede si vorbeste prin mijloace pe care noi ,cei vii,nu le stim ,si nu le putem percepe.
Ibn Abi'-Dunya spune ca in ziua in care Abdu'l-Aziz a murit, el le-a
cerut celor care-l inconjurau:"Asezati-va cu mine". Acestia l-au auzit spunind : " Eu sint acel la care Tu i-ai dat porunci, iar eu nu am fost pe placul Tau .Tu mi-ai spus cele interzise ,si eu am fost cel rebel". A repetat toate astea de trei ori. Apoi a spus :
" Dar nu este alta divinitate inafara de Allah ". Apoi isi ridica capul si privea spre ceva fix :"Eu vad o prezenta care nu este nici ca o fiinta umana nici ca un jinn". Si apoi muri .
Fadala ibn Dinar a spus : "Eu eram aproape de Muhammad ibn Wasi' cind era aproape sa moara ,si a inceput a zice: "Bine ati venit Ingerii Domnului Meu ! Nu este alta forta nici putere daca nu vine de la Allah!"
In momentul acela am respirat parfumul cel mai placut ,parfumul pe care niciodata nu l-am respirat . Apoi el muri.
Dupa ce sufletul este luat,si daca acesta este pur si are parinti in cealalta lume ,care sint destinati Paradisului ,atunci ei se vad cu o bucurie imensa . Ei ii pun intrebari despre cei care sint inca in viata pe cealalta lume .
continuarea miine ,inchaAllah"La ilaha illa Allah"
-
-
06-24-2006, 04:07 PM
Ingerii duc apoi sufletul din Cer in Cer ,si acesta ajunge apoi
in fata lui Allah .Apoi el revine si vede spalarea corpului,punerea
lui in "sicriu" si derularea procesiunii funerare.
El spune ori "luati-ma de aici" ori "unde ma duceti" ?
Ceea ce noi ramasi in viata nu auzim .
Dupa ce corpul a fost plasat in groapa,sufletul se gaseste intre corp
si "sicriu "in asteptarea intrebarilor care ii vor fi puse.
El aude ultimii pasi a celor care au venit la funerii,si care acum se
duc,apoi pamintul este nivelat peste groapa.
Pamintul nu impiedica ingerii a ajunge la corp,si daca o piatra
a fost plasata deasupra si deschizatura sudata cu plumb ,aceasta
nu este o piedica in calea ingerilor.
Aceste substante dense nu pot impiedica passajul sufletului ;
nici Jinnii nu sint impiedicati ,Allah , Glorie Lui a facut ca piatra si
pamintul sa fie ca aerul pentru pasari.
Groapa se largeste si se lungeste pentru suflet,si deci in acelasi
timp si pentru corp. Corpul se gaseste in groapa,dimensiunile ei
fiind mici dar ea se mareste datorita sufletului ,atit de departe cit
se poate cuprinde cu vederea.
Iata un hadith autentic in care Messagerul lui Allah (swt) a spus :
"In momentul in care credinciosul paraseste aceasta lume ,
ingeri a caror fete stralucesc ca soarele ,coboara din Cer si-l
inconjoara in cete ,atit de numeroase cit putem cuprinde cu privirea.
Apoi vine Ingerul Mortii si se aseaza linga capul lui,sii spune:
"Suflet bun ,iesi iertat si iubit de Allah"
Sufletul iese ca o picatura de apa care scurge din alta si ingerul o prinde.In acel moment ,ceilalti ingeri ,il i-au intr-o clipita de ochi,si-l
pun intr-un loc parfumat cu musc ,parfum care niciodata nu-l putem
mirosi pe pamint.
Ingerii il ridica ,si-l poarta din Cer in Cer ,trecind pe linga grupuri de
ingeri care intreaba:"Cine este acest bun suflet?"iar ingerii ce-l poarta raspund "Fiul lui cutate si lui cutare"utilizind cele mai
frumoase nume cu care a fost stigat cind era in viata."La ilaha illa Allah"
-
06-24-2006, 05:03 PM
Deci il urca inspre Allah ,iar ingerii din fiecare Cer pe unde trec
il insotesc .Allah ,Maretul si Puternicul spune: "Inregistrati cartea
servitorului Meu in ILLIYUN si duceti-l in pamint.Eu l-am creat
din pamint si acolo Il trimit din nou,si Il voi renaste din nou."
Sufletul este deci plasat in corp din nou si doi ingeri vin la el si-l
intreaba: : "Cine este domnul tau?"
el raspunde: "Domnul meu este Allah". ei il intreaba: "Care este religia ta?" el raspunde: "Religia mea este Islam ." ei il intreaba: "Cine este omul care fost trimis
pentru voi ?" el raspunde:
"Messagerul lui Allah." ei il inreaba:
"De unde stii tu toate astea ?" el raspunde: "Am citit Cartea lui Allah,am crezut si spun ca este adevarata."
Atunci o Voce venita de sus se aude: " Servitorul Meu a spus
adevarul ,deci asterneti pentru el un covor din Paradis si deschideti
pentru el o poarta din Paradis."Groapa lui se mareste pentru el cit cupride ochiul si un om purtind frumoase vesminte si bine parfumate vine si-i spune:
" Bucura-te de ceea ce-ti place ,ca iata venita ziua care ti-am
promis-o" cel mort intreba:"Cine esti tu ? Fata ta raspindeste binete." El ii raspunde:"Eu sint faptele tale bune."
apoi el spune: "O Domnul meu ,aspept Ziua Judecatii sa ma alatur
familiei mele si celor bune mie.""La ilaha illa Allah"
-
membru de onoare

06-26-2006, 12:36 AMInshaa ALLAH hadiya ,sa te rasplateasca ALLAH swt.
Acestea sunt insa pentru cei care au crezut si s-au supus lui ALLAH swt in aceasta viata pamantesca,pentru ei va fi cum spune in Quran Kariim frumoasa rasplata,pentru ceilati insa...istagfiru ALLAH1
Tot intr-o relatare profetica se spune ca atunci cand omul este pus in mormant ,invelit in giulgiul alb el va striga si toate creaturile din cer si de pe pamant vor auzi strigatul lui in afara de djini si de oameni.
Inshaa ALLAH sa ne ajute ALLAH swt sa fim dintre cei care vor avea mormintele luminate de faptele bune din aceasta viata,caci asa cum stiim cartea omului se inchide in momentul mortii sale,insa trei sunt lucrurile care raman si scriu binele in continuare pentru el :
1. un copil bun care se roaga pentru el
2.o fapta buna care continua sa fie de folos (de ex. o carte )
3.un lucru facut in slujba comunitatii (o fantana,un drum,etc...)
-
Membru Special

06-26-2006, 10:21 PMmashAllah habibti ce frumos ai scris
inshAllah sa fim printre cei din Jannah ,inshAllah sa fim credinciosi si sa fim cat mai aproape de Allah atata prin vorbe cat si prin gandire si comportament si atunci cand va veni ceasul sa fim printre cei alesi
ameen
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-01-2006, 11:34 AMSurioare am ceva pentru voi eu cand l-am vazut am fost foarte impresionata!
Sora voastra UMMRASCHID mi-l trimise!
www.b4death.com/my/last.swf
-
-
07-05-2006, 04:51 PM
Gabitza il vazui in engleza cineva mi la dat si mie...ce simt...ma face sa ma gandesc la ALLAH-subhana wa ta'ala mai mult si la moarte ca este inevitabil si toti vom ajunge acolo mai curand sau mai tarziu.
Si masha allah, UMMRASCHID ne trimite numai flashuri frumoase si melodii frumoase
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |