MOARTEA
Moartea este un eveniment natural pentru toate lucrurile vii. Se Intampla fiecaruia dintre noi. Toti vom muri. Coranul spune:
"Fiecare suflet va gusta moartea". (3:185).
Moartea aduce un sfarsit al vietii noastre temporare pe acest pamant. Este un prilej de durere si adanca mahnire pentru cei apropiati decedatului. In Islam, oamenii Isi poarta doliul recitand Coranul si rugaciuni pentru cel mort. Islamul ne cere sa nu uitam ca moartea poate sosi In orice moment. Doar Allah stie cand slujitorii lui vor muri. Moartea pune capat trupului nostru omenesc, dar nu ne distruge si sufletul. Acesta este luat de catre Ingerul Malakul Maut (Izra'il sau Azrail) si dus la Allah. O persoane se poarta bine si face ceea ce Ii comanda Allah daca Isi va aminte de moarte si de viata de dupa moarte.
In Islam, un cadavru este spalat Inainte de Inmormantare. El este Invelit cu bucati de panza albe si este Inmiresmat peste tot. Inainte de Inmormantare se tine o rugaciune funerara numita Janazah.
Results 21 to 22 of 22
|
|
-
Membru Special

06-23-2006, 05:17 AM
-
Mersi Anna de la :
gabriela guettat (03-07-2007)
-
03-07-2007, 12:00 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,
...inshaallah, iata un articol care descrie in amanunt calatoria sufletelor dupa moarte, atat a sufletului dreptcredincios cat si a celui necredincios...
...imi cer scuze ca nu postez o traducere, ci doar linkul , in engleza ...
http://www.islamreligion.com/articles/406/viewall/
...fie ca Allah ta'ala sa va binecuvinteze impreuna cu intreaga umma, inshaallah, amin!
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-15-2007, 02:53 PM
asalamu aleikom wa rahmatulah
masha Allah suriorelor in sha Allah sa vem parte de Paradis in viata de apoi si de locurile cele mai inalte ale Acestuia
La o emisiune tv un invatat pe nume Abdulkarim Ali a povestit despre ce se intampla cu noi dupa ce murim
Necredinciosii vor suferii mult atat in mormant cat si in viata de apoi.cand vor venii ingeri sa-i intrebe Cine este Domnul tau vor raspunde:Ha, ha, adika nu-si vor gasii cuvintele de spaima si vor spune Am auzit de la oameni ca Allah(si aceasta marturie nu va fii acceptata)dupa ce sunt puse toate intrebarile li-i se vor deschide o fereastra cu locul lor in iad iar acei oameni se vor ruga sa nu vina Ziua Judecatii
Ptr cei care nu l-au adorat pe Allah si nu s-au rugat Lui..Allah pregateste pedeapsa dureroasa..vor venii doi serpi si-i vor lovi capetele necredinciosilor ptr ca nu au ascultat de poruncile celui Milostiv
iAR IN ZIUA jUDECATII VOM FI ADUSI NOI IN FATA CREATORULUI ASA CUM NE-AM NASCUT... GOI..un student a intrebat Dar cum vom fii goi cu totii?Nu v-a mai exista rusine?Iar imamul a raspuns:Crede-ma ca in Ziua aceea oamenii nu vor vii preocupati de asta..In ziua aceea vor fii chipuri ingrozite si altele luminate
Daca un om a memorat QURANUL "acesta" nu-l va lasa sa intre in iadCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |