Asslam wrb
Definitia bauturiiEste considerata bautura interzisa orice fel de bautura care produce ameteala , tulbura gandirea si afecteaza puterea de judecata a omului.
Allah a interzis in Cartea Sfanta , bautura:
,, O , voi cei care credeti, vinul , jocul de noroc , pietrele ridicate so sagetile sunt murdarii din lucratura lui seitan. Deci feriti-va ca sa izbanditi! (sura Maide 5-90)
Cuvantul ,, hamr,, din versetul coranic tradus prin vin de fapr inseamna orice bautura care afecteaza gandirea. Toate aceste bauturi sunt interzise.Exista ideea ca daca bem un pahar din cand in cand nu este nici o problema, nimic mai fals.Seitan ii amageste astfel pe oameni in cel mai evident mod.
Profetul Mohamed (saws) cand a fost intrebat despre vin ca medicament a zis: ,, cu siguranta ca vinul este boala , decat medicament.,,
Arabii din perioada preislamica consumau alcool si vedeau aceasta ca un lucru normal.Islamul a venit si a dat importanta protejarii a 5 lucruri.
-mintea
-sanatatea
-marfa
-cinstea
-credinta
Cel carea beaajunge intr-o stare ca nu poate proteja aceste valori.
Dar s-a intrebat cineva de ce a interzis Allah bautura?
Alcoolul cauzeaza accidente rutiere cu pierderi de vieti omenesti si dezbina familiile.In multe societati alcoolul a devenit un comportament de baza pentru distractii si petreceri.Nici o intilnire in grup nu este completa fara alcool.
De fapr expresia ,, hai sa ne distram in seara asta,, putem sa o inlocuim cu ,, hai sa ne imbatam crita,, din pacate.
Omul daca ar sta departe de alcool , s-ar simti mai sanatos si ar economisi banii.
Allah Preainaltul spune:
,, Doar Seitan doreste sa semene intre voi dusmanie si ura, prin vin , prin jocul de noroc si sa va abata de la pomenirea lui Allah si de la rugaciune.Oare nu va veti opri de la aceasta?,,
Efecte consumului de alcool
Spre deosebire de mancare , alcoolul nu este digerat exclusiv in stomac si in intestine, o parte din el patrunde in celulele stomacului , iar restul trece in intestinul subtire si apoi direct in sange.Alcoolul poate afecta tesuturile care protejeaza stomacul si laringele.El este concomitent sedativ si depresiv: incetineste activitatea creierului , poate provoca halucinatii si chiar apoplexie.
Intrucat toti muschii sunt sub controlul creierului , acest control este tulburat chiar si de cantitati mici de alcool. Consumul constant al alcoolului cauzeaza pierderea memoriei, ciroza hepatica , boli de inima. Consumarea alcoolului in cantitati mari face sa cresca riscul aparitiei cancerului cavitatii bucale , al esofagului sau al ficatului.
Ne facem rau cu mainile noatre.
Comertul cu bauturi alcoolice.
Profetul Mohamed ( saws) a interzis consumarea bauturilor alcolice cat si comercialiyarea lor.Este interzis unui musulman prepararea bauturilor alcoolice , sa fie patron de carciuma , sa fabrice sau sa comercializeze bauturi alcoolice.Un musulman nu are voie sa primeasca cadou bautura alcoolica sau sa daruie cuiva.
Profetul a blestemat 10 persoane:
- pe acela care stoarce strugurii pentru a face vin
-pe acel care bea sau acel care toarna
-pe acela care cara sau pune pe altii sa care
-pe acela care vinde sau cumpara
-pe acela care daruieste
-pe acela care cheltuie banii castigati dupa alcool
Thread: Alcoolul-cheia tuturor relelor
Results 41 to 50 of 53
|
|
-
03-20-2006, 08:40 PM

-
06-05-2006, 09:11 PM
am gasit acest citat in Coran care zic eu explica de ce alcoolul e interzis in islam:

surat 2 Al- Baqara , Coran
adica chiar daca in vin sant unele substante benefice pt oragnism, efectele negative ale vinului asupra sanatatii si comportamentului omului sant predominante, de aceea e interzis in islam.
cei care vor sa beneficieze doar de efectele benefice ale substantelor din vin, sa manance struguri sau sa bea must.
maysir- literal, inseamna mijloc de a obtine ceva usor, fara munca, dar aici are sens de joc de noroc, interzis tocmai din aceste considerente.
-
06-16-2006, 08:11 PM
ACESTE CUVINTE AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA
PREZENTA LA ACEST ACCIDENT.
FATA, INAINTE DE MURI, A SOPTIT ACESTE CUVINTE, IAR JURNALISTA LE-A SCRIS...SOCATA>
ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN
FA CA ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA PROPRIA TA VIATA ESTE IN PERICOL.
Mama, am iesit cu prietenii.
Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: SA NU BEAU ALCOOL.
Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuiesa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.
Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, candcu drag mi-ai
sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.
Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.
Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta...ceva...neasteptat !
Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul
care a provocat accidentul era beat".
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata...
Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu
plang.
Aud medicii care spun: "Aceasta fata nu va supravietui".
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masinanici macar nu-si putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima..
Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...
De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte
bine ca pot distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-misunt infipte toate
odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-itatalui sa fie tare.
Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...
Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba,si incepe sa-mi fie
frica.
Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de...disperata..
Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, intimp ce sunt intinsa
aici pe asfalt, murind.
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...
Te iubesc, si... adio.
Indiferent de religia pe care o aveti nu beti fiindca omorati vieti inocente , ce nu au nici o vina. Nu uitati ca Dumnezeu ne vrea binele si alcoolul nu este decat opera lui sheitan
ALLAH AKBAR
-
membru de onoare

06-16-2006, 10:48 PMTulburator intr-adevar,unii ajung chiar poate mai rau decat sa moara,isi distrug familiile,copiii,le transmit tuturor atat de multe lucruri rele prin imaginile pe care le ofera,altii ajung sa se autodistruga,devin niste monstri pt. ca isi beau nu numai mintile ci si demnitatea....este cumplit,poate ca acei "destepti" care fac avertismentele gen "Consumul excesiv de alcool....." ar trebui sa lase la o parte intresele economice si sa se bazeze doar pe cele umane.
-
06-16-2006, 11:38 PM
Acum cu bautura , hai sa luam exemplul rusiei, in anii comunismului o familie cheltuia 85% din venituri pe bautura .Era Rusia o tara cu probleme, oameni bolnavi din cauza asta, omoruri etc etc ceva deosebit fata de celelalte? ei bine nu, probabil ca viciul asta i-a calit!
acum din cate stiu au probleme cu pretul mare la bautura de aceea beau de la acetona pana la solutii de curatat toaleta, vodca fiind prea scumpa. In ultima vreme, parfumurile au devenit alternativa preferata. De aceea populatia se micsoreaza an de an.Eu zic ca mai bine guvernul ar stopa odata "legea uscata" ca vodca nu i-a omorat precum o face acetona.
-
membru de onoare

06-16-2006, 11:54 PM
Originally Posted by nazirah
Pai si ce trebuia sa-i omoare alcoolul?
Tu nu te gandesti la copiii aia care se nasc din astfel de parinti,chiar si numai unul alcoolic?Nu e oare de la sine inteles ca acei copii ca si cei care traiesc in sanul unor familii de alcoolici sunt niste handicapati?
Fie fizic,fie psihic?Sanatosi nu au cum sa fie;chiar si faptul ca unii raman cu sechele psihice pe viata este o tragedie,sau dc. nu e la suprafata inseamna ca problema nu exista?
-
-
06-17-2006, 12:43 AMnu , ideea e ca din 1912(adica le stiu istoria incepand cu ...) i-am urmarit pe rusi si beau de sting si nu au nici pe dracu. Toata lumea stie cum arata rusii, noi suntem anemici pe langa eiPai si ce trebuia sa-i omoare alcoolul?
Tu nu te gandesti la copiii aia care se nasc din astfel de parinti,chiar si numai unul alcoolic?Nu e oare de la sine inteles ca acei copii ca si cei care traiesc in sanul unor familii de alcoolici sunt niste handicapati?
Fie fizic,fie psihic?Sanatosi nu au cum sa fie;chiar si faptul ca unii raman cu sechele psihice pe viata este o tragedie,sau dc. nu e la suprafata inseamna ca problema nu exista?
-
-
06-17-2006, 12:51 AM
alcoolul e una din cauzele de cancer...ar fi interesant de vazut care este rata bolilor canceroase in Rusia, sau a cirozei hepatice, de ex.
eu nu cred ca nu exista cazuri frecvente de violenta familiala la un popor alcoolic...asta mi se pare cel mai sigur si de regretat efect imediat al consumului de alcool...
romanul are un cantec: "bun ii vinu ghiurghiuliu"...acuma nu o sa ne apucam noi ii facem pe romani sa renunte la indragitul lor alcool, dar e clar ca efectele nocive ale alcoolului asupra sanatatii si comportamentului sant numeroase si predomina fata de efectele benefice.
-
06-17-2006, 12:54 AM
Eu vred ca noi trebuie sa incercam sa vorbim fie familia , fie vecini, fie prieteni , ca alcoolul nu numai ca poate dauna sanatatii dar si poate ucide pe cineva drag tie ... De-ar face toti asa , eu cred ca ar fi mai putine accidente , violuri ... in care isi pierd viata sau raman bolnavi oameni care poate nici nu beau.

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |