Notices

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 51 to 53 of 53
  1. Alcoolul-cheia tuturor relelor 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Asslam wrb
    Definitia bauturii
    Este considerata bautura interzisa orice fel de bautura care produce ameteala , tulbura gandirea si afecteaza puterea de judecata a omului.
    Allah a interzis in Cartea Sfanta , bautura:
    ,, O , voi cei care credeti, vinul , jocul de noroc , pietrele ridicate so sagetile sunt murdarii din lucratura lui seitan. Deci feriti-va ca sa izbanditi! (sura Maide 5-90)

Cuvantul ,, hamr,, din versetul coranic tradus prin vin de fapr inseamna orice bautura care afecteaza gandirea. Toate aceste bauturi sunt interzise.Exista ideea ca daca bem un pahar din cand in cand nu este nici o problema, nimic mai fals.Seitan ii amageste astfel pe oameni in cel mai evident mod.

Profetul Mohamed (saws) cand a fost intrebat despre vin ca medicament a zis: ,, cu siguranta ca vinul este boala , decat medicament.,,
    Arabii din perioada preislamica consumau alcool si vedeau aceasta ca un lucru normal.Islamul a venit si a dat importanta protejarii a 5 lucruri.
    -mintea
    -sanatatea
    -marfa
    -cinstea
    -credinta
    Cel carea beaajunge intr-o stare ca nu poate proteja aceste valori.

Dar s-a intrebat cineva de ce a interzis Allah bautura?

Alcoolul cauzeaza accidente rutiere cu pierderi de vieti omenesti si dezbina familiile.In multe societati alcoolul a devenit un comportament de baza pentru distractii si petreceri.Nici o intilnire in grup nu este completa fara alcool.
    De fapr expresia ,, hai sa ne distram in seara asta,, putem sa o inlocuim cu ,, hai sa ne imbatam crita,, din pacate.
    Omul daca ar sta departe de alcool , s-ar simti mai sanatos si ar economisi banii.
    Allah Preainaltul spune:
    ,, Doar Seitan doreste sa semene intre voi dusmanie si ura, prin vin , prin jocul de noroc si sa va abata de la pomenirea lui Allah si de la rugaciune.Oare nu va veti opri de la aceasta?,,

Efecte consumului de alcool

Spre deosebire de mancare , alcoolul nu este digerat exclusiv in stomac si in intestine, o parte din el patrunde in celulele stomacului , iar restul trece in intestinul subtire si apoi direct in sange.Alcoolul poate afecta tesuturile care protejeaza stomacul si laringele.El este concomitent sedativ si depresiv: incetineste activitatea creierului , poate provoca halucinatii si chiar apoplexie.
    Intrucat toti muschii sunt sub controlul creierului , acest control este tulburat chiar si de cantitati mici de alcool. Consumul constant al alcoolului cauzeaza pierderea memoriei, ciroza hepatica , boli de inima. Consumarea alcoolului in cantitati mari face sa cresca riscul aparitiei cancerului cavitatii bucale , al esofagului sau al ficatului.
    Ne facem rau cu mainile noatre.

Comertul cu bauturi alcoolice.

Profetul Mohamed ( saws) a interzis consumarea bauturilor alcolice cat si comercialiyarea lor.Este interzis unui musulman prepararea bauturilor alcoolice , sa fie patron de carciuma , sa fabrice sau sa comercializeze bauturi alcoolice.Un musulman nu are voie sa primeasca cadou bautura alcoolica sau sa daruie cuiva.
    Profetul a blestemat 10 persoane:
    - pe acela care stoarce strugurii pentru a face vin
    -pe acel care bea sau acel care toarna
    -pe acela care cara sau pune pe altii sa care
    -pe acela care vinde sau cumpara
    -pe acela care daruieste
    -pe acela care cheltuie banii castigati dupa alcool

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah
    nu , ideea e ca din 1912(adica le stiu istoria incepand cu ...) i-am urmarit pe rusi si beau de sting si nu au nici pe dracu. Toata lumea stie cum arata rusii, noi suntem anemici pe langa ei
    I-Crezi ca ,masa corporala este un indiciu?Vai noua ,sa stii ca unul care bea bere ca vaca apa si mamanca paine poate arata cool(mai putin burta) ,asta inseamna ca e ok?
    Eu cred ca au...chiar pe ala de care ai zis tu,altfel nu se explica.
    Poate ca un pic de introspectiva in adevaratele probleme care tin de psihologie si de patologie .
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator amal's Avatar
    Consumul de alcool in timpul sarcinii

Este necesar ca atat femeile insarcinate cat si celelalte persoane din anturajul lor sa cunoasca si sa inteleaga foarte bine pericolele si consecintele nefaste ale consumului de alcool asupra fatului. Deci, ambii parinti trebuie sa cunoasca pericolele care pot afecta fatul daca mama consuma alcool in timpul sarcinii.

Deficiente psihice, sociale si cognitive asociate cu consumul de alcool in timpul sarcinii:

Greutate redusa a fatului la nastere

Dificultati ale bebelusului de a manca si de a creste bine

Bebelusul are tendinta de a dormi prea mult si a ramane prea putin timp treaz

Hyperactivate, lipsa de atentie si dificultati de concentrare

Impulsivitate

Crize de nervi

Minciuna, furtul si alte comportamente comune

Capacitate redusa de socializare a copilului

Capacitate redusa de abstractizare

Aceste informatii nu sunt date aici ca sa va sperie, ci ca sa va informeze asupra efectelor pe care le are abuzul de alcool pe parcursul sarcinii. Este posibil insa, ca si consumul ocazional de alcool, fara a stii ca sunteti gravida sa aiba efecte daunatoare, caci creierul si alte organe ale fatului incep sa se dezvolte in jurul celei de a treia saptamani de sarcina si sunt foarte vulnerabile in aceasta perioada. Fiindca s-a dovedit ca alcoolul are efecte nocive chiar si in cantitati mici, trebuie sa renuntati la consumul de alcool de indata ce banuiti ca sunteti gravida. Mai mult chiar, femeile care incearca sa ramana insarcinate este bine sa renunte la consumul de alcool pe o perioada cat mai lunga de timp. In cazul in care doriti sa si alaptati copilul, este bine sa stiti ca mici cantitati de alcool ajung si in lapte si de aici la bebelus. Studiile de specialitate -----streaza ca bebelusii alaptati de femei care consuma alcool sunt ceva mai inceti in dezvoltarea aptitudinilor motoare (mersul in patru labute si mersul in picioare) decat copiii care nu au fost expusi la alcool. Cantitati mai mari de alcool pot sa interfereze cu expulzarea laptelui din sani. Din aceata cauza, se recomanda femeilor care alapteaza sa renunte total la consumul de alcool in aceasta perioada. De asemenea, sunt binevenite discutiile cu doctorul dumneavoastra asupra efectelor consumului de alcool in timpul sarcinii.

sursa:
    http://www.desprecopii.com/info.asp?id=31

4. Cititi va rog! 
    moderator Saira's Avatar
    Mama, am iesit cu prietenii.

Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce
    mi-ai spus: SA NU BEAU ALCOOL.
    Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie
    sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.
    Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand
    cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc,
    total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...
    Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost
    corect.
    Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat,
    conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.
    Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in
    forma.
    Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma
    astepta...ceva...neasteptat !
    Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai
    care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".
    Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata...
    Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu
    plang.
    Aud medicii care spun: "Aceasta fata nu va
    supravietui".
    Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina
    nici macar nu-si putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima..
    Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa
    mor...
    De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot
    distruge alte vieti?
    Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi
    sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i
    tatalui sa fie tare.
    Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate
    conduce masina dupa ce a baut.
    Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum
    n-as fi murit...
    Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba,
    si incepe sa-mi fie frica.
    Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa
    de...disperata..
    Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in
    timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.
    Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...
    Te iubesc, si... adio.
    Aceste cuvinte au fost scrise de o jurnalista prezenta la acest accident.Fata,inainte de a muri,a rostit aceste cuvinte iar jurnalista le-a scris…socata. Acveasta jurnalista a inceput o campanie impotriva consumului de alcool la volan.Daca acest mesaj ajunge la tine,nu pierde ocazia de a-l trimite mai departe,de a face si alte persoane sa inteleaga ca propria lor viata este in pericol.Acest mc gest poate face diferenta!

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)