Notices

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 41 to 50 of 66
  1. Cu permisiunea dvs, o corectare ! 
    Incepator bashar's Avatar
    Un barbat este Faqih , iar o femeie este Faqiha .
    Multi barbati sunt Fuqaha' , iar multe femei sunt Faqa'ih

Daca mi-a scapat ceva sa-mi spuneti

- Un barbat este FAQIH (singular masculin), iar mai multi barbati sunt FUQAHA' (plural masculin)

Am vazut ca interventia mea a devenit o necesitate din moment ce intentionati sa deschideti o rubrica noua pt limba araba !

Sper ca v-a fost de folos!

Modificat de suleiman.
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 12:25 AM.

2.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Fetelor pana acum nu l-am mai vazut pe scumpul nostru Admin intr-o discutie contradictorie , si mai ales cu un frate ( cred eu , daca nu ma insel). Pana acum radea de noi cand ne contraziceam sau ne certam , si incerca sa aplaneze situatia. Dar acum cred ca el are nevoe de ajutorul nostru

3.  
    moderator batool391's Avatar
    Ptr linistea tuturor va reamintesc ca profetul Muhammad saws a spus ca oricine vorbeste araba este arab. Asa ca bucurati/va toti cei care stiu araba, inclusiv eu sunt fericita ca mi se da posibilitatea sa fiu araboiaca nu ptr ca m/am nascut asa, ci ptr ca vorbesc araba.

Ptr a intelege bine gramatica limbii arabe cititi cartile reputatei arabiste Nadia Anghelescu. O recomand ptr vorbitorii de limba romana. Libanezii oricum sunt o populatie arabizata, deci sunt totushi arabi.

4.  
    moderator batool391's Avatar
    Quote Originally Posted by bebe_amour
    Eu deja incep sa plang...iar si iar si iar mi se intampla acelasi lucru.
    zic azi (azi la modul general,nu azi,04.07.06):de maine ma apuc de invatat araba!maine...surpriza:citesc cateva chestii p'acolo...si intru in belele...adica in ceata,gasesc ceva care mi se pare greeeeeu...si ilogic!
    va intreb pe voi,arabii de pe forum,dar va rog un sfat cinstit....voi daca nu ati fi fost arabi (ce ma enervez,cat noroc au unii )...cum ati fi invatat araba?gramatica si cuvintele le invatati pur si simplu pe de rost?sau cum?zau....sunt in ceata cu atea singulare si plurale...
    help meeeeeeeeeeee
    Nu sunt arabaoica , dar te sfatuiesc ca o persoana care a invatat 2 ani la colegiu limba araba sa faci asa. Sa ai rabdare, multe manuale si un creion cu care sa scrii cat de mult poti. Ptr plurale inveti schemele si gata le stii. Tre sa stii ca araba are 2 forme de plural, intern care da multa bataie de cap si extern care e mai simplu. Din pacate tre sa le inveti pe alea interne pe derost din dictionare . Apropo stiti cum mi/am petrecut noaptea de dinainte de niqah? Facand concurs de plurale, care stie mai multe. Si daca vrei sa ai abilitati de comunicare sfatul meu e sa incepi sa conversezi daca ai un mini vocabular deja. Sa nu fii surprinsa daca prima data nu vei intelege prea mult de la interlocutor. Imi aduc aminte de primele mele conversatii in lb araba, cand eu vorbeam in fusha si mi se raspundea in ammiya, si eram in ceata , ma gandeam oare de ce nu inteleg prea mult?

5.  
    membru de onoare genan's Avatar

insha allah incet incet si cu rabdareeeeeeeee multa vei ajunge sa te descurci...

si apropo: la capitolul plurale, nu uita ca in araba e plural separat pt dublu: daca in romana zici 2 carti , 3 carti, in araba e diferit pt 2 fata de 3...
    in sensul ca nu mai zici cuvantul DOI..pur si simplu zici cuvantul care se stie ca inseamna DOUA CARTI... de la 3 in sus se pune numarul si apoi cuvantul carti...
    sa-ti dau un exemplu:
    O carte = kitab
    DOUA carti = kitabin
    TREI carti = 3 kutub
    nu e asa de greu, nu? :P:P
    oricum spor la treaba.....

:smile06: :smile06: :smile06:

6.  
    Quote Originally Posted by batool391
    Ptr linistea tuturor va reamintesc ca profetul Muhammad saws a spus ca oricine vorbeste araba este arab. Asa ca bucurati/va toti cei care stiu araba, inclusiv eu sunt fericita ca mi se da posibilitatea sa fiu araboiaca nu ptr ca m/am nascut asa, ci ptr ca vorbesc araba.

Ptr a intelege bine gramatica limbii arabe cititi cartile reputatei arabiste Nadia Anghelescu. O recomand ptr vorbitorii de limba romana. Libanezii oricum sunt o populatie arabizata, deci sunt totushi arabi.

Masha-Allah ! f frumos ai zis...iar eu sunt un fan inrait al reputatei arabiste Nadia Anghelescu. am multe carti de ale ei, am si o cunostiinta care i-a fost studenta...

7. mai sa fie... 
    membru de onoare maryam's Avatar
    da` unde gasim cartile acestei doamne???????????????????
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by genan

insha allah incet incet si cu rabdareeeeeeeee multa vei ajunge sa te descurci...

si apropo: la capitolul plurale, nu uita ca in araba e plural separat pt dublu: daca in romana zici 2 carti , 3 carti, in araba e diferit pt 2 fata de 3...
    in sensul ca nu mai zici cuvantul DOI..pur si simplu zici cuvantul care se stie ca inseamna DOUA CARTI... de la 3 in sus se pune numarul si apoi cuvantul carti...
    sa-ti dau un exemplu:
    O carte = kitab
    DOUA carti = kitabin
    TREI carti = 3 kutub
    nu e asa de greu, nu? :P:P
    oricum spor la treaba.....

:smile06: :smile06: :smile06:
    Habibty vreau sa te intreb: In cazul Nominativ pentru dual o sa fie Kitaban , nu? Dar pentru dual caz genitiv si acuzativ kitabain. Asta ptr gen masc.
    Ptr femenin de ex madrasa (scoala) : Nominativ dual madrasatan si dual genitiv sau acuzativ madrasatain.
    Daca gresesc corecteaza-ma

9. Bravo ! 
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Habibty vreau sa te intreb: In cazul Nominativ pentru dual o sa fie Kitaban , nu? Dar pentru dual caz genitiv si acuzativ kitabain. Asta ptr gen masc.
    Ptr femenin de ex madrasa (scoala) : Nominativ dual madrasatan si dual genitiv sau acuzativ madrasatain.
    Daca gresesc corecteaza-ma
    Masha-Allah, Bravo! nu am vrut sa intervin pt ca stiu ca Genan este ambitioasa si daca nu a invatat araba tot se straduie sa fie de folos altora ! asa ca am trecut cu vedere...

Bravo iman ! insa noi am invata limba araba in araba, si multi dintre noi nu stim sa adaptam regulilele si denumirile din gramatica limbii arabe la cele din limba romana sau din alte limbi..pt ca feicare le adapteaza asa cum le stie mai bine... vad ca tu te descurciu f bine aici, felicitari, sa stii ca am ce invata de la tine...

10.  
    Quote Originally Posted by maryam
    da` unde gasim cartile acestei doamne???????????????????
    Da, f buna intrebare, personal cand nu am ce face si trec pe langa o librarie, intru si stau sa mai uit peste tot, pierd f mult timp pt ca mmereu caut ceva deosebit daca tot trebuie sa compar ceva, mai ales ca acum multecarti se gasesc on-line pe net.. si asa a fost si cu cartile astea.. deobiocei le-am gasit (fiind rare, si se gaseste doar cateo copie) in librariile mari si centrale din Bucuresti (in zona universitatii) precum Dalles, Eminescu... cele care se se ocupa cu antichitati. nici-un caz Carturesti sau Diverta ( care se ocupa mai mult de carti mai mult comerciale )

11.  
    membru de onoare genan's Avatar
    ar veni cam asa.....

sper ca am priceput faza cu nominativul, respectivacuzativ -genitiv... adica sunt cazurile date de "UN" ( `damatein) , respectiv "AN-IN"(fathhatein-kasratein)?
    daca te referi la altecva, sa-mi zici...

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks