Notices

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 66 of 66
  1. Cu permisiunea dvs, o corectare ! 
    Incepator bashar's Avatar
    Un barbat este Faqih , iar o femeie este Faqiha .
    Multi barbati sunt Fuqaha' , iar multe femei sunt Faqa'ih

Daca mi-a scapat ceva sa-mi spuneti

- Un barbat este FAQIH (singular masculin), iar mai multi barbati sunt FUQAHA' (plural masculin)

Am vazut ca interventia mea a devenit o necesitate din moment ce intentionati sa deschideti o rubrica noua pt limba araba !

Sper ca v-a fost de folos!

Modificat de suleiman.
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 12:25 AM.

2.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by batool391
    Sulayman am citit si ma voi conforma cererii tale.
    ALLAH sa te rasplateasca pentru intentia ta .

3.  
    Deosebit
    Oameni buni,sa va spun cevae "sertarelul" din memoria mea in care stau la loc de cinste atat Qabbani,cat si Mahfouz,ori(in special) Gibran sta scris "SCRIITORI ARABI"...

Dar,daca vreti sa vorbiti si de cetateniile lor(sigur,mediul in care a trait fiecare dintre ei are,deasemeni,mare importanta!),trebuie sa luati in considerare si raportul :nr. de populatie/nr de scriitori...ca asa se fac statisticile, fratilor...Ei,si atunci,ia sa vedem:
    -Egipt-70-75 de milioane de locuitori(numai Cairo are cat toata populatia Siriei
    -Siria-18-19 milioane de locuitori(Damascul,pe timp de noapte,are mai mult decat populatia Libanului!!!)
    -Liban-vreo 4 milioane...
    Cifrele sunt,desigur,foarte estimative,dar tot atat de elocvente!

Ei,si asa ajungem la vorba "libanezii s-au nascut poeti"
    Pai,cu asa frumuseti naturale,nici nu e de mirare...No,glumesc,sunt multe variabile care ajuta la dezvoltarea simtului artistic la o comunitate,...printre ele si peisajul!

Imanica,pai eu ziceam:"cand mergi in Egipt".Nu m-am asteptat nici o clipa sa le gasesti acasa CD-urile astea.Dar,uite,Suleiman ne-a dat o mana de ajutor cu site-ul ala.
    Frate Suleiman,Allah Taa'la sa te rasplateasca!Multumim frumos.
    Noi avem CD-uri,dar am gasit alte lucruri interesante...Si,daca mai ai link-uri,nu ezita sa ni le spui si noua.

"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

4.  
    Deosebit latifa's Avatar
    "Multa vorba,saracia omului!"
    Dar la fapte cand se trece?Vreau lectii de limba araba!!

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by latifa
    "Multa vorba,saracia omului!"
    Dar la fapte cand se trece?Vreau lectii de limba araba!!
    Latifa , draga , adminul acum e ocupat si a spus ca poate peste vreo saptamana. Cred ca ar fi de dorit ca el sa faca introducerea , dupa aia vedem noi

6.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Ai dreptate!Doar nu putem incepe orele fara profesor

7.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Sa wr wb , sunt carti in limba romana ptr studiul limbii arabe. Eu am cam tot ce s/a publicat in domeniu. Iti recomand
    Manual de limba araba autor Yves Goldenberg

Limba araba fara profesor - editura Teora * atentie unele lucruri nu sunt corecte acolo!!!
    Ghid de conversatie ro/ar / ar/ro de la Teora autor Dobrshan . N si G. Grigore
    cursurile dnei Nadia Anghelescu de la Fac de limba araba din Bucuresti. Ca sa va formati abilitatile de comunicare si capacitate de intelegere e necesar sa conversati cat mai mult cu vorbitori nativi de lb araba. Altfel veti ajunge in situatia de a nu intelege araba decat din carte.
    Limb araba fara profesor de la Teora o am si eu si nu ma incanta deloc. Cred ca pleaca de la premisa ca tot mai stii cate ceva, chiar de la primele pagini si nu esti incepator. Am luat de la editura Teora online un ghid de conversatie arab-roman. Nu mi-am dat seama ca e pt arabi..poate o sa plec pe undeva intr-o tara araba si peste 50 de ani trebuie sa o consult sa imi aduc aminte de lb romana

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks