Notices

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 51 to 60 of 66
  1. Cu permisiunea dvs, o corectare ! 
    Incepator bashar's Avatar
    Un barbat este Faqih , iar o femeie este Faqiha .
    Multi barbati sunt Fuqaha' , iar multe femei sunt Faqa'ih

Daca mi-a scapat ceva sa-mi spuneti

- Un barbat este FAQIH (singular masculin), iar mai multi barbati sunt FUQAHA' (plural masculin)

Am vazut ca interventia mea a devenit o necesitate din moment ce intentionati sa deschideti o rubrica noua pt limba araba !

Sper ca v-a fost de folos!

Modificat de suleiman.
    Last edited by suleiman; 07-04-2006 at 12:25 AM.

2.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by bashar
    Masha-Allah, Bravo! nu am vrut sa intervin pt ca stiu ca Genan este ambitioasa si daca nu a invatat araba tot se straduie sa fie de folos altora ! asa ca am trecut cu vedere...

nu am de gand sa intru in polemici cu tine pe acest site....
    atata timp cat nu te cunosc, nu ma cunosti! si asa evitam orice conflict, de orice natura ar fi el.
    cat esti membru activ, f bine, faci ce rvei, scrii ce vrei,e problema ce faci pe aici...
    dar nu te lua de mine...
    multumesc anticipat..

si by the way: s-ar putea sa stiu ceva mai multa araba decat crezi tu ca stiu....

3.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by batool391
    Ptr linistea tuturor va reamintesc ca profetul Muhammad saws a spus ca oricine vorbeste araba este arab. Asa ca bucurati/va toti cei care stiu araba, inclusiv eu sunt fericita ca mi se da posibilitatea sa fiu araboiaca nu ptr ca m/am nascut asa, ci ptr ca vorbesc araba.

Ptr a intelege bine gramatica limbii arabe cititi cartile reputatei arabiste Nadia Anghelescu. O recomand ptr vorbitorii de limba romana. Libanezii oricum sunt o populatie arabizata, deci sunt totushi arabi.
    Sa te corectez draga batool .

Te rog sa pui sursa hadisului .

Acest Hadis :
    Nici nu e slab ca sa spunem hai ca putem vedea ceva de acolo .
    E hadis "Maudu' " adica nu e adevarat , atunci nu e voie nici sa-l spunem si nici sa-l luam in considerare .

Libanezii sunt intradevar arabizati , dar nu sunt arabi , ci vorbitor de limba araba .
    Zic despre libanzii crestin in general , in timp ce libanezii musulmani sunt :
    Ultimele studii efectuate in orasul Tripoli din nordul libanului arata ca 93% din populatia tripoliana este de origina Turca .
    Unii sunt de origina pur araba : Bani-Tamim (arabia saudita) , Bni-Khaled , dar acestia sunt la frontiera libanului , si la un moment dat ei neaga ca sunt libanezi desi au pasaportul libanez (de fapt au si cel sirian) .

Revin la arabism : Nu ne ajuta la nimic in fata Lui ALLAH sa fim arabi , asa ca nu vad rostul sa ne mandrim cu asta . In schimb suntem obligati sa invatam araba ca sa intelegem Quranul .

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by bashar
    Masha-Allah, Bravo! nu am vrut sa intervin pt ca stiu ca Genan este ambitioasa si daca nu a invatat araba tot se straduie sa fie de folos altora ! asa ca am trecut cu vedere...

Bravo iman ! insa noi am invata limba araba in araba, si multi dintre noi nu stim sa adaptam regulilele si denumirile din gramatica limbii arabe la cele din limba romana sau din alte limbi..pt ca feicare le adapteaza asa cum le stie mai bine... vad ca tu te descurciu f bine aici, felicitari, sa stii ca am ce invata de la tine...

Bashar eu pur si simplu nu eram sigura , ca atatea lucruri in gramatica ca nu prea am incredere in sine Problema este ca eu in araba nu prea stiu notiunile lingvistice , ptr ca le-am invatat in romana si explicatia tot in romana. Este foarte greu ca ptr incepatori sa se predea gramatica in limba araba...Cred ca nu ar intelege lumea nimic.
    Cat despre mine ohohoho cat de multe mai am de invatat , Insha Allah. Gramatica limbii arabe am invatat-o( nu in intregime) dintr-o carte de limba rusa ( poate stiti ca lingvistii rusi sunt foarte buni , in plus in romana nu am gasit o carte buna ptr studierea limbii arabe ).

Numai bine .Suntem aici ca sa ne completam si sa intelegem , nu vreau sa par mai hatra decat altii , ptr ca cum spune Suleiman poti sa fii as doar pe o parte a limbii arabe ( adica ceea ce ai invatat stii ).
    Allah barik fikum

5.  
    Quote Originally Posted by genan
    ar veni cam asa.....

sper ca am priceput faza cu nominativul, respectivacuzativ -genitiv... adica sunt cazurile date de "UN" ( `damatein) , respectiv "AN-IN"(fathhatein-kasratein)?
    daca te referi la altecva, sa-mi zici...
    DA habibty asta am vrut sa spun.:smile06: Si nu te supara ca am intrebat , ptr ca eu nu am atatea cunostinte ca voi cei vorbitori de limba araba , asa ca o sa aveti multe intrebari din partea mea . Eu am multe sa invat de la voi, in special de la tine :smile06: :smile06:

Pupici habibty

6.  
    moderator batool391's Avatar
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Bashar eu pur si simplu nu eram sigura , ca atatea lucruri in gramatica ca nu prea am incredere in sine Problema este ca eu in araba nu prea stiu notiunile lingvistice , ptr ca le-am invatat in romana si explicatia tot in romana. Este foarte greu ca ptr incepatori sa se predea gramatica in limba araba...Cred ca nu ar intelege lumea nimic.
    Cat despre mine ohohoho cat de multe mai am de invatat , Insha Allah. Gramatica limbii arabe am invatat-o( nu in intregime) dintr-o carte de limba rusa ( poate stiti ca lingvistii rusi sunt foarte buni , in plus in romana nu am gasit o carte buna ptr studierea limbii arabe ).

Numai bine .Suntem aici ca sa ne completam si sa intelegem , nu vreau sa par mai hatra decat altii , ptr ca cum spune Suleiman poti sa fii as doar pe o parte a limbii arabe ( adica ceea ce ai invatat stii ).
    Allah barik fikum
    Sa wr wb , sunt carti in limba romana ptr studiul limbii arabe. Eu am cam tot ce s/a publicat in domeniu. Iti recomand
    Manual de limba araba autor Yves Goldenberg

Limba araba fara profesor - editura Teora * atentie unele lucruri nu sunt corecte acolo!!!
    Ghid de conversatie ro/ar / ar/ro de la Teora autor Dobrshan . N si G. Grigore
    cursurile dnei Nadia Anghelescu de la Fac de limba araba din Bucuresti. Ca sa va formati abilitatile de comunicare si capacitate de intelegere e necesar sa conversati cat mai mult cu vorbitori nativi de lb araba. Altfel veti ajunge in situatia de a nu intelege araba decat din carte.

7.  
    Quote Originally Posted by batool391
    Sa wr wb , sunt carti in limba romana ptr studiul limbii arabe. Eu am cam tot ce s/a publicat in domeniu. Iti recomand
    Manual de limba araba autor Yves Goldenberg

Limba araba fara profesor - editura Teora * atentie unele lucruri nu sunt corecte acolo!!!
    Ghid de conversatie ro/ar / ar/ro de la Teora autor Dobrshan . N si G. Grigore
    cursurile dnei Nadia Anghelescu de la Fac de limba araba din Bucuresti. .
    Limba araba fara profesor nu-mi place, e aiurea. Si in general orice manual care scrie Limba ******* fara profesor nu-mi place. Ce fel de araba fara profesor? Ghidurile de conversatie nu dau doi bani pe ei . daca te hotarasti sa inveti o limba , atunci din toate punctele de vedere : lexic , gramatica, sintaxa. Ghidurile sunt ptr turisti

Ca sa va formati abilitatile de comunicare si capacitate de intelegere
    e necesar sa conversati cat mai mult cu vorbitori nativi de lb araba. Altfel veti ajunge in situatia de a nu intelege araba decat din carte
    De-ar vorbi toti arabii fusha atunci ar fi bine. Dar in carte inveti una , cu nativii alta. Amandoua sunt importante
    Si cand am fost la Buc am intrat prin nustiu cate librarii si nu am gasit nimic la araba, doar Dict Teora si celalat Nemira si cea cu 40 lectii. Apropo carte asta a fost tradusa din franceza Profa mea cand a fost la Strasbourg a cumparat-o in franceza si + un CD .

8.  
    Draga batool , o mica atentie te rog frumos .
    Citeste ce este scris aici : http://www.rasarit.com/vb/showpost.p...14&postcount=1

Si multumesc pentru intelegere .

Iman , te rog sa faci ce v-am cerut ,

9.  
    Incepator bashar's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Hai sa-ti zic ceva din istorie .

1- Cei care se mandresc ca sunt fenicieni , si francezi sunt crestinii libanezi .
    2- Fa te rog o mica statistica si spune-mi printre arabi care sunt cei mai faimosi poeti in lumea moderna ?
    a- Jubran Khalil Jubran , libanez .
    b- Mikhail na'imeh , libanez .
    c- Bsharah el khuri - libanez .
    d- Ilie abu madi , libanez .

si o lunga lista , ca aproape se zice ca poporul libanez este sau poet sau mizician .

Ar fi o mare nedreptate cand vorbim de poeti arabi sa-i neglijam pe cei mai mari poeti arabi din istoria moderna cum ar fi marele poet egiptean Ahmed Shauqi - care a fost supranumit "PRINTUL POETILOR" si "POETUL PALATULUI" sau precum Hafez Ibrahim, tot egiptean, cunoscut ca "POETUL NILULUI" , sau Ahmed Rami, poetul egiptean care a primit multe premii si distinctii nationale, la nivelul lumii arabe si internationale ( premiul Academiei Franceze de Arte) pt contitributiile lui in promovarea literaturii si culturii arabe, multe dintre poeziile lui au fost cantate de Cantareata egipteana Um Kulthum , cunoscuta ca "Planeta Orientului"... mai este si celebrul poet sirian contemporan Nizar Qabbani, care a lasat amprenta mare in poezie moderna si multe dintre poezile lui au fost cantante de cei mai mari cantareti arabi precum Abdel-halim Hafez, Muhammed Abdel-Wahhab si in ultimul timp de catre Kazem Al-Saher si Asalah Nasri... sa nu mai pomenim si de Mahmud Darwish si de Ibrahim Toqan care NU au fost libanezi...

Inteleg patriotismul tau... insa cei mai mari poeti arabi nu au fost numai libanezi

Notiunea de patriotism este una respinsa in islam, pt ca este prima treapta catre rasism... profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea LuiAllah sa fie asupra sa) spune in ultimul sau pelerinaj : " O voi oameni, sa stiti ca toti sunteti egali in fata Lui Allah, nici-un arab nu este mai presus decat un non-arab, si nici-un alb nu este mai presusu decat un negru, toti sunteti din Adam si Adam este din pamant "

Sper ca nu-o vei lua in nume de rau... eu doar amintesc... altfel vom gasi mereu motive de "luada" ca sa cream conflicte si neintelegeri...nu-i asa?!

10.  
    moderator batool391's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Draga batool , o mica atentie te rog frumos .
    Citeste ce este scris aici : http://www.rasarit.com/vb/showpost.p...14&postcount=1

Si multumesc pentru intelegere .

Iman , te rog sa faci ce v-am cerut ,
    Sulayman am citit si ma voi conforma cererii tale.

11.  
    Basharika
    ALLAH imi este martor ca nu am vrut sa exclud cei din Egipt , dar am vorbit despre liban si ce se zice ca nu avem un nivel inalt de limba araba .

E cert ca Ahmad Shawqi si Hafez Ibrahim sunt printre cei mai buni in lumea moderna , dar eu am vorbit despre altceva .

Nu exista in Islam eu sunt libanez tu nu stiu ce , exista ca suntem musulmani si punct . Dar eu nu vb din punctul de vedere al patriei ci din alt punct de vedere .

Mersi pt atentia ta , si cer scuze ca m-am exprimat strans .

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks