Notices

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. Asa simt eu , sau asa este ? 
    fondator suleiman's Avatar
    Buna .

M-am gandit sa deschid un forum nou , unde putem sa discutam anumite probleme care nu au legatura cu religie . Asa generale din viata noastra de zi cu zi .

Incep eu cu ceva care sta ascuns in mintea mea de o vreme .

Romancele intre ele , nu zic iubito , sau ceva de genul asta . In timp ce romancele convertite folosesc des "Habibti" , si alte cuvinte de acest gen .

Parerea mea personala este ca asta e o prefacatorie pentru ca folosesc un cuvant care nu este in limba lor , si atunci nu au cum sa-l simta .

Asta e parerea mea personala , si sincer sa fiu ma mir de cum sunt folosite multe cuvinte din araba fara sa stie cel care le foloseste limba araba .

Adica : de ce sa zica o convertita la alta : Habibti , si nu iubito ?

Vreau sa spun ca eu personal pot sa spun la cineva te iubesc zeci de ani , dar nici o data nu simt si nici nu traiesc cuvantul .

Ce spuneti ?

2.  
    Banned
    Draga admin,
    iata ca sunt eu prima care raspunde aici, inshALLAH

Sa stii ca sunt destule romance care se alinta intre ele si isi adreseaza cuvinte frumoase nu neaparat doar cele convertite. Si sunt multe din cele convertite care folosesc iubita sau draga mea si nu tocmai habibti dar....... apare o chestie ca multe dintre noi cele convertite avem cunostinte muslime care nu sunt romance si atunci te obisnuiesti sa spui habibti

Sincer iti spun ca multe dintre surorile ne romance mi-au spus cuv de genul : te iubesc si eu am fost pûtin surprinsa, nu sunt obisnuita sa-mi spuna o femeie ca ma iubeste. Poate oi fi eu mai "nu stiu cum" dar pare ciudat asa cum spui tu ca nu simti nimic cand spui te iubesc in romaneste asa nici eu nu simt nimic cand altul/ alta imim spune cuvinte in alta limba

Insa............. ce sa facem; suntem nevoite sa invatam araba si sa o folosim de cele mai multe ori si asa iti intra in obisnuinta sa zici "habibti, sokran, inshallah si altele"

Concluzia: nu este prefacatorie, doar obisnuinta si uneori chiar simtire reala a acestor cuvinte

Mai vino cu intrebari dragutule ca acus pleci din Romania si sa nu ramai cu nelamuriri

3.  
    Obisnuinta oare este egala cu prefacatorie ?
    Eu sunt obisnuit sa beau un pahar cu lapte inainte de culcare , sunt la cineva in vizita care nu a auzit nici o data de cuvantul lapte , ci spune la lapte coca-cola . Imi ofera un pahar de coca-cola , care nu este decat laptele , eu il iau si il beau .

1- Daca il beau si ma gandesc ca se numeste coca-cola , adica imi inseli mintea , adica nu sunt corect fata de mine .
    2- Daca il beau si ma gandesc ca e lapte desi omul mi-a zis cola , adica ma prefac fata de om .
    3- Daca nu-l beau de loc , inseamna ca nu e un obicei sa beau lapte ci o nevoie psihica care se opreste cand laptele isi modifica denumirea .

Sau cum ?

4.  
    Banned
    Quote Originally Posted by suleiman
    Obisnuinta oare este egala cu prefacatorie ?
    Eu sunt obisnuit sa beau un pahar cu lapte inainte de culcare , sunt la cineva in vizita care nu a auzit nici o data de cuvantul lapte , ci spune la lapte coca-cola . Imi ofera un pahar de coca-cola , care nu este decat laptele , eu il iau si il beau .

1- Daca il beau si ma gandesc ca se numeste coca-cola , adica imi inseli mintea , adica nu sunt corect fata de mine .
    2- Daca il beau si ma gandesc ca e lapte desi omul mi-a zis cola , adica ma prefac fata de om .
    3- Daca nu-l beau de loc , inseamna ca nu e un obicei sa beau lapte ci o nevoie psihica care se opreste cand laptele isi modifica denumirea .

Sau cum ?
    Tu ai pus intrebarea ca sa afli parerile noastre sau ca sa faci psihologie aici?

Doar am raspuns deja si obisnuita nu este = prefacatorie

Cel putin nu pt mine, si nici amagire sau nevoie psihica

Mai mai, se vede ca esti psihiatru, nu te poti abtine?!?!?!

5.  
    moderator amal's Avatar
    sincer, la araboaice le sta bine sa-si spuna habibti...nu am prea auzit la romance...

si eu cred ca atunci cand vorbesti in alta limba, alta decat cea nativa, nu simti la fel cuvintele...nu e vorba numai de cuvinte, cred ca si caracterul romancelor fata de cel al arboiacelor este fooooooooarte diferit...cu plusuri si minusuri de fiecare parte.

6.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Eu sunt de acord cu parerea adminului si sper sa nu supar pe nimeni. In afara de formularile strict legate de pomenirile islamice gen Istaghfirullah, al ahmdulillah, inshaAllah eu nu folosesc nici macar pentru copiii mei habibi sau habipti si imi suna ciudat cand ii aud pe altii: Habibti vino la mama sau habibi vrei... apa? Precizez ca nu inseamna ca sunt sau nu sunt de acord cu asta sau cu persoanele care folosesc acesta exprimare ... doar ca mie imi suna ciudat, adica ori vorbesti in araba ori in romana, sau macar sa spunem si altceva in afara de habibi, habipti macar 30% din vorbirea curenta sa fie araba. Nu pot , si cu toate astea m-am adresat odata unui baietel care imi fusese dat in grija pentru 2 zile asa pentru ca nu ii puteam pronunta numele si trebuia sa stabilesc o comunicare cu el si el sa se simta placut cand il chemam mai ales ca era mititel si in acel moment cred ca m-am inrosit... mi-a fost rusine de mine cand m-am auzit singura spunand habibi... asa ca am continuat tot in araba sa ii spun ca nu are voie sa plece singur de langa mine... pur si simplu nu am putut sa ii spun: Habibi nu este voie sa pleci singur!
    Woooaw cat am scris!

7.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Eu zic ca sunt destule femei care se alinta si in romaneste cu "iubita",dar e drept ca in aceasta situatie ma calca pe mine pe bataturi ,mai ales daca folosesc si un glas de ala mierooos de pisica blinda...
    Mai mult imi place cind aud versiunea araba ca nu sesizez ceea ce in romana mie imi suna a prefactorie. Ce vreti mai,fiecare cu piticii lui!
    Dar eu nu folosesc nici una din variante!
    Mie nu imi place sa vorbesc pe tonul acela mieros ,duuulce si alintat!!!(cum fac unele femei)Pe mine asta ma omoara!Sunt unele care nu pot altfel,sunt unele care se prefac dar daca le aud sunt gata cu nervii in citeva minute.

8.  
    moderator aiscia's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Imi ofera un pahar de coca-cola , care nu este decat laptele , eu il iau si il beau .

Sau cum ?
    FRATE SULEIMAN...CUM SE POATE COMPARA CUVANTUL LAPTE CU CUVANTUL COCA COLA?PAI CE,COCA COLA INSEAMNA LAPTE IN LIMBA ROMANA?COCA COLA NU ESTE O TRADUCERE A CUVANTULUI LAPTE.(COCA COLA= OTRAVA )
    HABIBTI IN LB ARABA INSEAMNA IN LB ROMANA IUBITA...
    DACA TE DUCI LA CINEVA ACASA SI ITI SPUNE HLIB,ATUNCI BEA-L LINISTIT,DAR DACA VEZI CA TE INTREABA DACA VREI COCA COLA SI ITI PUNE IN PAHAR LAPTE,ATUNCI,FRATE DRAGA FUGI DE ACOLO REPEDE, CA IN CASA AIA SUNT OAMENI PUTIN SANATOSI LA CAP ...SI NU SURIOARELE NOASTRE SUNT PREFACUTE...IAR SINCERA SA FIU PENTRU MINE CUVANTUL HABIBTI E LA FEL CA AMORE,IUBITA,....PAI, ADICA CUM?
    DACA EU SPUN HABIBTI LA O SURIOARA INSEAMNA CA IMI INSEL MINTEA? NU ARE NICI UN ROST COMPARATIA PE CARE AI FACUT-O...
    ADICA NOI IN RUGACIUNE,CELE CARE NU SUNTEM ARABE,SUNTEM PREFACUTE?ADICA DACA SPUN" ALHAMDULILLAH" IN LOC DE "SLAVA LUI ALLAH" INSEAMNA CA NU SUNT CORECTA FATA DE MINE SAU FATA DE ALLAH??''
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

9.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Foarte bine spus,aiscia!Pai asta ar insemna sa nu se mai converteasca nimeni,pt ca tocmai admin a afirmat ca este mai mult decat necesar sa inveti limba araba pt a citi coranul.Si atunci,care-i faza?????Mai are loc fenomenul de prefacatorie?????Asta ar insemna ca toti care se convertesc la Islam sunt prefacuti.
    Admin,eu aqm scris undeva,cred ca la postul Psihologie,parerea lingvistilor despre acest fenomen.Adica un vorbitor de 2 limbi traieste in universuri paralele.Citeste te rog ce am scris.Mie mi se pare cea mai buna explicatie.

Si e normal sa folosesti cuvinte in limba araba(indiferent ca-i habibti sau nu) atata timp cat incerci sa inveti limba araba sau ai invatat-o deja.
    Mi se pare ciudata intrebarea ta.Mai ales ca toate fetele spun ca limba araba este ff frumoasa(si de fapt asta este si parerea ta si a tuturor),si atunci se simt bine sa foloseasca cuvinte care suna fff bine si care de fapt le inteleg(ca doar nu foloseste nimeni cuvinte fara sa le inteleaga).

Eu imi amintesc cand invatam engleza:imi placea sa folosesc unele cuvinte,chiar si cu mama mea care nu intelegea prea bine,doar pt ca eram ff incantata de limba.

10.  
    Fetelor , calm .
    Nu am zis minunile pe care le-ati comentat .
    Am zis cuvantul Habibti , nici mai mult si nici mai putin .
    Am folosit cuvantul lapte in loc de habibti si cola in loc de te iubesc (ca si exemple , dar vad ca n-ati prins ideea) .

Cand spui ya ALLAH , stii ce inseamna si traiesti rugaciunea pe care o faci .

Cand spui habibti , de la o fata la alta , si esti ataboaica = prefacuta , pt ca acest cuvant nu are voie sa-l foloseasca o femeie decat sotului ei , si nici la tatal ei nu il foloseste ca si un cuvcant :
    Exemplu : spune la tatal iei : Habibi baba , adica tatal meu cel iubit .
    Dar nu spune nici o data : Habibi (punct) , pentru ca nu are ca si iubit decat sotul ei .

Cuvantul habibi , este un fel de nume propriu care defineste sotul , dar cand il folosesti pt altcineva , il folosesti pt familia ta si copii tai , indiferent de limba .

Si acuma ma intorc la cei care zic acest cuvant si nu sunt araboaice , de ce il folosesc ?
    L-ati asociat cu limba araba , ceea ce e grestit , pt ca araba nu se rezuma la a spune o fata la alta : habibti .

Si , sa spunem ca se spune (doar prin absurd) , ca cica il simtiti , dar oare cand il scrieti in forum (de exemplu) , tot il simtiti sau doar o metoda de a vorbi ?

De subliniat : ca acest cuvant se foloseste si in sens de ironie , adica noi folosim acest cuvant uneori ironic , sau bataie de joc fata de cel din fata

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)