Estetica unghiilor
Dupa ce le-ai oferit unghiilor tale ingrijirea de care au nevoie, mai ai doar un pas pana la manichiura de invidiat: etapa estetica. Sa incepem!
Inainte de a te repezi spre sticluta cu oja, priveste-ti atent unghiile: arata asa cum iti doresti? Sau sunt moi, casante, galbene, roase, au pete, striatii ori sunt incadrate de niste pielite jumulite de toata frumusetea?
Pentru ca, daca unghiile tale prezinta simptomele de mai sus, trebuie sa folosesti produse adecvate problemei respective. Altfel, le poti face mai mult rau. (Sigur, iti poti “masca” unghiile cu oja, dar, astfel, doar vei ascunde problema, nu o vei rezolva). Iata, asadar, ce trebuie sa faci daca ai…
Unghii cu probleme
[ Striatii ] Din pacate, striatiile de pe suprafata unghiei sunt genetice. Daca nu po ti schimb a ereditatea, poti, in schimb, netezi suprafata unghiei cu ajutorul unei pile special destinate acestui scop. Totusi, daca ai descoperit ca ai aceste striatii de curand, afla ca sunt un semn al anemiei si, prin urmare, ar fi bine sa te consulte un medic. Dar mai pot fi cauzate si de exercitarea unei presiuni prea mari in timpul manichiurii. De aceea, cand iti ingrijesti unghiile, incearca sa te porti cu blandete cu ele. Nu le place sa fie bruscate!
[ Unghii casante ] Unghiile casante pot fi cauzate de expunerea la soare, o alimentatie nesanatoasa sau folosirea indelungata a intaritorilor pentru unghii. Evita folosirea intaritorilor care contin formaldehida, care usuca puternic unghiile. Sunt de preferat produsele de ingrijire waterproof, care mentin unghiile hidratate si, in acelasi timp, nu le lasa sa se inmoaie atunci cand mainile tale intra in contact cu apa.
[ Pielite ] Roaderea unghiilor, expunerea la detergenti sau la produse chimice ori neglijenta fata de unghii, in general, sunt cele mai frecvente cauze ale pielitelor desprinse din jurul unghiei. Inlatura-le cu o ferfecuta bine ascutita, pentru pielite. Si pentru a preveni desprinderea lor pe viitor, maseaza-ti zilnic palmele si unghiile cu o crema speciala, insistand asupra cuticulelor. Daca acestea sunt foarte uscate, foloseste o crema hidratanta de doua ori pe zi.
[ Unghii galbene ] Ingalbenirea unghiilor poate fi cauzata de aplicarea ojei direct pe unghie, fara folosirea, in prealabil, a unui lac - baza. Sau poate fi vorba de vreo ciuperca pe care a contractat-o unghia, care trebuie tratata. Daca nu e vorba de nici o afectiune, iti poti albi unghiile cu ajutorul unui gel usor abraziv sau cu zeama de lamaie.
[ Pete albe ] Un alt efect al presiunii excesive la efectuarea manichiurii, cu precadere asupra bazei unghiei si a interiorului cuticulelor. Iar in popor se mai spune ca pot aparea si “din lipsa de calciu”. Lasa-ti unghiile sa creasca pana dispare si portiunea patata si adopta o atitudine mai gentila fata de ele in timpul manichiurii. Si, mai ales, nu-ti agresa cuticulele!
[ Unghii roase ] Din pacate, nu exista nici o metoda 100% eficienta care sa te impiedice sa-ti rozi unghiile. Poti incerca sa-ti dai cu ardei iute pe varfurile degetelor (ok, glumeamsau, mult mai placut, sa vizitezi saptamanal un salon, unde sa ai parte de o manichiura profesionista. Asta pentru ca, atunci cand unghiile tale arata impecabil si sunt frumos lacuite, e mai putin probabil sa le rozi. In plus, cu cat esti mai multumita de aspectul unghiilor tale, cu atat vei dori mai tare sa ti le pui in evidenta. Poti lua in considerare chiar si unghiile false... Cel putin, pana te lasi de ros.
[ Moda pentru unghii ] Cum ne purtam unghiile? Sezonul asta la moda sunt unghiile scurte. Lacul nu se aplica pe toata suprafata unghiei, partile laterale si baza unghiei ramanand in nuanta naturala. Inainte de a aplica oja, nu uita sa folosesti un lac incolor pentru protectie!
Cat despre culori, suverane sunt cele inchise, precum bordo sau rosu.
Reguli pentru o manichiura perfecta
Pentru ca manichiura ta sa dureze mai mult, merita sa respecti urmatoarele reguli:
Inainte de a aplica oja sau lacul de unghii, asigura-te ca suprafata unghiilor este perfect curata. Orice urma de grasime (secretata in mod natural de unghie), crema sau praf determina cojirea prematura a ojei. Pentru a te asigura ca sunt perfect curate, le poti sterge cu acetona.
Foloseste intotdeauna un lac de unghii fortifiant ca baza, inainte de aplica oja, si ca strat protector, deasupra ojei. Chiar daca te grabesti, merita sa-ti aloci timpul necesar pentru aplicarea tuturor straturilor, pentru ca, altminteri, manichiura ta nu va rezista prea mult.
Asteapta sa se usuce bine fiecare strat inainte de a-l aplica pe urmatorul. Astfel, lacul se fixeaza mai bine pe unghie si urmatorul strat are o aderenta mai buna.
Poarta manusi de menaj ori de cate ori speli vase, faci curatenie, lucrezi in gradina si, in general, in orice activitate care te obliga sa-ti bagi mainile in apa si/sau praf, detergenti sau produse chimice.
Nu-ti folosi niciodata unghiile pentru a prinde, apuca, ridica, dezlipit etichete, impins cuticule, nici chiar pentru a scrie la calculator. Pentru asta exista buricele degetelor!
Thread: Unghiile
Results 21 to 30 of 32
|
|
-
Membru Special

07-09-2006, 02:35 PM
-
07-10-2006, 06:42 PM
Masha allah ANNUKA ce bune informatii mai scrii frumoaso...sincer si adevarat eu imi tai unghiile o data la doua saptamini
ale mele nu cresc foarte repede numai daca umblu cu apa ffff des, de dat cu lac sau cu oja nu am mai facut-o de vreo 4 ani
cineva chiar mi-a zis ca unghiile mele arata atat de natural si au stralucirea lor naturala si rozie...mai am cateva din acele peticutze albe sub unghii dar e bine sotul zice ca ma innoiesc cu ceva
si de exfoliat nu le-am mai avut exfoliate de cand nu am pus nimik pe ele. Sotul a zis ca nu ar manca niciodata de la o femeie care are unghi mari si false pe deasupra. Ca le vede pe astea la TV si il intreb dar daca rti-ar fii nevasta si ar fii trebuit sa-ti faca de mancare. El imi zice ca ar trimit-o la plimbare pe scurtatura
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
07-10-2006, 09:49 PM
Originally Posted by NaDia
Si pe drept cuvant Nadiuca....mie una nu-mi plac unghiile mari....sper sa nu deranjez spunand asta...dar cel putin eu n-as suporta sa am niste unghii luuungi...mai bine micute,naturale si rozalii.
-
07-10-2006, 10:05 PM
Mie imi plac unghiile date cu oja cenusie sau neagra dar doar sa vad la altele , eu una nu m-am dat niciodata.Lasand la o parte preferintele astea macabre mi-a atras atentia unghiile personajului Jade din Clona , nu erau lungi insa erau date cu o oja aurie super k-lumea.
-
07-11-2006, 12:10 AM
Da Nazirah,ai dreptate,Jade avea niste unghii ff frumoase.
Eu ,in schim am maini mici si unghiile de asemenea ff mici.Asa ca ,din clasa a 7-a mi le-am loasat sa creasca si acum daca mi se rupe una si trebuie sa le tai pe toate,ma simt de parca as fi ciunga.Serios nu ma suport fara unghii.Tot timpul trebuie sa le am lungi,dar am un avantaj :ale mele sunt pe manichiura french natural.Asa imi cresc de toata lumea crede ca imi dau pe dedesupt cu nu stiu ce.E de ajuns sa le dau deasupra cu un lac laptos si arata de parca ar fi de portelan
Acum,sincer,nu as putea sa traiesc cu unghii scurte,v-am spus nu pot nici sa scriu fara ele.
-
07-11-2006, 12:27 AM
am mai zis-o si-o mai zic: nu tot ce era expus in acel serial e 100% ok dpdv islamic....
erau ffffmuuuuulte acolo eronate.... deasemenea si oja pe unghiile unei femei.... pt ca wodo sa fie primit si deci rugacounea sa fie primita, femeia nu trebuie sa aiba NIMIK pe unghii nici la maini nici la picioare....

-
-
07-11-2006, 12:36 AM
nush daca ea in sine (ma refer la personaj) nu era "prea religioasa"... ideea care mi-a lasat-o filmul respectiv e ca era mult prea expusa emanciparea si mai ales conflictul dintre generatii, aici referindu-ma strict la partea araba.. despre partea celalta, nu mai trebe nimik coentat.. ne uitam in jur in rom si prin alte parti.. si vedem la fel...
si mai ales ca in tot filmul ala se incuraja libertinajul si "modernizarea" religiei.... ceea ce nu cred ca e deloc potrivit...

-
07-11-2006, 05:04 PM
Jade religioasa? Pai nu a aparut in film macar o data facand si ea o rugaciune, iar daca mi-a scapat mie oricum a fost un caz izolat. Religiozitatea ei consta in purtatul de valuri in culori extravagante.
iar daca aveai chef sa imiti machiajul unora dintre muslimele din film iti trebuiau cel putin 2 truse de machiaj ca sa termini ce ai inceput.
-
-
Membru Special

07-14-2006, 11:53 AMAi auzit adesea ca unghiile iti pot da indicii despre diferitele afectiuni pe care le ai? Afla ca ele trateaza pana si buna sau proasta ta alimentatie! Iata cateva aspecte pe care le-am suprins pentru tine si cateva recomandari calduroase pentru ca unghiile tale sa fie cat mai frumoase si sanatoase.
Lipsa de vitamina A si calciu determina uscaciunea si lipsa de stralucire a unghiilor.
Lipsa proteinelor, acidului folic si vitamimei C cauzeaza cresterea excesiva a cuticulelor.
Dungile albe care apar pe unghii sunt, de asemenea, un semnal ca nu mananci suficiente proteine.
Lipsa acidului hidrocloric se reflecta in unghii care se exfoliaza si sunt casante.
Un aport insuficient de vitamina B12 poate determina uscarea excesiva unghiei, innegrirea si curbarea acesteia.
Lipsa zincului din corpul tau poate duce la aparitia unor puncte albe pe unghiile tale.
Crapaturile pe unghii iti semnaleaza ca nu te hidratezi suficient. Daca ai unghii exfoliate si crapate, precis nu bei suficienta apa pe zi.
Pielea rosie in jurul cuticulelor poate avea la origine o alimentatie saraca in acizi grasi esentiali.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

sau, mult mai placut, sa vizitezi saptamanal un salon, unde sa ai parte de o manichiura profesionista. Asta pentru ca, atunci cand unghiile tale arata impecabil si sunt frumos lacuite, e mai putin probabil sa le rozi. In plus, cu cat esti mai multumita de aspectul unghiilor tale, cu atat vei dori mai tare sa ti le pui in evidenta. Poti lua in considerare chiar si unghiile false... Cel putin, pana te lasi de ros.