naisrep (10-06-2008)
Thread: Unde v-ati nascut?
Results 1 to 10 of 176
|
|
-
07-09-2006, 10:34 PM
Pt ca am observat ca la masa rotunda se pot aduce nemultumirile pe care le tinem unii in suflet m-am gandit sa spun si eu ce ma deranjeaza.
Nu ca n-as mai poate dormi din cauza asta dar serios mi se face greata uneori auzind unele persoane de origine romana cum vb de Romania ridicand in slavi alte tari, nu ma intereseaza ca sunt arabe sau nu. In ziua de astazi nu mai exista patriotism si poate ca sunt eu prea naiva ca imi iubesc tara si incerc sa vad ce e mai bun din ea, oricum sper la o schimbare insa aceasta nu poate sa vina decat daca noi romanii vom face ceva. De ce oamenii trebuie mereu sa se intrebe ce poate face Romania pt ei si nu invers de ce sa nu ne intrebam ce putem face noi pt ea....in fine .Asa e romanul, mereu se va plange de ceva.
Am deviat discutia,ideea e ca NU IMI PLAC PERSOANELE care uita in ce tara s-au nascut si nu au respect fatza de ea pana la urma acele persoane datoreaza locului tot ceea ce ele detin astazi: de la aspect fizic pana la comportament .
Allah sa te ajute sa fii acolo cu familia ta...si sa nu mai aud ca vii in romania
-
Mersi Mariyah de la :
-
07-09-2006, 10:37 PM
Buna intrebare .
Si vad ca e adresata celor nascuti in romania , asa ca ma abtin .
Dar esti sugura ca nu-ti plac persoanele care uita in ce tara s-au nascut , sau doar musulmanii romani care uita de romania .
Intreb , pentru ca nu am observat ca nu ti place , cand era vorba de X americanizat
.
-
07-09-2006, 10:47 PM
si eu am fost patrioata...si hotarata rau sa raman in Ro pana la adanci batraneti, dar cand vezi ca tu, ca si tanar, trebuie sa depinzi de banii parintilor ca sa traiesti, desi ai salar...cam piere patriotismul.
in orice tara cat de cat civilizata din lumea asta, un tanar care munceste isi poate plati singur chiria si cheltuielile de intretinere, mancarea sa nu mai vorbesc..un tanar poate visa sa-si intemeieze o familie fara grija zilei de maine.
aici??? spune-mi ca e la fel.
Ro nu e o tara "normala" din multe puncte de vedere...iar civilizata...hmmmm...cam departe de alte tari, scuza-ma.
bine, avem natura frumoasa (desi multe tari au..deci deja ma satur de lauda de sine a romanilor, pt ca Ro nu e buricul pamantului nici din acest punct de vedere), avem si lucruri care sunt de apreciat, dar cum sa tii la o tara care nu are grija de cetatenii ei?
ce putem noi face pt Ro? atata vreme cat coruptia, politica sunt cum sunt, este lipsa de respect si de civilizatie in destule situatii, ar lua prea mult timp sa se zbata un grup de oameni pt binele tarii.
ar fi ca lupta cu morile de vant.
sincer, ma mir ca Ro este primita in UE de la anul. numai daca stai sa te gandesti la faptul ca pt a obtine o foaie de la o insitutie trebuie sa stai la cozi, sa mai dai si ceva spaga ca sa fii bagat in seama, ca multe formulare inca se completeaza cu pixul in loc sa fie calculatoare si sa se faca automat totul...sa nu mai vorbesc ca romanii nu stiu ce e aceea reciclare..pai cum intram in UE fara programe pt a ne pastra mediul curat?
-
07-09-2006, 10:48 PMBuna intrebare .
Si vad ca e adresata celor nascuti in romania , asa ca ma abtin .
Nu neaparat. Vreau sa ma lamureasca cineva de tradarea unor persoane in ceea ce priveste tara lor de origine. Nu ma intereseaza exclusiv parerea romanilor, oricum romanii vor veni cu : "e saracie, coruptie, functionari corupti, inundatii ,nu mapot realiza ,simt ca ma irosesc..........."
Ma intreb cate persoane de care ma plang eu ca iubesc mai mult o tara straina mai mult decat tara lor de origine , cunosc limba acelei tari???????????
Si eu iubesc Finlanda, nici intr-un caz mai mult ca Romania , am fost si eu obsedata de imagini si oameni si muzica si istorie si cultura si tot dar spre deosebire de multi" iubitori de tari straine "i-am invatat limba. Si stie cineva cum se prezinta gramatica limbii finlandeze? ati auzit ca are 12 declinari si multe cuvinte formate din peste 22 de caractere ?
asa ca dragostea acelor persoane e falsa la fel cum e si adresarea habibti................
-
07-09-2006, 10:52 PM
sincer, nu cred ca un om nu are cat de putin patriotism in el... cu siguranta ii va placea si pasa de oamenii care i-a lasat aici, asta in cazul in care el e plecat...
dar daca tu vb de musulmani, gandeste-te ca e ca si normal sa ii convina mai mult sa traiasca intr-o alta tara decat romania, o tara araba / musulmana in speta.....
din ce motiv? pt ca se poate simti mult mai inlargul lui in orice alta parte... cu siguranta in liban , syria , nu intoarce nimeni capul pe strada dupa o femeie care are un batic pe cap... si nici nu o masoara din cap pana in picioare si inca fff insistent... ceea ce in romania e la tot pasul...
acolo nimeni nu te vede terorist, (cum in romania nu-s putine cazurile cand esti "cercetat' daca ai cunostinte arabe sau daca mergi vinerea intr-o moschee)... si exemplele pot continua....
toata lucrurile astea fac pe musulman sa nu se simta prea bine si in largul lui... si asta e motivul pt care bineinteles ca te poti simtii muuuuuult mai confortabil intr-o alta tara....
in romania discriminarea e mult prea mare.... plus ca oamenii nu sunt deloc deschisi la minte... ei asa cum au fost crescuti si invatati asa raman.. ei nu ca nu accepta o alta alternativa , ei nici nu se gandesc daca ea exista sau nu...
de ce? pt ca comunismul si-a pus muult prea mult amprenta asupra stilului de viata ... si daca generatia de dupa e mai libera, din pacate stilul de viata si mentalitatile tot alea sunt...
cam asta ar fi ddv al unui musulman...
si daca o sa zici ca sunt multi musulmani care nu traiesc in tari arabe si tot zic asa de romania, parerea mea e ca asta e rezultatul discriminarii care e aici , si care "dincolo" lipseste....
iti dau numai un singur exemplu: cand am venit in romania si am avut capul acoperit, m-a stiut juma de cartier... si vedeam vecinii la balcon cum se uitau in primele zile s avada cum sunt, cu cine sunt si tot asa...
in alta tara, am stat o luna, tara nearaba, ma refer la canada... crede-ma ca acolo nu am simtit ca cuiva i-ar fi pasat ca au o vecina noua si legata la cap... si eram in buricul montrealului...
aici in buc e asa, unde oamenii vad femei musulmane ff des.. dar ce sa mai zicem de orase mici de provincie? ca daca iti schimbi culoarea parului te stie juma de oras..
de ce/ pt ca le pasa preaaaaa mult de vecinu'...?
deci nu e vb tot de mentalitate?
atunci de ce mi-ar placea sa stau aici?

-
07-09-2006, 10:55 PM
si de ce sa nu iubeasca un roman mai mult alta tara decat tara lui?
eu nu iubesc o persoana doar pt ca e ruda de sange cu mine, ci pt ceea ce este. tu iti iubesti TOATE rudele de sange mai mult decat orice alta persoana demna de pretuirea ta?
iubesc o tara pt ceea ce este, pt poporul ei, pt obiceiurile ei, pt civilizatia din acea tara.
Ro a scazut cu mult in randul tarilor mele preferate.
deci sant un tradator?
nu uit unde m-am nascut, dar nu vad de ce sa raman aici pt mult timp. da-mi un motiv bun..pt cine sa raman? Blaga, Iorga, etc.."marea" Romanie care exista alta data? de ce sa-mi ratez viata pt o tara in care un om nu este apreciat la valoarea sa?
-
07-09-2006, 10:58 PMsincer, ma mir ca Ro este primita in UE de la anul. numai daca stai sa te gandesti la faptul ca pt a obtine o foaie de la o insitutie trebuie sa stai la cozi, sa mai dai si ceva spaga ca sa fii bagat in seama, ca multe formulare inca se completeaza cu pixul in loc sa fie calculatoare si sa se faca automat totul...sa nu mai vorbesc ca romanii nu stiu ce e aceea reciclare..pai cum intram in UE fara programe pt a ne pastra mediul curat?
Va fi primita in UE si vom avea in timp o schimbare. Si sistemul birocratic se va schimba , se vor crea noi functii in acest sistem. Se va incerca imitarea situatiilor marilor tari din comunitate. Ne va fi greu sa ne adaptam cativa ani economic vb dar sunt sigura ca va fi bine.
Ideea e ca ar fi bine daca ar exista persoane care sa-si iubeasca neconditionat tara, ok poate ca viata le va face sa traiasca intr-o alta tara si sa le placa acolo insa sa se mandreasca de locul unde au crescut si au fost educati.
-
07-09-2006, 11:04 PM
e si normal sa nu se uite unde te-ai nascut...
dar daca educatia primita in alte parti e mai buna decat cea de aici atunci ce faci?
si pt ce sa stea o pers aici cand dvdv salarial e asa cum e... cand o pesoana la 25-27 de ani nu isi poate intemeia o familie ca nu are bani... si daca mai vine si un copil e teroare...
d c sa ii placa unui om romania numai pt cultura ei? dar din pacate nu cultura care ii da de mancare ....
si d c sa traiasca un om intr-o tara unde daca nu ai banu' ca sa dai spaga esti nimik.. desi poate tu esti de muuulte ori mai bun in meseria ta decat unul, care bineinteles se afirma datorita spagilor date si a pilelor....

-
07-09-2006, 11:07 PM
deci sant un tradator?
nu uit unde m-am nascut, dar nu vad de ce sa raman aici pt mult timp. da-mi un motiv bun..pt cine sa raman? Blaga, Iorga, etc.."marea" Romanie care exista alta data? de ce sa-mi ratez viata pt o tara in care un om nu este apreciat la valoarea sa?
Si totusi Amal in Romania se gasesc oameni realizati care la origine au fost oameni simpli.
Nu cred ca esti un tradator atunci cand nu ti-e rusine cu tara ta si incerci sa schimbi altora parerea despre ea. .Off ce rimeaza.........
tradatori sunt cei care fac asta ., care mereu critica si am citit niste fraze unoeri pe forum
.......E normal sa-ti placa si alte tari si alte medii .... ! nu cer ca oamenii sa moara pt ea...sau mai visez la mitul Stefan cel mare .....pacat stramosii nostri au murit pt ca noi sa traim ce avem azi....unii dintre noi nici macar nu pot sa respecte catusi de putin Romania..........
.daca parintii vostri ar fi niste criminali nu i-ati mai recunoaste? v-ar fi rusine cu ei?
-
07-09-2006, 11:21 PM
da, daca ar fi criminali, mi-ar fi poate rusine cu ei...nu stiu daca rusine, dar sigur nu i-as sprijini.
cred ca fac parte din putinele persoane pt care conteaza mai mult caracterul si calitatile unui om decat gradul de rudenie...iubesc o persoana pt suflet, pt comportament, pt credinta sa, nu pt ca e "sange din sangele meu".
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |