Notices

Page 13 of 18 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 121 to 130 of 176
  1. Unde v-ati nascut? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Pt ca am observat ca la masa rotunda se pot aduce nemultumirile pe care le tinem unii in suflet m-am gandit sa spun si eu ce ma deranjeaza.
    Nu ca n-as mai poate dormi din cauza asta dar serios mi se face greata uneori auzind unele persoane de origine romana cum vb de Romania ridicand in slavi alte tari, nu ma intereseaza ca sunt arabe sau nu. In ziua de astazi nu mai exista patriotism si poate ca sunt eu prea naiva ca imi iubesc tara si incerc sa vad ce e mai bun din ea, oricum sper la o schimbare insa aceasta nu poate sa vina decat daca noi romanii vom face ceva. De ce oamenii trebuie mereu sa se intrebe ce poate face Romania pt ei si nu invers de ce sa nu ne intrebam ce putem face noi pt ea....in fine .Asa e romanul, mereu se va plange de ceva.
    Am deviat discutia,ideea e ca NU IMI PLAC PERSOANELE care uita in ce tara s-au nascut si nu au respect fatza de ea pana la urma acele persoane datoreaza locului tot ceea ce ele detin astazi: de la aspect fizic pana la comportament .

Allah sa te ajute sa fii acolo cu familia ta...si sa nu mai aud ca vii in romania

2. Mersi Mariyah de la :

naisrep (10-06-2008)

3.  
    Incepator bashar's Avatar
    Quote Originally Posted by batool391
    Bashar mi/a placut mult povestea ta. Cele doua tipologii descrise se incadreaza foarte bine in ceea ce exista si in realitate. In urma cu cateva zile am fost foarte surprinsa sa aud ca un egiptean a spus ca ,, arabii sunt animale si ca el nu vrea sa traiasca in tara araba ci doar in Europa,, In cazul lui se pare ca sangele s/a facut apa.

da asa este din pacate sunt multi asa, insa fiecare perccepe in functie de educatia pe care a primit-o, oameni ca astia sigur nu au nici-un pic de educatie !

plus depinde de ce ii place in Romania, si nu-i place in egipt, pobabil ca aici nu-l intreaba nimeni ce face, unde se duce sau din ce isi castiga existenta ! unora le pace mai mult in europa pt isi pot face de cap mai usor fara sa le arate cineva obrazul sau sa le zica "Haram" !

4.  
    Quote Originally Posted by nazirah
    parca nu-ti mergea netul????
    POti sa scrii tu oricat de SENZATIONAL vrei , tot nu-ti citesc povestirile

Pai tocmai ca NU am scris SENZATIONAL ! pt ca asa cu stim de la mass-media ca un best-seller nu are nevoie de reclama !

Nimeni nu este oblligat sa citeasca ce scriu eu...si mai ales daca scriu atat de mult, stiu ca este un efort mare pt unii sa citeasca asa de mult am postat de data asta, si prefera sa citeasca ceva mai digerabil ! Eventual unde poate sa comenteze

Da intradevar nu-mi mergea netul,nu mi-a mers toata ziua, iar spre dimineazata cand mi-am facut rugaciunea am vazut ca merge, asa ca am postat...

5.  
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Batool sunt 2 lucruri diferite atunci cand zici : m-am saturat de arabi ca ei sunt nustiu cum , si alta sa zici m-am saturat de musulmani... Si una este tara araba si alta e tara musulmana , o tara poate fi musulmana dar nu si araba :smile06: Fiecare are parerea lui despre arabi , si eu daca spun ca nu-mi place moldovenii ca fac vrute si nevrute , asta nu inseamna ca sangele s-a facut apa. (parerea mea)

Asa e ai mare dreptate !

6. te iubim draga Romania ! 
    Aseara m-am uitat la stiri si inca o data m-am simtit norocoasa ca traiesc in Romania , nu pt ca juca vreo echipa romaneasca in cupa UEFA , ci pt ca macar la noi in tara este pace si eu nu am cunoscut razboiul sau acte teroriste , asta poate pt ca SRI isi face treaba bine sau poate ca nu suntem noi un punct de interes. Asta conteaza foarte mult pt mine. Si in ceea ce le priveste pe musulmane sa o lase mai moale cu criticile la tara mea pt ca daca traiau in Franta , Belgia ,sau unele state din Germania, Turcia ( tara cu pop peste 90%musulmana) mai aveau acces cu hijab in universitati???
    un coleg mi-a zis ca si in Maroc nu se mai permite hijabul ...chiar o sa ma interesez. Din cate stiu ALgeria si Egiptul vor sa dea si ele asemenea legi prin care sa se interzica hijabul in scoli din dorinta de laicizare a tarii.
    Si apoi ca sa fii respectat tre sa inveti si tu la randul tau sa respecti. Si eu am cunoscut musulmani care nu aveau pic de bun simt , nici macar nu ma cunosteam , sa le zic macar "buna" si incepeau sa ma critice pt ca sunt crestina si sunt vopsita blond. Si daca te uitai la aspectul fizic acelor persoane .........mai bine nu comentez.Atata timp cat ei fac astfel de comentarii vor ca altii sa nu comenteze la adresa lor?

Asa este ai mare dreptate draga mea Nazirah, eu unul iubesc f mult tara asta Romania, si daca nu m-am nascut aici, si pt ca sunt de mult timp in Romania , deja simt ca este a doua mea patria si oamenii ei sunt compatrioti mei, indiferent de religie, si excat asa cum spuneam si mai devreme ca cei mai buni prieteni de ai mei de aici sunt romani crestini (asta daca e sa definesc prietenia in cel mai pur sens, si sa facem diferenta intre a avea un prieten adevarat, la bine si la rau, si intre a a vea cunosctiinte care se dau prieteni ), am avut si un singur prieten bun arab, insa din pacate a murit acum cateva ani intr-un accident de masina, eu am stat langa el la reanimare dupa operatie, eu am fost si singurul care citea Coran de aspura capului sau cand era in coma (cu toate ca avea aici frati si familie) , am fostin sesiune si l-am rugat pe profesul meu sa ma lase sa dau examenul in alta sesiune (si i-am zis de ce, pt ca baiatul era internat in acelal) , eu m-am luptat cu medici sa nu-i scoate aparatele si sa-l mai lase inca 2-3 zile probabil ca-si va reveni (cu toata ca era lovit la cap si eau sanse mari daca isi va reveni sa fie invalid total, inclusiv sa nu vada auda sau sa vorbeasca sau sa aiba orientare in timp sau spatiu, am cel "ales" sa-i transmit mamei lui vestea incetarii lui din viata, am fost singurul prezent la necropsie, la spalarea lui inainte de inmormantarea lui, si cel care asapat si l-a carat cu alti pana la mormant.. si am insistat sa ma duc dupa mama lui sa-o aduc la cimitir sa-l vada pt ultima data !

in schimb in afara cei catva preieteni romani pe care i-am avut cand mi-a fost greu, nici unul nu mi-a intis o mana de ajutor, Wallahi , am un prieten roman care a plans pt mine si ii pare rau cand mi-a fost greu, si imprumuta bani de la altii (tinand cont ca saracu' nu prea avea) si ma ajuta cu tot ce-i ii sta sau nu in putere.....

Plus ca sunt colegii mei de facultate care mereu ma mandresc de prietenia lor, cei care m-au luat cu ei in excursii, si ca sa nu platesc mai mult ca fiind strain, imi luau ei bilete, m-au invitat la ei acasa, de sarbatorilor lor, la nuntilor lor, la botezuri etc... si niciodata nu m-au privit sau m-au perceput ca fiiind strain sau altfel decat ei... asta numesc eu preitenie adevarata !

si zic da, iubesc Romania ! si o voi iubi mereu cat voi trai, pt ca aici mi-am petrecut o mare parte din tineretea mea si imi petrece restul vietei mele inshallah printre prietenii mei de aici ! si daca voi pleca departe in alta parte tot vreau sa mai vin prin Romania !

7.  
    Quote Originally Posted by dunia
    Bashar mi-a placut tare mult povestirea, e ca si cum as fii citit o carte scrisa de un scriitor roman....
    insa asa e niciodata s anu uit locul unde te-ai nascut.
    eu de exemplu de cate ori reusim merg in tara mea nu merg prin alte parti in concediu, desi ar fii mult mai ieftin ci merg in romania de 3 4 ori pe an. Cum e asa e insa tot tara mea ramane

Multumesc mult pt aprecieri ! ma bucur ca am reusit sa fiu comparat cu un scriitor roman si daca nu sunt deocamdata nici scriitor nici roman, dar probabil ca voi fi intru zi ! nu fac nimic decat sa sa scriu ceea ce am trait si sa descriu ceea ce am simtit ! o fi asta reteta pt a deveni un scriitor?!

8.  
    ursule mai ai nevoie de aplauze nu ?ca in rest vad ca stai bine

9.  
    si acum sa vedem ursul spre patiserie

As sari mai degraba intr-un burcan cu miere de albine !

10.  

11.  
    Quote Originally Posted by anna
    bashar sunt foarte frumoase postarile tale.....mi-au placut foarte mult povestirile

Multumesc mult... sper sa ca placa mereu !

12.  
    membru de onoare
    Quote Originally Posted by bashar
    Asa este ai mare dreptate draga mea Nazirah, eu unul iubesc f mult tara asta Romania, si daca nu m-am nascut aici, si pt ca sunt de mult timp in Romania , deja simt ca este a doua mea patria si oamenii ei sunt compatrioti mei, indiferent de religie, si excat asa cum spuneam si mai devreme ca cei mai buni prieteni de ai mei de aici sunt romani crestini (asta daca e sa definesc prietenia in cel mai pur sens, si sa facem diferenta intre a avea un prieten adevarat, la bine si la rau, si intre a a vea cunosctiinte care se dau prieteni ), am avut si un singur prieten bun arab, insa din pacate a murit acum cateva ani intr-un accident de masina, eu am stat langa el la reanimare dupa operatie, eu am fost si singurul care citea Coran de aspura capului sau cand era in coma (cu toate ca avea aici frati si familie) , am fostin sesiune si l-am rugat pe profesul meu sa ma lase sa dau examenul in alta sesiune (si i-am zis de ce, pt ca baiatul era internat in acelal) , eu m-am luptat cu medici sa nu-i scoate aparatele si sa-l mai lase inca 2-3 zile probabil ca-si va reveni (cu toata ca era lovit la cap si eau sanse mari daca isi va reveni sa fie invalid total, inclusiv sa nu vada auda sau sa vorbeasca sau sa aiba orientare in timp sau spatiu, am cel "ales" sa-i transmit mamei lui vestea incetarii lui din viata, am fost singurul prezent la necropsie, la spalarea lui inainte de inmormantarea lui, si cel care asapat si l-a carat cu alti pana la mormant.. si am insistat sa ma duc dupa mama lui sa-o aduc la cimitir sa-l vada pt ultima data !

in schimb in afara cei catva preieteni romani pe care i-am avut cand mi-a fost greu, nici unul nu mi-a intis o mana de ajutor, Wallahi , am un prieten roman care a plans pt mine si ii pare rau cand mi-a fost greu, si imprumuta bani de la altii (tinand cont ca saracu' nu prea avea) si ma ajuta cu tot ce-i ii sta sau nu in putere.....

Plus ca sunt colegii mei de facultate care mereu ma mandresc de prietenia lor, cei care m-au luat cu ei in excursii, si ca sa nu platesc mai mult ca fiind strain, imi luau ei bilete, m-au invitat la ei acasa, de sarbatorilor lor, la nuntilor lor, la botezuri etc... si niciodata nu m-au privit sau m-au perceput ca fiiind strain sau altfel decat ei... asta numesc eu preitenie adevarata !

si zic da, iubesc Romania ! si o voi iubi mereu cat voi trai, pt ca aici mi-am petrecut o mare parte din tineretea mea si imi petrece restul vietei mele inshallah printre prietenii mei de aici ! si daca voi pleca departe in alta parte tot vreau sa mai vin prin Romania !
    Masha Allah ca vad ca cineva care nici nu e nascut in Romania iubeste aceasta tara. Si sotul meu o iubeste si doreste sa locuim acolo insa nu cu pasiunea cu care o iubesti tu. Mi-a placut sa citec felul in care scrii, eu iubesc scriitorii romani si parca am regasit in scrisul tau stilul scriitorilor romani ai ultimelor doua secole. Imi face placere sa citesc despre Romania de la cineva care judeca tara poate impartial dat fiind faptul ca nu e tara ta natala. Daca te hotarasti sa urmezi o cariera literara mult noroc

Page 13 of 18 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)