Pt ca am observat ca la masa rotunda se pot aduce nemultumirile pe care le tinem unii in suflet m-am gandit sa spun si eu ce ma deranjeaza.
Nu ca n-as mai poate dormi din cauza asta dar serios mi se face greata uneori auzind unele persoane de origine romana cum vb de Romania ridicand in slavi alte tari, nu ma intereseaza ca sunt arabe sau nu. In ziua de astazi nu mai exista patriotism si poate ca sunt eu prea naiva ca imi iubesc tara si incerc sa vad ce e mai bun din ea, oricum sper la o schimbare insa aceasta nu poate sa vina decat daca noi romanii vom face ceva. De ce oamenii trebuie mereu sa se intrebe ce poate face Romania pt ei si nu invers de ce sa nu ne intrebam ce putem face noi pt ea....in fine .Asa e romanul, mereu se va plange de ceva.
Am deviat discutia,ideea e ca NU IMI PLAC PERSOANELE care uita in ce tara s-au nascut si nu au respect fatza de ea pana la urma acele persoane datoreaza locului tot ceea ce ele detin astazi: de la aspect fizic pana la comportament .
Allah sa te ajute sa fii acolo cu familia ta...si sa nu mai aud ca vii in romania![]()
![]()
![]()
![]()
Thread: Unde v-ati nascut?
Results 21 to 30 of 176
|
|
-
07-09-2006, 10:34 PM
-
Mersi Mariyah de la :
naisrep (10-06-2008)
-
07-10-2006, 02:20 AM
Salam Aleykum,
Nu sunt patriota deloc , chiar imi place ca am scapat de Romania . Cred ca este important unde te simti bine . Eu am venit in Rom dupa 3 ani si nu mi-a placut ce am gasit . Am crezut ca s-au mai cizelat si ei saracii, dar nimic . Au ramas aceiasi care isi injura copiii , nu din rautate , dar din obisnuinta . Cand mergeam pe strada se uita lumea la mine ca la bombe atomice , vai nu ii este cald . Cel mai greu mi-a fost cu familia , nu am vrut sa-mi dau higabul jos , pentru ca asa vruiau ei . In Egypt nimeni nu mi-a obligat sa port higab , a fost alegerea mea .
Ce sa povestesc frumos de Ro ? Ca fusta nu are mai mult de 10cm , ca la tot pasul vezi betivi , ca se injura din " obisnuinta" . De ce sa fiu mandra ca sunt romanca ? Nu am nici un motiv. Imi iubesc familia , parintii dar nu as mai sta Ro. Eu sunt din Rast , cred ca ati auzit de inundatii . Acum majoritatea satenilor toti banii din pensie ii bea , ca le vin ajutorare cu mancare , haine . Angazatii primariei isi aleg ei ce vor , apoi impart la lume , care niciodata nu este multumita ca x a luat mai mult . Nu conteaza ca acel ceva nu ii este util , dar si ce , de ce sa ia altul mai mult ? Ce pot eu sa spun in Eg prietenelor care ma intreaba ce fac oamenii deacolo carora le-a cazut casa ? Ca stau la bar , ca sunt convinsi ca Tariceanu e de vina si asa ceva nu se mai intampla niciodata . Nu cred ca in alta parte este rautatea de la noi . Nu -mi pare rau ca sunt romanca , nu pot schimba asta , dar nici fericita nu sunt , dimpotiva ma bucur ca am scapat .Only ALLAH can judge me !
-
-
07-10-2006, 07:07 AM
Hai sa va zic cum a "perceput" sotul meu romania.Cica toti oamenii se cearta,sunt nervosi,se uita urit,zbiara,sunt incruntati si au uitat sa zambeasca...si muuuulte altele care pe mine la inceput m-au deranjat.
Am incercat sa-i explic ca oamenii sunt necajiti,ca sunt saraci ca n-au ce pune pe masa copiilor poate...si n motive pt. care nu au de ce zambi,sau ca nu au motive pt. care sa fie veseli.
Mi-a zis ca si in egypt oamenii sunt saraci dar ca nu au uitat sa zambeasca,sa fie calzi.
Nu l-am crezut si nu am inteles diferenta pina nu am vazut cu ochii mei.
Are dreptate Sara.Acum doi ani cind am fost acasa exact numai asta la TV.Despre inundatii si sinistrati care mai de care vaicarindu-se mai tare si batindu-se pt. ajutoare.Ca la usa cortului!
Dar sa lasam asta.Eu iubesc romania pt. ca este tara mea ,pt. ca acolo este familia mea si atit!!
Mi-e dor de locurile unde am copilarit,inca visez la diminetile de vara din satul bunicilor si la multe lucruri dragi sufletului meu dar cam atit.
Pt. ceea ce esti nevoit sa intimpini la fiecare pas pe strada,pt.ceea ce a ajuns romanul ...nu.
Nu mi-as dori sa traiesc in ro.
Vorbeati de fete cu fuste scurte.Pai asta e moda.Pina si babele se uitau dupa mine pe strada pt. ca aveam fusta lunga(fara hijab ca l-am dat jos sa nu o fac pe mama de rusine
).Femei gravide cu ditamai bidonul afara(cu un maiou pe post de sutien)...maiculitzaaa,sotul meu a refuzat sa iasa din casa 2 saptamani!!!A zis ca se umple de pacate fara sa vrea,n-ai unde intoarce capul ca toate`s despuiate.
Ce sa fac acolo?Sa le arat copiilor mei toate astea?Pai nicaieri fratilor nu-i mai mare lipsa de respect pt. un individ.Pe toti ii intereseaza cu ce te imbraci,ce mobil ai,unde te duci si de unde vii.Trebuie sa iesi coafata si cu toc de 12 cm sa duci gunoiul.
Sunt exagerati!Au pretentia ca sunt la moda!N-au ce manca dar la moda isi permit sa fie.Este cum sa zic,o concurenta mareeee,invidia si ura wow ...vorba aia "prostul daca nu-i fudul ,parca nu e prost destul!"
Ce bine e in alte parti,mergi pe strada in trening si cu shortul in gat,cu prazul atirnind din cosul bicicletei si nu se uita nimeni la tine.Nu te judeca nimeni dupa cum te imbraci ci dupa ceea ce esti.
Poti face asta in ro?Te poti duce la piata sa cumperi o leg de patrunjel asa cum stateai linga aragaz??No way!Te discuta cartierul o saptamana!Dar aici se poate!
Te duci in ro. doar ca sa te umpli de nervi .
Nu-i vorba,mi-e dor sa revad unele locuri ,oamenii dragi, mie dar cam atit!!
-
07-10-2006, 12:00 PM
Originally Posted by nazirah
Sunt perfect de acord cu tyine Nazirah.Iti impartasesc sentimentele intru totul.Eu chiatr am criticat in acest forum unele persoane care au vb urat de Romania si chiar de romani,dar am vazut ca nimeni nu a luat in seama vorbele mele si s-a continuat cu jignirile.
Eu nu am vrut sa creez neplaceri,dar sincer orice tara ai lua ,exista o multime de lucruri urate despre care am putea discuta.Sa nu-mi spuneti ca nu am dreptate.Ati postat niste poze cu cele mai urate colturi ale Romaniei(de parca frumoase nu ar exista),iar la celelalte tari ati postat tot ce era mai frumos.In momerntul acela ,mi-am scos poze cu cele mai frumoase parti ale Romaniei si cu partile urate ale celorlalte tari postate de voi,dar m-am raqzgandit si nu le-am postat pentru ca eu sunt de parere ca cine are minte gandeste.Adica e ca si la televizor,se arata in bucuresti mii de caini vagabonzi unul langa altul,dar cand mergi in acolo,nu-i vezi,pt ca de fapt aia stau in cine stie ce cartier,nu in centrul orasului,ca oriunde altundeva.
Oricum ,fiecare cu parerea lui,dar nu cred ca daca as veni eu sa spun unele lucruri nu tocmai frumoase despre unele tari care au fost ridicate in slavi aici pe site.ati sta si ati privi doar.
Eu sunt destul de obiectiva,desi sunt patriota,adica eu vad si partile bune,dar swi cele rele ale Romaniei.Si sa nu-mi spuneti ca nu are parti bune!!
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-10-2006, 12:29 PMNiciodata un ADEVARAT OM CARE ARE INIMA nu pote uita tara unde s-a nascut, unde a facut primi pasi,unde a cunoscut reusita si esecul,pentru mine cine UITA UNDE A TRAIT,CRESCUT,INVATAT.......NU ARE INIMA!!!!! buna,rea,cu calitatile ei si marile defecte...E TARA MEA,nu nu e vorba de patriotism,cel putin la mine,e vorba ca daca nu erau romanii mama si tata eu nu eram acum(asta e clar)!
Eu, acum mai am numai cativa ani si voi face exact aceasi varsta care am stat-o in ROMANIA,cu cea care acum o voi avea inshallah aici in TUNISIA....iubesc si voi iubi PLOIESTUL!!!
Si in acelasi timp am ceva in inima mea si pentru TUNIS,aici e viata copiilor mei,casa MEA,viata mea cu sotul meu si familia lui,dar PLOIESTUL este si va ramane in strafundul inimii pentru todeauna!!
-
Incepator

07-10-2006, 12:46 PMdraga nazirah am sa iti spun o intamplare la aeroportul otopeni.in urma cu doi ani m-am dus in romania sa imi vizitez familia,fiind atat eu cu fiica mea de un an jumatate si insarcinata.pe langa toate astea aveam un geamantan ,un carucior si o geanta de mana,in acel timp un individ sa apropiat si m-a intrebat daca ma poate ajuta?incantata am acceptat eram inca in inccinta aeroportului,iesind afara mi-am vazut fratii nevazandu-i de 5 ani nu ne opream din imbratisarii,uitand de acel individ .fratele meu la un moment dat m-a intrebat cine este acea persoana ?in fine le-am spus si am multumit acelui om de ajutorul dat dar il vad ca asteapta -omul isi astepta bacsisul-eu crezand ca pur si simplu m-a ajutat pt ca i-am inspirat mila,nu era ca un vanator ,dandu-i fratele meu o suma de banii omul a spus :ce doar atata?deci dupa 5 ani nevazand Ro.o tara care o iubesc,un loc pe care nu o sa il uit vreodata,dar ipocrizia oamenilor te lasa cu un gust amar TE IUBESC ROMANIA
-
07-10-2006, 01:53 PM
Cum am anticipat mai sus, toata lumea se va plange de saracie, calamitati, coruptie...............etc etc etc......de parca ne-a dat Dumnezeu sa traim in lux si dreptate. Dar poate ca atitudinea voastra e islamica (ma refer la cei nepatrioti) ,mesajul Bibliei este clar, cei care vor trai in neajunsuri vor fi rasplatiti.
Putini sunt care sa mai afirme:"buna ,rea ,e tara mea".Am facut o comparatie cu parintii daca aceastia ar avea probleme mari, sau ar fi niste criminali nu i-ati mai recunoaste?
Ceea ce trebuie sa simti pt tara ta e acelasi sentiment ca si pt familie pana la urma. S-a inteles gresit,nu am criticat pers.care vor sau au plecat din tara lor , ca nici langa familie nu stai pt totdeauna insa sa nu uiti recunostiinta.
Ati trait in coruptie, saracie,injustitie si cate si mai cate dar astazi sunteti ceea ce sunteti datorita cui?
-
07-10-2006, 02:14 PMPai si in Quran este specificat de muuuuulte ori ca cei ce isi lasa averile si multe din cele lumesti de dragul lui Allah soubhana wa ta'ala sau ca sa-l sprijinim pe Trimisul Sau (salla Allahou alayhi wa salam) vor avea parte de rasplata mai buna si anume Jannah-ul.Dar asta nu cred ca inseamna sa dam TOT ceea ce avem,de ex, in cazul celor care sunt casatoriti si au copii sa ramana intr-o tara unde nu exista nici un viitor si sa isi tina copii flamanzi sau mai stiu eu ce.Sa fim seriosi:daca tu in Ro muncesti pe branci pt niste banuti care de-abia iti ajung...nu zic pt un trai normal...ci pt unul "potrivit"....si ti se ofera ocazia sa fii prosper in alta parte...tu ramai aici?De ce sa stau in tara asta toata viata?!!?Desigur..asta nu inseamna sa uiti cu TOTUL de tara ta...pana la urma,Dumnezeu stie mai bine de ce pe unii i-a facut romani,pe alti rusi s.a.Nu asta trebuie sa ne preocupe pe noi.
Originally Posted by nazirah
Bine....Romania ramane taramul idilic al amintirilor din copilarie si al tuturor chestiilor pe care le-am trait aici...insa asta nu ne poate opri in a vedea ce este bine in alte parti si ce este rau la noi....daca nu am fi obiectivi,daca nu am sti sa vedem atat ceea ce e bine,cat si cea ce e rau din unele locuri...n-am mai ajunge niciodata la prosperitate...am ramane mereu la acelasi stadiu.
Deci e important,zic eu,sa apreciem ce avem si sa ne multumim cu tara noastra...INSA...trebuie sa invatam de la ceilalti,astfel incat sa ajungem sa inmultim aspectele bune ale Romaniei si sa stergem din greselile facute.
-
Membru Special

07-10-2006, 02:26 PMnazirah....citatul din prima ta postare imi apartine...si vad ca l-ai intors si l-ai rasucit asa cum vrei u....pentru ca u de fapt habar nu ai ce am vrut sa spun...asta poate numai oardy o stie....
nu ai dreptul de a judeca ca generalitate ca nu mai stim ce e romania...
iubesc romania...traiesc in romania si imi este foarte greu sa ma gandesc ca intr-o zi poate va trebui sa ma mut...desi stiu ca daca o voi face imi va fii mai bine....atat mie cat si familiei etc....
crezi ca e usor sa fi musulman in romania????te inseli....si nu e vb ca alegem calea mai usoara dar de ce sa ne complicam...???
uite cu hijab ...mergand pe strada am vazut un spatiu de inchiriat...si am intrat sa intreb ce si cum...patronu cand a vazut baticul nu a stiut cum sa ma scoata pe usa....dar daca as fii fost sa ma angajez???daca as fii avut copii acasa ca trebuiau hraniti???ce le spuneam???sau ce faceam?/?ii chinui aici...cand in schimb pot alege sa stau intr-o tara musulmana si sa fie mai bine....
nu e vb de saracia in care se zbate tara....e vb si de mentalitate....
cum pot sa accept o societate care ma respinge...doar pentru ca am alta religie??
nu stiu inca daca voi pleca din romania dar daca o voi face asa va fii voia lui Allah...totul se face cu voia cu Allah...si te asigur eu ca oriunde suntem noi romanii....tot romania o avem in suflet...iar daca iubim si alta tara poate la fel de mult ca si romania....aia nu inseamna ca nu mai suntem patrioti....
-
07-10-2006, 02:59 PM
Eu traiesc intr-un orasel de provincie si nicaieri nu m-a jignit nimeni. Toata lumea imi zambeste si chiar daca se uita mai ciudat nu am probleme cu nimeni. eu la randul meu le zambesc si vorbesc frumos cu ei, stau la o vorba si cu vanzatoarea de zarzavat si cu femeia care curata scara. Vecina mea cand i se imbolnaveste fetita vine intai la mine si ma intreaba ce sa faca.
Am auzit in spatele meu: nu mai! nu e tiganca! e araboaica! sa rad? sa plang?
Si acum ma "cert" cu patronul de la macelaria musulmana care de vreo 2 luni vinde si porc sa puna un perete intre carnea de porc si cea de vita; el nu pune si eu tot ii spun dar tot ma primeste frumos cand ma duc sa cumpar carne si spala masina de tocat atunci cand vreau carne tocata.
Eu vad bunavointa peste tot. Bineinteles ca oamenii vor comenta intotdeauna dar noi trebuie sa deschidem gura sa vorbim , sa explicam si mai ales sa fim amabili. Bineinteles ca am avut si faze dure. Eram pe plaja si una a incercat sa ma fotografieze pe mine expres parca eram animal de circ. desigur ca pe ea nu am tratat-o cu amabilitati si daca nu il opream pe baiatul meu cred ca i spargea camera.
Nu vreau sa o lungesc dar pentru mine dincolo de tara amintirilor scumpe din copilarie, ramane tara unde am avut liberatea sa aleg Islamul, al hamdulillah! si inshaAllah sa ma pot desprinde mai usor sa pot pleca. Sicer? tare greu imi este.
Cand m-am acoperit si am lasat servicul meu, dupa cateva luni directorul imi spunea vino oricum si cu salvari numai vino! loooooool
Desi nu aveam basma si acolo facusem ceva valuri cu ce imi statea in putere, m-am zbatut sa aiba musulmanii mancare cum doresc fata de restul angajatilor si pana la urma am fosta ascultata. Problema cu a fi musulman in Romania este de perceptie proprie in primul rand abia apoi vine rectia celorlalti functie de ceea ce li se permite.
Eu vorbesc doar de mine, din experienta mea. In primele 3 luni dupa ce m-am acoperit imi era rusine si mergeam cu privirea in pamant ca are cineva ceva cu mine. Mi-am dat seama cat de vulnerabila sunt. incet incet am devenit mai puternica si am gasit o replica pentru fiecare mai blanda sau mai acida functie de om... dar am deschis gura. ma gsndesc cateodata ca o femeie musulmana trebuie sa fie mai tacuta si mai la locul ei dar avand in vedere timpurile si locul in care traim cred ca e foarte important sa deschidem gura., cu decenta desigur dar cu fermitate unde e cazul.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |