Notices

Page 5 of 18 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 41 to 50 of 176
  1. Unde v-ati nascut? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Pt ca am observat ca la masa rotunda se pot aduce nemultumirile pe care le tinem unii in suflet m-am gandit sa spun si eu ce ma deranjeaza.
    Nu ca n-as mai poate dormi din cauza asta dar serios mi se face greata uneori auzind unele persoane de origine romana cum vb de Romania ridicand in slavi alte tari, nu ma intereseaza ca sunt arabe sau nu. In ziua de astazi nu mai exista patriotism si poate ca sunt eu prea naiva ca imi iubesc tara si incerc sa vad ce e mai bun din ea, oricum sper la o schimbare insa aceasta nu poate sa vina decat daca noi romanii vom face ceva. De ce oamenii trebuie mereu sa se intrebe ce poate face Romania pt ei si nu invers de ce sa nu ne intrebam ce putem face noi pt ea....in fine .Asa e romanul, mereu se va plange de ceva.
    Am deviat discutia,ideea e ca NU IMI PLAC PERSOANELE care uita in ce tara s-au nascut si nu au respect fatza de ea pana la urma acele persoane datoreaza locului tot ceea ce ele detin astazi: de la aspect fizic pana la comportament .

Allah sa te ajute sa fii acolo cu familia ta...si sa nu mai aud ca vii in romania

2. Mersi Mariyah de la :

naisrep (10-06-2008)

3.  
    Quote Originally Posted by anna
    iman postarile tale sunt foarte emotionante...
    dar u ai vb de comportament islamic in general
    normal ca putem fii musulmani in romania putem fii oriunde inshAllah
    atata timp cat vrem asta
    dar daca plecam din romania aia nu inseamna ca nu suntem patrioti daca vrem sa traim altundeva din anumite motive aia nu inseamna ca nu iubim romania
    Allah ne deschide diferite cai ....depindem pe care alegem sa mergem

nazirah daca ai avea sa alegi intre (de ex) doua tipuri de paini una stricata si una delicioasa ai alege pe cea stricata doar pentru ca e fabricata in romania...si pentru a fii patriota asa cum te dai????daca ai o sansa de muuult mai bine...de ce sa nu alegi calea mai buna???
    asta te va face mai putin patriota?pentru ca iti doresti mai mult???

acum ana o intorci ca la suceava e normal....daca eu as aduce aici niste declaratii de ale tale despre Romania de la alte threaduri mi-ai zice ca nu am copyright...yeah nu e vb de asta pana la urma pt ca nu am judecat pe nimeni ca pleaca de aici am cerut doar putin respect in declaratiile referitoare la Romania.
    Nu compara tara ta cu un obiect , cu o paine sau altceva ....langa cuvantul tara poti sa alaturi termenul de familie , parinti etc dar nu de paini

Pt imam , eu cred ca trebuie mereu sa aduci la cunostiinta persoanelor care se comporta urat cu tine care le sunt atributiile joburilor. Pt ca sa fii casiera nu trebuie doar sa stii sa utilizezi aparatul de marcat , sa incasezi bani, sau sa dai rest, e nevoie si de multa amabilitate. De fapt amabilitatea trebuie sa faca parte din atributiile oricarui angajat care interactioneaza cu oameni.
    Ideea e ca multa lume e delasatoare si nu face nici o reclamatie trece peste greselile unor angajati, mie nu mi s-a intamplat sa dau peste astfel de casiere, femei de servici , tot ce am intalnit eu a fost de la om de treaba in sus dar daca vreodata as auzi vreun comentariu nu as sesiza sa ma plang la director. Asa se fac la "casele mari ".

4.  
    Harnic Iman3's Avatar
    [QUOTE=anna]iman postarile tale sunt foarte emotionante...
    dar u ai vb de comportament islamic in general
    normal ca putem fii musulmani in romania putem fii oriunde inshAllah
    atata timp cat vrem asta
    dar daca plecam din romania aia nu inseamna ca nu suntem patrioti daca vrem sa traim altundeva din anumite motive aia nu inseamna ca nu iubim romania
    QUOTE]
    Da, am uitat sa specific acest lucru ca m-am concentart asupra altui aspect. Ai foarte mare dreptate, pana la urma est etot un fel de emigrare in intelesul islamic al cuvantului.
    Eu m-am referit la cei care sunt nevoiti sa traiasca aici sau oriunde intr-un mediu neislamic. Trebuie sa ai forta pentru asta caci sa fii musulman este o mare responsabilitate.
    Chiar si eu am sa plec. De ce? Pentru copii. Mi-e bine aici, am invatat sa traiesc aici cu rele si bune, dar pana la urma am sa plec. Imi pare rau cateodata ca simt ca as putea sa fac multe aici dar stii? cateodata simt ca am obosit... sa fii atent tot timpul la tot si la toate. Si apoi mai e ceva. Ca musulman in special este nevoie sa ai sentimentul apartanentei la ceva. Copii mei sunt foarte singuri aici, am deja un baiat mare care a crescut asa.. si nu e bine. Acolo sunt multi verisori, o familie f mare mashaAllah si buna. Vreau ca ele sa aiba sentimentul asta de clan... e f important. Asa ele vor ramane intotdeauna verisoarele din Romania. Parintii nu traiesc cat lumea, este bine ca dupa ei sa mai fie ceva. ma uit la sotul meu cand are o problema cu fratii lui discuta nu cu parintii. Ramanand aici ma gandesc ca ele ar trebui sa duca aceeasi viata ca mine. oare vor avea forta? Disponibilitate? Si pana la urma de ce sa nu le fac o viata mai usoara daca pot? Nu vorbesc din punct de vedere material, ma refr la ceva de genul...lasa pestele sa traiasca in apa. Daca e bine sau nu... Allah stie... dar asta nu are nici o legatura cu patriotismul. Cred ca toata viata mea mi se va face pielea de gaina ascultand: Treceti batalionae romane Carpatii sau Noi suntem romani sau... in general cantecele populare din Ardeal.... ce spun eu ca o sa mi se faca pielea de gaina? cred ca am sa bocesc de-a binelea! neinsemnand asat ca patriotismul se reduce la 3 cantece. Ma gandesc ca daca in '89 am putut sa imi las copilul de 4 luni in casa si sa fug de acasa in pijamale la Bucuresti doar pentru ca erau chemati studentii sa faca ceva atunci oi avea eu ceva patriotism. Si acum spun La illaha illa Allah ! si daca va fi cazul as face acelasi lucru si cred cu atat mai mult . E drept ca acum am ceva mai multa minte dar... to t pe acolo.
    Caci te nasti roman dar nu crestin. O sa supar pe multa lume dar nu cred ca a fi crestin e o conditie sine qua non pentru a fi un bun roman. I
    ndiferent cata coruptie si rau ar fi aici, Romania este tara mea si niciodata nu am sa vorbesc tara mea de rau. Oameni? rai sau buni sunt peste tot.
    Uite un exemplu: toata lumea spune ca sauditii sunt rai, chiar si unii musulmani spun asa... eu ? i-am vazut buni si infantil de curati la suflet. Niste copii ... in sensul bun.

5.  
    Da chiar asa NAZIRAH, daca cineva ar veni la usa ta acum si ti-ar oferii un servici la cea mai buna companie straina din RO si tu ai accepta-o, asta inseamna ca NU esti patrioata?
    am lucrat pt o companie americana care isi avea sediul in Romania si vorbeam zi de zi doar cu clienti americani sub o identitate falsa cica de help desk american. Si logic ca mai existau oameni care ma intrebau :accentul tau e britanic , esti din Europa nu-i asa? si le raspundeam: da doamna sunt romanca , vreo problema? desi semnasem un contract in care promiteam sa nu-mi dezvalui originea. Si nu m-a dat angajatorul american afara pt asta ....culmea ar fi sa ma simt ca tradez Romania daca lucrez pt o companie straina e o aberatie chiar ajuti Romania pt ca astfel de companii te dezvolta mult profesional , te platesc, te pregatesc bine ...iar tu draga iti faci cumparaturile in Ro nu in America asa ca doar economia tarii tale va avea de castigat.

6.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Nazirah, imam e diferit de Iman. imam e printre altele cel care conduce rugaciunea iar iman inseamna credinta . Cred ca ai tastat gresit.
    De ce nu mai lucrezi acolo?

7.  
    pt ca atunci cand la noi e noapte in America e zi , si nu poti lucra numai de noapte prea mult timp mai ales daca esti fata si mai tzii la somnul de frumusete insa e super k-lumea sa lucrezi pt straini pt ca de fapt lucrez printre ai tai.Legislatia de munca care ti se aplica este cea romaneasca asa ca orice greseli faci la servici ,americanii si le asuma .Nu exista nici macar un singur american in companie cel putin asa a fost la mine , desi ai sefi o tona si team leaderi si cate si mai cate. Insa americanii stau acasa la ei(or fi prea patrioti) si conduc afacerea prin telefon si internet si sunt oameni super multumiti de serviciile romanilor.De fapt ei culeg foloasele romanilor pt ca oameni mai competetenti profesionali ca noi mai rar.

8.  
    Harnic Iman3's Avatar
    o, da stiu ...am mancat si eu painea asta. Doar ca ai mei erau nemti...

9.  
    Harnic
    buna fetelor.

*cand am citit titlul acestui topic,chiar m+am gandit ca se scrie despre locul unde te+ai nascut.

*era frumos sa vb fiecare despre locul de nastere.

* dupa cum am citit,,printre randuri,, cred ca era mai potrivit un titlu de genul..,,sunteti patrioti sau nu?,,...sau ceva de genul asta.

*si eu fac parte din categoria celor care ar pleca din romania mancand pamantul.
    *am motive ...o mie.(na ca rimeaza)

*as prefera sa imi fie dor de romania decat sila.(vb asta am mai zis+o undeva si ma reprezinta)

10.  
    oardy says:
    era frumos sa vb fiecare despre locul de nastere.
    da intr-adevar ! era frumos sa-i auzim pe unii vb de locul lor de nastere , mai citeam ceva dragutz despre Romania poate ,insa pacat ca tu nu ne-ai fi vorbit nimic pt ca stiu, de fapt cu totii stim: da da iti este sila de Romania ................

11.  
    Harnic
    M-am nascut in ROMANIA si sunt 50% romanca dupa mama.Inainte de a parasi tara nu-mi parea rau.A trecut ceva timp.Ce-i drept am conditii mult mai bune dar linistea si fericirea sufleteasca numai in ROMANIA aveam.Indiferent cum sunt romani pentru mine ei sunt cei mai buni oamani in afara de musulmani adevarati.
    Ce-i drept pentru mine Romania este pe primul loc si in suflet romanca voi ramane mereu chiar daca de multe ori sunt nevoita sa ascund acest lucru.

12.  
    Incepator khadija's Avatar
    Quote Originally Posted by NaDia
    de cate ori ma intreaba cineva de unde sunt, eu le raspund ca sunt canadianca. De ce? pai wallahy de fiecare data cand le spun ca sunt din RO, imi zic sarcastric, EU NU AM AUZIT DE ACEASTA TARA, UNDE SE AFLA? sau O!SUNT O GRAMADA DE ROMANCE LA MINE IN TARA CARE SUNT PROSTITUATE SAU FFFF MULTI HOTI, SPER CA NU ESTI LA FEL!....si de atunci m-am hotarat sa nu mai spun la nimeni de unde sunt...acasa am amintiri frumoase dar f putine ceea ce ma face sa cam uit de locul meu de nastere...daca voi mai veni vreodata in tara va fii sa-mi vizitez surorile si atat ALLAH stie mai bine.
    ...trist...dar adevarat...unii nici macar nu stiu unde e Romania pe harta, si daca printr-o minune au auzit de aceasta tara, a fost datorita unei proaste mediatizari. Si intr-adevar Romania este o tara saraca din multe puncte de vedere....saracia duce la prostie...si asa mai departe..Si pacat, avem atatea valori care sunt stirbite in tara noastra, si bine ca strainii ni le iau din cauza ca ei ,poate le ofera o paine mai buna decat in Ro...si asa ramane Romania fara nimic , nevalorificata la adevarata ei valoare din cauza unor oameni care ne conduc tara dormind pe scaunele prea confortabile din Parlament , in timp ce unii se gandesc ce sa le mai dea copiilor de mancare ca i-au dat afara din serviciu ...
    Imi iubesc tara , ii critic pe oamenii care o conduc , asa imi continui viata , ma duc la piata , la spital , sa platesc facturile , si pe nicaieri nu sunt tratata cu amabilitate , din cauza ca lumea e stresata , nu mai stie ce e viata , cum e in vacanta cu familia... cam asta e viata in Romania..neinteresanta, cu diferente sociale prea mari, cu oameni egoisti si cu locuri extrem de rare, aproape inexistibile de relaxare adevarata.
    Allah(Dumnezeu) sa ne binecuvinteze !

Page 5 of 18 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)