Notices

Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 51 to 60 of 176
  1. Unde v-ati nascut? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Pt ca am observat ca la masa rotunda se pot aduce nemultumirile pe care le tinem unii in suflet m-am gandit sa spun si eu ce ma deranjeaza.
    Nu ca n-as mai poate dormi din cauza asta dar serios mi se face greata uneori auzind unele persoane de origine romana cum vb de Romania ridicand in slavi alte tari, nu ma intereseaza ca sunt arabe sau nu. In ziua de astazi nu mai exista patriotism si poate ca sunt eu prea naiva ca imi iubesc tara si incerc sa vad ce e mai bun din ea, oricum sper la o schimbare insa aceasta nu poate sa vina decat daca noi romanii vom face ceva. De ce oamenii trebuie mereu sa se intrebe ce poate face Romania pt ei si nu invers de ce sa nu ne intrebam ce putem face noi pt ea....in fine .Asa e romanul, mereu se va plange de ceva.
    Am deviat discutia,ideea e ca NU IMI PLAC PERSOANELE care uita in ce tara s-au nascut si nu au respect fatza de ea pana la urma acele persoane datoreaza locului tot ceea ce ele detin astazi: de la aspect fizic pana la comportament .

Allah sa te ajute sa fii acolo cu familia ta...si sa nu mai aud ca vii in romania

2. Mersi Mariyah de la :

naisrep (10-06-2008)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Ma gindesc la ce ar raspunde sotul meu daca l-ati intreba daca sunt patrioata sau nu!Ma bufneste rasul!
    Pe el deja il scot din sarite!
    Zic si eu ca alte fete,da critic!Dar cind vine vorba sa o critice altii apoi atunci sa te tii!Nu accept asa ceva!Si cred ca asta este un semn de patriotism,citeodata prea mare
    Iman3,numai citind si amintindu-mi versurile am suspinat!Ai dreptate,nimic nu va schimba faptul ca suntem romani.
    Am si eu toanele mele,mi-e dor ,mi-e foarte dor.Ajung acolo si ma dezumflu ,apoi plec si iar mi-e dor si desi pe parcursul vizitei am criticat sau m-am enervat ,iar mi-e dor si iar m-as intoarce.
    Si draga mea Iman,eu cred ca depinde si de zona,din care parte a tarii .Sau poate am eu impresia gresita ca in Constanta(imprejurimi)oamenii sunt putin "mai" obisnuiti cu musulmanii. In restul tarii nu prea.Poate in orasele mari cu centre universitare,dar la "tzara" e jale.
    Hai ca m-am intins,ceea ce vroiam sa zic,dupa ce m-am gindit bine si am revazut fatza omului de cite ori imi zice ceva de rom. si nu imi convine ,am ajuns la concluzia ca sunt patrioata.Critic ro. dar o si iubesc!Mi-ar fi greu sa traiesc acolo dar nu mi-ar displace!
    De fapt mama tot spera!

4. Poeti Patrioti ! 
    Incepator bashar's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Hai sa va spun doua versete spuse de un mare poet :
    و نفسك فز بها إن خفت ضيما و خل الدار تنعي من بناها
    فإنك واجد أرضا بأرض و نفسك لن تجد نفسا سواها

Si sufeltul tau , scapa cu el daca ti frica de necazuri si lasa casa sa-l planga pe cel care a construit-o . Deci vei gasi un pamant ca si al tau , dar sufletul tau cand il pierzi nu-l vei putea recupera nici o data .

Un al verset spus de unu dintre cei mai faimosi poeti arabi de dinaintea islamului :
    بلادي و إن جارت علي عزيزة و قومي و إن ضنوا علي كرام
    tarile mele chiar daca au fost nedrepte cu mine , imi sunt scumpe , iar neamul meu chiar daca e zgarcit cu mine , el este generos ..

Suleiman draga,

Asa este, chiar cele mai frumoase poezii si versuri spuse vreodata s-au "nascut" in momentul in care mai mari ai poeziei au fost indepartati de tarilor lor, unii dintre ei au devenit celebrii dupa ce si-au parasit tara natala, fie obligati, fie de bine voie. Multi dintre ei au fost supranumiti "poetii diasporei", iar poetii celebri au dovada de mai multa inspiratie si au scris versuri ce i-a consacrat pt vesnicie...

Exemplul care imi vine in minte acum (tinand cont ca nu am mai avut contacte de 15 ani cu poezile arabe, din cauza sederii mele in Romania de atunci) este cel al marelui poet egiptean Ahmed Shawqi, si versul lui arhicunoscut de pe atunci cand era exzilat in Spania,pe care l-am invatat cu totii la scoala ca fiind cel mai frumos vers patriotic:

وطني لو شغلت بالخلد عنه "
    " نازعتني اليه في الخلد نفسي

"Partia mea, daca m-ar preocupa raiul vesinic mai mult ca ea,
    m-ar mai certa sufletul smulgandu-ma catre ea; "

:smile28:
    Nu-i asa ca este superb acest vers?!
    M-am mai straduit si eu ca sa-l fac sa rimeze si redau sensul maxim, ca sa nu pic in tradarea traducatorului in predare sensului (vedeti ca pana si fraza asta rimeaza) ca toti am devenit poeti pe acest forum !
    Deja ma simt poet cand vorbesc despre partia si incepi sa scriu versuri precum poetii arabi din diaspora, insa cu o mica diferenta (eu nu scriu, ci adaptez in limba romana) cu rima cu tot !

Cred ca daca ma voi apuca serios de treaba si voi scrie versuri in romana voi fi botezat de lumea araba "poetul Dunerii" datorita sedereii mele in Romania care m-a si inspira prin natura si oamenii ei

Cunoasteti vreo editura interesata de noile talente de pe forum?! eventual si un sponsor serios ca sa intram in direct in paine! V-as trimite la pagine mea pesonala sa cititi poezile mele, insa nu veti avea acces pentru ca nu este publica (de frica sa nu-mi fure cineva poezile) pana nu le voi inregistra ca sa am "copy right" asupra rodul stoarcerii creierasului meu de atatia ani !

Va pup pe voi toti patrioti de pe forum !
    Last edited by suleiman; 07-11-2006 at 05:42 PM.

5. Voi continua... 
    Incepator bashar's Avatar
    Dragii mei,

Sa aveti putina rebdare si sa-mi aduceti aminte cand voi avea timp sa va scriu o poveste frumoasa despre patrie din foclorul si cultura araba cu gerenicul "buna?!rea?! e partia mea !"

Revin mai spre seara, insa fac promo (ca la emisiunile TV) pt poveste ca sa aveti putin suspans si putina curiozitate !

pe curand !

6.  
    moderator batool391's Avatar
    Nu mi/e rushine ca sunt romanca , desi cand mergi in afara tarii auzi tot felul de chestii despre romance. Odata am fost in vizita la o dna din emirate si cand am intrat i/am citit uimirea pe fatza. Nu stiam de ce era asa de shocata cand am intrat, dar peste cateva minute m/a lamurit tot ea, mi/a spus ca se astepta sa apara o fata asa cum erau romancele din hotelul ei din Dubai.( Eu eram acoperita total.) Cand mi/a spus cum erau si ce faceau mi/a fost rushine dar i/am spus ca nu toate suntem la fel. De ce nu/mi place Romania? Ptr ca oamenii sunt intolerantzi si nu suficient de discretzi in a/si afisha simpatiie sau antipatiile. Eu cred ca daca pleci din Romania nu inseamna ca nu esti patriot. Stiti cum se vede Romania dupa 3 ani de absentza din tara? Vorbesc din proprie experientza? Arata infricoshator. Din pctul meu de vedere tara mea poate fi oriunde si stiu ca nationalitatea e ceva care nu se poate schimba( nici chiar prin naturalizare) .Nu e corect sa/i judecam pe cei ce pleaca sau pe romanii musulmani. Societatea romaneasca din pacate ne exclude si nu ne integreaza. De ce fetele musulmane isi pierd serviciul? De ce majoritatea lucreaza la companii arabe? Avem legi impotriva discriminarii dar ele vor fi ineficiente atata timp cat nu se vor schimba mentalitatile. In Europa potzi purta linistita niqab nu ofensezi okii nimanui, aici acest lucru e un act de curaj. A fi patriot nu echivaleaza cu a ramine obligatoriu in tara de origine.

7.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Nu mi/e rushine ca sunt romanca , desi cand mergi in afara tarii auzi tot felul de chestii despre romance. Odata am fost in vizita la o dna din emirate si cand am intrat i/am citit uimirea pe fatza. Nu stiam de ce era asa de shocata cand am intrat, dar peste cateva minute m/a lamurit tot ea, mi/a spus ca se astepta sa apara o fata asa cum erau romancele din hotelul ei din Dubai.( Eu eram acoperita total.) Cand mi/a spus cum erau si ce faceau mi/a fost rushine dar i/am spus ca nu toate suntem la fel. De ce nu/mi place Romania? Ptr ca oamenii sunt intolerantzi si nu suficient de discretzi in a/si afisha simpatiie sau antipatiile. Eu cred ca daca pleci din Romania nu inseamna ca nu esti patriot. Stiti cum se vede Romania dupa 3 ani de absentza din tara? Vorbesc din proprie experientza? Arata infricoshator. Din pctul meu de vedere tara mea poate fi oriunde si stiu ca nationalitatea e ceva care nu se poate schimba( nici chiar prin naturalizare) .Nu e corect sa/i judecam pe cei ce pleaca sau pe romanii musulmani. Societatea romaneasca din pacate ne exclude si nu ne integreaza. De ce fetele musulmane isi pierd serviciul? De ce majoritatea lucreaza la companii arabe? Avem legi impotriva discriminarii dar ele vor fi ineficiente atata timp cat nu se vor schimba mentalitatile. In Europa potzi purta linistita niqab nu ofensezi okii nimanui, aici acest lucru e un act de curaj. A fi patriot nu echivaleaza cu a ramine obligatoriu in tara de origine.[/QUOTE]

mashAllah habibti ai maareee mareee dreptate....:smile06: :smile06: :smile06:
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

8.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Cunoasteti vreo editura interesata de noile talente de pe forum?! eventual si un sponsor serios ca sa intram in direct in paine! V-as trimite la pagine mea pesonala sa cititi poezile mele, insa nu veti avea acces pentru ca nu este publica (de frica sa nu-mi fure cineva poezile) pana nu le voi inregistra ca sa am "copy right" asupra rodul stoarcerii creierasului meu de atatia ani !
    Eu spun sa vb cu D-l Dan Diaconescu .Pana atunci LASA-NE LASA- NE!

9.  
    Deosebit
    Anamaria,ca sa raspund strict intrebarii tale:NU,un musulman NU are voie sa-si batjocoreasca religia.
    Sunt nenumarate exemple in acest sens...o parte dintre ele au fost deja explicate aici...(O,draga mea Iman 3,cata intelepciune,masha Allah!Nu ma tem deloc pentru tine,sa stii,Allah Taa'la iti va netezi drumul pe care-l ai de facut,insha Allah!!!)

Profetul nostru a spus:"doua lucruri sunt semne de necredinta din partea celui care le face:sa-si batjocoreasca obarsia si sa-si jeleasca mortii."
    Si chiar daca un musulman n-ar cunoaste acest hadith minunat,el ar trebui,ca bun musulman,sa creada in destin...si sa stie ca locul in care ne nastem,parintii pe care ii avem,obarsia noastra,cu alte cuvinte,ne sunt scrise de Allah Ta'ala.Oare avem atata indrazneala incat sa refuzam ceva care ne-a fost dat de catre Cel Atotputernic(laudat fie numele Sau)???

Ma gandesc,oare Allah Ta'ala de ce a ales sa-l faca pe Adam taman din pamant???Voi v-ati intrebat vreodata?
    Oare de ce,atunci cand,din diverse motive ne este dat sa traim pe alte meleaguri,ramanem cu...macar o nostalgie,pentru pamantul natal???

Sa va marturisesc un secret:in dulapul meu,intr-un colt ascuns,pastrez un saculet cu o mana de pamant in el...saculetul pe care tatal meu l-a purtat cu el pe front...am mai adaugat , intre timp ,i o mana de tarana de pe mormantul parintilor mei!Sotul si copiii mei stiu ce trebuie sa faca cu el...cand va fi vremea...

Deseori am fost intrebata aici:
    "unde-i mai frumos,in Siria sau in Romania?",
    "de cand esti aici?"...
    "de 5 ani,aaa,inseamna ca te-ai facut araboaica,de-acum!!!"...Ha,ha,ha,de parca sta in mana noastra asta!!!Ce ironie!
    Uneori le mai raspunde si sotul meu,in locul meu...cand mama lui e de fata,se supara...Spune cu naduf:"of,ce ti-o fi placand acolo,mai baiete,eu nici nu vreau sa mai aud cuvantul asta,mi s-a uscat sufletul asteptandu-te!"
    Sora sotului meu ii face semne disperate maica-sii,...in zadar,e prea ostoita biata batrana...
    Se intoarce spre mine,vadit rusinata:"n-o baga in seama,nu spune cu rautate!"
    O cred,o simt,nu ma supar,...mi-e draga...Ii spun:"mama,nu te teme,nu plecam...nu mai plecam..."
    Sotul meu ii spune:"mama,cum sa nu-mi placa?cei mai frumosi ani din viata mi i-am petrecut acolo...acolo am invatat,acolo m-am indragostit,acolo m-am casatorit,acolo s-au nascut copiii mei...crezi ca pot sa uit asta???sunt 20 de ani...mai mult decat am trait aici!!!"
    Nu mai zice nimic saraca mama....tace...si ofteaza...tace.

Acum sta langa mine...imi vede lacrimi in ochi si ma intreaba ingrijorata:"vai mama,insha Allah nu s-a-ntamplat nimic cu fratii tai!?"
    Ii spun:"nu mama,toti sunt bine si te saluta!"
    Spune:"al hamdulillah!"...Si continua incetisor sa rostogoleasca mataniile...una cate una..."subhan Allah"..."subhan Allah"..."subhan Allah"..."al hamdulillah....al hamdulillah...al hamdulillah"...."Allahu Akbar"..."Allahu akbar"..."Allahu akbar"...

Vedeti,sotul meu e indragostit de Romania...dar tot aici a ales sa traiasca...aici e locul natal.Aici,diminetile au alt aer,pasarile canta mai frumos...aici se simte briza Marii Galileii cu aroma ei inconfundabila,de istorie si de lacrimi...de multe lacrimi...

Cat despre mine...sigur in Romania e mai frumos...si sigur nu m-am facut araboaica...Singura mea schimbare,cu voia si Mare Mila a Celui de Sus,este ca acum sunt musulmanca,al hamdulillah...in rest,sunt tot eu,romanca...chiar daca cine ma intreaba si aude de Romania,nu stie sigur pe care continent se afla...e datoria mea sa le spun,daca ei
    nu stiu!Si e datoria mea sa nu-mi fie rusine ca sunt romanca...

Cei care ma cunosc apreciaza asta,le plac oamenii care-si cunosc radacinile...aici,asta e si o datorie de onoare...sa-ti cunosti inaintasii!...si sa le respecti memoria.

Intrebarile lor nu sunt puse aiurea,nu...sunt sigura de asta!

In rest,ce sa va spun..."subhan Allah...subhan Allah...subhna Allah"..."al hamdulillah,...al hamdulillah...al hamdulillah"...Allahu Akbar,Allahu akbar,Allahu akbar"...si cad mataniile,una cate una,...
    ca si zilele noastre...

"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

10.  
    moderator Saira's Avatar
    Masha'Allah Ishtar...m-au trecut niste fiori...si parca si o lacrima statea acolo in coltul ochiului...fff frumos te exprimi,wallahi!Cred ca ai un dar de ai face pe oameni sa simta emotiile tale...trairile tale...masha'Allah!

Assalamou alaykoum wa rahmatuLlahi wa barakatouhu

11.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Acest subiect nu-mi da pace si gata , si cand merg prin oras ma gandesc la ptriotism Dar ma gandeam eu azi , pai daca-ti iubesti sotul ,pleci oriunde in lume cu el (mai precis in tara lui).Inseamna ca el este patriot si eu nu? Sau ca sa fim ambii patrioti , sa stam fiecare in tara lui , sau cum? De aia spuneam ca fiecare are drumul sau , si numai Allah stie ce se intampla in inima lui.

12.  
    fondator suleiman's Avatar
    بشار .
    هذه المرة تجاوزت عن الخطأ الذي حدث , فإن شئت أن تبقى بعديا عن المنتدى لمدة ثلاثة أيام فعد إلى ما كتبته .
    أرجو التقيد بجدية بقانون المنتدى .

مع الشكر .

Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)