View Poll Results: Cum ar trebui sa reactioneze Zidane la jignirile aduse la apartenenta sa religioasa?
- Voters
- 15. You may not vote on this poll
Thread: "Musulman jegos"
Results 1 to 10 of 17
|
|
-
07-11-2006, 03:38 PM
Zidane nu este chiar un sfint pe teren, francezul primind de-a lungul carierei nu mai putin de 12 cartonase rosii, insa gestul lui din finala de duminica cu greu putea fi anticipat. Toate eliminarile lui Zizou au venit ca urmare a unor provocari si nici ultima nu face exceptie. Imaginile televizate arata clar un schimb de replici intre cei doi, insa nimeni nu a reusit sa afle exact ce a putut sa-i spuna Materazzi ca sa-l infurie in asemenea masura pe Zidane.

Primii care au "iesit pe piata" cu o ipoteza au fost englezii de la The Guardian, care in editia on-line de ieri scriu ca italianul l-ar fi numit pe Zidane "terorist", cu referire la originile sale algeriene. Daca se dovedeste a fi adevarat, Materazzi risca, in anumite scenarii, pe linga eventualele sanctiuni pe linie sportiva si o pedeapsa penala, in Germania legea fiind foarte aspra cu ofensele rasiale.
De curind un istoric englez, David Irving, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru ca a negat existenta Holocaustului. Alte surse sustin ca Materazzi l-ar fi numit "musulman jegos", in vreme ce brazilienii de la televiziunea Globo, afirma, dupa ce au consultat experti in cititul pe buze, ca internationalul italian s-ar fi legat de sora lui Zidane, Lila, pe care a numit-o prostituata si tirfa.
Francezii lanseaza si ei o ipoteza, tinta injuriilor lui Materazzi fiind, in opinia presei din Hexagon, mama lui Zizou, care este grav bolnava. Ziarul The Independent sustine ca lui Zidane i s-ar fi spus "dopatule", numele francezului fiind de curind implicat intr-un scandal de dopaj. In fine, italienii cred ca Materazzi i-ar fi spus francezului ca "ar trebui sa joci pentru tara ta", de asemenea cu referire la originile algeriene ale lui Zidane.
Agentul lui Zidane, Alain Migliaccio, a declarat ca a vorbit cu Zidane, acesta i-a spus ca Materazzi l-a jignit grav, insa nu a precizat ce anume a spus italianul. "Zinedine nu a vrut sa vorbeasca despre acest incident, dar o va face in citeva zile. In general, nu se lasa afectat de astfel de provocari, dar duminica ceva a explodat in el. Este foarte dezamagit si trist. Nu voia sa termine asa", a declarat Migliaccio.
Materazzi, amenintat
Comunitatea musulmana s-a aratat extrem de jignita de gestul lui Materazzi, italianul fiind chiar amenintat cu moartea. Vestea a socat lumea musulmana, fiind multe voci care sustin ca ofensa lui Materazzi merita platita cu singe.
-
Urmatorii 2 au spus mersi lui Mariyah pentru acest subiect
-
07-11-2006, 04:42 PM
Am citit o varianta in care se afirma ca Zidane ar fi fost numit ,, terorist,,. In orice caz orice i s/ar fi spus cred ca a fost un cuvant care l/a ofensat rau pe fotbalist. Eu nu stiu prea multe despre el deci nu pot spune daca a fost un gest ale carui radacini sunt in temperamtul sau in educatia lui Zidane. Poate ca inainte de a intra in teren jucatorilor ar trebui sa li se atraga atentia sa nu/si insulte adversarii. Eu cred ca si jucatorul italian ar trebui suspendat sau sanctionat si nu doar Zidane.
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-11-2006, 04:50 PMAzi au anuntat la FRANCE 2 ca in cateva zile va da un interviu si va spune ce s-a intamplat exact;sa avem pana atunci un pic de rabdare,si sa nu mai anticipam dinainte!
Totul se va clarifica inshallah.
-
07-11-2006, 04:53 PM
Am publicat aceasta stire pt ca unii sa inteleaga ca Romania nu este un exemplu izolat de discriminare religioasa precum se plang multi. Terenul campionatului mondial a fost locul potrivit discriminarilor de tot felul si stiti ceva?Campionatul nu s-a desfasurat in Romania.
-
07-11-2006, 05:30 PMEu cred ca intentia italiei a fost sa-l elimine din joc pe cel mai bun jucator al Frantei , si aceasta prin orice ce metode , doar rezultatul sa fie acelasi. Si daca nu era musulman , cred ca gaseau alta alternativa ...(parerea mea)
Originally Posted by nazirah

-
07-11-2006, 05:34 PM
Oricum Zidane nu a practicat niciodata Islamul,el este musulman doar in teorie conform declaratiilor sale. Daca el a uitat de Islam, se pare ca unii colegi de teren precum Materazzi , nu.
-
07-11-2006, 05:40 PMExact asa gandesc si eu
Originally Posted by iman_elsayed
, ca taman s-a intamplat dupa ce Zidane a avut incercarea de a marca cu capul si le erau frica de el. Daca a reactionat bine sau nu, eu cred ca DA, cum de Materazzi nu a fost sanctionat pentru remarca, oricare ar fi fost ea, erste impotriva regulamentui sa adresezi cuvinte referitoare la religie sau viata personala in decursul meciului si inca ceva cu de nimeni nu a zis nimik atunci cand TOTI la scuipat in fata pe un jucator din Swiss (parca).
Si ce daca el practica Islamul asta inseamna ca trebuie sa suporte orice replica de la orice nimik de jucator.
Originally Posted by nazirah
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
07-11-2006, 05:52 PM
da, daca era musulman practicant cred ca ar fi trebuit sa aiba o alta reactie. oricum gestul lui a fost unul urat.
cei care-l cunosc, si am vazut si o declaratie a lui Lucescu, spun ca in general Zidane este modest si ca gestul lui a fost surprinzator.
nu ma indoiesc ca italianul a spus ceva f jignitor, din moment ce a avut aceasta reactie, insa e regretabil ca acest incident s-a produs exact la sfarsitul carierei sale, si a umbrit semnificatia acestui eveniment.
-
07-11-2006, 05:54 PMregretabil ca acest incident s-a produs exact la sfarsitul carierei sale, si a umbrit semnificatia acestui eveniment.
cum adica zizu ne paraseste?
-
07-11-2006, 06:00 PM
Adevarul e ca lumea are o parere despre Islam.
.........ieri mai multe colege de ale mele aveau pe mess poza lui zizu si cu mesaje la status de genul: "sunt in doliu pt zizu , nedreptate pt zizu etc etc "si cand le-am zis ca Zizu e muslim si le-am dat linkul care certifica asta ,imediat ambele au schimbat poza de la mess si statusul.Nu intelegeam de ce ca doar puteau visa mai bine la el ca pana atunci nu? daca e muslim inseamna ca are dreptul la 4 si cum el are deja o sotie mai existau trei locuri, boierie nu alta ....in fine.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |