Denumirea oficială: Republica Maldive
Localizare: Grup de insule in Oceanul Indian, la 500 km sud-vest de extremitatea sudica a Indiei.
Capitala: Male
Orase importante: Republica Maldive este formata din 1190 insule, din care doar 200 sunt locuite, neexistand orase importante (cu exceptia capitalei Male)
Limba : Limba oficiala este dhivehi. Engleza este folosita in mod oficial in afaceri, in institutiile guvernamentale si in sectorul comercial. In zonele turistice se vorbeste pe scara larga engleza, precum si alte limbi de circulatie internationala.
Sezon: Insulele Maldive au un climat tropical calduros. Exista 2 perioade de muson, cel de sud-vest din mai in octombrie, si cel de nord-est din noiembrie in aprilie. Musonul de sud-vest aduce mai mult vant si ploi in iunie si iulie. Temperaturile nu scad sub 25 grade. Perioada propice de vizitare este noiembrie – aprilie.
Suprafata: 298.00 km2
Fus orar: GMT + 5 (ora Romaniei +3)
Moneda: Rufiya maldiviana. Dolarul SUA
Altitudine: 4m
Religia: islam (sunit)
Geografie: Insulele Maldive sunt situate în Sudul Asiei, un arhipeleag coralian în Oceanul Indian, la 640 km SV de Sri Lanka.
Geografie fizică: Arhipelagul este format din cca. 2000 de insule coraliene; 220 sunt locuite. Insulele reprezintă proeminenţele unor platouri submarine de sine stătătoare. Este ţara cu cea mai mică alt. medie (cca. 2 m) din lume.
Clima: Atolii fiind în zona ecuatorială, au o climă caldă şi umedă, ameliorată de briza marină. Precipitaţiile sunt de 2.000 mm/an.
Floră şi faună: Vegetaţie bogată de palmieri, cocotieri, arbori de pâine, manghieri.
Fauna: multe specii de păsări, peşti (thonul este specific acestor ape din zona Maldivelor).
Populaţia: este formată din singhalezi şi arabi. Rata natalităţii: 38‰; a mortalităţii: 7,3‰. Pop. urbană: 27%.
Istoria: Populate din primele secole de imigranţi tamili şi singhalezi veniţi din Ceylon şi India, insulele Maldive sunt ocupate de arabi care introduc islamul (sec. XII) şi întemeiază un stat cu capitala la Male. În 1796 sultanatul este sub protectorat britanic. In 1953 obţine autonomia. În 1965 insulele Maldive obţin independenţa. În 1968 se proclamă republică. Marea Britanie are o bază aeriană la Gan până în 1986. O tentativă de lovitură de stat, din partea unor mercenari angajaţi de exilul maldiv eşuează, fiind contracarată de trupe de desant aerian trimise din India. Statul: este republică prezidenţială, potrivit Constituţiei intrate în vigoare în 1968. Membră în Commonwealth. Puterea legislativă este exercitată de preşedinte şi de parlament; cea executivă de un cabinet, numit şi condus de preşedintele ales prin vot direct, în funcţie de rezultatele alegerilor. Nu există partide politice.
![]()
drapelul maldivian
scoala in Maldive
Thread: Vacanta in Maldive
Results 1 to 5 of 5
|
|
-
07-14-2006, 08:13 AM
Insha'Allah de azi inainte vom calatori mult impreuna.Vacantele noastre nu vor fi numai pentru distractie,ci vom si invata cate ceva.Mi-am propus asta si insha'Allah se va realiza:vom avea macar o excursie pe saptamana.Voi posta cate o scurta descriere a tarii/regiunii respective,apoi vom trece la poze.
Cei care au vizitat intr-adevar acea destinatie,sunt bineveniti sa ne spuna mai multe despre tara de care dscutam si pe care o "vizitam" acum si noi.
Introducerea fiind facuta...sa trecem la treaba.
Ca prima destinatie am ales Maldive,insha'Allah sa va placa si sa va simtiti bine.
-
07-14-2006, 08:23 AM

-
-
07-14-2006, 02:40 PM
masha allaaaaaah bebika....
e turul care mi-a placut cel mai muuuult
pare asa de linistit totul acolo..... mi-ar placea sa imi fac acolo cateva zile de vacanta.,... ca altfel... cine stie cum o sa arate vacanta mea...

salamat

-
Membru Special

07-14-2006, 02:54 PMal salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
bebika te-ai pus pe noi sa ne inveti geografie...
e o modalitate si foarte buna de relaxare...si de visare....pentru cei ca mine care nu au fost nici la sarbi

inshAllah genan habibti sa ai parte de o vacanta minunata si sa fie numai pace peste tot si liniste si intelegere....
Allah stie mai bine si se face numai voia Lui.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

drapelul maldivian

scoala in Maldive