Potrivit unui ziar belgian, 2 profesoare musulmane din Brussels au fost concediate pentru ca au refuzat sa renunte la valul musulman.
Oficialii spun ca suspendarea femeilor este regulamentara pt ca aceasta s-a facut prin aplicarea legii educatiei care interzice clar hijabul.
"In aprilie 2005, s-a hotarat ca profesoarele si elevele din scolile din Brussels sa nu poarte simboluri religioase in aceste institutii" ne-a declarat directorul unei scoli din Brussels Jacky Goris.
Cele 2 profesoare musulmane si-au inceput cariera in acea scoala in septembrie 2005 fiind de acord cu regulamentul.Dar dupa Noul An , au inceput dintr-o data sa poarte val. Ele au incalcat contractul semnat.
Femeile au facut apel la decizia scolii de a fi concediate. Sentinta se va da la sfarsitul acestei luni.
sursa CNN online
View Poll Results: Concedierea celor 2 musulmane este corecta?
- Voters
- 8. You may not vote on this poll
-
Da pentru ca au semnat un contract si nu l-au respectat.
2 25.00% -
Nu este corecta.
6 75.00%
Results 21 to 30 of 47
|
|
-
07-14-2006, 03:33 PM
-
Mersi Mariyah de la :
diamond (07-13-2008)
-
-
07-14-2006, 09:06 PMDar eu tot nu pot sa inteleg cum acele musulmance au semnat un contract in care era precizata interzicerea hijabului
Latifa,cu tot respectul,insa uite ce scria in articolul postat de nazirah...
Originally Posted by nazirah
cum puteau ele sa stie ca vor avea de gand sa poarte hijab,daca poate la data semnarii contractului poate nici nu erau inca musulmane?!?
-
07-14-2006, 09:16 PMAceste probleme exista in Romania si in toate tarile neislamice, ca sa nu mai spun ca si in cele islamice precum Turcia.
Turcia e tara laica...auleo daca te-ar auzi d-l Mustafa Kemal !
cum puteau ele sa stie ca vor avea de gand sa poarte hijab,daca poate la data semnarii contractului poate nici nu erau inca musulmane?!?
si care e problema? au semnat un contract si trebuie sa il respecte indiferent de ce religie vor adopta
daca tu semnezi un contract cu o clauza de genul: "nu ai voie sa ramai insarcinata cat lucrezi pt noi"si daca te razgandesti dupa un timp ca vrei un copil si incalci clauza asta inseamna ca esti nevinovata??
-
-
07-14-2006, 09:25 PM
voi ati auzit de :"asumarea responsabilitatii" ? ..........
-
Harnic

07-14-2006, 09:31 PM,,responsabilitati ,, are si angajatorul.
*cate cazuri sunt in care patronii nu+si repecta termenii contractuali?
* ei nu stiau ca trebuie sa duca la bun sfarsit totul?
*asa ca...
-
07-14-2006, 09:34 PM
in cazul in care angajatorul nu-si respecta obligatiile poate fi reclamat dar cu ce drept reclami chiar tu ,persoana care semneaza sa respecte regulamentul scolii , ca d-l director a respectat contractul si te-a dat afara?
-
07-14-2006, 10:04 PM
Pai nu te supara,si atunci cine e devina?Ele au semnat un contract,deci stiau de la inceput ca daca isi pun hijab contractul va fi desfacut.
Imi pare ff rau ca s-a ajuns la o astfel de discutie,iar...Eu apreciez toti musulmanii,musulman insemnand cel care respecta islamul,si poate din cauza postarilor mele se intelege ca am ceva impotriva lor......
Dar nu e asa,chiar deloc...
Eu intotdeauna incerc sa fiu obiectiva si credeti-ma ca si daca propria mea mama greseste(orice situatie ar fi,chiar critica),eu nu as putea sa-i iau apararea sau sa mint pt ea,sau sa ma prefac pt ea.Asta sunt si oricat de mult iubesc fetele cu hijab,la cele doua cazuri prezentate,sau cel putin la cel cu profesoarele,nu pot sa le dau dreptate,pt ca nu au.
Ps:Genan,eu nu am de ce sa mint.Prietenele mele chiar sunt privite fff bine si lumea CHIAR le zambeste.Asa cum eu nu pot sa zic ca ceea ce mi-ai povestit tu nu este adevarat,asa nu poti nici tu sa spui ca ceea ce spun eu este o minciuna.Sunt convinsa ca in Bucuresti este mai greu,dar aste nu inseamna ca peste tot in tara
Sa-ti spun ceva:In judetul Oradea,intr-un oras primarul este arab,musulman.Si este arab pur.Asta inseamna rasism la greu?
-
07-14-2006, 10:15 PM
si colegii mei baieti gasesc uneori remarci pt cele care poarta batic mai ales vara , li se par f exagerate .Dar e mai mult mila in toata situatia asta , unul din ei chiar a zis ca :de ce poarta baticul ala peste gat pe canicula? crede ca se uita cineva la gatul lor cand sunt atatea fete cu pieptul dezgolit??sunt niste remarci nevinovate,multi compatimesc femeile care poarta batic, ei nu stiu ca acele femei se simt bine asa sau cel putin tre sa se simta bine pt ca e pt Allah.
-
07-14-2006, 10:26 PM
Eu nu voi spune multe , ca deja despre higab s-a discutat ore in sir. Alhamdulilah ptr ca au devenit muslime si au hotarat sa poate higab, in caz ca erau muslime inainte de semnarea contractului dar nu purtau higab , zic Alhamdulilah ca au hotarat sa-l poate. Eu zic asa: Legea e diferita in dependenta de tara , dar Allah e unul si e mai presus de orice lege si mai presus de orice contract. Cand vor ajunde la judecata ( Viata de Apoi) nu le va intreba Allah ce contract au semnat si daca l-au incalcat , ci le va intreba ce fapte au facut , ce eforturi sau sacrificii au facut pentru Allah Preainaltul ...etc
Bravo lor

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |