Potrivit unui ziar belgian, 2 profesoare musulmane din Brussels au fost concediate pentru ca au refuzat sa renunte la valul musulman.
Oficialii spun ca suspendarea femeilor este regulamentara pt ca aceasta s-a facut prin aplicarea legii educatiei care interzice clar hijabul.
"In aprilie 2005, s-a hotarat ca profesoarele si elevele din scolile din Brussels sa nu poarte simboluri religioase in aceste institutii" ne-a declarat directorul unei scoli din Brussels Jacky Goris.
Cele 2 profesoare musulmane si-au inceput cariera in acea scoala in septembrie 2005 fiind de acord cu regulamentul.Dar dupa Noul An , au inceput dintr-o data sa poarte val. Ele au incalcat contractul semnat.
Femeile au facut apel la decizia scolii de a fi concediate. Sentinta se va da la sfarsitul acestei luni.
sursa CNN online
View Poll Results: Concedierea celor 2 musulmane este corecta?
- Voters
- 8. You may not vote on this poll
-
Da pentru ca au semnat un contract si nu l-au respectat.
2 25.00% -
Nu este corecta.
6 75.00%
Results 31 to 40 of 47
|
|
-
07-14-2006, 03:33 PM
-
Mersi Mariyah de la :
diamond (07-13-2008)
-
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-14-2006, 10:50 PMPENTRU A PURTA HIJEBUL CU MANDRIE ,BRAVO!!!Intr-o tara unde islamul nu e bine vazut iti trebuie curaj de a o face!
Chiar de au fost date afara ALLAH le va rasplatii pentru ca asculta ceea ce EL spune!!
FARA DOAR SI POATE.
PUNCT!!
-
-
Deosebit

07-15-2006, 03:06 AMIman,masha Allah:smile06: !
Acuma,din punctul de vedere al angajatorilor,din pacate,in ambele cazuri,ei au dreptate!
Spun din nou,din pacate!
Eu cred ca cele doua profesoare erau musulmance la momentul semnarii contractului,altminteri de ce li s-ar fi introdus o asemenea clauza in contract???Dar,si-au zis probabil ca li se va trece cu vederea,sau cine stie?!
Important este ca ele n-au respectat termenii acelui contract.Important,din pdv al legilor tarii respective,bineinteles!!!
In cazul prezentat de Batool,pai draga mea,firma respectiva a gandit exact la fel ca si liniile aeriene saudite,pe care le-ai dat de exemplu,adica atragerea clientilor!!!!Sigur,din unghiuri contrare,dar cu acelasi efect!
Cat despre femeile de afaceri musulmane(ma refer la cele care chiar respecta cutumele religioase),pai,pe langa faptul ca sunt o raritate(nici nu stiu,sa mai spun ca aici, femeile cu aceeasi pregatire primesc,in general, numai jumatate din salariul pe care l-ar accepta un barbat!!!),ele si fac afaceri intr-un mediu in care,majoritatea stie care sunt regulile islamice!!!
Si,nu-i poti invinui pe romani ca n-au cultura generala daca nu stiu ca o femeie musulmana nu are voie sa faca nu'sh ce si nu'sh cum!!!
E vorba de medii foarte diferite...unde si notiunea de "cultura generala"este cumplit de diferita,de ambele parti!Credeti-ma, ma lovesc aproape zilnic de aceste "diferente"!!!
Si apoi,sa nu uitam si ca majoritatea barbatilor musulmani nu ar fi de acord ca femeile sa aiba anumite posturi(cand,nu putini sunt cei care ar jura ca femeia sa nici nu iasa din casa
)...nu stiu de ce ar trebui sa asteptam altceva de la romani???
Genan,tu spui ca e o idee preconceputa a romanilor care cred ca barbatii musulmani nu le lasa pe femei nici sa-si salute vecinii!Te intreb eu acum,tu ai citit subiectul cu "gelozia"???Eu tocmai am facut-o !!!Se vede,nu-i asa?
In concluzie,ca sa nu ma mai lungesc..nu cred ca vreuna din societati este perfecta,nu!Suntem oameni,deci supusi greseliolor!
Dar,nici nu cred ca aceasta continua "joaca " prin care nu facem decat sa ne aruncam cu nisip in ochi unii la altii,nu este constructiva!
Si de-o parte si de alta este loc de muuuult mai bine!
No,si io-te cate un :smile06: la toate participantele la discutie!
"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)
-
07-15-2006, 04:33 AM
In primul rand eu unul nu ma iau dupa spusele altora, pt ca fiecare dintre noi are o viziune proprie si perosnala asupra lucrurilor, si trebuie sa trecem totul prin filtrul ratiunii, nu cred si nici nu pot sa cred ca o femeie nu poate lucra intr-un mediu unde poate avea de a face cu barbatii, asta ar inseamna sa nu mai iasa din casa... ce face daca este medic? sau farmacist? sau chiar psihiatru? sau chiar casiera sau vande zarzavaturi la piata... pe vremea profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa) femeile se duceau la razboi cot la cot cu barbatii... sa fim seriosi... Islamul a venit sa elibereze femeia, nu sa-o incuie acasa...este interzis sa se ingasuie femeile la locurile de munca unde trebuie sa munceasca precum barbatii si in domeniile unde necesita doar barbati, precum sa lucreze lacatusi mecanic, sau dulgher sau zidar etc....
Originally Posted by nazirah
Cu atat mai mult ar lasa o impresie buna daca este director de vanzari, si in regulile de protocol nu se da noroc si nici nu se strange mana femeilor, si cred ca s-a fi impus mai bine decat o tipa mai dezbracata, pt ca ar da o nota de seriozitate, respect si prestanta demna de un director de vanzari, si oricum un dorectopr de vanzari nu are de a face doar cu barbati... va aduc aminte ca Khadija (sotia profetului, pacea sa fie asupra sa) era o femeie de afaceri si inainte si dupa ce s-au casatorit, si nu ii sa impus sa se lase de afacerile ei.... vreti o dovada mai buna?! De ce nu percepeti femeile musulmane la adevarata lor valoare si la adevaratul lor potential?! de ce avem inpresie ca au un cusor?!
Am cunoscut o musulmana de etnie tatara, care lucreaza la o banmca mare din Bucuresti, initial portea batic si isi face acele 5 rugaciuni la locul de munca ( fara sa aibe nimeni de comentat, chiar era admirata), apoi am vazut ca si- a dat baticul jos, si a inceput sa poarte costum si taior, si daca va spun nu o sa credeti de ce... pt cel cu care urma sa se marite era un tatar care era mai "modernizat" si i-a zis ca nu poate trai cu ea in Bucuresti purtiand batic, de dragul lui si ca sa se marite cu el, si-a dat hijabul jos !
ce spuneti de asta?!
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-15-2006, 09:16 AMBashar
pt cel cu care urma sa se marite era un tatar care era mai "modernizat" si i-a zis ca nu poate trai cu ea in Bucuresti purtiand batic, de dragul lui si ca sa se marite cu el, si-a dat hijabul jos !
ce spuneti de asta?!
MESCHINA E EA CA IUBESTE UN "OM"care ignora unul dintre cele mai depret lucruri care ALLAH a zis la femei sa il faca si sa il poarte"HIJEBUL"
HARAM,HARAM,acela nu e un bun musulman,pentru ca "cine sunt eu sa spun, ca e, sau nu musulman?"dar ceea ce face el ne lasa sa credem ca nu e frica de ALLAH,deci cele mai potrivite vorbe sunt:ALLAH IAHDIUM!!!
-
07-15-2006, 01:45 PM
Originally Posted by Ishtar
da, am citit....
dar e diferenta.... nu stiu d c , dar am impresia ca lumea priveste islamul ca pe o puscarie.. sau legi fff dure care faci cine stie ce eforturi ca sa nu le incalci... si ca sta omu' la fiecare secunda sa gandeasca daca dpdv islamic asta e bine sau asta e bine ce fac,.,,,
oameni buni.. islamul nu e o greutate cu care tre sa ne luptam.. islamul e un stil de viata de la A la Z......
ceea ce s-a spus la "gelozia" voi confundati cu altcevca...
pai zimi si mie.. cand nu erati musulmane, cand vedeati pe vecinu vostru barbat, il salutati voi? sau asteptati ca el barbatu sa va salute si eventual voi sa raspundeti???
e si normal sa nu ma urc cu un barbat sigura in lift... sau sa ma duc sa fac cine stie ce meserie, eu singura femeie, ei 50 de barbati...
dar nu puteti sa spuenti ca e interzis pt o femeie sa fie de ex ginecolog, sa lucreze in saloanele din spitalul respectiv, si asta numai pt ca mai sunt alti 20 de dr la alt etaj... si aia sunt barbati..
oameni buni, noi ne complikam singuri existenta.. islamul e fff simplu....
ne legam de faze de genu nu ies din casaca e pacat ca asa mi-azis barbatu, dar cand vb cu prietena la tel brfesc pe juma de sat... sau cand stau in casa ascult muzica de cine stie acre fel....
sunt lucruri care vin de la sine...
nu trebe nimeni sa ne impuna nimik... normal ca nu mergem la discoteci. baruri, sa fim genul de femeie care preacurveste....dar de la asta pana a incuraja conceptia romanilor despre musulmani e cale luuunga....
si daca ai hejab, jilbab, khemar sau ce vrei tu... atata timp cat dpdv islamic esti ok imbracata, treci tu femeie, ( nu ma refer strict la ushtar, caria i-am facut reply) la un slt stadiu.. si gandeste-te ce alytecva sin islam e cazul sa aplici.. dar gaseste ecva mai aproape si mai accesibill .. cum e de exemplu rugaciunea sau evitarea contactului cu un barbat , contactc direct unde sunteti numai voi 2.... si apoi haideti sa ne inchidem i casa, s anu licram , sa nu fim profesoare la copii, ca pot venii dupa copiii aia tatii lor sa ii ia de la scoala, si daca te intreaba cum merge la scoala copilu., e pacat asta... ca tu vb cu un barbat ne-mahram... sa nu fim nici dr de femei.. ca ele au barbati.... si poate vine barbatu cu femeia lui la control... s anu fim dr de copii ca si aia au tato care pot intreba cum se mai smte copilul si tot asa....
repet, si imi cer scuze pt asta si pt facptul ca m-am lungit atata, dar haideti sa fim mai rationale si sa lasam totul sa vina de la sine , sa nu mai complikam lucrurile....
asa vom vedea cat de simplu si frumos e islamul...si ca nu e religia care ii interzice femeii sa nu auda voce de barbat....

-
07-15-2006, 01:52 PM
mai,povestea cu tatarul e foarte simpla , peste ani ala o sa-si schimbe parerea , ca asa sunt toti musulmanii au faze si faze, nu vedeti si la crestini, cu cat inainteaza in varsta cu cat merg mai mult la biserica si devin mai piosi
-
Deosebit

07-15-2006, 08:58 PMDraga mea Genan,tu stii cat de mult iti apreciez felul in care gandesti,nu-i asa?:smile06:
Si,vezi tu,noi doua,de fapt spunem acelasi lucru,nu crezi?
Eu sunt de parere ca o femeie musulmana trebuie sa se implice in viata sociala cat mai mult posibil.Nici nu stii cat "lobby" fac eu acestei idei de cand am venit aici!Cat spun la toate fetele sa invete,sa nu renunte la scoala,samd.
Am avut parte de nenumarate comentarii...de la un capat la celalalt al paletei de "culori"...
In acelasi timp,sunt anumite circumstante in care o femeie musulmana nu e bine sa lucreze.De ex,ca sa revin la cazul prezentat de Batool:un asemenea post presupune multe lucruri interzise in Islam si pt. un barbat,nu numai pentru o femeie.Intelegi acum ce-am vrut sa spun?Noi insene trebuie sa alegem intre ce putem face si ce nu,ca de aia avem minte!
Nu e nevoie sa ne aruncam asa,cu capul inainte numai pentru un orgoliu!!!Iman-ul trebuie sa fie inainte de orice,nu-i asa!De aceea spuneam ca mi-a placut ceea ce a scris Imanica noastra...fiindca ea asta a vrut sa spuna si am fost perfect de acord cu ea!
Si,sa stii,mie nu mi-a spus nimeni,niciodata ,nimic din ceea ce ai scris tu...Numai sa fi indraznit careva!!!
Eu nu am intrat in Islam inainte sa ma conving pe mine insami ca nimeni nu-mi poate impune ceva in acest mod de viata...restul a fost foarte simplu...a decurs de la sine!
Si,al hamdulillah ca am parte de un sot intelept si,mai presus de toate,bun musulman.In adevaratul sens al cuvantului!
Ceea ce va doresc la fiecare dintre voi,frumoasele mele domnisoare "rasarite":smile06:
Sunt multe lucruri de spus la capitolul asta...insa,capul meu e acum in alta parte...sunt sigura ca stii mult mai bine decat mine ce inseamna sa fii inconjurat din toate partile de razboi...ba,sunt sigura ca stii mult mai mult decat atat,adica ce inseamna sa traiesti zilnic cu asta!
Allah Ta'ala sa ne ajute,si sa ne lumineze mintile!"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)
-
07-15-2006, 10:43 PM
Originally Posted by Ishtar
din pacte multi dintre noi nu avem cap pt multe lucruri in timpurile astea....nu stim unde om ajunge in stilul asta.... nu vrem decat allah sa ne ajute si sa termine cat mai repede toata povestea asta....

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |