SA ITI PLACA PODOABELE NU ESTE PACAT...Originally Posted by latifa
CINE RENUNTA LA HAINE SI PODOABE SCUMPE,VA AVEA DREPT RASPLATA IN PARADIS DE HAINE FINE DE MATASE SI BRATARI DE AUR SCUMPE SI BIJUTERII PRETIOASE...
Results 1 to 10 of 12
|
|
-
07-15-2006, 06:12 PM
Am si eu o intrebare.Ati vorbit si despre podoabe.Este pacat si sa iti placa podoabele si poate sa iti doresti si tu asa ceva?
Sau ,de exemplu,o femeie nu poarta podoabe pt ca nu are situatia materiala pt a-si lua,dar totusi ii plac.Atunci ea pacatuieste?
-
07-16-2006, 01:07 PMDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
Membru Special

07-16-2006, 01:53 PM
Originally Posted by latifa
nu este pacat sa iti placa podoabele si nici sa ti le doresti .....
este pacat exagerarea in impodobire....
Exagerarea inseamna intrecerea masurii atunci cand omul se bucura de ceva care este permis iar falirea este un aspect caretine mia degraba de intentie si de suflet decat de aparenta prin care omul voieste sa se mandreasca si sa apara superior membrilor sai.
Allah subhana wa Ta'ala a grait:
"Si Allah nu-l iubeste pe cel trufas si laudaros"(Al-Hadid:23)
Intr-un hadith se relateaza:
"Pe acela care va imbraca haine pentru a se mandri cu ele in acesta lume Allah il va imbraca in straiul umilintei in Ziua Invierii si apoi ii va da foc"
Islamul a respins exagerarea in impodobirea pana la limita care duce la schimbarea creatiei lui Allah caci Coranul socoteste aceasta a fii ispita lui sheytan care a zis despre cei care il vor urma.
"Si le voi porunci sa schimbe creatia lui Allah"(An-Nisa:119)
-
07-16-2006, 02:09 PMBINE EXPLICAT SURIOARA ANNA...MAI ESTE SI UN HADITH CARE VORBESTE DESPRE RASPLATA CELOR CARE RENUNTA LA HAINE SI PODOABE SCUMPE...
Originally Posted by anna
CE PACAT CA NU AM NET ACASA,PTR CA LA MUNCA NU AM NICIODATA CARTILE CU MINE CA SA DAU SI EU HADITHUL CORESPUNZATOR LA SUBIECT....Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
-
07-16-2006, 11:55 PM
surioare dragi
... eu as mai veni cu o adaugare daca mi se permite..
si anume ... se poate sa ne placa , nimic de zis , insa cred ca important este sa nu ravnim la ele neaparat , deoarece de placut ne plac multe lucruri pe care ni le putem insusi sau nu ... a placea se poate rezuma la a admira pur si simplu , cum admir si un nor deosebit de pe cer sau ceva frumos , asta nu ar insemna ca vreau sa imi insusesc acel lucru ... sau poate ca nu am inteles eu bine la ce se referea surioara Latifa ?!!! ... per ansamblu cred ca are mare legatura cu ravna unui lucru si cu exagerarea asa cum ati spus si voi ...
Va pupic .... ALLAH maakum!Qul hwa : Allahu Ahad, Allahu Samad, lam yalid wa lam yulad,
wa lam yakunllahu kufuwan Ahad" [Al-Ikhlas]
-
-
07-17-2006, 10:25 AMscumpica mea Latifa , hai ca ne invartim in jurul cozii :smile26: , pai ptr mine a-ti dori ce are altul = cu a ravni la ce are altul .... deci , nu este bine (este chiar pacat) fie ca iti doresti ce are altul fie ca ravnesti la ce are altul ( ma refer aici strict de lucruri materiale) ....deoarece, a-ti dori ( sau a ravni )sa fi mai bun sau la fel de bun ca cineva care este mai stiut decat tine, sa iti doresti sau sa ravnesti sa fi ca cineva pios in religie si in fapte bune ....acest lucru chiar este de dorit
Originally Posted by latifa
... deci , sa-i dam bataie !!!....:smile26:
Te pupic ... ALLAH maaki !Qul hwa : Allahu Ahad, Allahu Samad, lam yalid wa lam yulad,
-
07-17-2006, 10:31 AM
...si ca sa raspund si la intrebarea pusa de tine si luand in considerare cele scrise mai sus : Nu cred ca este pacat sa iti placa podoabele.....si ALLAH stie cel mai bine !....
Qul hwa : Allahu Ahad, Allahu Samad, lam yalid wa lam yulad,
-
07-17-2006, 07:07 PM
Religia Islamică recomandă, chiar cere musulmanilor să se îmbrace frumos, să arate bine şi folosindu-se de îmbrăcămintea şi podoabele creeate de ALLAH, să aibă o ţinută frumoasă şi corectă.
In concepţia religiei islamice, îmbrăcămintea şi ţinuta corectă, au două scopuri:
1. - acoperirea anumitor părţi ale corpului cu îmbrăcămintea necesară.
2. - podoabe pentru om.
Faptul că ALLAH. a creeat în folosul omului îmbrăcăminte şi podoabe, este menţionat în Cartea sfîntă Coran.
„Voi oameni, am creeat îmbrăcămintea şi podoabele ca să le folosiţi pentru a arăta bine".
( A'raf:26).
Cei ce sunt înclinaţi să facă exces în îmbrăcăminte şi podoabe, au greşit drumul Islamului şi merg pe drumul diavolului.
„Voi, fiii lui Adam, Diavolul vă induce în eroare, doreşte să arate goliciunea corpului vostru şi să vă lase goi, aşa cum a procedat strămoşii voştri (Adam şi Eva) de au fost izgoniţi din rai. Să nu vă facă să greşiţi şi voi". (A'raf : 27).
„ Voi, oameni, mergeţi in moschee îmbrăcati frumos, dar să nu faceţi exces". (A'raf: 31).
Islamul porunceşte musulmanilor să se îmbrace corect şi frumos ca un om normal. ALLAH a creeat îmbrăcăminte pentru om şi omul trebuie să se îmbace ca să se deosebească de animal. Un musulman trebuie să se îmbrace decent chiar dacă trăieşte departe de colectivitate, de unul singur. Acestea sunt prevederili religiei islamice.
Profetul a fost întrebat:
-Dacă ne aflăm in colectivitate, de exemplu în război?
Profetul a răspuns:
- Dacă ai posibilitatea de nu a arăta acele părţi ale corpului acoperă-le şi nu arata.
-Dar dacă ne aflăm singur în orice loc ?
„ALLAH consideră mai potrivit ruşinea de tine insu-ţi".
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |