Notices

Results 1 to 8 of 8
  1. Intrebare....... 
    Deosebit latifa's Avatar
    Exista vreo diferenta intre un musulman nascut musulman si intre un musulman convertit?

Pun aceasta intrebare pentru ca,din pacate,exista ff multi musulmani care nu respecta islamul,iar cei convertiti,dupa ce ca le-a fost mult mai greu sa cunoasca Coranul si tot ceea ce tine de Islam,sunt totusi mai interesati si incearca sa duca o viata cu adevarat islamica.

Alta intrebare:Care este diferenta dintre un musulman nascut,dar nepracticant si un musulman convertit practicant?

2.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Quote Originally Posted by latifa
    Exista vreo diferenta intre un musulman nascut musulman si intre un musulman convertit?

Pun aceasta intrebare pentru ca,din pacate,exista ff multi musulmani care nu respecta islamul,iar cei convertiti,dupa ce ca le-a fost mult mai greu sa cunoasca Coranul si tot ceea ce tine de Islam,sunt totusi mai interesati si incearca sa duca o viata cu adevarat islamica.

Alta intrebare:Care este diferenta dintre un musulman nascut,dar nepracticant si un musulman convertit practicant?

nu exista nici o diferenta...pentru ca la baza toti suntem musulmani chiar daca x s-a nascut asa si y s-a convertit...in fata lui Allah nu conteaza cat de frumosi suntem cat de bogati cat de destepti etc conteaza cat de credinciosi suntem
    suntem musulmani pentru ca asa a vrut Allah ,el ne-a indrumat spre drumul asta si al hamdu li Allah noi am mers mai departe ...inshAllah sa si murim musulmani

exista o singura diferenta...musulman nepracticant si musulman practicant ....nu conteaza restul....

sunt multi care considera ca aceia convertiti sunt jumatate de musulmani....dar noi ne deosebim decat prin credinta si decat prin practicare.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

3.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Al salamu aleikum
    unele probleme ale noilor convertiti:
    1.deobicei nu sunt acceptati de cei nascuti musulmani
    2.singuratate in ummah
    3.nereusite culturale
    4.probleme in casatorie daca sunt casatoriti cu musulmani nativi
    5.probleme de comunicare si intelegere cu familiile non-musulmane
    6.probleme sociale
    7.invatarea limbii arabe care este necesara in a citi coran si a se ruga

Cele de mai sus reprezinta insumarea celor mai des intalnite probleme ale musulmanilor convertiti.Este de obicei dificil a te converti dar ar trebui cu totii sa ne amintim de vietile musulmanilor de la inceput din Mecca ,multi au suferit torturi ,boicoturi si altii au fost persecutati pentru credinta lor.

Cu toate astea nu exista notiune de musulman nativ pentru ca toti suntem asa dar am fost indepartati de islam si crescuti in alte credinte si obiceiuri dar cand ne nastem toti ne nastem cu suflet musulman.

Coranul ne invata
    "O, voi cei care credeţi! Să nu râdă un neam de alt neam, care s-ar putea să fie mai bun decât ei, nici muierile [să nu râdă] de alte muieri, care s-ar putea să fie mai bune decât ele! Nu vă ocărâţi şi nu vă batjocoriţi cu porecle unii pe alţii. Ce rău este numele urât şi ruşinos, după credinţă! Iar cei care nu se căiesc, aceia sunt nelegiuiţi.
    O, voi cei care credeţi! Feriţi-vă cu străşnicie de bănuieli, căci unele bănuieli sunt păcat! Nu vă iscodiţi şi nu vă ponegriţi unii pe alţii! Oare voieşte vreunul dintre voi să mănânce carnea fratelui său mort? [Nu!] Voi aţi urât aceasta! Şi fiţi cu frică de Allah, fiindcă Allah este Iertător şi Indurător.
    O, voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un bărbat şi o muiere şi v-am făcut pe voi popoare şi triburi, pentru ca să vă cunoaşteţi. Cel mai cinstit dintre voi în faţa lui Allah este cel mai evlavios dintre voi. Allah este Atoateştiutor şi Bineştiutor"
    (Al-Hujurat 49:11-13)
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

4.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Multumesc pt raspuns,anna!!!!

sunt multi care considera ca aceia convertiti sunt jumatate de musulmani...quote anna

Eu nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.Cum am mai spus,un musulman convertit are mult mai multe de indurat si ii este mult mai greu sa se informeze si sa invete Islamul.Cateodata stau si ma gandesc cata rabdare si dorinta au avut cei convertiti si cata credinta,pt ca totusi si-au dedicat o mare parte din 5timp pt aflarea adevaratului drum.Eu nu cunosc asa bine Coranul,de aceea v-am, intrebat si pe voi.
    Mai ales ca am auzit multa lume (intelectuala) spunand ca ,cuvantul "musulman" denota doar persoana nascuta musulman/a,iar cei convertiti nu au cum sa fie numiti asa,ci "trecuti la Islam","convertiti la Islam".

5.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    nu exista nici o diferenta alhamdulilah in fatza lui Allah suntem la fel......doar faptele ne diferentiaza

Allah sa calauzesca pe toata lumea inshAlah
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    LATIFA SURIOARA DRAGA:

MAREEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toti NE nastem pe ACEASTA LUME MUSULMANI!!!!!
    De la ADAM (alihi salem)pana la ultimul om care se va naste ,toti suntem musulmani!
    Alegerea e facuta de familia unde ne nastem,de parintii nostri!
    Dar un musulman neparcticant nu are o valoare mai mare decat oricare alt OM!

PILONUL PRINCIPAL IN ISLAM ESTE "RUGACIUNEA"
    Degeaba, stii tot si dai zachet,si esti bun si....si...DACA NU TE ROGI!!

Deci in concluzie un om covertit are o valoare mare pentru ca:
    a gustat,HARAMUL!!!!porcul,bauturile alcolice,in cazul femeilor au iest fara hijeb,cu decolteuri si cate si mai cate....iar acum cand s-au convertit,ALLAH (subhanahu wa taala),"l-a iubit pentru ca a meritat" i-a ales calea drepata si fara de pacat!!

INSHALLAH DACA REGRETA DIN TOT SUFLETUL LUI TOATE RAUTATILE SI RELE CARE LE-A FACUT, I SE STERG TOATE SI SE DA DRUMUL LA CONTOAR DE LA ZERO;

ASA CA SA MULTUMIM LUI ALLAH (subhanahu wa taala),ca ne lua panza de pe ochi si ne arata calea cea dreapta spre EL,si suntem dintre cei alesi de EL,si ne rugam si inshallah sa murim cu numele LUI pe buze.
    AMIN(RABI A LAMIN IL RAHMEN IL RAHIM)!!!!

7.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    am si eu o intrebare....

e gresit sa ne rugam ptr viata lunga?bine bine nici scurta..dar

am gasit in quran urmatorul verset:surat ya-sin:68
    "Si aceluia caruia ii daruim Noi viata lunga,aceluia ii slabim Noi infatisharea.Oare ei nu pricep?"

Alah sa fie multumit de noi toti
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

8.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    IMANIUKULE,habibty:

"sa ne rugam ptr viata lunga?"

nu e pacat sa ne rugam de viata lunga daca e cu folos pentru "ummati",nu e pacat sa ne rugam de viata lunga,ca facem bine sa ajutam pe cine are nevoie de noi;DAR, daca traim ca sa facem prostii,si nimic de folos pentru viata care este "eterna"pentru ce sa ne rugam de viata lunga???ca sa avem si mai mult de platit dincolo???
    SA NE RUGAM LA ALLAH (subahanahu wa taala)ca atat cat traim(putin sau mult) sa fie pe placul LUI!!!

Si sa iti mai povestesc ceva iubita mea:
    Inainte sa moara PROFETUL MOHAMED(salla Allah aleihi wa sallam)EL fiind singurul care MOARTEA a venit si l-a intrebat:
    "Te iau sau mai Ramai??",la care PROFETUL MOHAMED(salla Allah aleihi wa sallam) a raspuns:
    Mai fac ceva pentru ummati daca mai raman?,la care Moartea i-a zis:NU!
    Atunci PROFETUL MOHAMED(salla Allah aleihi wa salam)
    "IAMA!!!!!! "

INSHALLAH RABI IAHDINA SI SA FACEM TOT CE E PLACUL LUI!!
    AMIN!!

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)