Notices

Page 10 of 18 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 91 to 100 of 171
  1. Retete arabesti ...si nu numai 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Bucataria vesela asadar...
    Pentru ca tocmai am gatit,asa ca e proaspat si-n memorie si in stomac,va pun reteta de MANSAF.
    Ingrediente :
    Carne de pui(atentie la gripa -taiata bucatele ,carne tocata si carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
    Condimente :7 spices,chemon,maggi,jalzabil si ce mai gasiti prin dulap/
    Orez ,iaurt,snowbar .migdale(samburi),nuci si fistic.
    Preparare.
    Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...cum s-ar zice ,separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin maggi si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajiata prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
    In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
    Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
    Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
    Migdalele si celelalte :nuci,snowbar,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.Yumy .
    Se serveste cu iaurt sau cu salata.
    Sa aveti pofta.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

ama2002t (07-10-2009), coralia (01-22-2008)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by munir
    Assalam alaikum hannen .Mai dar mincacioasa mai esti , de pofticioasa nu mai spun....:36_1_71:
    Va rog frumos macar acum am o scuzaaaa .Scuza care creste pe zi ce trece

Am facut falafel si-a iesit bun!Mi-a potolit pofta de tameya.Eu pe aia o stiu si imi place mult,deci...

4.  
    moderator munir's Avatar
    Da bre dar ai asa un talent de a ne descrie pofta ta de mincare incit papilele mele gustative intra in actiune si salivez ori de cite ori citesc postarile tale referitoare la mincare .Am inceput sa ma ingrasi .

5.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    Si eu stiam un restaurant unde aveau mansaf de vita f bun...dar acuma s-a desfiintat.De atunci nu am mai mancat, doar de pui,dar eu personal m-am cam saturat de carnea de pui, pt ca in Ro daca nu mananci porc puiul e baza.In Bucuresti era la restaurantul Sahara mansaf, dar nu am mai fost pe acolo demult.

nici nu vreau sa aud de sahara....
    toata lumea zice ca in ultimul timp mancarea de acolo e din ce in ce mai proasta , mai fara gust....
    plus ca eu am avut o experietnta ff neplacuta acolo, in sensul ca am gasit un fir de par in hoummos... si de atunci mi-am propos sa nu mai trec pe acolo...
    :smile33: :smile33:

6.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Am si eu o intrebare.Cornurile astea cu ciocolata 7days sunt halal sau contin alcool?Esentele sunt considerate alcool?

7.  
    moderator amal's Avatar
    eu cand am vrut sa cumpar cornulete 7 days citeam la ingrediente ca au in compozitie alcool...eu tin minte ca era scris clar alcool.acuma multe alimente contin sorbitol, si nu scriu ca au in compozitie alcool.Sorbitolul, datorita terminatiei in "ol" ar trebui sa fie un alcool, dar cica este doar agent de umezire...o sa caut sa vad ce mai gasesc despre sorbitol.

8.  
    moderator amal's Avatar
    nici nu vreau sa aud de sahara....
    toata lumea zice ca in ultimul timp mancarea de acolo e din ce in ce mai proasta , mai fara gust....
    plus ca eu am avut o experietnta ff neplacuta acolo, in sensul ca am gasit un fir de par in hoummos... si de atunci mi-am propos sa nu mai trec pe acolo
    pai eu am fost la Sahara acum vreun an de zile...intre timp m-am pus pe gatit, ca am constatat ca vizitele la restaurant imi golesc buzunarul prea tare, asa ca am renuntat...singura mancare care o "consum" la restaurant este ciorba de burta, care mie nu prea imi iese, oricat o fierb si oricat incerc sa o fac.nu am o reteta calumea se pare, am facut dupa ce am gasit pe internet.
    munir, dar tu nu ai retete? un barbat asa bine educat ca tine trebuie sa stie si sa gateasca...

9.  
    eu cand am vrut sa cumpar cornulete 7 days citeam la ingrediente ca au in compozitie alcool...eu tin minte ca era scris clar alcool.acuma multe alimente contin sorbitol, si nu scriu ca au in compozitie alcool.Sorbitolul, datorita terminatiei in "ol" ar trebui sa fie un alcool, dar cica este doar agent de umezire...o sa caut sa vad ce mai gasesc despre sorbitol.

nu stiu exact ce contin cornurile 7days, insa haideti sa lamurim un lucru:
    eu stiu ca ceea ce este 7ram haram este alcoolul cu denumirea stiintifica de etanol... restul alcoolilor chimici gen propanol, butanol, pentanol si asa mai departe se numeste alcooli dpdv chimic, insa nu sunt una si acelasi lucru cu alcoolul interzis in islam....
    cat despre sorbitol.. el este un zaharid, asa cum sunt glucoza, zaharoza, fructoza, dar are si grupe OH, care ii dau caracterul astfel caracter de alcool , insa iarasi este vb doar d p d v chimic, nu e vb de atanol, adica alcoolul ala care te imbata....
    plus ca astfel de substante se formeaza in urma ----bolizarii de catre celule a unor compusi care sunt descompusi.
    deci eu zic ca de ceea ce trebuie sa ne ferim este de alcoolul pus, adica etanol.... ala din bauturile care le stim cu totii....

10.  
    Quote Originally Posted by anca
    Am si eu o intrebare.Cornurile astea cu ciocolata 7days sunt halal sau contin alcool?Esentele sunt considerate alcool?

esentele de vanilie, caramel si care mai sunt, sunt doar esente si atata. si sunt obtinute pur chimic...
    mi-am pus si eu insa problema pt esenta de rom..... (romul fiind considerat o bautura alcoolica)....
    si mi s-a raspuns astfel: atata timp cat esenta respectiva e fabricata chimic, si nu are nici o legatura cu romul pur, nu ar fi haram.
    se pare ca interzis ar fi romul pur, ca si bautura, pt ca cu totii stim ca unii pun direct rom la prajituri...
    acelasi imam mi-a zis de altfel, ca dpdv al gustului, e mai buna esenta de vanilie decat cea de rom...

11.  
    moderator amal's Avatar
    da, ai dreptate genan , sorbitolul este un indulcitor artificial.
    si eu stiu ca esenta de rom este permisa, iar romul ca orice bautura alcoolica, nu.
    inseamna ca am incurcat cornuletele 7 days cu cele ola-la? stiu ca este o marca care contine alcool.oricum nu am mai mancat demult cornulete, pt ca nu suport gustul de otet, si nu stiu de ce, au gust de otet.acuma nu ma mai aventurez sa zic daca contin sau nu otet, ca nu am ambalajul lor aici..

12.  
    da, ai dreptate genan , sorbitolul este un indulcitor artificial.
    si eu stiu ca esenta de rom este permisa, iar romul ca orice bautura alcoolica, nu.
    inseamna ca am incurcat cornuletele 7 days cu cele ola-la? stiu ca este o marca care contine alcool.oricum nu am mai mancat demult cornulete, pt ca nu suport gustul de otet, si nu stiu de ce, au gust de otet.acuma nu ma mai aventurez sa zic daca contin sau nu otet, ca nu am ambalajul lor aici..

amal, nici eu nu stiu despre care cornulete e vb, ola-la sau 7days...
    iti marturisesc ca nici nu stiu diferenta intre ele niic macar dupa punga cum arata, habar nu am, pt ca nu mananc de astea....

Page 10 of 18 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)