Bucataria vesela asadar...
Pentru ca tocmai am gatit,asa ca e proaspat si-n memorie si in stomac,va pun reteta de MANSAF.
Ingrediente :
Carne de pui(atentie la gripa![]()
-taiata bucatele ,carne tocata si carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
Condimente :7 spices,chemon,maggi,jalzabil si ce mai gasiti prin dulap/
Orez ,iaurt,snowbar .migdale(samburi),nuci si fistic.
Preparare.
Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...cum s-ar zice,separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin maggi si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajiata prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
Migdalele si celelalte :nuci,snowbar,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.Yumy.
Se serveste cu iaurt sau cu salata.
Sa aveti pofta.
Thread: Retete arabesti ...si nu numai
Results 21 to 30 of 171
|
|
-
membru de onoare

03-07-2006, 03:53 PM

-
-
-
Deosebit

03-17-2006, 08:58 PMdin ce tara esti?
Originally Posted by admin
l-am intrebat pe sotul meu acum si a spus ca ceea ce spui tu la ei se cheama TAKHLITA
. acum chiar ma amuz ca-mi imaginez ducandu-ma in alta tara araba si cer ceva care eu stiu ca inseamna ceva si ma trezesc servita cu altceva
-
03-18-2006, 04:46 AM
Iman,sotul meu este din Cairo si eu de la el stiu de tameya.
Sora noastra Batool a zis ca a cautat falafel si nu au stiu ce e ,asta tot prin Cairo
Deci poate e invers
zic si io.
Am uitat sa-l intreb daca stie ce-i ala falafel
-
-
-
-
03-19-2006, 12:46 AM
Pun si eu o reteta turceasca- desi nu am nici un turc prin casa...pur si simplu imi place mancarea de orice "natie".
Pulpa cadanei
Timp de preparare:3/4 ore
Ingrediente:
3 cepe
800 carne tocata de miel (poate fi inlocuita cu carne tocata de vita)
60-80 ml ulei
100 g orez fiert
4 oua
2 linguri patrunjel tocat marunt
sare, piper negru, boia dulce, 1/2 lingura condiment "kofte" (chimen,7piperuri, ardei iute)
faina pt pane
1. Se curata ceapa, 1 se taie pestisori, celalalte se toaca marunt. O treime din ulei se pune in tigaie la incalzit, se pune ceapa si se caleste pana devine aurie. Se adauga jumatate din carnea tocata si se amesteca, prajindu-le impreuna cca. 7 min.
2.Continutul tigaii se pune intr-un castron si se amesteca bine cu carnea tocata cruda, orezul fiert, 1 ou, patrunjel, sare, piper, condimentele "kofte".Din amestecul de carne se iau portii de marimea unui ou. Din acestea se formeaza chiftele de forma unei pulpe..
3. Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie. Ouale ramase se bat cu furculita.
4. Portiile din carne tocata se trec prin faina apoi prin oua si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc. Cand devin crocante, se scot, se pun pe un platou, se garnisesc cu rondele de ceapa si se presara deasupra boia de ardei.Se servesc reci sau fierbinti.
Se poate servi cu salata verde, ardei, ceapa, cartofi prajiti si lipie (paine araba).
-
-
Deosebit

03-19-2006, 02:17 AMti-a spus si el cum ti-am spus eu? te intreb numai din curiozitate, pentru ca sotul meu e crescut de cand a fost mic in Norvegia, si uneori face confuzii intre notiuni.
Originally Posted by admin
o sa-l intreb si despre cea mai frumoasa tara araba, dar inca nu a ajuns acasa
-
03-19-2006, 04:25 AM
Imanico,am lamurit problema cu falafel.Am intrebat omul azi,asa cu`n stil capcana ."Zic stii ce-i falafel?" El de colo "Yes"
Io:"Ce-i?"
El:"Tameya"
Io:
si mi-a zis ca se zice si falafel si tameya si ca se face si din bob si din naut,ectzera....
Bun c`am lamurit-o si pe asta.Acum sa vad daca e de acord cu cea mai frumoasa tara araba
(care o fi aia
)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |