Notices

Page 11 of 18 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 101 to 110 of 171
  1. Retete arabesti ...si nu numai 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Bucataria vesela asadar...
    Pentru ca tocmai am gatit,asa ca e proaspat si-n memorie si in stomac,va pun reteta de MANSAF.
    Ingrediente :
    Carne de pui(atentie la gripa -taiata bucatele ,carne tocata si carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
    Condimente :7 spices,chemon,maggi,jalzabil si ce mai gasiti prin dulap/
    Orez ,iaurt,snowbar .migdale(samburi),nuci si fistic.
    Preparare.
    Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...cum s-ar zice ,separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin maggi si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajiata prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
    In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
    Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
    Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
    Migdalele si celelalte :nuci,snowbar,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.Yumy .
    Se serveste cu iaurt sau cu salata.
    Sa aveti pofta.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

ama2002t (07-10-2009), coralia (01-22-2008)

3.  
    moderator amal's Avatar
    prietenul meu este in permanenta info----t...are cineva o reteta pt asta?? sant eu pofticioasa dar vad ca el ma intrece...si tot vrea dulciuri, parca-i facut din zahar.

PAELLA

Ingrediente:

1 cana orez (de preferat orez integral- e mai sanatos si mai dietetic)
    1 ceapa
    ½ -1 ardei gras
    ¼ morcov
    Sare,piper, boia dulce, ½ ardei iute taiat rondele/putina boia iute, sofran
    Pui taiat cubulete/ fructe de mare (ex:creveti, scoici)
    Ulei masline

Se pune orezul la inmuiat inainte de a incepe sa gatim.
    Se taie ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, morcovul. Se calesc in ulei de masline. Separat se prajesc cubuletele de pui, se condimenteaza cu sare, piper, boia, piper, ghimbir daca aveti, si se scot cand sant gata. Se aduga puiul la legume. Dupa preferinta, puteti adauga o rosie decojita, taiata marunt. Se pune orezul, se caleste putin, apoi se adauga 2 cani cu apa fiarta, sarea, piperul, boiaua dulce si cea iute. Se poate adauga ½ cub concentrat de supa, insa atunci punem mai putina sare initial. Se pune sofran pt culoare. Se fierbe cca 30 min, sau pana apa a scazut si orezul s-a fiert.

Daca folosim fructe de mare, se pun inainte cu cateva ore la marinat in urmatoarea compozitie: ulei de masline, suc de lamaie,sare, piper, boia, ceapa taiata, usturoi tocat, patrunjel tocat, cimbru sau oregano. Se adauga la legumele calite si apoi se fierb impreuna cu orezul.

Se poate gati atat la aragaz cat si in cuptor.

Se serveste calda.

4.  
    Membru Special Anna's Avatar
    fetele eu innebuneam dupa prajiturile de la 7 days
    la fel ca si dupa cornurile cu ciocolata de la aceiasi firma eu fiind o mare consumatoare de dulciuri si mai ales de ciocolata...
    apoi am inteles ca sunt 7aram de la firma aia tot pt ca au alcool si adevarul e ca se simte putin la gust
    si am incetat...nu stiu ce sa spun...mie asa mi s-a spus
    de fapt singurul corn cu ciocolata pe care avem voie de il consumam e cel de la magic...dar nu am verificat
    nu stiu ce sa ma spun
    Allah stie cel mai bine

5.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    pai eu am fost la Sahara acum vreun an de zile...intre timp m-am pus pe gatit, ca am constatat ca vizitele la restaurant imi golesc buzunarul prea tare, asa ca am renuntat...singura mancare care o "consum" la restaurant este ciorba de burta, care mie nu prea imi iese, oricat o fierb si oricat incerc sa o fac.nu am o reteta calumea se pare, am facut dupa ce am gasit pe internet.
    munir, dar tu nu ai retete? un barbat asa bine educat ca tine trebuie sa stie si sa gateasca...
    Ciorba de burta este cea mai simpla,mai ales ca acum exista burte prefiarta si taiata care trebuie sa mai fiarba doar 30min.Iti dau eu reteta dupa care am primit numai laude.

CIORBA DE BURTA
    Se fierbe burta cu o ceapa si un morcov pt a alunga mirosul neplacut.Separat (DUPA CE II FIARTA SUPA)se calesc morcovi razaliti cu usturoi presat care se pun intr-o strecuratore si strecuratoarea in supa pt ac supa sa ramana limpede si morcovul ii da o culoare roz.Se lasa asa inca 10 minute dupa care se opreste focul.Intr-un castron se pun 4 galbenusuri de ou care se amesteca cu smantana(eu pun jumatate de kg) pana la omogenizare.PT ca ciorba sa nu se taie trebuie sa se aduca aceasta compozitie la temperatura ciorbei sau invers(ORI SE LASa ciorba sa se raceasca ori se adauga niste ciorba calda peste smantana cu ou ).DUpa aceea se toarna polonic cu polonic smantana peste ciorba amestecandu-se continuu.AM uitat de sarea care se pune dupa gust(sau dupa ochi,in cazul meu) si ardei iute (cine doreste).EU nu mananc ciorba de burta dar imi place f mult sa o gatesc.
    PoFTA BUNA!!!!-:36_1_71:

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by anna
    fetele eu innebuneam dupa prajiturile de la 7 days
    la fel ca si dupa cornurile cu ciocolata de la aceiasi firma eu fiind o mare consumatoare de dulciuri si mai ales de ciocolata...
    apoi am inteles ca sunt 7aram de la firma aia tot pt ca au alcool si adevarul e ca se simte putin la gust
    si am incetat...nu stiu ce sa spun...mie asa mi s-a spus
    de fapt singurul corn cu ciocolata pe care avem voie de il consumam e cel de la magic...dar nu am verificat
    nu stiu ce sa ma spun
    Allah stie cel mai bine
    Anna stiu si eu ca cele de la 7days au alcool.Pai poti sa te uiti pe ambalaj , e simplu

7.  
    moderator amal's Avatar
    multumesc anca pt reteta ta...o sa o incerc cat de repede si-ti scriu daca mi-a reusit. reteta ta e diferita de cele care le-am incercat eu, asa ca poate voi avea succes.nu am mai auzit pana acum ca cineva sa faca o mancare buna si sa nu o manance lasa ca mananc eu daca e buna...astept si alte retete din partea ta...

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by genan
    esentele de vanilie, caramel si care mai sunt, sunt doar esente si atata. si sunt obtinute pur chimic...
    mi-am pus si eu insa problema pt esenta de rom..... (romul fiind considerat o bautura alcoolica)....
    si mi s-a raspuns astfel: atata timp cat esenta respectiva e fabricata chimic, si nu are nici o legatura cu romul pur, nu ar fi haram.
    se pare ca interzis ar fi romul pur, ca si bautura, pt ca cu totii stim ca unii pun direct rom la prajituri...
    acelasi imam mi-a zis de altfel, ca dpdv al gustului, e mai buna esenta de vanilie decat cea de rom...

Ba nu-i asa,am citit,erau sigur ochii mei! pe o sticluta care continea esenta de rom(vanilie si celelalte erau la fel) .In compozitie era alcool etilic!PAROL!!!!!
    Si inca ceva,am intrebat la multe cofetarii si mi s-a spus aproape textual Duuuuamna ,nu se poate ca la prajituri sa nu se foloseasca esente si noi le primim in bidoane de nu stiu cati L si contin alcool dar sa stitit ca nu este foarte mult!Ups!
    Asa ca ...no comment,vazandu-ma imbrobodita si-au dat seama de ce intreb,nu toti vor sa vanda cu orice chip,mai sunt si aomenii de treaba care spun adevarul.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    Deosebit
    Falafel

homos-ul il tin in apa o zi, il scurg si il toc ca o pasta. adaug 2 bucati de usturoi mare, kusbara, o lingura mare de sare, si o lingurita de bicarbonat, si le amestec pana devine o pasta omogena si dupa aia il prajesc. eu am chestia aia speciala pentru falafel si cu ala pun in cratita.il servim cu sos(:tahina amestecata cu iaurt, sare, putin suc de lamaie si o picatura de apa .) si cu salata.

10.  
    Deosebit
    Kapse

Se pune carnea sau puiul taiat bucati la prajit cu 1 lingura condimente(special pentru kapse) si 3 lamai neagre( geaf). dupa ce puiul s-a prajit putin se adauga cutii de rosii facut suc( cat sa cuprinda puiul), 2-3 ardei iuti intregi ( se curata de seminte), 2-3 cepe potrivite ( tot intregi) si se lasa la fiert cu puiul.

Last edited by suleiman; 04-09-2006 at 09:30 PM.

11.  
    Deosebit
    in alta cratita se prajesc 2 cepe taiate marunt la care se adauga 2-3 pahare de orez bob lung (tinut in prealabil 10 min in apa fierbinte) cu o lingura de 7 bharat sau 7spieces(il gasiti in Romania) si se lasa 2-3 minute la prajit. se adauga apoi zeama de la pui peste orez si se lasa la fiert( la foc mic) pana cand orezul este gata mestecandu-se din cand in cand.

Last edited by suleiman; 04-09-2006 at 09:34 PM.

12.  
    Deosebit
    in alta cratita se prajesc loz sau cred ca sunt samburi de migdale sau puteti praji chiar seminte de pin.

cand totul este gata se aseaza orezul pe un platou lung, bucatile de pui, cepele si ardeii deasupra , apoi lozul prajit. la mine nu se vede prea bine ca atunci cand am facut nu am avut platourile acasa.

pentru cine vrea si sos :
    rosii curatate de coaja, usturoi, putin otet, boia de ardei, menta si sare. se amesteca toate astea cu robotul pana se face o pasta.
    Last edited by suleiman; 04-08-2006 at 03:40 PM.

Page 11 of 18 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)