Notices

Page 17 of 18 FirstFirst ... 715161718 LastLast
Results 161 to 170 of 171
  1. Retete arabesti ...si nu numai 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Bucataria vesela asadar...
    Pentru ca tocmai am gatit,asa ca e proaspat si-n memorie si in stomac,va pun reteta de MANSAF.
    Ingrediente :
    Carne de pui(atentie la gripa -taiata bucatele ,carne tocata si carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
    Condimente :7 spices,chemon,maggi,jalzabil si ce mai gasiti prin dulap/
    Orez ,iaurt,snowbar .migdale(samburi),nuci si fistic.
    Preparare.
    Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...cum s-ar zice ,separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin maggi si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajiata prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
    In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
    Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
    Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
    Migdalele si celelalte :nuci,snowbar,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.Yumy .
    Se serveste cu iaurt sau cu salata.
    Sa aveti pofta.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

ama2002t (07-10-2009), coralia (01-22-2008)

3.  
    moderator amal's Avatar
    Probabil ca ardelenii mananca doar cu varza...eu nu am vazut in piata, dar o sa mai caut...daca nu, imi culeg singura la toamna.

4.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by myryam
    Si noi avem,ne-am cumparat anul trecut,inainte de Craciun.Dar nu ma pricep sa umblu la el,eu fac umplutura si sotul face restul Soacra-mii nu-i venea sa creada ca baiatul ei a invartit o oala imensa de sarmale

pai ia pune-l sa mai faca si alte mancaruri, nu o sa-l mai recunoasca soacra-ta bine ca nu iti face intepaturi de genul EIII FIULE CE DOAMNA DE CASA ESTI

5.  
    Deosebit
    uite asta e chestia aia de atasat pentru kibe lungi , a mea nu e originala, e facuta din ----l si e cumparata de pe piata.

si asta e chestia aia din plastic pentru facut sarmalutele alea mici.

6.  
    Deosebit
    mai pun o poza aici poate se vede ceva mai mare, ca in mesajul anterior nu prea se intelege nimic din poza, e prea mica

din cate vad tot asa e, nu stiu ce are photobucket=ul azi:smile33
    :

7.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Wawwww,amoodia,esti nemaipomenita!!!!!Si aparatul meu de sarmalute e la fel,dar pe ala de kbbe tot nu pot sa-l inteleg:smile33:

8.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by amoodia
    pai ia pune-l sa mai faca si alte mancaruri, nu o sa-l mai recunoasca soacra-ta bine ca nu iti face intepaturi de genul EIII FIULE CE DOAMNA DE CASA ESTI
    hi,hi,din fericire nu e genul

9.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    Probabil ca ardelenii mananca doar cu varza...eu nu am vazut in piata, dar o sa mai caut...daca nu, imi culeg singura la toamna.
    Amal,daca-mi amintesc bine de la mama,frunzele de vitza se culeg primavara cind sunt tinere.
    Alea de toamna sunt batrine,tari,fierb f. greu si oricum se simt atzoase .

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by genan
    mama, fetelor, cand va "aud" ce stress pe voi cu gatitu asta si sa fie sotul multumit, sa nu cumva sa comenteze ceva, mi se face si frica pt ca ma asteapta, si oricum ma gandesc ce bine e asa...
    cand m-oi marita daca nu-i va place lui barbatemiu cum gatesc il trimit la amoodia sa stea ea sa impacheteze la mlfoof... :smile33:
    pana atunci, stau fara stress....
    Genan,chiar n-am citit din urma dar nu cred ca e vreo una stresata.
    Auzi ,sa ma stresez de parerea sotzului,hihihi,pai ce mai sunt tanara nevasta sa am emotii?Sa bage la "ghiozdan" ce-i da de gura ca de nu e jale daca are comentarii
    Acum serios,am trecut de muuuult de perioada emotziilor cind vroiam sa-l impresionez.
    Si nici atunci cind gateam ...hai sa nu zic cum nu mi-a zis niciodata ca nu-i bun,manca tot.
    Abia acum recunoaste ca la inceput a avut zile cam grele si o zice tot cu teama, ca imediat scot flacari pe nas si din gluma se lasa cu razbel

11.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen
    Amal,daca-mi amintesc bine de la mama,frunzele de vitza se culeg primavara cind sunt tinere.
    Alea de toamna sunt batrine,tari,fierb f. greu si oricum se simt atzoase .
    Cu atat mai binenu am de asteptat mult.
    Eu cred ca fac parte din putinii romani care nu mor de pofta dupa sarmale...mananc daca se servesc la masa, dar eu singura nu imi fac...mai ales ca mama are boala cu sarmalele si face des, insa cu varza, nu cu vita de vie. Am mancat de vreo 5 ori maxim cu vita de vie...sant mai bune, dar ce sa fac...nu am practica la facut sarmale.Acuma am uitat sa-mi pun in pachet sarmalele mamei, asa ca poate ma apuc sa-mi fac eu, sa vad ce iese...

Vad ca voi santeti tare echipate cu ustensile si aparate de tot felul...eu am "aparatura" doar pt deserturi
    si arabii sant smecheri...se tot laudau cu sarmalele lor cat sant de mici, dar nu a pomenit unul ca este aparat special pt "impachetarea" lor.ma gandeam eu cum au femeile atata rabdare sa le faca.

12.  
    moderator amal's Avatar
    Ciorba de miel

Ingrediente:

carne, oase miel (250-500g)
    1 legatura ceapa verde (neaparat verde)
    patrunjel
    marar
    sare (aprox. 1-1 1/2 lingura sare), piper
    coriandru
    1 ceasca orez inmuiat
    sucul de la jumatate de lamaie
    ulei masline
    tarhon

Se pune la incalzit intr-o oala uleiul de masline, se adauga carnea, ceapa verde tocata in intregime, patrunjelul, mararul, coriandrul, se sareaza si se adauga putin suc de lamaie.Carnea calita astfel cateva minute, va avea un miros mai placut.

Se adauga apa fiarta in prealabil, se lasa pe foc cam 20-30 min.Se adauga orezul si se fierbe in continuare pana cand orezul este gata. Daca ciorba este prea consistenta, se mai adauga apa fiarta.

Se pipereza, se adauga sucul de lamaie, tarhonul, si se mai lasa putin pe foc.
    Se serveste cu smantana.

Page 17 of 18 FirstFirst ... 715161718 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)