Bucataria vesela asadar...
Pentru ca tocmai am gatit,asa ca e proaspat si-n memorie si in stomac,va pun reteta de MANSAF.
Ingrediente :
Carne de pui(atentie la gripa![]()
-taiata bucatele ,carne tocata si carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
Condimente :7 spices,chemon,maggi,jalzabil si ce mai gasiti prin dulap/
Orez ,iaurt,snowbar .migdale(samburi),nuci si fistic.
Preparare.
Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...cum s-ar zice,separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin maggi si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajiata prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
Migdalele si celelalte :nuci,snowbar,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.Yumy.
Se serveste cu iaurt sau cu salata.
Sa aveti pofta.
Thread: Retete arabesti ...si nu numai
Results 51 to 60 of 171
|
|
-
membru de onoare

03-07-2006, 03:53 PM

-
-
Deosebit

03-22-2006, 10:44 PMsa vezi si ce japoneza om vorbi in viitor
Originally Posted by amal
. glumesc, sper ca nu te-ai suparat.
frike este un gen de burgul verde. daca vrei iti pot face o poza cum arata si ti-o trimit, eventual o pun aici daca merge.
-
-
Deosebit

03-22-2006, 10:51 PMmamaliga cu branza nu-ti place?
Originally Posted by admin
-
-
03-22-2006, 11:43 PM
nu este nici un frike in Cluj
. nici nu am stiut ca este burghul verde.am burghul, dar e maro, ca si graul.
admin vrea dovlecei umlputi, eu vreau miel...na,o sa pun o reteta cu cartofi, fiecare sa viseze la fanteziile sale "gurmande" cand mananca.tot cartofu-i baza...
-
03-22-2006, 11:51 PM
Chiftelute de cartofi
Timp de preparare: cam 1 1/2 ore.
Ingrediente:
750g cartofi
100g faina
1 galbenus de ou
piper negru macinat
2 oua
faina pt pane
1ml ulei
1. Cartofii se fierb in apa sarata. Se curata de coaja , se zdrobesc, se preseaza ca pt piure.
2. Pireul de cartofi se pune intr-un castron cu galbenusul si faina, se framanta aluatull,se condimenteaza cu sare si piper. Se fac cu mainile chiftelute rotunde.
3. Ouale se sparg, se bat cu o furculita intr-un castron. Chiftelutele se dau cate una prin faina, apoi prin oul batut, apoi iar prin faina.
4. In uleiul incalzit intr-o tigaie (de preferabil sa fie adanca) se prajesc chiftelutele pana se rumenesc. Se pun pe un servetel sa se scurga de ulei.
Se serveste cu sos de iaurt cu menta.
-
-
Membru Special

03-24-2006, 11:31 PM
Originally Posted by amoodia
sotul meu e syrian....si vrea sa pape mancare arabeasca gatita acasa nu cumparata
vreau mullte retete ca ii plac multe
ce retete aveti ca sa stiu ce sa cer
inshAllah sper sa ma ajutati
va pup
-
Deosebit

03-24-2006, 11:35 PMpai bine ai venit atunci
Originally Posted by anna
si sotul meu e syrian, asa ca inshaAllah te pot ajuta cu ce stiu eu. deci cere si inshaAllah ti se va da
-
03-25-2006, 12:33 AM
Vinete Imam Bayildi

Timp preparare- aprox. 1 1/2 ore
Ingrediente:
4 vinete
4 catei usturoi
4 rosii curatate de coaja
3-4 cepe
2 ardei rosii
150 ml lei masline
patrunjel tocat marunt ( cca jumatate de legatura)
piper negru
1 lingura zahar
sucul de la 1 lamaie
1. Vinetele se curata de coaja in fasii, se taie in doua in lungime, se sareaza si se lasa sa stea cca 20min ca sa iasa apa din ele.
2. Se curata ceapa, se taie rondele, usturoiul se marunteste. Rosiile se taie in cuburi.
3. Se unge cu ulei de masline un vas de iena si se aprinde cuptorul.
4. Ardeii se taie pe lungime in fasii subtiri.Vinetele se spala cu apa rece si se usuca pe un servetel, apoi se asaza in vas, cu taietura in sus.
5. Intr-o tigaie se incalzeste jumatate din ulei. Se caleste ceapa si usturoiul pana se fac aurii. Se adauga rosiile, ardeii, patrunjelul. Se sareaza si se pipareaza, se adauga zaharul si restul de ulei.
6. Se umplu vinetele cu compozitia de mai sus. Se bag la cuptor si se lasa pt 20-30 min.
6. Se scoate vasul, se lasa la racit. Vinetele se stropesc inainte de servire cu sucul de lamaie.
Se serveste cu paine araba (lipie).
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests) |