In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
INTREBARE :
Poate o persoana care nu este musulmana sa intre in Rai, spre exemplu, un crestin care crede in Dumnezeu (si ca Iisus este un profet) si in profetii Sai, excluzandu-l pe profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)?
RASPUNS :
Raspunsul la aceasta intrebare este dupa cate s-ar putea presupune foarte clar pentru toti musulmanii, deoarece este unul dintre caracteristicile evidente ale 'aqeedah (credintei).
Pentru a raspunde la aceasta intrebare este sufficient de citat un verset si un hadis autentic .
Versetul din Nobilul Coran (interpretarea sensurilor) este :
Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti. (sura 'Al 'Imran 3 : 85)
Iar hadisul este :
'Pe Cel in ale carui maini se afla sufletul Mesagerului lui Allah – pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), nu exista nici macar unul in aceasta ummah, evreu sau crestin, care ma asculta si care apoi moare fara a crede in cele cu care eu am fost trimis, si sa nu se numere printre locuitorii Iadului.' (relatat de Muslim , indurarea lui Allah fie asupra sa, in al sau Sahih, 153).
Results 11 to 20 of 23
|
|
-
07-18-2006, 12:06 PM
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
07-19-2006, 09:31 AM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Multumesc mult pentru gandurile tale, draga surioara. Sunt pline de intelepciune, avand in ele experienta unor oameni deosebiti.
Noi, musulmanii convertiti facem ce putem, chiar daca uneori ramanem, din cauze obiective (ex. distanta de care vorbea mai sus surioara noastra), doar la stadiul de intentie. Vom fi judecati in Ziua de Apoi si dupa intentiile noastre.
Pana la urma, oricat de dragi ne-ar fi parintii nostri, mai dragi ne sunt Allah Preaputernicul si Mesagerul Sau (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), in aceasta ordine
Faca-se voia lui Allah Preainaltul ! Intr-adevar, El este singurul Care stie ce o sa faca cu fiecare dintre noi."In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
07-19-2006, 07:30 PM
Originally Posted by Lacra
Lacra...masha'Allah...cat de frumos iti expui trairile...de-a dreptul minunat!este nemaipomenita experienta in sine dar si felul in care ne-ai prezentat-o!barakAllahu fik surioara.
Si ca sa spun drept,tare as vrea sa ne mai povestesti cate ceva,asa ...ca acum :smile26:

-
Membru Special

07-19-2006, 08:36 PMnu e asa bebika ca poveste frumos?
are un stil aparte de a povesti si asa povesteste despre orice...de stai cu ochii lipiti de monitor si citesti......si parca traiesti si simti cu ea
al hamdu li Allah ca te afli printre noi Lacra
Allah sa te aiba in paza Lui
-
-
07-19-2006, 08:59 PM
Surorile mele iubite, cum pot sa mai povestesc acum ceva, cand nu pot zari monitorul , m.ati facut sa plang de fericire, daca pot aduce o raza de bucurie in inimile altora, asta imi umple sufletul , as dori sa pot spune mai multe, dar cuvintele sunt de prisos...,sunt atat de fericita , pentru ca intre voi sunt acasa, si am sa fiu mereu printre voi, inshallah!!! Va iubesc si sa fiti cu totii binecuvantati de ALLAH SOBHANA WA TAALA
Originally Posted by bebe_amour
"ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")
-
-
07-20-2006, 01:14 AMSINCER MI.A SPUS NUMAI CUVINTE DE LAUDA DESPRE ISLAM , ASTA NU INSEAMNA CA.SI NEAGA CREDINTA ... CREDE IN SFANTA TREIME, DAR RESPECTA ISLAMUL SI IL LAUDA PENTRU TOT CEEA CE REPREZINTA EL... SI PE MINE M.A UIMIT, EL MI.A INDREPTAT PASII SPRE ISLAM, MI.A LUMINAT MINTEA SI M.A FACUT SA CERCETEZ MAI MULT...A SPUS CA UN SINGUR DUMNEZEU ESTE DEASUPRA TUTUROR RELIGIILOR,DEPINDE, DE INTERPRETARI SI CA EL NE VA JUDECA PE FIECARE...
Originally Posted by latifa
"ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")
-
-
07-20-2006, 02:07 AM
FIECARE IL RESPECTA PE CELALALT , MI.A ARATAT CALEA , AKUM SUNT PE ALT DRUM , NU NI SE MAI INTERSECTEAZA DRUMURILE , DACA IL VOI INTALNI , AM SA.I MULTUMESC PENTRU CEEA CE A FACUT PENTRU MINE , NU.MI POT PERMITE SA POT MACAR GANDI CA.L AJUT...STIE ALLAH SOBHANA WA TAALA CE FACE CU FIECARE...FIECARE PE DRUMUL LUI , EL LE CUNOASTE PE TOATE SI I L.A ALES PE CEL CE CREDE CA I SE POTRIVESTE, LAFEL SI MIE...
Originally Posted by latifa
-
07-20-2006, 03:39 AM
Lacra, frumos povestesti...chiar as fi curioasa sa aflu cine este acel duhovnic...asa mi's io, mai curioasa!...sau macar din ce zona este!
De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |