Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23
  1. Poate o persoana care nu este musulmana sa ajunga in Rai ? 
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

INTREBARE :

Poate o persoana care nu este musulmana sa intre in Rai, spre exemplu, un crestin care crede in Dumnezeu (si ca Iisus este un profet) si in profetii Sai, excluzandu-l pe profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)?

RASPUNS :

Raspunsul la aceasta intrebare este dupa cate s-ar putea presupune foarte clar pentru toti musulmanii, deoarece este unul dintre caracteristicile evidente ale 'aqeedah (credintei).

Pentru a raspunde la aceasta intrebare este sufficient de citat un verset si un hadis autentic .

Versetul din Nobilul Coran (interpretarea sensurilor) este :

Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti. (sura 'Al 'Imran 3 : 85)

Iar hadisul este :

'Pe Cel in ale carui maini se afla sufletul Mesagerului lui Allah – pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), nu exista nici macar unul in aceasta ummah, evreu sau crestin, care ma asculta si care apoi moare fara a crede in cele cu care eu am fost trimis, si sa nu se numere printre locuitorii Iadului.' (relatat de Muslim , indurarea lui Allah fie asupra sa, in al sau Sahih, 153).
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

2.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Multumesc mult pentru gandurile tale, draga surioara. Sunt pline de intelepciune, avand in ele experienta unor oameni deosebiti.

Noi, musulmanii convertiti facem ce putem, chiar daca uneori ramanem, din cauze obiective (ex. distanta de care vorbea mai sus surioara noastra), doar la stadiul de intentie. Vom fi judecati in Ziua de Apoi si dupa intentiile noastre.

Pana la urma, oricat de dragi ne-ar fi parintii nostri, mai dragi ne sunt Allah Preaputernicul si Mesagerul Sau (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), in aceasta ordine

Faca-se voia lui Allah Preainaltul ! Intr-adevar, El este singurul Care stie ce o sa faca cu fiecare dintre noi.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Lacra
    Salaam alaykum wa rahmatoullah wa baraketul frate,

Nu am putut citi aceste randuri fara sa iti scriu cateva cuvinte...Ceea ce imi doresc pentru tine si sotia ta si celor apropiati tie,si tuturor in aceasta situatie , este ceea cu ce m.a binecuvantat ALLAH SOBHANA WA TAALA pe mine...sa.i binecuvanteze pe toti ce privesc cu grija, neliniste si intristare pe cei ce inca nu cunosc adevarul....Inainte de a ma converti , am discutat cu preotul meu duhovnic despre viitorul meu sot, despre bunatatea ,linistea si pacea care mi.o ofera , pace pe care nu o gaseam decat dupa impartasit , dar din nefericire acea pace dura cateva ore, apoi inima mi se tulbura din nou...I.am zis ca este o minune, ca e inger, nu om , ca asa purtare nu am intalnit.o la un crestin in toata viata mea...Apoi preotul mi.a spus niste cuvinte ce pe moment m.au tulburat,dar m.au indreptat spre cautarea adevarului , si a urma drumul in cunoasterea Islamului...Mi.a spus : "Nu e inger,baiatul e doar musulman, linistea, pacea si schimbarea ta in bine vine din Islam , sotul tau e un bun musulman si in comportamenul lui se reflecta toate acestea. Islamul inseamna pace, bunatate si cumintenie, ai sa gasesti multa pace si sprijin dupa ce te vei casatori, in aceasta religie,pas cu pas dupa ce ai sa o descoperi."Apoi m.a intrebat de ce vreau sa ma convertesc ,atunci i.am raspuns ca "vreau ca, copiii nostri sa aiba religia ambilor parinti si, completandu.ne perfect pe pamant , iubirea noastra e una perfecta si infinita incat ne dorim sa ne bucuram de aceeasi fericire si in cealalta lume, de aceea trebuie sa imbratisam aceeasi religie". Asa i.am raspuns atunci , apoi am cercetat daca are dreptate, si a avut, am aflat in Islam cele mai curate si mai drepte cai de purtare si m.am convertit inainte de casatorie . Sper sa fim cu totii un bun exemplu pentru ceilalti , sa ne comportam cat mai bine , multumindu.l pe ALLAH SOBHANA WA TAALA ,si in asa fel, poate reusim sa.i facem pe cei de langa noi sa se gandeasca si sa cerceteze , iar in cele din urma sa gaseasca adevarul , pacea si fericirea sublima in Islam,si aici pe pamant si pe lumea cealalta! INSHALLAH

Lacra...masha'Allah...cat de frumos iti expui trairile...de-a dreptul minunat!este nemaipomenita experienta in sine dar si felul in care ne-ai prezentat-o!barakAllahu fik surioara.
    Si ca sa spun drept,tare as vrea sa ne mai povestesti cate ceva,asa ...ca acum :smile26:

4.  
    Membru Special Anna's Avatar
    nu e asa bebika ca poveste frumos?
    are un stil aparte de a povesti si asa povesteste despre orice...de stai cu ochii lipiti de monitor si citesti......si parca traiesti si simti cu ea
    al hamdu li Allah ca te afli printre noi Lacra
    Allah sa te aiba in paza Lui
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by anna
    nu e asa bebika ca poveste frumos?
    are un stil aparte de a povesti si asa povesteste despre orice...de stai cu ochii lipiti de monitor si citesti......si parca traiesti si simti cu ea
    al hamdu li Allah ca te afli printre noi Lacra
    Allah sa te aiba in paza Lui

asa e habibty...si wallahi ca am spus asta din inima.

6.  
    Deosebit QURRAT-UL-AIN's Avatar
    Quote Originally Posted by bebe_amour
    asa e habibty...si wallahi ca am spus asta din inima.
    Surorile mele iubite, cum pot sa mai povestesc acum ceva, cand nu pot zari monitorul , m.ati facut sa plang de fericire, daca pot aduce o raza de bucurie in inimile altora, asta imi umple sufletul , as dori sa pot spune mai multe, dar cuvintele sunt de prisos...,sunt atat de fericita , pentru ca intre voi sunt acasa, si am sa fiu mereu printre voi, inshallah!!! Va iubesc si sa fiti cu totii binecuvantati de ALLAH SOBHANA WA TAALA
    "ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")

7.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Lacra,eu totusi nu inteleg cum de un preot duhovnic a putut sa spuna asa ceva.Daca el stia despre Islam si stia ca este religia cea dreapta,de ce este preot duhovnic?

8.  
    Quote Originally Posted by latifa
    Lacra,eu totusi nu inteleg cum de un preot duhovnic a putut sa spuna asa ceva.Daca el stia despre Islam si stia ca este religia cea dreapta,de ce este preot duhovnic?
    SINCER MI.A SPUS NUMAI CUVINTE DE LAUDA DESPRE ISLAM , ASTA NU INSEAMNA CA.SI NEAGA CREDINTA ... CREDE IN SFANTA TREIME, DAR RESPECTA ISLAMUL SI IL LAUDA PENTRU TOT CEEA CE REPREZINTA EL... SI PE MINE M.A UIMIT, EL MI.A INDREPTAT PASII SPRE ISLAM, MI.A LUMINAT MINTEA SI M.A FACUT SA CERCETEZ MAI MULT...A SPUS CA UN SINGUR DUMNEZEU ESTE DEASUPRA TUTUROR RELIGIILOR,DEPINDE, DE INTERPRETARI SI CA EL NE VA JUDECA PE FIECARE...
    "ALATURI DE GREU, VINE SI USORUL!IAR ATUNCI CAND VEI TERMINA,TRUDESTE,DORINDU-L PE DOMNUL TAU!"(SURA "DESCHIDERII")

9.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Intr-adevar este o situatie ciudata.Sunt multi oameni care respecta Islamul ca pe o alta religie,dar care nici intr-un caz nu indeamna la convertire.
    Ai mai vb cu el?Ca cine stie,poate acum il poti ajuta tu pe el

10.  
    Quote Originally Posted by latifa
    Intr-adevar este o situatie ciudata.Sunt multi oameni care respecta Islamul ca pe o alta religie,dar care nici intr-un caz nu indeamna la convertire.
    Ai mai vb cu el?Ca cine stie,poate acum il poti ajuta tu pe el
    FIECARE IL RESPECTA PE CELALALT , MI.A ARATAT CALEA , AKUM SUNT PE ALT DRUM , NU NI SE MAI INTERSECTEAZA DRUMURILE , DACA IL VOI INTALNI , AM SA.I MULTUMESC PENTRU CEEA CE A FACUT PENTRU MINE , NU.MI POT PERMITE SA POT MACAR GANDI CA.L AJUT...STIE ALLAH SOBHANA WA TAALA CE FACE CU FIECARE...FIECARE PE DRUMUL LUI , EL LE CUNOASTE PE TOATE SI I L.A ALES PE CEL CE CREDE CA I SE POTRIVESTE, LAFEL SI MIE...

11.  
    Harnic Gia_si_David's Avatar
    Lacra, frumos povestesti...chiar as fi curioasa sa aflu cine este acel duhovnic...asa mi's io, mai curioasa!...sau macar din ce zona este!
    De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)