Notices

Page 10 of 14 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 91 to 100 of 131
  1. A Doua Sotie...pentru Care Motiv? 
    moderator aiscia's Avatar
    AM DISCUTAT CU MULTE SURIOARE AICI,IN ITALIA,DESPRE A DOUA SOTIE....
    CUNOSC SURIOARE CARE AU ACCEPTAT,SAU,CHIAR AU CAUTAT PENTRU SOTUL LOR PE A DOUA....CAND LE.AM INTREBAT DE CE AU FACUT ACEST GEST,MI-AU SPUS CA DACA ALLAH A ACCEPTAT PENTRU BARBATI 4 NEVESTE,ATUNCI DE CE SA FIE ELE IMPOTRIVA?
    EU SUNT TARE NELAMURITA DE ACESTA ALEGERE A BARBATULUI DE A AVEAA O ALTA SOTIE....
    CARE SUNT CODITIILE IN CARE UN BARBAT POATE LUA O A DOUA SOTIE?
    RESPECTA BARBATII ACESTE CONDITII,SAU,O FAC DIN PUR EGOISM?

CATE DINTRE VOI,ATI ACCEPTA PE A DOUA SOTIE???????
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

2.  
    Member
    Salut Daniela,

Aleyna… imi pare rau ca tu vezi lucrurile astfel… si nu ma refer la a condamna purtarea gresita.. ci la faptul ca intr-un fel “condamni” Islamul (nu e cuvantul potrivit.. poate e prea mult…).. dar ai intr-adevar o dezaprobare fata de aceasta religie…

Am o dezaprobare fata de felul in care aceasta religie se face inteleasa de catre foarte multi musulmani. Poate ca daca in Coran ar aparea mai putin ''kill...kill..kill...'' (eu l-am citit in engleza) lucrurile ar sta altfel. Oare este chiar o coincidenta faptul ca numai in Londra si Midlands (Manchester, Birmingham) exista 1000 de musulmani gata sa arunce in aer locuitori la intamplare ai tarii care i-a hranit, le-a dat benefits pentru copii, council flats pentru familii etc etc etc?
    Sau este o rusine sa aduc asta in discutie?

Poate esti o “feminista” convinsa!... mai mult sau mai putin…

CHIAR NU! Feminismul are foarte multe merite si gratie lui mergem noi acum la facultate (care mergem...), folosim metode contraceptive (care folosim...) si in general suntem privite ca mai mult decat un sex recreational (si aici ma refer la gen, nu la altceva). Insa feminismul in final nu ofera o solutie. Lasa lucrurile descoperite.

Daca e ceva de condamnat.. atunci este purtarea gresita… asa-numitele “crime de onoare” nu au nici o baza in Islam….

Nu or avea o baza satisfacatoare in Islam, dar de ce se intampla exclusiv in societati islamice? Si de ce in Palestina sunt 4 pe saptamana, la o populatie de 10 milioane? In Turcia circa 2 (tot pe saptamana- cele mediatizate, vreau sa spun, nu cele din fundul Diyarbakirului unde trei muti nu-i stie nici vantul nici pamantul duc femeia intr-un cimitir, o ingroapa pana la jumatate in pamant si da-i distractie...)
    Daca Profetul nu ar fi incuviintat lapidarea femeilor si el insusi nu si-ar fi dat binecuvantarea in cel putin doua cazuri (de care imi amintesc din hadith) nu ar fi stat lucrurile altfel? Sau nu imi este permis sa intreb?
    Daca el insusi nu ar fi condamnat la lapidare o femeie cu copil sugar (asigurandu-se mai intai, fireste, ca gaseste o doica pt copil, pe post de mila) nu ar fi fost vibe-ul altul? Feeling-ul asta care se degaja...dinspre shari'ah...?
    Sa nu imi spui ca nu e adevarat. Why, am citit asta chiar intr-o biblioteca islamica. Mai am si referintele pe undeva. Iar cifrele pe care ti le dau in privinta crimelor de onoare sunt de la Amnesty International.

Tu asta intelegi din poligamie? Dezumanizarea femeii?...
    Eu, sincer, asta vad. E parerea mea si mi-o asum.

Sunt ramuri ale crestinismului in care se practica poligamia..
    Sigur. Si e la fel de rau.

De ce este Islamul de acuzat pentru aceasta?...
    Pt ca eu n-am intalnit inca un poligam crestin desi am umblat juma' de mapamond ( daca voiam cu tot dinadinsul trebuia sa calatoresc in anumite state din SUA ) pe cand poligami musulmani se intalnesc fara efort la fiecare pas, e destul sa te urci intr-un autocar Ortadogu, e plin de ''neveste'' romance care se indreapta spre casa lor din Istanbul care a apartinut candva altei femei, si care culmea culmilor inca e acolo, cu copii cu tot...Turcia e stat laic si astfel nu exista nici o modalitate de a proteja legal interesele acestor romance in caz de ''divort''.

~~~

Poate par naiva, visatoare, necoapta.. cu prea multe idealuri.. pur si simplu o fata care inca nu s-a izbit cu capul de pragul realitatii… in ciuda varstei mele am trecut si eu prin cateva incercari.. din care am avut de invatat… incercari ce mi-au afectat familia foarte mult… (ireversibil.. si Allah stie mai bine)

Nu pari deloc asa si scrii f frumos.

Vezi tu, Aleyna… Poligamia nu e pur si simplu o “solutie” pentru a-ti satisface apetitul sexual… ia spre exemplu cazul in care un barbat nu se poate casatori.. ce trebuie sa faca el, conform Islamului?.. sa tina Post!!! Pentru a-si stapani dorinta… sa ramana curat_mai direct spus: fara metode de “autosatisfacere”, ca sa nu mai vorbim de orice relatie din afara casatoriei: gen mult prea obisnuitele relatii de “prietenie”… (!!!~)

Suna bine.

Poligamia.. poligamia este o relatie complexa.. daca nu esti pregatit pentru asa ceva nu poti face un asemenea lucru…

Aici iti dau 100% dreptate. Daca mie imi e greu sa nu gresesc in relatii de genul eu-mama sau eu-prietenul meu imi inchipui ca poligamia e ceva foarte complex. Dar de ce a fost nevoita Ayesha, la 9 ani, sa o accepte- vorbesc de sotia Profetului- , stie cineva? Doar nu imi va argumenta cineva ca un copil de 9 ani are discernamant privind casatorirea sa cu un barbat de 54 de ani? Iar treaba cu protectia...Ayesha nu avea nevoie de protectie. Ea avea tata, care era cel mai bun prieten al Profetului. Nu era orfana, nu era lipsita...

Compari co-sotiile cu amantele… Nu!.. nu e deloc asa!... In Islam totul este responsabilizat…

OK, si cum se ''responsabilizeaza'' asa ceva in statele laice gen Turcia, unde a doua sotie este luata in afara legii civile, deci lipsita de orice avantaj in caz de dizolvare a...ma rog, a combinatiei asteia?

In islam NU se incurajeaza apetitul sexual… dar, daca vorbim direct.. exista unii barbati, in regiunile mai calde ale globului.. cum sa ma exprim.. exista cazuri in care sotia nu poate “tine pasul”..

OK, si barbatii astia nu se pot pur si simplu abtine? Nu isi pot cauta alte preocupari? Nu pot cadea la un compromis cu sotia existenta? Trebuie neaparat sa isi satisfaca ei apetitul pana la refuz, ca si cum te-ai imbuiba cu mancare pana ai regurgita? De ce nu se poate redirectiona apetitul asta catre alte zone ale personalitatii, de ce nu se profita de el pentru a se stimula creativitatea, imaginatia, pentru a se imbogati cultura individului, aptitudinile sale...de ce nu iese pur si simplu sa vopseasca o banca in parc?!

Si vorbind de monogamie.. este si exemplul Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!).. cat timp a fost casatorit cu Khadija nu a mai avut nici o alta sotie…
    Nici una..

Si sclavele mainii drepte nu existau pe vremea aia?

~~~

a… inca ceva.. din ce stiu eu.. nu trebuie sa stea sotul cu sotiile in aceeasi casa?.. fiecare in locul ei… (si sa “grohaie dupa un perete subtire”)

Ai perfecta dreptate, insa eu ma refeream la situatia din Romania. Aici multa lume locuieste in apartamente mici. Nu stiu unde locuiti voi, insa mi-am imaginat ca vorbim de Romania. Asa am si eu un prieten in Iraq al carui tata are 3 sotii si fiecare sta in vila ei (dac-or mai sta saracii, de la o vreme am pierdut legatura cu ei fiindca nu mai ajung scrisori acolo, telefonul li s-a desfiintat, e jale.)

Aleyna, Aleyna…

~~~

P.S.: sa va daruiasca Allah Preainaltul dragoste si intelegere tie si sotului tau (Incha'a Allah)... si sa va binecuvanteze cu tot ce e mai bun...

Si tie la fel, draga mea!

3.  
    Member
    Candida albicans nu este o ciuperca transmisibila neaparat. candida avem fiecare dintre noi, si copiii ... incepe sa isi faca simtita prezenta in momente de scadere a rezistentei organismului, daca mergem la plaja (expunerea prelungita la soare), un tratament cu antibioticce pe care tocmai l-am terminat care modifica echilibrul florei normale a organismului. De exemplu putem folosi un spumant de baie si imediat incepe candida sa se manifeste, sau putem fi insarcinate ... de asemnea se stie ca multe gravide au mari batai de cap cu Candida...
    Si apoi ... cu mersul la piscina... e discutabil ... Eu nu spun ca nu sunt de acord cu multe din cele scrise de tine dar motivele de ordin medical nu se invoca in acest caz sau cel putin... fortat poti sa o faci.
    Draga mea exista un studiu de specialitate care arata cum cancerul de col infloreste efectiv in aceasta lume moderna si modernizata... in timp ce in tarile Orientului Mijlociu il gasim in procent neglijabil tinzand undeva spre 1...
    Cancerul de col uterin se stie ca este o afectiune care in cele mai multe cazuri este favorizat de un virus si deci de parteneri sexuali multipli.

Perfect adevarat, Candida Albicans apare (activ) pe fondul fenomenelor pe care le-ai semnalat, atunci cand numarul bacteriilor se inmulteste forte tare, insa tot atunci devine imediat transmisibila prin relatii sexuale. La tine se activeaza pe fondul imunitatii scazute, sotul o ia bine-mersi si nu are nici un simptom, i-o da celeilalte care se umple si ea de scurgeri albicioase si tot asa...ca la leapsa pe BTS (boli transmisibile sexual). Ca sa nu mai vorbim despre celelalte BTS, spre exemplu herpesul de tip 2, cu care ca sa te impodobesti nici nu-ti trebuie lichid seminal, iti ajunge o frecare cu vulva de zgaiba situata oriunde in regiunea genitala a barbatului. Herpesul este un virus de care nu se mai scapa niciodata si care, daca se activeaza in timpul nasterii, (ai un atac atunci), poate infecta copilul. Ca sa nu mai vorbim de HPV, care este cauza numarul unu a cancerului de col despre care vorbeai, alt virus care ramane cu noi pt toata viata si de la care barbatii n-au nici pe naiba (sorry, dar e purul adevar), in cel mai rau caz isi ard cu laserul niste formatiuni cu aspect de conopida , in vreme ce noi putem da ortu' popii. Treaba este ca te contrazici: spui ca infectarea cu acest virus este favorizata de contactul sexual cu parteneri multipli. Chiar asa si este, insa a avea 2-3-4 neveste nu inseamna parteneri multipli? Exista toate argumentele ca e mult mai putin igienic si mult mai riscant sa intretii relatii sexuale in 3,4,5 decat in 2...inclusiv studiul de care imi spui, pe care il cunosc. Il desfasoara Cancer Research UK, la Londra sediul este Margaret Pyke Center...
    Toate cele bune si tie!

4.  
    Member
    Stii ce admir eu la poligamie???? Faptul ca un copil se poate bucura de ambii parinti.....si niciodata nu v-a avea drama "copilului din flori"...........iar la asta putem discuta multe, pentru ca eu insumi sunt rezultatul unei relatii in afara casatoriei.....si mi-as fi dorit ca tata sa fie poligam, ..si faptul ca o femeie niciodata nu va fi a cincea sau a zecea roata .....ci va avea locul ei bine stabilit .....chiar daca este in camera alaturata......................

Sigur, este chestie de optica. Cine accepta ca locul ei sa fie bine stabilit (de altii) si in camera alaturata probabil are o optica aparte, iar cine nu gaseste nici un cusur acestei situatii chiar are ceea ce merita sa aiba.
    Imi pare rau ca ai suferit fiind copil ''din flori''. Cu siguranta ai invatat multe din soarta ta. Oare n-ar fi fost insa alta solutie decat ca...tatal tau sa fie poligam?
    Sunt sigura ca le vei oferi copiilor tai toata bucuria unei familii implinite! Te imbratisez cu drag.

5. of of, mai mai 
    Incepator
    Nevasta-mea a zis ca daca ma prinde cu alta, imi ia gitul....
    Din punctul meu de vedere, islamul e fain. Femeia trebuie sa fie de acord cu barbatul cind vrea si el, amaritul, inca o sotie...sau mai multe...

6. pt ishtar... 
    Member
    IN PRIMUL RAND EXISTI TU,

NU!!!NU,si iarasi nu!!!
    IN PRIMUL RAND,EXISTA DUMNEZEU!!!Restul,tu,sau eu,sau mai stiu eu cine...abia apoi...la maaaare,maaare departare...

Nu am spus ca in primul rand nu ar exista Dumnezeu. Probabil, fiindca aveai asa putin timp la dispozitie sa citesti ce am scris ( cum singura te-ai exprimat, desi timp sa ma jignesti ai gasit berechet), nu ti-ai dat osteneala sa incerci sa intelegi ce am intentionat (si reusit) sa spun.
    Organul prin care Dumnezeu exista la nivel individual este persoana noastra. Tehnic, daca tu Cutarita nu ai exista, nu ar exista nici Dumnezeu asa cum il percepi tu in tine. De aceea e important sa nu uitam nici o clipa ca suntem persoane, si numai respectand persoana din noi si din ceilalti ajungem cu timpul, partial, in masura imperfectiunii noastre, sa-l respectam pe Dumnezeu.

DUMNEZEU LUCREAZA PRIN PERSOANE. DACA ISLAMUL ITI SPUNE, CUM LE SPUNE MULTORA, SA-TI INDEMNI COPILUL SA SE ARUNCE IN AER CU UN TREN DE OAMENI CU TOT, TU O FACI?

NU,pentru ca Islamul nu spune asa ceva...

UAU! BUN ARGUMENT!

DACA ISLAMUL ITI SPUNE SA OMORI CU PIETRE DOUA FEMEI CARE AU FOST CONDAMNATE LA LAPIDARE IN IRAN ZILELE ASTEA-EXISTA SI O PETITIE INTERNATIONALA CARE CERE SCHIMBAREA SENTINTEI, SI ACUM VORBESC PE BUNE, NU E DOAR UN EXEMPLU- TU PARTICIPI LA ASA CEVA?APROBI ASA CEVA? DACA ISLAMUL ITI SPUNE CA FETELE SUNT MATURE SEXUAL PESTE NOAPTE ODATA CU PRIMA MENSTRA, TU ITI MARITI FATA LA 9 ANI, CA IN IRAN?
    PROBLEMA ESTE CUM INSTAUREZI TU ISLAMUL IN SFERA PERSONALA,

Nicidecum in felul in care incerci tu sa sugerezi...

Eu nu incerc sa sugerez nimic. Astea sunt fapte, nu basme. In Iran varsta de consimtamant la casatorie este de 12 ani fara aprobare speciala si de 9 ani cu.

CE INTELEGI TU PRIN EL, CE ADOPTI TU, CE ALEGI SA TRANSMITI CA FIIND ISLAM SI CE RESPINGI. IMI PARE RAU, ISLAM SAU NU, PE MINE N-O SA MA CONVINGA NIMENI CA RELATIILE SEXUALE CU COPII DE 9 ANI SUNT ACCEPTABILE IN VREUN FEL. BA CHIAR MA VOI INDREPTA SPRE O CULTURA UNDE NU SUNT. BA CHIAR M-AM SI NASCUT INTR-O ASTFEL DE CULTURA, SLAVA DOMNULUI.

...o cultura in care,in schimb,sunt "acceptabile" o groaza de alte apucaturi...Ma indoiesc ca ti-ai dori sa enumar cateva dintre ele...De altfel,ar fi si inutil...sunt sigura ca stii despre ce vorbesc!Cu totii stim,din pacate!!!

Nu ma intereseaza, poti sa enumeri orice. E cultura noastra, in care ai fost si tu nascuta si formata. Nu s-a dat in scris nicicand ca ar fi perfecta (in comparatie cu alte ideologii care asa se prezintaerfectiunea intruchipata). Dar din moment ce arunci asa dibaci pisica moarta in ograda (acum)opozitiei, inteleg ca pentru tine nu e grav ca relatiile sexuale au loc de la 9 ani in Islam, sau, ca sa nu te las pe tine sa enumeri ''groaza'' aia de apucaturi si sa-ti vin in intampinare, ca e mult mai putin grav decat relatiile sexuale inainte de casatorie sau concubinajul la varste mai apropiate de majorat. Ma bucur ca mai intalnesc oameni care isi asuma public asemenea atitudini. Majoritatea le tin ascunse de teama de a fi linsati.

SI TOCMAI, CA IN ISLAM ADOPTIA ESTE UN LUCRU CONTROVERSAT.
    Nu e controversat deloc!!!E limpede ca lumina zilei!
    Iar pentru asta,nici nu trebuie mare efort

AHA. Sa inteleg ca dintre toate aceste fete tu esti singura pretins ''documentata'', din moment ce (nu treb' sa faci mult efort, numai cale de o pagina-doua inapoi, stiu ca n-ai timp) raspunsurile date de ele pe tema adoptiei reflecta clar ca ele FIE STIU CA ADOPTIA ESTE INADMISIBILA (CELE MAI MULTE CAZURI), FIE NU SUNT DELOC SIGURE DE POZITIA ISLAMULUI FATA DE ADOPTIE.
    Faptul ca majoritatea covarsitoare a musulmanilor ( iesi pe strada si intreaba, daca nu crezi) NU STIU daca adoptia e defel posibila ori stiu ca EA ESTE DE-A DREPTUL INTERZISA inseamna ca adoptia este CONTROVERSATA.
    q.e.d

["majoritatea" musulmanilor,ca de altfel,majoritatea oamenilor normali de pe aceasta planeta se gandesc in primul rand sa aiba copiii lor!Crezi cumva ca e aberanta aceasta dorinta ce noua ni se pare fireasca???

DACA ITI DADEAI OSTENEALA SA NU INTERPRETEZI IN MOD RAUVOITOR CELE SCRISE AI FI INTELES CA EU SPUNEAM DOAR CA ACEASTA DORINTA IN FIREA LUCRURILOR ESTE BUNA SAU NU IN FUNCTIE DE CONTEXT.

Sau e aberanta numai atunci cand e vorba despre musulmani???
    Crezi ca arabii crestini,care si ei au mai multi copii,sunt mai indreptatiti sa si-i doreasca???Dar budistii???

UAU! Cate cunostinte! Raman din ce in ce mai impresionata. Noroc ca, vezi, eu am timp sa citesc si perle, desi pt ultima oara. BUDHISTII? Budhistii, draga mea, se afla in majoritatea lor (maaaaare) in China si Japonia. China este o tara in care daca ai mai mult de un copil poti sa faci si puscarie (sau platesti o amenda usturatoare, sau te sterilizeaza fortat, sau ma rog, alte grozvii.) Ideea este ca in nici un caz oamenii aia nu s-ar apuca sa-si autoprovoace asa ceva. Japonia este o tara care are probleme grave din pricina natalitatii foarte scazute.
    Poate ce vrei tu sa spui este hinduistii, adica indienii din India...ma rog, te las sa te gandesti, desi singurul si unicul tau sistem de referinta fiind Islamul probabil nu consideri ca merita sa te informezi care este diferenta dintre budhisti si hinduisti.

Ma refeream la musulmani deoarece ei sunt populatia care pe plan mondial, la gradul cel mai inalt de saracie, alege sa aiba cei mai multi copii. Si in general ma refeream la oricine care nu isi pune intrebarea de ce aduce copii pe lume. Si la arabii crestini, si la romanii crestini, si la toti. Pentru tine o veni ca o uimire, dar eu inainte de a face copii am nevoie sa ma intreb daca fac ceva bun si cum as putea face ca ceva-ul ala sa fie cat mai bun posibil.

Cat despre noi,musulmanii...nici nu mira cand ne spune cineva ca ar trebui sa fim exterminati...chiar si atunci cand o spune intr-un ambalaj mai special...nu stiu de ce...dar nu ma mai mira deloc,chiar deloc!!!

Probabil paranoia este un cuvant bun in acest context. Nu stiu unde oi fi citit de exterminare, dar in mesajul meu sigur nu.

ACEASTA ATITUDINE ESTE NECIVILIZATA SI IN TOTAL DEZACORD CU ETICA CONTEMPORANA.

Dar sa faci copii pe care apoi sa-i arunci in orfelinate,sau...mai picant...direct la ghena de gunoi...asta e in acord cu "etica contemporana"???
    Da,cu siguranta ca asa trebuie sa fie...de vreme ce sunt atat de multi copii "ai nimanui"...

HAHA, O MOSTRA DE BUN UMOR, NU? AM SPUS EU CE INVENTEZI TU MAI SUS?

CHIAR NU VEDE NIMENI?NU VEDE NIMENI CA MUSULMANII SUNT INCURAJATI SA-SI PRODUCA COPII PROPRII
    ...cand ar putea,
    dom'le ,sa ia de-a gata...,nu-i asa???

SIGUR, SUNT PERSOANE PT CARE PROCESUL TEHNOLOGIC DA VALIDITATE UNUI FIU, NU ADOPTAREA UNEI RESPONSABILITATI PE VIATA. Sper ca isi va da seama cineva, ( tu sigur nu) ce te dai in stamba cu cele scrise mai sus. Cu alte cuvinte, iti bati joc de durerea acestor copii si de tragedia in care se afla facand misto-ul cel mai ieftin, batandu-mi obrazul cu ironii de duzina, ''cum dom'le, sa-i ia de gata, cine-a mai auzit, Doamneeeeeee-fereste''.
    Constat ca este in cel mai bun interes al acestor copii sa nu-i adopti tu, oricum.

7. pt ishtar... 
    Member
    PE BANDA RULANTA,CU ORICE PRET, NUMAI SA FIE AI LOR SI SA FIE CAT MAI MULTI, FARA SA SE GANDEASCA LA EDUCATIA LOR, LA CONDITIILE DE TRAI (DE CE SA ADUCI UN COPIL PE LUME PE TIMP DE RAZBOI?
    Daaa,chiar asa!De ce mama naibii sa aduci pe lume un copil in timp de razboi???...Ce impertinenta!Ce prostie!!!
    Dar,am o veste "buna" pentru tine...Poti sa te relaxezi nitel,numai acum,in Liban,din cei peste 1000 de morti,mai mult de o treime erau copiii...Pe ei poti sa-i scazi de la "scutecele bomba"...Ei,micutii,dragii,iubitii,marii nostri eroi nu-ti vor mai polua
    nicicand discursurile tale...oh,nici nu stiu cum sa le spun...spuneti-le voi,fetelor,ca eu sunt prea revoltata!!!

Draga mea, daca nu ai fi luat-o cu totul razna aici, scriind niste bazaconii infernale care nu au nici o legatura cu ideile mele pe care le manipulezi in cel mai rau intentionat mod posibil, te-as invita pe tine cu sotul tau, daca ti se pare asa o buna idee, sa faceti copii unul dupa altul pe timp de razboi, cand nu aveti ce le pune in gura, de unde ii trimite la scoala sau educa macar cat sa-si castige existenta altfel decat din lustruit pantofi cu ziua. Sunt convinsa ca, dat fiind gradul tau de infocare si ura cu care te opui ideii mele- una singura, aceea ca un copil trebuie sa aiba un grad relativ de confort pentru a se dezvolta armonios, cum merita orice copil-, ai sti sa excelezi la aceste lucruri. Pt ca nu e greu deloc. E foarte usor sa faci un copil pe timp de razboi, in info----re, lipsa de instruire elementara etc. Pur si simplu te culci cu barbatu-tau. Si dupa aia invinuiesti lumea pt ceea ce i se intampla copilului. E vina altora ca el nu are apa, mancare, carti, bani, acoperis, sanse in viata.

Cu Libanul tupeul tau intrece orice. Eu nici nu am pomenit de acei copii, sau de alti copii morti, nicidecum sa ma bucur de moartea lor sau sa fac vreun calcul legat de aceasta. Esti de un cinism autogenerat.
    Probabil insa reactia ta a fost dezlantuita de indrazneala mea de a indemna oamenii si in primul rand pe aceste fete care au/vor avea familii, inclusiv pe mine insami, de a proteja mediul si de a trai cat mai ecologic posibil. Desigur, cineva gata sa faca copii si pe strada si sub bombe si fara apa si fara lapte nu s-ar gandi atat de departe incat sa realizeze ca e important ca peste zece specii de animale, insecte sau plante sa nu mai dispara zilnic pentru totdeauna. Cineva ca tine ar ranji fericit cata vreme are copiii de poale inca vii si geanta burdusita cu pampersi, indiferent ca vine dezastrul atomic biologic ecologic you name it si ca ar putea fi evitat...inclusiv prin folosirea mai inteleapta a resurselor Terrei.

Aaaa,sa nu uit,in schimb trece in cont gradul extrem de ridicat de poluare al Marii Meditarane,in urma acestui razboi cretin ca toate razboaiele,...trece in cont nenumaratele cutremure provocate tot de nesfarsitele bombardamente,...sa mai spun???

In care cont sa le trec, draguta? In al meu? Vrei sa-ti dau IBAN-ul? Vezi cat de caraghioasa esti? Toate dezastrele astea le-am iscat eu peste noapte, sau cum?
    Sa iti mai spun ceva: nu te exprima ''trece in cont gradul...'' ci ''trece in cont SI gradul...'' intrucat orice ai gasi tu acolo nu vine decat ca informatie aditionala la ce spuneam eu, poluarea din mediterana nu o anuleaza ci o agraveaza pe cea produsa de consumul (si consumismul) uman. Asta inseamna ca aduci argumente exact pt ceea ce spuneam eu. Multumesc.

UN PREZERVATIV COSTA CAT O CHIFLA), LA SANATATE...SI SA STII CA EU DE PE ACUM MA GANDESC LA SCUTECELE COPILULUI SI LA CUM SA INFLUENTEZ MEDIUL NEGATIV CAT MAI PUTIN. SCUTECELE DE BUMBAC LAVABILE NU AU ACELASI IMPACT GROZAV, DAR DEH, TREBUIE SPALATE.VOI SPALA. SE VA PUTEA RECICLA SI LA NOI CURAND DATORITA DIRECTIVELOR EU. PT COPILUL MEU VREAU SA MA MUT LA TARA SI SA CULTIV FRUCTE SI O GRADINITA DE LEGUME.IN FELUL ASTA II VOI PREPARA SUCURI SI DESERTURI FACUTE IN CASA SI VOI EVITA ATAT CHIMICALELE DIN PRODUSELE COMERCIALE, CAT SI PLASTICARAIA CARE SE CREEAZA ODATA CU CONSUMUL. VOI NU VEDETI?BEM O CUTIE DE COLA. O BEM INTR-UN MINUT. UNDE SE DUCE EA DUPA ACEEA?LA COS (IN CEL MAI BUN CAZ. DE MULTE ORI MERGE DIRECT INTR-UN TUFIS, DEPINDE PE MAINILE CUI CADE.)IAR DE ACOLO?IN TARILE CIVILIZATE UNII OAMENI CIVILIZATI(NU TOTI O FAC)AU POSIBILITATEA DE A O RECICLA.LA NOI EA AJUNGE IN PAMANT.ALATURI DE STICLE DE BALSAM, DE SAMPON, DE DOMESTOS...CARE NU DOAR NU SUNT BIODEGRADABILE, DAR CONTIN SI SUBSTANTE NOCIVE. DE CURAND AM VIZITAT ORASUL ROMAN IAR INTRE ROMAN SI BACAU ESTE UN MUNTE IMENS DE GUNOI.''GROAPA ECOLOGICA.'' AIUREA. E MUNTE, NU GROAPA, SI ECOLOGICA NU E NICI PE DEPARTE.
    CE VREAU EU SA SPUN E CA OAMENII AR TREBUI EDUCATI CA NU E NEVOIE SA AIBA CU TOTII COPII. MAI INTAI, COPIII NU SE FAC PE STRADA, IN RAZBOI, IN MIZERIE, IN IGNORANTA SI SARACIE LUCIE. ESTE BINE CA OAMENII SA DOBANDEASCA O EDUCATIE SI PUTINA SECURITATE SI ABIA APOI SA-SI PUNA PROBLEMA COPIILOR. CE SA INVETI UN COPIL DACA NU TE CUNOSTI PE TINE INSUTI, N-AI NICI DUPA CE BEA APA, TE BAZEZI PE MILA ALTORA PT SUPRAVIETUIRE SI NU AI NICI O PREGATIRE CARE SA ITI DEA PERSPECTIVA SA SUSTII MATERIAL SI SA INSTRUIESTI UN COPIL?
    IN SITUATIA ASTA SUNT MILIOANE DE MUSULMANI IN LUME. IN SITUATIA ASTA ERA FAMILIA LUI NURAN HALITOGLU, FETITA DE 12 ANI DIN ISTANBUL SUGRUMATA DE TATA SI FRATI PENTRU VINA(!!!) DE A FI FOST VIOLATA. IN LOC DE TERAPIE,DE REFUGIU, TATICU' I-A PUS LA CEL MAI ISLAMIC MOD PERNA PE CAP SI FRATII AU TINUT-O CAT S-A ZVARCOLIT. ERAU TOTI LUSTRAGII, VENITI LA ORAS DIN FUNDUL ASIEI. DACA IN LOC SA TOARNE COPIL DUPA COPIL CARE SA-I AJUTE LA FRECAT PANTOFI FAMILIA ASTA S-AR FI OPRIT LA UNUL PE CARE SA MUNCEASCA TOTI PE RUPTE SA-L DEA LA SCOALA, POATE SITUATIA AR FI FOST ALTA. CHIAR SI OAMENII CARE AU O EDUCATIE, UN SISTEM DE VALORI BINE DETERMINAT SI POSIBILITATEA DE A INTRETINE UN COPIL TREBUIE SA-SI PUNA PROBLEMA DACA E BINE SAU NU SA AIBA COPII. ADICA SA FACA, NU SA AIBA. SUNT ATATIA COPII CARE POT, MERITA SI TREBUIE SA FIE ADOPTATI. EI SUNT DEJA AICI, PE PAMANT, SUFERA VITREGITI PRINTR-UN COLT AL LUMII. SUNT LA FEL DE BUNI CA SI COPIII NOSTRI. LA FEL DE NEVINOVATI. AVEM O DATORIE MAI MARE FATA DE EI, CARE S-AU NASCUT, DECAT FATA DE COPIII NOSTRI CARE NICI NU AU FOST CONCEPUTI. PLANETA ESTE DEJA SUPRAPOPULATA IAR POPULATIA CARE SE INMULTESTE EXPONENTIAL NU MAI POATE FI SUSTINUTA. ASTA NE FACE MAI RESPONSABILI IN FATA DECIZIEI DE A AVEA SAU NU UN COPIL DECAT ERAU STRAMOSII NOSTRI PE VREMEA CAND PROBLEMELE DE MEDIU SI ECONOMIA POPULATIEI ERAU INEXISTENTE. SUNT MULTE FEMEI CARE NICI NU ISI DORESC UN COPIL IN MOD DEOSEBIT, DAR IL FAC ''PENTRU SOT.'' NU POT JUDECA EU CONSECINTA ACESTUI LUCRU, DAR POATE CHEMAREA LOR ERA IN ALTA DIRECTIE. MADRE TERESA A SPALAT ORFANI LA FUND O VIATA INTREAGA SI A CURATAT LEPROSI, OARE CATI COPII ARE EA ACUM? DESI NICI UNUL NU ERA AL EI, EA A FOST A TUTUROR. SI PRIN ASTA TOTI ORFANII NEDORITI DE NIMENI PARCA AU FOST COPIII EI.

Draga Aleyina,ura ta fata de Islam este vadita,asta e clar!

Da, really? Si cum, fii buna? Daca sunt pentru un trai ecologic inseamna ca urasc Islamul? Daca sunt pentru educarea maselor urasc Islamul? Tu ai spus-o, nu eu!

Dar as avea o intrebare,daca nu ti-e cu suparare!
    Tu amintesti in cateva randuri de Dumnezeu.Te intreb:IN CE RELIGIE ITI ESTE PERMIS SA FACI AFIRMATII DE GENUL CELOR DE MAI SUS???
    In religia crestina(oricare denominatiune ar fi ea) NU!!!Asta e clar!
    Nici in religia iudaica!

DIN MOMENT CE NU AI NICI O AMINTIRE DIN VREMEA CAND AI FI AVUT O ALTA RELIGIE SI DIN VREME CE SINGURUL TAU SISTEM DE REFERINTA SI CEL INFAILIBIL PT TINE E ISLAMUL, NU CRED CA POTI DA TU SENTINTE CONFORM CAREI RELIGII AFIRM EU CEVA SAU NU.
    Iar ca sa-ti raspund la intrebare, nu totul pe lumea asta se intampla conform unei religii, iar cand se intampla nu mereu se intampla conform religiei pe care ne-am dori-o. Eu insa aici am vorbit (si a fost negru pe alb de la inceput) in calitate de persoana. Mi se admite asa ceva?

Mai mult decat atat,sunt sigura ca cineva care pretinde ca are credinta in Dumnezeu nu poate face asemenea afirmatii,de o asemenea gravitate!!!

DE CARE GRAVITATE? CA TREBUIE SA TE GANDESTI INAINTE DE A AVEA COPII? CA E BINE SA TRAIM PROTEJAND NATURA? Imi pare rau ca te-am suparat , draga mea. Dar nu-i nimic, nu te gandi tu inainte de a-i face pe copiii tai si gata...

Altminteri,risti chiar sa cazi in propria-ti capcana(asa cum ai facut-o cu invocarea bolilor transmisibile pe cale sexuala,nu mai revin.Iman ti-a explicat cat se poate de clar!!!)

SI ASTA A FOST BUNA. IN PROPRIA-MI CAPCANA. DRAGA MEA, EU NU PUN CAPCANE NIMANUI, NU-S VANATOR DE PROFESIE. CA SA NU MAI VORBIM CA DESPRE A CADEA IN CEVA...IMAN N-A FACUT DECAT SA CONFIRME INVOLUNTAR EXACT CEEA CE AM SPUS EU. CA SEXUL CU O MULTITUDINE DE PARTENERI TE UMPLE DE TOATE MINUNILE. IAR 3 NEVESTE SI UN BARBAT SUNT O MULTITUDINE DE PARTENERI.
    q.e.d
    Dar again, daca mi-o iei in nume de rau pentru a fi adus la cunostinta voastra acest risc, calmeaza-te. In viata ta privata te poti umple de tot ce vrei si ce nu vrei, ca doar n-o sa te impiedic eu.

Succes si nu mai pune si in gura altora ceea ce nici in vis nu au spus

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Aleyna draga,esti foarte pornita .Nu stiu cum rezisti ca am impresia ca nici nu respiri.
    Sa stii ca nu o zic cu rautate.Ai multe idei bune dar ai unele de care ma infior.
    In primul rind nu imi place sa acuzi islamul pt. ceea ce fac musulmanii.Tu nu poti face diferenta intre cei "doi".
    Si in al doilea rind cred ca nu ai credinta.Imi pare rau sa zic asa ceva,dar gindesti exact ca un om fara credinta cind zici ceea ce zici despre copiii.
    Ca musulmanii fac copiii pe banda rulanta etc.Gindeste-te ca nici unul din copiii astia nu s-ar naste daca nu le-ar fi scris sa se nasca!
    Tu crezi ca un suflet vine asa pe banda rulanta fara ca Allah sa aiba habar?
    Eu cred ca nimic nu se naste fara voia Lui.Asa cum nici o saminta nu incolteste fara voia Lui si nici o frunza nu cade fara voia si stirea Lui.
    Vrei sa zici ca noi ii putem vesti Lui ceva de care El nu stie,cum ar fi nasterea de prunci.Crezi tu ca Allah (Dumnezeu,cum vrei sa-i zici) are vreo contributie atunci cind se formeaza un zigot(ca ma gindesc din ce stadiu sa-l iau..i-al din care vrei ,de la fecundare...de la..)
    Sau crezi ca El nu stie ce se intimpla in pintecele unei femei si ca aceste lucruri se intimpla fara voia Lui?

Acum sigur ca poti sa aduci argumente peste argumente dar eu asa vad lucrurile.
    Degeaba ma protejez(asta nu inseamna ca de acum in colo fac sex neprotejat ca na,citi mi-e dat sa fac atitia fac,nu) ca tot voia Lui se face.
    Daca mi-e scris un copil el va veni chiar daca eu ma protejez.Asta cred eu,bineinteles ca tu poti avea alta parere.Ca de pilda ca noi controlam viata si/sau moartea.Nu stiu!Sau ca noi hotarim ca un suflet sa se nasca,sau ca noi putem da ciuva UN SUFLET.
    Eh,asta e o problema dificila,fiecare o vede si o intelege in felul lui ,insa e dureros sa judeci o religie dupa adeptii ei.
    Pt.ca ei sunt oameni si gresesc!Si nu te gindi ca nu isi va primi fiecare rasplata.
    Daca ar fi fost sa ne convertim la islam privind musulmanii ,cautind la ei "acel ceva" cu siguranta nu multi ne-am fi convertit.Noroc ca am cautat "acel ceva" la Islam...

Draga mea ,cit despre acel kill,kill despre care vorbeai.Dupa cum vad esti o persoana foarte apriga ,as putea zice ca iti place dreptatea(normal ca fiecare vede dreptatea in felul lui) deci stii ca acest kill,kill nu-l intilnesti asa de aiurea in Qoran.
    Stii ca surele Qoran-ului au fost revelate in diferite ipostaze,in diferite timpuri si contexte iar mesajele de acolo se refera la cu totul altceva (alte situatii si conditii pt. acele nenumarate kill ,pe care le amintesti tu)
    Nu pot sa cred ca in afara de kill,n-ai gasit si foarte multe MERCI,FORGIVE and FORGIVNESS,RESPECT,GOOD TREAT and RIGHTNESS, si o groaza de multe altele de acest fel.
    Asta daca vrei sa fii complet sincera cu tine si cu cei care n-au citit inca Qoranul.Ca noi ,marea majoritate de aici l-am citit!

Cred ca n-am raspuns la nici jumatate din acuzele tale insa am raspuns incercind sa-mi amintesc in mare despre ce era vorba in lungile tale mesaje(nu e o acuza lungimea).
    Poate daca am timp si mai recitesc din ele o sa mai intervin,bineinteles daca am ceva de zis.

P.S. te rog sa nu iei in nume de rau faptul ca am zis ca doar un om fara credinta gindeste asa,din pacate acest subiect si mod de gindire e vehiculat mult si in crestinism ,culmea de persoane care frecventeaza regulat biserica,femei pot zice credincioase.Ei bine cind vine vb. de acest subiect il trateaza la fel ca tine.Poate intr-o zi vei intelege la ce m-am referit,insa deocamdata consider ca este un semn ca ,credinta este incompleta sau insuficienta.

9.  
    Harnic nour al huda's Avatar
    Ai acuzat-o pe Haneen ca are paranoia............ALEYNA DRAGA............nu stiu de ce dar la tine sunt mai clare dovezile! Si te rog din suflet sa nu te superi dar pur si simplu asta reiese din mesajele tale.Si iarasi ma intreb....ai gasit o solutie pentru toate aceste probleme ale islamului???
    Si de ce crezi ca sunt numai ale islamului?
    Mama draga ....numai daca te uiti la stirile de la ora 5 o sa vezi cel putin 2-3 cazuri de pedofilie pe saptamana......si ce e mai grav ?
    Sa se casatoreasca o fata la 14 ani sau sa fie violata de propriul tata?
    Dar de cazurile de fetite disparute si violate in subsolurile blocurilor.....gen Larisa Chelaru de la Iasi? Vrei sa continui cu toata aceasta barbarie si sa-ti dau si alte exemple? Nu cred ca e cazul sa ne luam la intrecerea asta stupida......cine are cei mai multi dezaxati!

Dar de batranele violate ....cele mai multe sunt in Turcia sau in Siria sau Irak?

Ortadogu si sotiile romance.............care e vina islamului ca domnisoarele au acceptat sa fie a 2-a, a3-a sotie?

Doamna Aysa (as).....nu s-a casatorit la 9 ani....s-a logodit la 9 ani....a fost nascuta si crescuta sa fie sotie de Profet.....a fost educata in acest spirit, a crescut langa Profet saws.....la 13 ani i-a devenit sotie.........fetele de 13 ani ......acum 1400 de ani..... nu numai in soc. islamica....erau femei in adevaratul sens al cuvantului.....citeste istoria Frantei ..... toate metresele si sotiile regilor sa nu-mi spui ca s-au casatorit mai tarziu de 16 ani..........Iar daca preferi perioada medievala........zoofilia era in floare in Europa acelei epoci............asta ca subiect de cercetare pt toate clipele pe care le petreci la biblioteca.....
    Romania perioadei interbelice.....fetele se casatoreau in jurul varstei de 14 ani?
    Acuzi.....subtil ce-i drept de incurajarea pedofiliei in islam...draga mea, Romania e Campioana Mondiala la furnizarea pe internet a materialelor cu copii abuzati!
    Si Haneen ti-a spus foarte bine.....de ce nu faci o clara distinctie intre musulmani si islam?
    De ce incerci sa improsti o religie care a dat omenirii valori si reprezinta o parte a acestui mapamond?
    De ce trebuie sa ne cautam unii altora cusururile, diferentele si defectele?
    De ce vezi capra raioasa din curtea vecinului si pe a ta nu o vezi?

Raia voastra nu este daunatoare?

De ce "gunoiul"din ochii tai este mai "curat" decat al nostru?

Ce vina are o religie pentru oamenii care fac greseli?

Eu sincer nu vreau sa intru in polemica cu tine...pentru ca religia mea imi cere toleranta.....dar nu vreau sa inchei inainte de a-ti mai spune un lucru!
    Tu nu faci nici-o diferenta intre religie si traditie, intre religie si "obiceiurile"oamenilor......
    Acel "fund" al Diyarbakarului din Turcia......traieste oarecum departe de lume, marea majoritate sunt kurzi, ar face orice sa nu fie egali cu turcii....ba chiar sa le strice imaginea lor ca tara, si 90% sunt Alauiti....o secta a siismului!
    Ce vina are islamul ca la unii barbati musulmani este mai tare vanitatea decat credinta?
    Si mai este ceva ...apropo de delapidare....societatea islamica ..in special cea araba este construita pe un alt pilon al valorilor morale si au un alt criteriu al valorilor......pentru ei credinta, si castitatea femeilor sunt acele embleme care definesc valorea lor de oameni de incredere, sunt acel blazon daca vrei, al familiei!

Atata vreme cat ele sunt integre si nepatate......reprezinta o valoare......atunci cand ele sunt patate........si viata lor a luat sfarsit!....poate prin asta se explica faptele tatilor care isi omoara fetele .....exista acea onoare care nu mai poate fi salvata.....dar asta nu inseamna ca numai aceasta este imaginea islamului!

Problema pe care o ridici tu...este una de suprafata draga mea.....dincolo de randuri....este altceva mult mai serios si periculos!
    Occidentul , crestinismul....iudaismul...nu poate accepta exisenta celuilalt!
    Sa accepte un crestin ca islamul este o religie ...mai bine ar muri, nu?

Exista un real pericol pentru Occident....lumea islamica a inceput sa-si intinda dominatia datorita aurului negru.....si e ideal sa fim exterminati.....dar cum facem cu petrolul?
    Poate trai Occidentul fara resursele Arabiei Saudite?
    Poate trai America fara luxul Dubaiului?

Cel putin lumea catolica traieste o adevarata depresie nervoasa din cauza musulmanilor...care indraznesc sa construiasca moschei in Roma, capitala crestinismului..nu?
    In viziunea cardinalilor europeni...Europa nu poate fi multireligioasa........
    De aici porneste problema.....noi avem datoria sa va toleram, sa coexistam, sa va ajutam, sa va construim lacasuri de rugaciune.....sa va lasam sa va rugati in moscheile noastre, sa nu va constrangem..........pe cand voi, nu puteti tolera existenta noastra, atat la nivelul religiei, culturii, cat si la nivelul ritualurilor si al moscheilor sau chiar la nivelul existentei fizice, al cresterii demografice!

Amenintarea reprezentata de islam consta in faptul ca el este religie , cultura , societate, mod de viata, de gandire si de comportare, in vreme ce ceilalti tind spre marginalizarea bisericii in raport cu societatea....si se prefac a uita regulile lor prescrise.....

Ma rog....este inutila continuarea acestei polemici....si as prefera sa discut cu cineva care crede in D-zeu , nu in propria persoana.....pentru ca si pe tine te-a creat cineva , nu?

Si totusi...persista curizitatea mea............ce cauti langa un barbat musulman?

10.  
    Banned

11.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by Ortodox frate_ce credeai
    Nevasta-mea a zis ca daca ma prinde cu alta, imi ia gitul....
    Din punctul meu de vedere, islamul e fain. Femeia trebuie sa fie de acord cu barbatul cind vrea si el, amaritul, inca o sotie...sau mai multe...
    super atitudine! din partea nevestei tale!

Page 10 of 14 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)