AM DISCUTAT CU MULTE SURIOARE AICI,IN ITALIA,DESPRE A DOUA SOTIE....
CUNOSC SURIOARE CARE AU ACCEPTAT,SAU,CHIAR AU CAUTAT PENTRU SOTUL LOR PE A DOUA....CAND LE.AM INTREBAT DE CE AU FACUT ACEST GEST,MI-AU SPUS CA DACA ALLAH A ACCEPTAT PENTRU BARBATI 4 NEVESTE,ATUNCI DE CE SA FIE ELE IMPOTRIVA?![]()
EU SUNT TARE NELAMURITA DE ACESTA ALEGERE A BARBATULUI DE A AVEAA O ALTA SOTIE....
CARE SUNT CODITIILE IN CARE UN BARBAT POATE LUA O A DOUA SOTIE?
RESPECTA BARBATII ACESTE CONDITII,SAU,O FAC DIN PUR EGOISM?![]()
![]()
CATE DINTRE VOI,ATI ACCEPTA PE A DOUA SOTIE???????
Results 31 to 40 of 131
|
|
-
07-22-2006, 10:59 AM
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
Membru Special

08-01-2006, 12:39 AMnu stiu exact ca familia fiecaruia e familia fiecaruia...
da nu din motive total islamice...adica nu avea un motiv bine prescris de islam
a luat a doua sotie pur si simplu
exact de ceea ce multora le e frica
copii avea,sotie sanatoasa...etc...asa a ales ,asa a vrut Allah
-
08-01-2006, 12:46 AMSi atunci? Oare Allah a permis sa-si ia 4 sotii cand ii trece lui prin cap, nefiind nici una din cauzele (chiar scrise de tine) . Allah nu a permis 4 sotii pentru a ne satisface placerile. Atata timp cand casatoria cu a doua sotie se refera la una din situatiile pe care le stim este ok. Dar daca sotia e sanatoasa si au copii si eu mai stiu ce atunci nu vad de ce si-ar lua a doua sotie.
Originally Posted by anna
Allah stie mai bine
-
Membru Special

08-01-2006, 12:56 AM
Originally Posted by iman_elsayed
asta nu stiu
nici nu ma alfu in postura sa judec...eu vorbeam de faptul ca femeia a trecut peste tot si a mers mai departe cu capul sus si acuma este totul ok....
de el si actiunile lui islamice sau nu se ocupa Allah si nu ma pot da cu parerea pentru ca nu stiu ce e in sufletul lui
eu vorbeam de faptul ca Allah are grija de noi toti si desi uneori ni se pare o cale grea sau anevoioasa Allah va fii alaturi de noi mereu pentru ca Allah ne iubeste
si fiecare lacrima fiecare suferinta fiecare clipa de durere va fii rasplatita
sa fim puternice sa mergem pe calea lui Allah si sa tinem mereu capul sus pentru ca suntem musulmance
-
Member

08-01-2006, 12:59 AMsa luam un alt exemplu\
daca barbatul nu poate face copii, sotia lui trebuie sa divorteze?
-
08-01-2006, 01:05 AM
Originally Posted by MARYAM M.A.
..........iubire pentru Allah subhanahu wa Ta`ala
My muslim brother! Please use your youth in the worship of ALLAH before the sunset of your life comes!!!!!!
-

-
08-01-2006, 10:47 AMNimic nu e mai presus de iubirea fata de Allah swt, de aceea Allah taala nu a spus: este fard acceptarea casatorie sotului cu alta sotie, pentru ca sunt persoane ca mine care nu pot accepta, daca nu exista macar un motiv din cele enuntate in prezentarea facuta de Anna, si nici atunci nu as baga mana in foc...
Originally Posted by khalisah
Asa cum am mai citit, asa simt si eu, mai bine singura... decat sa imi fac alte pacate cu ganduri negre si invidie...
Allah sa aiba gija de noi si sa ne inzestreze cu intelepciune..."Allah spune Eu sunt cu robul Meu atunci când el se gândeşte la Mine, şi dacă el Mă pomeneşte în sufletul lui, îl pomenesc şi Eu în suflet şi dacă Mă pomeneşte într-o mulţime atunci îl pomenesc şi Eu într-o mulţime mai bună."
-
Membru Special

08-02-2006, 06:02 PMIslamul este o religie practica. Ea poate raspunde tuturor problemelor umane. Islam permite poligamia restrans - casatoria cu mai mult de o femeie, maximum patru. Practica musulmana normala este monogamia - un barbat casatorit cu o femeie - poligamia constituie o exceptie.
Coranul a impus conditii stricte pentru casatoria cu mai muite femei.
"Si daca te temi ca nu-ti vei trata corect orfanii, casatoreste-te cu femeile care ti se par bune, doua sau trei sau patru; si daca te temi ca nu poti fi corect cu atatea, atunci doar cu una sau cea pe care o are mana ta dreapta In stapanire. Astfel e mai mult probabil ca nu vei cornite o injustitie" (4.3)
Acest verset spune ca un barbat, pentru a se casatori cu mai mult de o femeie, trebuie sa fie capabil de a fi drept si just fata de fiecare dintre ele. Daca el nu este capabil sa fie astfel, ar trebui sa se casatoreasca doar cu o femeie.
Un alt verset din Coran spune:
"Nu vei fi capabil sa te Imparti corect Intre sotiile tale, oricat ai dori acest lucru. Totusi nu-i Intoarce uneia dintre ele spatele cu totul. Daca-ti mentii o purtare potrivita si-ti faci datoria, Allah este vesnic lertator si Milostiv." (4:129)
Proportia de femei la un barbat a crescut considerabil In tarile care au luat parte la primul si la al doilea Razboi Mondial. O solutie a unei asemenea situatii este casatoria cu mai mult de o femeie a acelor barbati care sunt capabili si care pot fi drepti cu fiecare sotie. Acest lucru este de preferat lasarii unui numar mare de femei necasatorite.
-
Membru Special

08-02-2006, 06:04 PMIslamul interzice strict orice relatii sexuale In afara casatoriei. in societatea islamica nu exista iubite (bovnice). Islamul le-a dat femeilor demnitate prin casatorie si le-a protejat de exploatarea barbatilor egoisti si lacomi. Este mai bine si mai demn sa ai mai mult de o sotie decat sa ai un numar de iubite. Islamul te face raspunzator de faptele tale. Nu te poti doar simti bine fara sa ai vreo raspundere de paternitate. Aceasta Inseamna adevarata injustitie si lipsa de umanitate. Astfel, nu pot exista familii cu un singur parinte sau copii ilegitimi In societatea islamica. Acest lucru este posibil doar Intr-un climat cultural de iresponsabila libertate. O femeie care va deveni a doua sotie poate refuza sa se casatoreasca cu un barbat pe motivul ca acesta are deja o sotie.
Dar daca o femeie consimte la recasatoria sotului ei si a doua sotie este de acord si ea, cine ar putea sa obiecteze?
Marea majoritate a musulmanilor sunt monogami - ei au doar o sotie. Faptul ca exista cativa musulmani care au avut mai mult de o sotie a devenit un subiect pentru propaganda Impotriva islamului si o astfel de propaganda poate da o impresie gresita asupra modului islamic de viata. Aceasta este asa In special cand exista musulmani care sunt atrasi de perspectiva de a fi casatoriti cu mai mult de o nevasta.
Opus poligamiei, poate fi abordata posibilitatea poliandriei (a avea mai mult de un sot). Cazul poliandriei este nepractic si creeaza probleme In loc sa le rezolve. Cum va fi decisa paternitatea? Care sot va reclama paternitatea copilului? Cum se va decide mostenirea? Asemenea Intrebari nu primesc raspuns In poliandrie.
Mai mult, este posibil pentru un barbat sa traiasca cu mai mult de o sotie si sa aiba copii de la toate, dar ca o femeie sa multumeasca mai mult de un sot pare aproape imposibil. O femeie poate avea copii doar de la un sot. Poliandria este interzisa In Islam.
Islamul este un mod practic de viata. El a raspuns realitatii si necesitatii. De asemenea, a pus o frana tendintelor umane si a asigurat un echilibru. Sistemul este Intelept si perfect stiintific, complet logic.
Allah - Atotcunoscatorul a hotarat ce e mai bine pentru noi. Nu vrem sa aparam sistemul, sa-l scuzam. Islamul da cel mai bun raspuns tuturor problemelor. Nu putem acuza Islamul daca nu-l cunoastem sau nu-l Intelegem. Islamul trebuie privit ca Intreg, nu doar ca o parte a sa. Aceasta deoarece Islamul priveste viata ca Intreg, ca unitate, si nu o divizeaza.
Toate ramurile vietii sunt In interrelatie; statutul femeilor, casatoria si viata de familie sunt doar aspecte singulare ale Intregului sistem islamic.
-
08-06-2006, 02:24 AM
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
Nu stiu de ce.. dar cumva simt nevoia sa scriu si eu aici..
Allah Preainaltul nu spune: "Luati-va 4 sotii"... E o posibilitate...
Daca barbatul isi ia o a doua sotie... este o REsponsabilitate f. Mare...
Nu este astfel o porunca de a te casatori cu mai multe sotii... ci este o rezolvare pentru anumite situatii..
Si in acest mod fiecare are dreptul de a alege: sa fie sau Nu de acord cu o astfel de casatorie
..
Parearea mea este ca poligamia nu este pentru toata lumea.. sunt persoane care o accepta si deopotriva sunt si persoane care n-o accepta...
eu nu vad sa fie vreun pacat in nici una dintre situatii....
~~~
Pentru mine conteaza in primul rand Sotul Meu (insha'a Allah) _ felul lui de a fi...
Musulman in sensul Deplin al cuvantului....
Insha'a Allah Insha'a Allah...
Si, sincer... eu nu cred ca m-as opune unei astfel de casatorii....
Depinde foarte mult de motivul pentru care ar avea loc...
si de asemenea, daca ar fi sa se intample astfel (numai Allah Ta'ala imi cunoaste destinul
)
sora care ar fi co-sotie as vrea sa-mi fie ca o adevarata sora....
stiu despre niste musulmane.. care au fost co-sotii.. si una dintre ele a murit.. celalta sotie a avut grija ca totul sa decurga cat mai bine (in privinta inmormantarii), au fost prietene f. f. bune...
Mai stiu si despre alte cazuri... in care sotiile se inteleg foarte bine...
Alhamdulillah..
~~
Nu spun ca vreau din start sa traiesc in poligamie
Ci ca nu l-as opri pe sotul meu din start... dar asta nu inseamna ca nu as cantari foarte bine lucrurile...
Si Allah stie mai bine....
Ma'a Alssalama,
d.
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |