AM DISCUTAT CU MULTE SURIOARE AICI,IN ITALIA,DESPRE A DOUA SOTIE....
CUNOSC SURIOARE CARE AU ACCEPTAT,SAU,CHIAR AU CAUTAT PENTRU SOTUL LOR PE A DOUA....CAND LE.AM INTREBAT DE CE AU FACUT ACEST GEST,MI-AU SPUS CA DACA ALLAH A ACCEPTAT PENTRU BARBATI 4 NEVESTE,ATUNCI DE CE SA FIE ELE IMPOTRIVA?![]()
EU SUNT TARE NELAMURITA DE ACESTA ALEGERE A BARBATULUI DE A AVEAA O ALTA SOTIE....
CARE SUNT CODITIILE IN CARE UN BARBAT POATE LUA O A DOUA SOTIE?
RESPECTA BARBATII ACESTE CONDITII,SAU,O FAC DIN PUR EGOISM?![]()
![]()
CATE DINTRE VOI,ATI ACCEPTA PE A DOUA SOTIE???????
Results 101 to 110 of 131
|
|
-
07-22-2006, 10:59 AM
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
08-14-2006, 07:00 PM
Originally Posted by nazirah
de-aia n-or fi sotii inselate...ca au,chipurile,atitudine!!!de parca daca tu ii spui sotului ca nu vrei sa-l prinzi cu alta...el gata,te si asculta!sa fim seriosi!!!poligamie exista in TOATE societatile...doar ca in cea islamica sotul isi mai si asuma responsabilitatea...nu doar placerea!
aaaa...si aici parca intervine chestia cu "fructul oprit",nu?

-
Banned
08-14-2006, 07:39 PM[QUOTE=bebe_amour]
de-aia n-or fi sotii inselate...ca au,chipurile,atitudine!!!
-
Member

08-14-2006, 07:59 PMAleyna, in barbati nu poti sa mai ai incredere in ziua de azi. Trist dar adevarat, noi femeiele judecam mai mult cu inima decat cu ratiunea si gresim...gresim mult
-
Incepator

08-14-2006, 11:13 PM
hopaaa....sariti in femenism, ai ?
la moarte cu toti barbatii infideli.
eu sint fidel (nu castro)
iar nevasta-mea e fidea. ca si eu i-am zis ca-i rup gitu' la o adica. Dar nu cred sa mai fie cazul. Sintem copii mari de acuma.
-
Membru Special

08-15-2006, 12:35 AM
Originally Posted by her
ba poti sa ai incredere poate nu in toti da in ALA...
atunci cand el o veni...
cate tentatii or fii nu toti se duc spre "fructul oprit" cum ii zice bebe
daca u sau eu am avut in mai mica sau in mai mare masura experiente neplacute nu trebuie sa generalizam....
sunt oameni si oameni barbati si barbati si femei si femei ,nu...?
-
08-15-2006, 01:44 AMIn primul rand Candida albicans nu este o boala cu transmitere sexuala si nu cred ca exista un tratatt de medicina in care este prezentata Candida albicans in cadrul BTS.
Originally Posted by Aleyna
Trebuie sa facem diferenta intre o boala cu transmitere sexuala virala (ex: Virusul herpetic 2 care este o boala netratabila si cu transmitere exclusiv sexuala si o candidoza vaginala care este o boala absolut tratabila). Virusul HPV (Human Papilloma virus) este un virus cu transmitere exclusiv sexuala care are 100 de subtipuri dintre care tipurile 16,18,33,34,35 ...etc care sunt tipuri cu riscuri mari de a provoca cancerul de col uterin fara nici o manifestare clinica producand modificari numai la nivel celular si tipuri cu risc mic care se manifesta clinic prin condilomatoza vulvo vaginala de care vorbesti tu. In SUA s-a constata ca 90% din tineri au HPV pozitiv. Nu exista cancer de col uterin fara HPV pozitiv. Concluzia pe care cercetatorii au vrut sa o impuna ca , cancerul de col uterin este neoplasm cu transmitere sexuala. In Romania studiile efectuate de directiile sanitare au arata procente inspamantatoare ale cancerului de col uterin mai ales in faze avansate, toate acestea dataorate promiscuitatii sexuale. Cealata fata a monedei este ca in tarile islamice procentul este nesemnificativ.
Trebuie de asemnea sa diferentiem intre a avea multilii parteneri in care fiecare isi vede de viata lui sexuala (a se intelege alti parteneri in afar de cel in cauza 1-2-3-...) si a avea una sau 2(3-4) sotii ... in fond si la urma urmei trebuie sa facem cklara demarcatia dintre FIDELITATE SI PROMISCUITATE. Mai pe intles unul cu 1-2-3-... n amante in acelasi timp sau esalonate pe o perioada mai indelungata o va face intotdeauna ascunzandu-se de ochii lumii si in mintea lui chiar si de Dumnezeu... in timp ce barbatul musulman va putea oricand sa scoata capul in fata lumii caci de fapt este o inlesnire divina alegerea sa de a avea 2-3 sau 4 sotii. Ca este intemeiata sau nu aceasta alegere... asta va raspunde el in momentul in care va fi judecat ca fiecare dintre noi de altfel . Cum iti spunea una dintre fete mai sus, si o felicit pentru precizarea facuta... barbatul musulman in schimb are capacitatea de a-si asuma RESPONSABILITATEA.
Atata timp cat exista acordul primei sotii nu vad de ce ar trebui sa faca cineva din afara curat in agrada Islamului. Oricum ar fi insa... vezi ca apar in contrabalans si special am subliniat niste calitati: responsabilitate, fidelitate, lipsa promiscuitatii ... si tot ce decurge de aici, calitati pe care nu prea le intalnesti in societatile in care sotullui i i se aplica zicala " afara-i vopsit gardul si inauntru -i leopardul"" si asta o spun fara sa generalizez cu m ai facut-o tu.
.
Cine ti-a spus tie ca barbatul musulman nu se ocupa de lectiile copiilor sai, ca nu ii scoate la plimbare.. ca nu mestereste ceva prin casa si ca nu se achita de datoriile pe care le are? ce crezi ca daca nu are timp de "o dusca" nu are timp nici sa isi indeplineasca obligatiile???
Draga mea, acum tu sufli si in iaurt... nu stiu pe unde te-oi fi fript dar multumeste-i lui Dumnezeu ca vei avea un sot musulman... vei vedea cat de multe poate duce si vei simti intr-adevar ce inseamna ca doar un rau daca e sa ti se intample ti se va intampla doar de Cel de Sus in care sustii ca te increzi.
Eeeei hai ca incep sa devin sentimentala si nu cred ca e cazul ca eu... sincer iti spun ca nu prea cred povestea ta si te rog sa ma scuzi pentru asta...dar nu stiu cum vei putea sa te mariti cu un om cand urasti si dispretuiesti tot ce tine de el si cultura in care s-a nascut????
Daca gresesc te rog sa ma scuzi si Allah sa binecuvinteze aceasta uniune dintre voi si inshaAllah el sa stie sa fie un sot bun si tu o sotie la fel de buna sa iti poti educa copiii corespunzator indiferent ca ii veti face impreuna sau ii veti lua de la orfelinat.
Imi cer mii de scuze pentru cum arata mesajul meu dar DE CE TREBUIE SA SCRIEM DE LA DREPATA LA STANGA??? Incercati sa intelegeti ce am scris ca nu stiu cum sa le asez sa para mai sistematizat... Sper sa nu dureze chesti aasta....
-
-
Deosebit

08-15-2006, 11:52 AMDa,mai Aleyna,m-ai lamurit deplin!
Acuma cred ca ai putea si tu sa-ti dai mainile jos din sold si poalele din cap...ca asa semeni izbitor de mult cu o piranda de aia ce zbieara si ea in piata publica alaturi de masele isterizate!Sigur,nu stie pentru ce zbiara asa,nici daca-i este de vreun folos,insa o face fiindca asa este obisnuita!!!
Ar fi mai bine pentru tine sa-ti pui putina ordine in cap,sa te hotarasti,ori esti crestina,ori atee,ca amandoua nu se poate.Iar in cazul in care esti crestina,poate intrebi si un preot cu har si mai capeti ceva lamuriri.Imi inchipui ca in fata lui n-ai avea atata tupeu!
Si poate te hotarasti in final,ori masurile guvernului chinez sunt aberante(btw,ei sunt comunisti,adica atei
),atunci la fel
sunt si pretentiile tale ca unii sa nu aiba copii,ori vitavercea.
Cat despre razboi,putem vorbi si depre palestinieni,daca libanezii nu te conving!!Ei,sarmanii ,au razboi de mai bine de 40 de ani.Crezi ca ,in tot timpul asta ar fi trebuit sa nu mai faca copii???Adica sa dispara,nu-i asa?!
Daca ai curiozitatea sa cauti, la subiectul cu Palestina,prietena noastra,Nazirah,a avut amabilitatea sa traduca cateva marturii ale unor palestinieni...Ar fi bine sa le citesti...poate intelegi pana la urma cate ceva!
Si da ,Iman
,draga mea,nici mie nu-mi vine sa cred,sa stii!!!
De altfel,intr-o astfel de casnicie mixta(si la mine,personal,din cei 20 de ani de casnicie,mai mult de jumatate s-au petrecut in aceasta postura),mai mult chiar decat iubirea,conteaza respectul.RECIPROC!
Fara respect pentru omul de langa tine(cu tot ce presupune asta,inclusiv religia celuilalt) o casnicie mixta nu rezista!O casnicie,in general,nu rezista,darmite una in care partenerii provin din medii atat de diferite!!!E mult de spus despre asta,aproape ca ar merita un subiect aparte...
Frate ortodox,sa traiesti si tu si fideluta ta draga
si fie ca,ceea ce Dumnezeu a unit nimeni si nimic sa nu desparta.Si,nu in ultimul rand,bine ai venit pe forum!
Her,draga mea,sunt pe lumea asta si barbati in care poti avea incredere,asa cum sunt si femei in care poti avea incredere.Sa-ti ajute Dumnezeu sa gasesti si tu un asemenea om.O dezamagire in dragoste nu face din toata lumea un calau,sa stii!
O zi binecuvantata sa aveti!"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)
-
-
08-18-2006, 05:10 PM
Fetelor mie mi se pare ca am deviat de la subiect
De la a 2-a sotie am ajuns la copii
Oricum asta este o intrebare si multi o pot interpreta gresit , cum a fost cazul Nazirei. De aia s-o punem intr-un subiect aparte, caci cine stie ...sa nu sa se mai repete intrebarea

Am mutat intrebarea Nazirei aici
Multumesc ptr intelegereLast edited by imanikka; 08-18-2006 at 05:20 PM. Reason: am uitat linkul

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |