Notices

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 32
  1. Ingrijirea tenului 
    Membru Special Anna's Avatar
    Tenul trebuie ingrijit pentru a-i mentine starea de sanatate si tonusul in forma cat mai buna, un timp cat mai indelungat. Ingrijire inseamna tot ce trebuie sa faci zilnic, fara exceptie, pentru curatarea tenului, tonifierea, hidratarea si hranirea acestuia.

Curatarea inseamna demachiere zilnica, dimineata si seara. Daca nu ai probleme cu starea tenului, vei folosi produsele recomandate de cosmetician sau medicul dermatolog, iti vei curata fata dimineata de toxinele eliminate de organism prin porii pielii in timpul noptii prin spalare cu apa la temperatura camerei (mai bine mai rece pentru ca e mai tonica si mai buna pentru circulatia sanguina si te ajuta sa te trezesti); de preferat ar fi sa folosesti spray-uri cu apa termala si/sau infuzii de plante. Seara trebuie obligatoriu sa te demachezi de praf, fardurisi orice s-a depus pe fata in timpul zilei. Trebuie sa ti seama de tipul de ten in alegerea produselor si de tipul de produse de machiaj aplicate pe fata. Astfel, produsele rezistente la apa vor trebui indepartate cu ajutorul demachiantelor speciale pentru aceste farduri, iar cele cu textura mai densa, cum ar fi fardurile folosite pentru scena, le vei indeparta cu ajutorul demachiantelor tip crema.

Iata un TRUC: In caz de urgenta, in lipsa demachiantelor speciale pentru fardurile rezistente la apa, poti folosi uleiul de masline sau, si mai bine, uleiul de porumb (ATENTIE SA FIE PRESAT LA RECE). Si mai la indemana de cele mai multe ori poate fi uleiul pentru copii.

Demachierea corecta se face prin aplicarea produsuluide demachiere direct pe fata cu ajutorul degetelor, prin masarea usoara a produsului si stergerea cu tampoane speciale, pentru a ajuta la indepartarea prafului si a fardurilor. Demachiantul nu se aplica pe tampoanele de demachiant intai, pentru ca astfel produsul ar intra jumatate in tampon! Se consuma mult si inutil; in plus demachierea ar dura mai mult si nu s-ar realiza atat de bine.

Tonifierea se realizeaza prin tamponarea fetei cu tampoane imbibate cu lotiuni tonice speciale in functie de fiecare tip de ten; apoi astepti cateva minute pentru ca produsul sa-si fac efectul si treceti la etapa urmatoare. Bine ar fi ca intai sa stergi fata cu tamponul imbibat in produs, pentru a indeparta urmele de demachiant si apoi sa tamponezi usor cu un tampon curat pentru a lasa produsul pe ten.

In functie de tipul de ten, poti folosi si infuzii de plante astfel:
    - pentru ten normal: ceai verde, nalba, musetel
    - pentru ten uscat: soc, tei, musetel, nalba
    - pentru ten gras: cimbru, sunatoare.

Toate aceste infuzii au rol benefic pentru piele: fie sunt calmante, fie astringente. Poti folosi deasemenea si apa minerala.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui Anna pentru acest subiect

sasha81 (08-03-2007), Yumna (11-13-2008)

3.  
    Incepator MARYAM M.A.'s Avatar
    Wow ce subiect frumos...
    Si eu am ten mixt... mai mult spre gras si la mine functioneaza masca cu argila si suc de lamaie, si cea cu drojdie de bere si citrice...
    Aplic aceste masti saptamanal si sunt foarte multumita de rezultate...
    Eu folosesc o masca exfolianta pentru corp foarte eficienta cu 3 linguri de tarate, 1 galbenus, 1 lingura de miere, si 1 lingura de ulei de masline... face pielea de bebelus... si nici crema de corp nu ai nevoie dupa ce stai cel putin 10 minute cu aceasta masca dupa care se cleteste cu apa calduta. Aceasta masca o aplic dupa ce am facut un dus in prealabil...
    "Allah spune Eu sunt cu robul Meu atunci când el se gândeşte la Mine, şi dacă el Mă pomeneşte în sufletul lui, îl pomenesc şi Eu în suflet şi dacă Mă pomeneşte într-o mulţime atunci îl pomenesc şi Eu într-o mulţime mai bună."

4. Tratament facial cu mandarine 
    Member
    Va propun un tratament facial pe baza de mandarine.

Acest tip de tratament se recomanda persoanelor cu ten acneic datorita efectelor cicatrizante si antiseptice.

Iata ce trebuie sa faci:

Strange un pumn de seminte de mandarine si uscuca-le in cuptor, apoi da-le prin rasnita de cafea pentru a obtine o pulbere fina. Aceasta pulbere se amesteca cu putin suc de mandarine pana cand se obtine o pasta potrivita pentru aplicare.

Masca se aplica pe tenul spalat proaspat si uscat, apoi se lasa sa actioneze pana dimineata.

Dupa ce te vei spala, vei observa cu bucurie ca punctele de acnee au disparut!

www.bettyblue.ro

5. Tratament naturist pt ten gras 
    Member
    Produsul lactat: iaurt (nesmantanit), lapte
    Fructul: lamaia
    Leguma: rosia
    Infuzia: cimbrisor, salvie, brusture, levantica, trandafir, menta, albastrele
    Adjuvante: 30g drojdie de bere, 2 albusuri de ou, malai fin cernut, pasta de ras, sare fina de bucatarie, carbonat de calciu

ETAPE

DEMACHIERE: cu o lotiune preparata din 200 ml lapte nefiert cu sucul unei jumatati de lamaie. Dupa stergerea si indepartarea machiajului se spala tenul cu lotiunea ramasa.

COMPLETARE DEMACHIERE: stergere cu infuzie de cimbrisor sau petale de trandafir, menta, salvie.

VAPORIZARE: 2-3 minute (intensitate maxima)

GOMAJ:
    - 1 albus de ou cu 6-7 picaturi suc de lamaie si malai fin cernut, pana la consistenta unei paste. Se indeparteaza cu una dintre infuziile recomandate mai sus
    - pasta de ras amestecata cu sare fina de bucatarie.

VAPORIZARE: 12 minute (vaporizarea la tenul gras se face de 2-3 ori pe luna, iar in vasul cu lichid se pot introduce una sau mai multe dintre plantele recomandate pentru infuzie)

EXTRAGEREA COMEDOANELOR: numai in conditii stricte de dezinfectie si numai in zone accesibile, fara a insista. Preferabil ca aceasta operatie sa fie executata initial de o cosmeticiana calificata, pentru a evita suprainfectiile si cicatricele. Oricum, se pot folosi si benzile Ponds sau Avon.

AUTOMASAJ MANUAL: cu ulei vegetal, 15 minute, folosind miscari profunde, framantat, ciupituri, apoi stergerea fetei cu una dintre infuzii.

MASCA:
    - 1 albus spuma + sucul unei rosii + 10 g drojdie de bere;
    - 15 g drojdie de bere + 15 picaturi suc de lamaie; carbonat de calciu + suc de rosii proaspat;
    - iaurt + zahar (se freaca timp de 5-6 minute pana se omogenizeaza);
    Se indeparteaza dupa 20 minute cu infuzie la temperatura camerei.

COMPRESE de tifon imbibate cu una dintre lotiuni:
    - infuzie de salvie (1 lingura la 250 ml) + 6 - 7 picaturi suc de lamaie;
    - infuzie de cimbrisor (50 g la 1 l de apa) + sucul unei jumatati de rosie;
    - decoct de radacina de brusture + 6 - 7 picaturi de suc de lamaie;
    - 30 ml (2 linguri) suc de lamaie + 2 linguri apa de trandafir;

LOTIONARE ASTRINGENTA: se pulverizeaza cu 20 ml suc de lamaie amestecat cu 50 ml apa minerala, rece sau la temperatura camerei.

www.avantaje.ro

6.  
    aneres multumim mult pentru sfaturi s pentru postari....
    o sa incerc...desi multe dintre ele le folosesc deja da sunt altfel imbinate acolo

7.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by aneres View Post
    Va propun un tratament facial pe baza de mandarine.

Acest tip de tratament se recomanda persoanelor cu ten acneic datorita efectelor cicatrizante si antiseptice.

Iata ce trebuie sa faci:

Strange un pumn de seminte de mandarine si uscuca-le in cuptor, apoi da-le prin rasnita de cafea pentru a obtine o pulbere fina. Aceasta pulbere se amesteca cu putin suc de mandarine pana cand se obtine o pasta potrivita pentru aplicare.

Masca se aplica pe tenul spalat proaspat si uscat, apoi se lasa sa actioneze pana dimineata.

Dupa ce te vei spala, vei observa cu bucurie ca punctele de acnee au disparut!

www.bettyblue.ro
    Wow!! Asta chiar nu am auzit-o niciodata...abia astept sa vin la Craiova si sa fac rost de mandarine...o sa va spun apoi daca da rezultate....oare se aplica pe toata fata, sau in zona cu probleme...nu vrea sa risc...

8.  
    moderator aiscia's Avatar
    Surioarelor,vad Ca Sunteti Experte In Infrumusetare.....
    Spuneti-mi Si Mie De La Ce Varsta Trebuie Sa Incepem Cu Masti Si Creme Pentru A Combate Ridurile?
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

9.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by aiscia View Post
    Surioarelor,vad Ca Sunteti Experte In Infrumusetare.....
    Spuneti-mi Si Mie De La Ce Varsta Trebuie Sa Incepem Cu Masti Si Creme Pentru A Combate Ridurile?

Imediat ce apar
    in nici un caz inainte de 20 de ani...dar dupa 20 de ani se incepe cu creme si masti care redau elasticitatea pielii...mai nou companiile de cosmetice isi noteaza pe ambalaje varsta carora se adreseaza 20+, 30+, 40+...cele din categoria 20+ sunt cele mai light, dar de la 30 de ani trebuie luate masuri iar dupa 40, crema antirid nu trebuie sa lipseasca din ritualul zilnic...
    Asta stiu eu...
    Poate aduce cineva si un articol de specialitate

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    pe cremele antirid scrie ca sunt destinate pers.peste 30 de ani, cauta pe ambalaj. Mi se pare prea devreme sa folosesti creme antirid de la 20,25.
    Si cred ca exista masti super care sunt multifunctionale :adica impotriva ridurilor, impuritatilor, petelor , dau tenului frumusete, stralucire.
    Spre exemplu ai incercat argila plus un strop de ulei de masline plus boabe de struguri pisate ?
    Asta e super pt orice fel de ten si da rezultate indiferent de varsta, problema tenului etc. Eu dupa ce o fol nu mai am nevoie de crema, de fond de ten :iac oricum il urasc si nu fol.
    Eu ma intreb de ceva ani de la ce varsta se fol fondul de ten? o singura data m-am dat si am inebunit cand am vazut rez, adica e atac grav la tenul unei persoane.

11.  
    aisha habibti esti tanara nu incepe de acuma cu tratamente anti-rid......

12.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    aiscia daca ai sa fol crema antirid de la 25 de ani ai sa ajungi ca andreea raicu ca aia le fol de la 23 cica.Bine nu stiu daca ai vazut-o vreodata filmata de paparazzi naturala, sa vezi ce riduri adanci de baba are ca asa la Tv o da cu toate liftingurile.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)