Notices

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32
  1. Ingrijirea tenului 
    Membru Special Anna's Avatar
    Tenul trebuie ingrijit pentru a-i mentine starea de sanatate si tonusul in forma cat mai buna, un timp cat mai indelungat. Ingrijire inseamna tot ce trebuie sa faci zilnic, fara exceptie, pentru curatarea tenului, tonifierea, hidratarea si hranirea acestuia.

Curatarea inseamna demachiere zilnica, dimineata si seara. Daca nu ai probleme cu starea tenului, vei folosi produsele recomandate de cosmetician sau medicul dermatolog, iti vei curata fata dimineata de toxinele eliminate de organism prin porii pielii in timpul noptii prin spalare cu apa la temperatura camerei (mai bine mai rece pentru ca e mai tonica si mai buna pentru circulatia sanguina si te ajuta sa te trezesti); de preferat ar fi sa folosesti spray-uri cu apa termala si/sau infuzii de plante. Seara trebuie obligatoriu sa te demachezi de praf, fardurisi orice s-a depus pe fata in timpul zilei. Trebuie sa ti seama de tipul de ten in alegerea produselor si de tipul de produse de machiaj aplicate pe fata. Astfel, produsele rezistente la apa vor trebui indepartate cu ajutorul demachiantelor speciale pentru aceste farduri, iar cele cu textura mai densa, cum ar fi fardurile folosite pentru scena, le vei indeparta cu ajutorul demachiantelor tip crema.

Iata un TRUC: In caz de urgenta, in lipsa demachiantelor speciale pentru fardurile rezistente la apa, poti folosi uleiul de masline sau, si mai bine, uleiul de porumb (ATENTIE SA FIE PRESAT LA RECE). Si mai la indemana de cele mai multe ori poate fi uleiul pentru copii.

Demachierea corecta se face prin aplicarea produsuluide demachiere direct pe fata cu ajutorul degetelor, prin masarea usoara a produsului si stergerea cu tampoane speciale, pentru a ajuta la indepartarea prafului si a fardurilor. Demachiantul nu se aplica pe tampoanele de demachiant intai, pentru ca astfel produsul ar intra jumatate in tampon! Se consuma mult si inutil; in plus demachierea ar dura mai mult si nu s-ar realiza atat de bine.

Tonifierea se realizeaza prin tamponarea fetei cu tampoane imbibate cu lotiuni tonice speciale in functie de fiecare tip de ten; apoi astepti cateva minute pentru ca produsul sa-si fac efectul si treceti la etapa urmatoare. Bine ar fi ca intai sa stergi fata cu tamponul imbibat in produs, pentru a indeparta urmele de demachiant si apoi sa tamponezi usor cu un tampon curat pentru a lasa produsul pe ten.

In functie de tipul de ten, poti folosi si infuzii de plante astfel:
    - pentru ten normal: ceai verde, nalba, musetel
    - pentru ten uscat: soc, tei, musetel, nalba
    - pentru ten gras: cimbru, sunatoare.

Toate aceste infuzii au rol benefic pentru piele: fie sunt calmante, fie astringente. Poti folosi deasemenea si apa minerala.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui Anna pentru acest subiect

sasha81 (08-03-2007), Yumna (11-13-2008)

3.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    aiscia daca ai sa fol crema antirid de la 25 de ani ai sa ajungi ca andreea raicu ca aia le fol de la 23 cica.Bine nu stiu daca ai vazut-o vreodata filmata de paparazzi naturala, sa vezi ce riduri adanci de baba are ca asa la Tv o da cu toate liftingurile.
    Dar n-a ajuns asa din cauza ca a flosit crema anti-rid!!! Numai daca a folosit ce nu trebuia!!
    Am spus de la 20+ incepe cu masti ce refac elasticitatea tenului...cand nu mai ai 15 ani se vede imediat daca tenul e obosit sau cu probleme...acum depinde si fiecare ce ten are...
    Cat despre fondul de ten...eu il folosesc de vreo 3-4 ani...acum mai rar, dar era o vreme cand il foloseam in fiecare zi... si nu mi-a afectat tenul caci am respectat niste reguli:
    - la fondul de ten nu te zgarcesti niciodata...de exemplu un l"oreal este in jur de 400 000 (in germania este 9 euro) si pe mine m-a tinut un an si l-am folosit aproape zilnic...daca va permiteti mai mult...cu atat mai bine...in cazul asta pretul chiar faca diferenta. Am incercat multe marci...
    - nu aplic niciodata fondul te ten direct pe fata...trebuie o crema hidratanta aplicata intai si lasata cateva minute sa intre in piele
    - fonurile de ten mai scumpe nu au nevoie de aplicare a unei pudre, si apoi tenul nu este asa de incarcat si nu are aspectul de piersica pufoasa
    - lege clara...demachiat bine, imediat ce te intorci acasa si nu mai ai nevoie de el, chiar daca iti place cum arati in oglinda..altfel a doua zi tenul arata tern si mai faci si puncte negre si cosuri...
    -aaaa, era sa uit....eu machiez toata fata, inclusiv ochii intai cu fond de ten, chiara daca apoi aplic pudra...nu mai pare asa de fals..si grija la barbie si zona apropiata de urechi sa nu se vada marginea machiajului

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    da faza cu un ten bine hidratat inainte de aplicarea fondului de ten o stiu insa mi se pare prea incarcat tenul cu crema si apoi fond de ten. exista crema coloranta de la nivea care tine locul de fond de ten si crema insa din pacate nu au decat 2 nuante :una de culoare medie si cealalta inchisa rau.Oricum ambele sunt prea inchise pt tenul meu.

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Pai iti imaginezi Nazirah in fiecare zi sunt machiate ,full options la fel ca si actritele si cantaretile...te sperii cand le vezi natural fara machiaj. Eu una nu folosesc fond de ten si nici masti nu fac Alhamdulilah sunt bine si tinerica

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Mini ghid al produselor cosmetice pentru combaterea ridurilor

Inainte de a alege un tratament pentru combaterea ridurilor, este bine sa cunosti, in linii generale, cum se formeaza acestea si care sunt cauzele care duc la aparitia lor. De asemenea, este important sa stii care sunt factorii ce agraveaza ridurile deja existente, modul in care actioneaza lotiunile si cremele antirid si cateva recomandari pentru a minimaliza urmele pe care trecerea timpului le lasa asupra chipului tau.

Cum se formeaza ridurile?

Pentru a afla cum se desfasoara procesul de formare a ridurilor, trebuie ca mai intai sa stim ce se intampla la nivelul pielii. Aceasta este formata din trei straturi: epiderma (situata la exterior si vizibila), derma si tesutul subcutanat.

Cand esti tanara, totul este atat de simplu: pielea are capacitatea de a mentine nivelul optim de hidratare. Stratul intermediar (derma) contine fibre elastice care contribuie in mod decisiv la aspectul viguros al pielii, iar colagenul care se gaseste la acest nivel previne imbatranirea pielii si aparitia ridurilor.

Dar, o data cu trecerea timpului, secretia de colagen scade, asa incat tesuturile se deterioreaza treptat si nu mai pot mentine nivelul de hidratare asa cum se intampla in urma cu ceva vreme...

Tot cam in aceasta perioada, stratul de tesut adipos din profunzime (al carui rol este de a conferi pielii un aspect neted si ferm) incepe sa se subtieze si ridurile devin tot mai vizibile. Acestea se formeaza cu predilectie in zonele faciale care se contracta cel mai des - asadar, daca obisnuiesti sa te incrunti, trecerea timpului va putea fi remarcata in portiunea situata intre sprancene.

Cum actioneaza, de fapt, produsele antirid?

Ca o alternativa pentru toxina botulinica, cele mai eficiente produse cosmetice antirid actioneaza prin limitarea contractarilor musculaturii faciale, permitand astfel pielii sa se plieze neted.

Cele mai bune produse contin, de asemenea, si ingrediente care reduc stimularea nervoasa a muschilor fetei. In compozitia acestui tip de creme sau lotiuni se regasesc diverse tipuri de peptide (proteine secretate in mod normal de organism, care joaca un rol important in procesul de atenuare a ridurilor).

Este important sa retii ca, desi tratamentul antirid cu acest tip de produse este cel mai eficace, el nu isi face efectul decat in ceea ce priveste ridurile fine. Cele adanci sunt mult mai greu de remediat si, uneori, acest lucru este imposibil.

Factorii care conduc la aparitia ridurilor

In afara de inaintarea in varsta si imbatranirea in ritm firesc a pielii, mai exista o serie de motive pentru care, uneori, pari mai matura decat esti in realitate. Unii dintre acestia pot fi tinuti sub control sau eliminati, dar altii nu. Iata care sunt acestia:

Ereditatea
    Tipul de piele
    Fumatul
    Expunerea la soare fara a se folosi crema de fotoprotectie
    Abuzul de medicamente

Ce poti face pentru a reduce ridurile

De acord - nimeni nu scapa fara ca infatisarea sa-i fie marcata de trecerea timpului, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te resemnezi. Exista cateva procedee simple, pe care le poti pune in aplicare chiar din acest moment si, in viitor, vei constata ca ritmul de progresie a ridurilor este mult mai lent, iar tenul isi va pastra prospetimea o perioada indelungata.

Evita expunerea la soare sau foloseste produse cu factor de protectie corespunzator tipului tau de piele.
    Daca esti fumatoare, renunta la acest obicei.
    In fiecare seara, aplica un strat de crema antirid, iar dimineata, o crema hidratanta si care contine factori de protectie UV.
    Ai grija ca epiderma sa fie hidratata, inclusiv prin a bea cel putin doi litri de apa zilnic.

Cateva intrebari pe care, cu siguranta, ti le-ai pus... si raspunsurile acestora

Produsele antirid nu expun pielea vreunui risc?
    Stai linistita: esti in siguranta daca le aplici in conformitate cu instructiunile de folosire si, daca ai cerut in prealabil sfatul unei cosmeticiene, chiar nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi. Majoritatea cremelor si lotiunilor antirid contin in exclusivitate elemente naturale, iar in compozitia lor nu se regasesc hormoni, steroizi sau compusi chimici.

Produsele antirid au efecte adverse?
    Uneori, da - insa aceste cazuri sunt extrem de rare. Cand se intampla, efectele consta in inrosirea usoara a pielii si, cateodata, aparitia unei eczeme lipsite de gravitate. Vei evita aceste situatii daca te vei orienta spre produse care contin numai ingrediente naturale.

Rezultatele obtinute sunt permanente?
    De cele mai multe ori, efectul pozitiv al folosirii produselor antirid este numai temporar. Desigur, ridurile vor fi mai putin vizibile, dar nu renunta la cremele sau lotiunile specifice dupa ce observi o ameliorare. Si in nici un caz nu-ti imagina ca, daca iti ingrijesti pielea, ai voie sa-ti aprinzi tigara sau sa te expui la soare fara a te proteja! Vei anula rezultatele obtinute si va trebui sa o iei de la capat - numai ca, de data aceasta, ridurile vor fi mai adanci.

Oare ar trebui sa aplic mai multa crema antirid, in cazul in care imi doresc sa rezolv mai repede aceasta problema?
    Excesul de zel nu s-a dovedit niciodata benefic - deci nici acum nu este cazul sa te gandesti la asta. Vei obtine aceleasi rezultate aplicand un strat subtire de crema.

Mini ghid pentru alegerea unei creme antirid

Orice femeie este preocupata de aspectul tenului sau, incercand sa opreasca actiunea timpului si efectele acestuia asupra fetei. Nu o data, uitandu-ne in oglinda, ne vine sa strigam "Stai, clipa!"... Timpul nu se opreste, dar il putem determina sa "mearga" mai incet, intre altele, cu ajutorul cremelor antirid. Singura conditie este sa alegi produsul care ti se potriveste cel mai bine...

De cate feluri sunt cremele antirid?

In functie de substantele care intra in compozitia lor, exista creme antirid cu proprietati antioxidante - aceste produse contin vitaminele C, E sau seleniu si protejeaza epiderma de actiunea agresiva a factorilor din mediul exterior (poluarea, razele ultraviolete).

O alta categorie o constituie cremele antirid pe baza de acizi de fructe, alese in principal pentru efectul de gomaj bland pe care il au asupra epidermei. Acest tip de produse confera stralucire pielii si stimuleaza secretia de colagen.

O a treia si ultima clasa de creme antirid include produsele cu un continut ridicat de vitamina A acida, care este cel mai important element in lupta impotriva ridurilor. Problema este ca organismul nu tolereaza bine acest produs - de aceea, astfel de creme se elibereaza numai cu reteta medicala. Insa nu te intrista: exista o varietate bogata de creme antirid care contin compusi derivati ai vitaminei A, care sunt foarte bine tolerate si asimilate de organism. Este recomandabil sa le folosesti incepand cu varsta de 35 de ani.

In functie de obiectivul pe care ti l-ai propus si de particularitatile tenului tau, vei opta pentru una dintre categoriile mentionate. Ceea ce ne duce la urmatoarea intrebare...

Cum sa alegi o crema antirid in functie de tipul de ten?

Daca tenul tau este fin, sensibil si cu o structura nu foarte densa, este recomandabil sa alegi o crema bogata in vitamina C, care favorizeaza secretia de colagen. Un astfel de produs va "consolida" structura epidermei. Ulterior, alege o crema pe baza de compusi derivati ai vitaminei A.

Chiar daca esti inca foarte tanara (ai varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani), nu inseamna ca tenul tau nu are nevoie de crema antirid. Fapt care nu trebuie sa te sperie - este doar o masura de prevenire binevenita, pentru care vei fi recunoscatoare mai tarziu.

In cazul in care ai pielea uscata si deshidratata, esti fumatoare sau, prin forta imprejurarilor, te expui considerabil la soare, alege o crema pe baza de acizi de fructe. Actiunea de gomaj a acestui tip de produse inlatura stratul de celule "moarte" de la suprafata epidermei, contribuie la regenerarea tesuturilor si reda stralucirea tenului cu aspect tern.

Cu trecerea timpului, cand pielea este oricum deteriorata ca urmare a inaintarii in varsta, orienteaza-te spre produse pe baza de vitamina A (daca organismul tau o tolereaza), iar daca nu, spre creme continand derivati ai acesteia, care actioneaza in profunzime.

Care este metoda de folosire corecta a cremelor antirid?

Daca tenul tau este expus la numerosi factori externi agresivi - cum ar fi poluarea, razele ultraviolete, fumul de tigara, se recomanda aplicarea, dimineata, a unei creme cu proprietati antioxidante, pentru a proteja epiderma in timpul zilei. Seara, foloseste o crema antirid pe baza de vitamina A sau acizi de fructe. Bineinteles ca in prealabil te vei demachia, atat dimineata, cat si seara. Aceasta asociere de produse este bine tolerata de organism si are efecte extrem de benefice asupra epidermei.

Cremele antirid trebuie aplicate cu regularitate, recomandandu-se totodata si alternarea produselor - o data la 6 luni, schimba marca. Acesta este un aspect important, pentru ca la un moment dat epiderma se va obisnui cu produsul respectiv si efectele vor scadea treptat si chiar vor disparea.

Pretul reprezinta un garant al calitatii?

Intr-un fel, raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, in sensul ca este firesc - si justificat - ca produsele realizate in laboratoare care aloca un buget considerabil cercetarii si realizarii de creme performante sa aiba un pret mai ridicat.

Dar, comparativ cu rezultatele obtinute prin folosirea unei creme "normale", diferentele nu sunt atat de semnificative incat sa merite sa-ti dezechilibrezi, eventual, bugetul, pentru a-ti achizitiona un produs foarte scump. Cu alte cuvinte, daca o crema este de trei ori mai scumpa decat o alta, probabil este mai eficienta, dar in nici un caz de trei ori mai buna...

de Greta Harja

7.  
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    da faza cu un ten bine hidratat inainte de aplicarea fondului de ten o stiu insa mi se pare prea incarcat tenul cu crema si apoi fond de ten. exista crema coloranta de la nivea care tine locul de fond de ten si crema insa din pacate nu au decat 2 nuante :una de culoare medie si cealalta inchisa rau.Oricum ambele sunt prea inchise pt tenul meu.
    Daca te deranjeaza combinatia de crema si fond de ten, inseamna ca nu ai nevoie de o crema grasa si esti norocoasa posesoare a unui ten hidratat. In acest caz alege o crema usoara...se vede dupa consistenta ca nu e asa de grasa...eu folosesc garnier fresh (singura de la garnier care o folosesc), exista una usoara si la Avon (hidratating 24h..ceva de genul asta) si sunt si sub forma de gel...acelea chiar sunt f usoare. Si daca inainte sa aplici fondul de ten simti fata unsuriasa, mai asteapta sa intre crema complet in piele.
    Cremele colorante nu au putere atat de mare de acoperire...daca intr-adevar vrei sa acoperi defecte atunci iti trebuie fondul de ten. Cremele colorante se folosesc in cazurile in care tenul tau are nevoie doar de o culoare uniforma pt a te machia la ochi si asa mai departe.
    Crema coloranta se poate face si acasa...caci am vazut ca ziceai ca nu sunt suficiente nunate...intr-o crema hidratatanta usoara se adauga fon de ten si poti sa iti dozezi singura proportiile si nuantele. Astfel procedezi si cu fonduri de ten care le-ai luat gresit...adica nuanta nu se potriveste. Daca sunt firme diferite, nu le poti combina, dar intr-o crema hidratanta merge. Asta am citit intr-o revista, dar am facut si eu si eram foarte multumita, desi foloseam si crema simpla..la mine era nevoie.

8.  
    Quote Originally Posted by bebe_amour View Post
    Mini ghid al produselor cosmetice pentru combaterea ridurilor

bebe, daca si tu folosesti creme si fonduri de ten...i give up!!!!!!!!

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    bebe, daca si tu folosesti creme si fonduri de ten...i give up!!!!!!!!

nu folosesc gabita le-am "cules" pt cine are nevoie...sa sepram ca nici una din surioarele mele frumusele

10.  
    Quote Originally Posted by bebe_amour View Post
    nu folosesc gabita le-am "cules" pt cine are nevoie...sa sepram ca nici una din surioarele mele frumusele
    shhhhhh!! Aici sunt Huda, nu gabita....ca mai este cineva Gabi aici...si nici tu nu ma lasi sa iti spun deni

11.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    shhhhhh!! Aici sunt Huda, nu gabita....ca mai este cineva Gabi aici...si nici tu nu ma lasi sa iti spun deni

ok hudica,perceput si bagat la cap poti sa-mi spui cum vrei tu,ca oricum nu mai e nici un secret

12.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    As salam wa alecum . In ultimul timp tot am auzit la tv ca fondul de ten nu ne face rau, daca este de calitate, din contra ne protejeaza tenul de impuritatile si praful de afara. Se zice ca este ca si cum ai folosi o crema, numai ca fondul de ten are culoare. Aplicand fondul de ten, cream o baza protectoare fetei, ferind-o si de radiatii. Oricum indicat este unul usor, sub forma de spuma, si cand il aplicam nu trebuie sa exageram.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)