Notices

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38
  1. Biografia Nobilului Profet Muhammed (صلى الله عليه وسلم) 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Inima fiecarui musulman este plina de dragoste pentru ultimul profet (صلى الله عليه وسلم) , si aceasta dragoste este pentru el ca o comoara.Ultimele evenimente i-au facut pe multi musulmani sa reciteasca si sa-si readuca aminte de faptele si invatamintele Profetului Nostru (saws).
    Allah a descris si explicat statutul lui Muhammed:
    Spune ( O, Muhammed) : ,, Daca il iubiti pe Allah , urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre!Allah e Iertator , Indurator (3:31)
    Dragostea pentru Mesagerul lui Allah este o parte a credintei nostre.
    Cineva a intrebat-o pe Aisha despre nobilul caracter si obiceiurile Profetului: Ea a raspuns: ,,Caracterul lui este o exemplificare completa a Coranului .,,
    Aceasta inseamna ca orice lucru care se porunceste sau este interzis in Coran isi va gasi obiectivitatea practica , reflectandu-se in obiceiurile lui Muhammed.
    Altfel spus , Muhammed (saws) intruchipeaza cel mai inalt nivel idealul de caracter si de bune deprinderi pe care Coranul le pretinde de la oameni.

INTRODUCERE

Fara indoiala , biografia Profetului reprezinta o personificare completa a mesajului.Divin sublim , pe care el l-a exprimat cu scopul de a salva rasa umana din mlastina intunericului si politeismului se de a o indrepta catre un paradis de lumina si monoteism.

Localizarea arabilor

Din punct de vedere etimologic , cuvantul arab inseamna ,,desert,, sau pamant pustiu, neroditor , fara vegetatie sau apa.Peninsula Araba este marginita la vest de marea Rosie si de Muntele Sinai, , la est de Golful Arabic si la sud de Marea Arabiei care este de fapt o prelungire a Oceanului Indian.
    Datorita asezarii sale geografice , peninsula si-a mentinut intotdeauna o pozitie importanta.Aceasta pozitie plasa peninsula ca pion central al lumii vechi , furnizand acesteia legaturi maritime si terestre cu majoritatea poparelor de la acea vreme.Astfel , Peninsula Araba devine centrul comercial , cultural ,religios si asrtistic.

Triburile Arabe

Din punct de vedere al descendentilor triburile arabe au fost divizate in trei grupe:
    1. VECHII ARABI -despre istoria carora se cunoste relativ putin.Dintre acestia amintim neamurile Ad, Thamud, tasam, Jadis, Emlaq si altele
    2. ARABII PURI-Urmasii lui Ya'rub bin Iasjub bin Qahtan . Mai erau numiti si arabii Qahtanieni.
    3.ARABII ARABIZATI -Urmasii lui Islmail.Arabii puri locuiau initial in Yemen si erau divizati in numeroase triburi , dintre care doua foarte cunoscute:
    a) Tribul Himiar
    b) Tribul Kahtan

Voi continua , va rog sa nu postati nimic ca sa-mi continui gandul
    Multumesc pentru intelegere.
    Allah barik fikum
    Last edited by suleiman; 03-25-2006 at 10:09 PM.

2. Mersi imanikka de la :

gabriela guettat (09-18-2007)

3.  
    Assalam WRB
    Draga Amal eu tot stiam ca este interzis sa facem sau sa desenam chipul unui Profet (oricare ar fi el) .De cate ori m-am uitat la filme islamice niciodata nu am vazut chipul Profetul Mohamed (saws)
    Allah sa ne calauzeasca si sa ne arate calea spre Adevar
    Allah Akbar

4.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by alba
    Cu citeva zile in urma am gasit o revista in limba franceza:l'Histoire,care avea ca subiect "LA VERITE SUR L'ISLAM", nr:260, seria :decembrie 2001,si la paginile 34-35,se intituleaza:Mohamed, profetul razboinic",si erau redate citeva scene din viata profetului.Ceea ce ma frapat a fost faptul caci sunt redate 6 imagin din viata lui din care 3 el este infatisat fara a i se vedea chipul iar in celelate cu chip,adika i se vede fata.Ma intrebam daca este permis asa ceva?

nu Alba nu este permis asa ceva, asta pentru noi musulmanii, pentru ceilalti banuiesc ca nu mai are nici o importanta nici in religia lor ce e permis si ce nu.

5.  
    Deosebit
    ETAPELE CHEMARII

Chemarea lui Muhammed ar putea fi divizata in doua perioade distincte:

1. Perioada mekkana: aproape treisprezece ani.
    2. Perioada medinita: zece ani.

Fiecare dintre cele doua perioade are trasaturi distincte, usor reperabile in urma unor cercetari meticuloase a circumstantelor ce au caracterizat fiecare perioada in parte.

Perioada mekkana poate fi divizata in trei etape:

1. Etapa Chemarii in secret: trei ani.
    2. Etapa proclamarii Chemarii in Mekka: de la inceputul celui de-al
    patrulea an al Profetiei, pana aproape de sfarsitul celui de-al zecelea an al Profetiei.
    3. Etapa chemarii la islam si propagarea ei dincolo de Mekka.
    Aceasta a durat de la sfarsitul celui de-al zecelea an al Profetiei, pana
    cand Muhammed - Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca - a emigrat la Medina.

6.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Amoo,Iman,sa ne traiti si ALLAH(SWT)sa va rasplateasca cu PARADISUL inshallah,foarte frumos "opera de arta" mai surorilor ce faceti voi.
    Va iubesc si continuati asa,este un subiect de "CINCI STELE"
    O zi buna

7.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Amoo,Iman,sa ne traiti si ALLAH(SWT)sa va rasplateasca cu PARADISUL inshallah,foarte frumos "opera de arta" mai surorilor ce faceti voi.
    Va iubesc si continuati asa,este un subiect de "CINCI STELE"
    O zi buna

multumi Gabi. eu acum nu prea am atat de mult timp, ca e soacra la mine si stiti si voi tre sa fiu tot timpul drepti sa nu dau motive de barfa. asa ca sunt o eroina . inshaAllah am sa revin mai des dupa ce pleaca ea.

8.  
    Quote Originally Posted by amoodia
    multumi Gabi. eu acum nu prea am atat de mult timp, ca e soacra la mine si stiti si voi tre sa fiu tot timpul drepti sa nu dau motive de barfa. asa ca sunt o eroina . inshaAllah am sa revin mai des dupa ce pleaca ea.
    Si eu la fel , examenele de licenta imi iau tot timpul. Dar in fine , Insha Allah sa continuam acest subiect.

9. Imaginile profetului 
    Incepator alba's Avatar
    Salut tuturor!Vreau si eu sa inteleg cum se explica faptul cum aceasta revista internationala a putut sa publice un asemenea subiect si cu imaginile profetului,si nimeni nu a luat nici o masura?Am citit acolo si defaimari la adresa Islamului cit si la adresa Profetului,nu este cineva raspunzator de toate acestea? Si de ce atunci nu s-au luat masuri,cum se poate de tolerat asemenea ipocrizii!

10.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by alba
    Salut tuturor!Vreau si eu sa inteleg cum se explica faptul cum aceasta revista internationala a putut sa publice un asemenea subiect si cu imaginile profetului,si nimeni nu a luat nici o masura?Am citit acolo si defaimari la adresa Islamului cit si la adresa Profetului,nu este cineva raspunzator de toate acestea? Si de ce atunci nu s-au luat masuri,cum se poate de tolerat asemenea ipocrizii!
    Sa nu mi-o iei in nume de rau,insa de cand schimbarea asta de atitudine?adica....nu ca nu m-as bucura daca Allah swt te-a facut sa vezi cu alti ochi Islamul si pe Profet saws.......dar....nu stiu....fara suparare,sincer

11.  
    Incepator alba's Avatar
    Aparentele insala!De aia ca ti-ai format o parere gresita despre mine,dar asta nu ma deranjeaza.Am invatat multe de pe acest forum,cu toate ca mai stiam si altele,imi pare nespus de rau caci am fost agresiva la adresa cuiva,dar asta imi era stilul vorbirii,important este ca mai bine iti dai seama mai tirziu decit niciodata!Pot sa spun tare si raspicat caci faceti o treaba minunata si am recomandat si profesorilor mei acest site(profesori de istorie),si sper ca si in contunuare o sa fie la fel de interesant si distractiv acest forum.Probabil am fost asa caci eram in dubii si nelemurita asupra unor neclaritati in ceea ce priveste Islamul,si poate si altii m-au influentat negativ in privinta Islamului.Oricum o sa-mi dau si eu silinta sa contribui si eu cu cite ceva daca o sa fie nevoie.

12.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Alba ALHAMDULILLAH!Asa e mai bine mai tarziu decat niciodata,si :smile06: pentru vorbele tale!
    Omul cat traieste invata!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)