Notices

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 71 to 80 of 83
  1. Ce filme ati vazut? 
    moderator Nadia's Avatar
    Mi-ar place sa ma duc la un film dar nu stiu care...acasa am foarte multe cartoons, si cateva filme, dar vreau ceva nou si placut, fara injuraturi sau pupaturi sau fel si fel de imagini...ceva documentar sau stiu eo.
    Poate imi recomandati voi ceva?

2.  
    Member florin's Avatar
    Quote Originally Posted by Nadia View Post
    [As - Salaam Aleykum Wa Rahmatulah Wa Barakatu

credeti ca pot gasi acest film si in varianta engleza??

JazakhaAllahu Khaire

W`ASSALLAM!

Cu siguranta.
    Incearca pe torrenti. Cu siguranta il vei gasi pe E Mule. Programul este freeware si se gaseste pe net. Il downloadezi ;il instalezi;pui ceva la share ,dai search si apoi poti incepe download. Dureaza destul de multicel cu acest E Mule dar cu siguranta aici gasesti mult mai multe si mai rare... (inclusiv subtitrari)!
    Last edited by florin; 09-24-2007 at 09:10 PM. Reason: corectura
    ~~La 'ilaha 'illa-llah, Muhammad-ur-Rasul-Allah !!!~~
    “Cel care a facut un bine cât un graunte de colb, îl va vedea, ~Dupa cum, cel care a facut un rau cât un graunte de colb, îl va vedea.” [Sfantul Coran, 99:7-8]

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by florin View Post
    Assalamu Alaikom!

Un film minunat(nu mai retin numele regizorului) de savurat - "MONSIEUR IBRAHIM ET LES FLEURS DU CORAN"( cu Omar Shariff)! Este unul din filmele mele preferate! Este super. Este vorba despre convertirea unui copil evreu la Islam si viata unui bun musulman...(Nu dau mai multe amanunte deoarece as strica farmecul vizionarii)! Un film minunat ce reliefeaza CALEA ADEVARULUI, CARACTERUL MINUNAT AL UNUI BUN MUSULMAN , FRUMUSETEA SI RAGASIREA DIVINA A RELIGIEI ISLAMICE. Merita vazut!

Am citit cartea si nu mi-a placut, ba din contra, cred ca asocierea Coranului nu este deloc potrivita..., dar poate ca filmul este altceva, o sa ma uit Inshaa ALLAH cand o sa am timp.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Member florin's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Am citit cartea si nu mi-a placut, ba din contra, cred ca asocierea Coranului nu este deloc potrivita..., dar poate ca filmul este altceva, o sa ma uit Inshaa ALLAH cand o sa am timp.
    Sa nu fim "habotnici"...!

Sa imi fie cu iertare , dar poate ca nu ai inteles exact subiectul si esenta cartii.
    Este un contrast intre PACAT si VIRTUTE! Este un contrast intre doua lumi.Este vorba despre ragasirea drumului catre CALEA CEA DREAPTA. Este vorba despre BUNATATE si IERTARE!
    Incearca sa o mai citesti inca odata si poate de data aceasta vei intelege. Este o antiteza intre CE ESTE BINE si CE ESTE RAU...Poate totusi ca subtilitatea subiectului acestui film depaseste capacitatea unora de a intelege(dar eu cred ca acest film nu stirbeste cu nimic SFANTUL CORAN si SFINTELE INVATATURI DIN EL...)!!!
    Sper ca nu am necajit cu nimic si sa imi fie iertata postarea(daca pare dura)!

P.S.-Din ceea ce am citit aici la aceasta rubrica(ma refer la recomandarile altora mai din`nainte), majoritatea filmelor "recomandate" sunt mult mai NEDEMNE si mai pline de "haram" (daca se poate spune asa)decat acest film savuros!
    Last edited by florin; 09-24-2007 at 11:52 PM. Reason: ajustare
    “Cel care a facut un bine cât un graunte de colb, îl va vedea, ~Dupa cum, cel care a facut un rau cât un graunte de colb, îl va vedea.” [Sfantul Coran, 99:7-8]

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Florin,intr-adevar sunt multe filme care au mai mult "haram" decat acesta.Nu spun ca nu mi-a placut,m-a linistit oarecum filmul acesta si felul in acre monsieur Ibrahim reactioneaza in diferitele sale ipostaze,insa eu nu pot sa uit secventa in care el merge la plimbare cu Moise si bea alcool! Asta m-a marcat mult...In rest n-am cine stie ce obiectii...dar asta chiar nu reflecta deloooc Coranul!

In fine,pe total merita vazut...dar cu putina atentie...

6.  
    Member florin's Avatar
    Quote Originally Posted by Saira View Post
    Assalamu alaykum

Florin,intr-adevar sunt multe filme care au mai mult "haram" decat acesta.Nu spun ca nu mi-a placut,m-a linistit oarecum filmul acesta si felul in acre monsieur Ibrahim reactioneaza in diferitele sale ipostaze,insa eu nu pot sa uit secventa in care el merge la plimbare cu Moise si bea alcool! Asta m-a marcat mult...In rest n-am cine stie ce obiectii...dar asta chiar nu reflecta deloooc Coranul!

In fine,pe total merita vazut...dar cu putina atentie...

W`ASALLAM!

...Pai eu ce spusei mai devreme(asta apropos de secventa cu ALCOOLUL)... Subiectul cartii/filmului este pe tot parcursul O ANTITEZA!!! Despre bine si rau...Despre iertare si devotament... Despre calea cea dreapta. Nu este un film ce se vrea a fi o lectie despre CORAN sau O "ORA" de TEOLOGIE... ESte un film despre viata...care totusi pune esenta RELIGIEI ISLAMICE intr-o LUMINA FAVORABILA SI CALDA (fie el acest fapt chiar si vazut prin prisma unor oameni simpli pacatosi....) Ai inteles acum? Filmul este o opera cinematografica dupa parerea mea si contine un substrat foarte interesant.Cine reuseste sa vada dincolo de "coperta" cartii sau de subiectul de fatada al filmului ,va fi un om castigat!

Iar despre alcool ...Nu iti face griji de ceea ce vezi intr-un film.Mai bine sa ne facem griji despre ceea ce se intampla in realitate. Oare cati musulmani sunt care au acest pacat pe suflet...Mai ales din cei ce se afla printre straini. Eu aici in Romania am cunoscut un musulman ce avea grija de un lacas de rugaciune ,dar care iesea la terasa cu "prietenii" si care consuma alcool... Nu am vrut sa judec. Nu avem noi dreptul de a judeca. Fiecare trebuie(daca poate) sa isi judece doar propriile pacate ...SINGURUL care are drept de a ne judeca este MULTMILOSTIVUL ALLAH.

Sa imi fie iertata firea "bataioasa"!

Fie ca ATOTPUTERNICUL sa ne indrepte pasii pe calea cea dreapta si sa ne indrume sufletele catre caldura bunatatii si a intelepciunii!
    Binecuvantarile LUI ALLAH sa fie asupra ta si familiei tale!

7.  
    Sa nu fim "habotnici"...!

Sa imi fie cu iertare , dar poate ca nu ai inteles exact subiectul si esenta cartii.
    Este un contrast intre PACAT si VIRTUTE! Este un contrast intre doua lumi.Este vorba despre ragasirea drumului catre CALEA CEA DREAPTA. Este vorba despre BUNATATE si IERTARE!
    Incearca sa o mai citesti inca odata si poate de data aceasta vei intelege. Este o antiteza intre CE ESTE BINE si CE ESTE RAU...Poate totusi ca subtilitatea subiectului acestui film depaseste capacitatea unora de a intelege(dar eu cred ca acest film nu stirbeste cu nimic SFANTUL CORAN si SFINTELE INVATATURI DIN EL...)!!!
    Sper ca nu am necajit cu nimic si sa imi fie iertata postarea(daca pare dura)!

P.S.-Din ceea ce am citit aici la aceasta rubrica(ma refer la recomandarile altora mai din`nainte), majoritatea filmelor "recomandate" sunt mult mai NEDEMNE si mai pline de "haram" (daca se poate spune asa)decat acest film savuros!
    Nu, nu e problema, ca doar nu sunt chiar asa de sensibila sa ma necajesc si se poate sa am o problema de intelegere, e adevarat ca am citit-o in vreo cateva ceasuri, poate nici atat si mi-or fi scapat subtilitatile dar repet, nu mi-a placut stilul si nici modul de abordare.
    Cred ca poti sa faci un film, sa compui versuri, sa creezi o proza excelenta despre mantuire fara prezentari antitetice.

ei, da cu "habotnicia" am o problema, nu stiu cum un musulman ar putea fi altfel decat habotnic si cred ca despre exagerare nici nu poate fi vorba in aplicarea islamului. Traiesti islamic=musulman. Unde este habotnicia?
    Ma gandesc ca nu suntem in masura sa facem targuri cu ALLAH, cam ce sa respectam intocmai si la ce sa ne...abatem, fereasca ALLAH!

8.  
    Member florin's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Nu, nu e problema, ca doar nu sunt chiar asa de sensibila sa ma necajesc si se poate sa am o problema de intelegere, e adevarat ca am citit-o in vreo cateva ceasuri, poate nici atat si mi-or fi scapat subtilitatile dar repet, nu mi-a placut stilul si nici modul de abordare.
    Cred ca poti sa faci un film, sa compui versuri, sa creezi o proza excelenta despre mantuire fara prezentari antitetice.

ei, da cu "habotnicia" am o problema, nu stiu cum un musulman ar putea fi altfel decat habotnic si cred ca despre exagerare nici nu poate fi vorba in aplicarea islamului. Traiesti islamic=musulman. Unde este habotnicia?
    Ma gandesc ca nu suntem in masura sa facem targuri cu ALLAH, cam ce sa respectam intocmai si la ce sa ne...abatem, fereasca ALLAH!

Poate ca intradevar am folosit "nepotrivit" expresia de HABOTNIC(din graba si lipsa inspiratiei pe moment).
    Poate ca in locul acestui cuvant
    ar fi fost mai adecvata folosirea expresiilor: "IPOCRIZIE" ,"FATARNICIE" sau "AROGANTA".
    ...asadar Hai sa nu fim IPOCRITI,AROGANTI sau FATARNICI! Sa nu cadem in acest pacat!

P.S.- Pentru a intelege mai bine opinia mea CITESTE ATENT SI CELALTE POSTARI ALE MELE DE LA ACEASTA RUBRICA(mai sus) ! Multumesc.

No offence!

Allah`U Akbar!

9.  

Poate ca intradevar am folosit "nepotrivit" expresia de HABOTNIC(din graba si lipsa inspiratiei pe moment).
    Poate ca in locul acestui cuvant
    ar fi fost mai adecvata folosirea expresiilor: "IPOCRIZIE" ,"FATARNICIE" sau "AROGANTA".
    ...asadar Hai sa nu fim IPOCRITI,AROGANTI sau FATARNICI! Sa nu cadem in acest pacat!

P.S.- Pentru a intelege mai bine opinia mea CITESTE ATENT SI CELALTE POSTARI ALE MELE DE LA ACEASTA RUBRICA(mai sus) ! Multumesc.

No offence!

Allah`U Akbar!

Chiar nu e problema, am spus ca nu m-a suparat si vb extrem de serios ca am sa citesc, dar acum nu am timp sa recitesc cartea asta...
    Cat despre restul, nu e cazul dar Inshaa ALLAH mi se pare un sfat bun.
    Nu am nimic contra opiniilor tale exprimate aici, am inteles exact parerea ta si repet, vb serios ca o sa recitesc...si ca sa nu banuiesti nimic, iti spun clar nu am fost nici aroganta, nici ipocrita si nici fatarnica, inshaa ALLAH...

10. .... 
    Member florin's Avatar

Nu am insinuat nimic...
    Dar vezi,uneori oamenii au tendinta de a cadea in astfel de "pacate".Mai ales cand au impresia ca stiu mai mult decat ceilalti... Apare sentimentul acela de superioritate si desconsiderare...De aici ,ulterior,se naste aroganta ,ipocrizia si uneori fatarnicia.

In opinia mea un bun musulman este acela care stie sa dea piept cu PACATUL si cu "ISPITELE" ,cel care stie sa recunoasca aceste lucruri ...nu cel care FUGE de ele....(asta apropos de secventele ce redau comportamente "haram" in acest film)

Imi cer scuze daca comentariile mele au parut putin deplasate si au ofensat pe vreunul din cei ce le-au citit!!!

Nimeni nu detine ADEVARUL decat numai ALLAH !
    EL este cel care pe toate le poate si pe toate le stie!
    Fie ca MILA si INGADUINTA LUI sa fie peste noi toti si sa ne indrume pasii pe CALEA CEA MAI DREAPTA!

O zi buna si plina de intelepciune!

11.  

Nu am insinuat nimic...
    Dar vezi,uneori oamenii au tendinta de a cadea in astfel de "pacate".Mai ales cand au impresia ca stiu mai mult decat ceilalti... Apare sentimentul acela de superioritate si desconsiderare...De aici ,ulterior,se naste aroganta ,ipocrizia si uneori fatarnicia.

In opinia mea un bun musulman este acela care stie sa dea piept cu PACATUL si cu "ISPITELE" ,cel care stie sa recunoasca aceste lucruri ...nu cel care FUGE de ele....(asta apropos de secventele ce redau comportamente "haram" in acest film)

Imi cer scuze daca comentariile mele au parut putin deplasate si au ofensat pe vreunul din cei ce le-au citit!!!

Nimeni nu detine ADEVARUL decat numai ALLAH !
    EL este cel care pe toate le poate si pe toate le stie!
    Fie ca MILA si INGADUINTA LUI sa fie peste noi toti si sa ne indrume pasii pe CALEA CEA MAI DREAPTA!

O zi buna si plina de intelepciune!
    Inshaa ALLAH Amiin!!!!!!!

ALLAH sa te rasplateasca pentru bunele tale intentii.
    Este f important ca atunci cand oamenii au pareri contradictorii, mai ales in acest fel de comunicare sa isi explice punctele dvd ptr a nu cadea in aceste intr-adevar pacate.

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)