Notices
 
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73
  1. Crestinii intreaba 
    #1
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    M-am gandit sa deschid un thread cu intrebari despre Islam in care crestinii care au nelamuriri despre Islam pot sa posteze aici intrebarile lor.
    Eu as avea mai multe intrebari insa am sa ma abtin deocamdata. Nici una din intrebarile mele nu vor avea drept scop sublinierea falsitatii Islamului sau alte lucruri, sunt simple curiozitati.

    Ok. Mai demult am gasit in Coran un verset care spunea ca toti musulmanii care isi parasesc religia trebuie sa fie omorati. As vrea sa intreb daca este adevarat pt ca nu mai gasesc pasajul .
    Deocamdata atat.
     

  2.  
    #2
    Deosebit hannen's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania
    Posts
    929
    Thanked
    1
    Rep Power
    973
    Eu una nu-mi amintesc sa fi citit asa ceva in Qoran!

     

  3.  
    #3
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    "Ei ar vrea ca voi sa nu credeti, asa cum nici ei nu cred, astfel incat sa fiti deopotriva. Nu va luati dintre ei partasi, pana ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Dar daca ei intorc spatele , prindeti-i si omorati-i, oriunde-i veti afla! Si nu va faceti dintre ei nici partas, nici ajutor." ( An Nisa 4:89)

    ok. In timp ce cautam versetul am gasit de fapt altul care nu am reusit sa-l inteleg. La o prima vedere acest verset imi lasa impresia ca Dumnezeu permite ca non-musulmanii sa fie omorati daca intorc spatele Islamului, de fapt nu permite, incurajeaza ca acestia sa o "pateasca". Oare chiar acesta este versetul care il cautam referitor la cei ce parasesc Islamul? Acum sa zicem : eu om simplu, fara facultate de teologie, fara cunostiinte medii de araba , fara cate si mai cate ...probabil ca nu pot intelege sensul acestor cuvinte. De aceea poate ma lumineaza si pe mine cineva , la cine se refera aceste cuvinte
    .
     

  4.  
    #4
    fondator suleiman's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    45
    Posts
    2,364
    Thanked
    388
    Rep Power
    2428
    as vrea ca cel care citeste quranul sa nu mance din versetele lui ca sa nu modifice versetele dupa cum nu se cuvine :

    88. De ce sunteti despartiti in doua grupuri in privinta fatarnicilor,(1) cand Allah I-a intors (la necredinta) pentru ceea ce au dobandit ei? Voiti voi sa-I calauziti pe drumul cel drept pe aceia pe care Allah ia impins la ratacire? Pentru acela pe care Allah l-a dus la ratacire nu poti afla drum (de intoarcere)!
    89. Ei ar vrea ca voi sa nu credeti, aSa cum nici ei nu cred, astfel incat sa fiti de o potriva. Nu va luati dintre ei partaSi pana ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Dar daca ei intorc spatele, prindeti-I Si omorati-I, oriunde-I veti afla! Si nu va faceti dintre ei partaS sau ajutor,
    90. Afara de aceia care se unesc la un neam cu care voi aveti un legamant sau vin la voi cu piepturile prea stranse pentru ca sa mai lupte impotriva neamului lor. De-ar fi voit Allah, le-ar fi dat curaj (Si forta) impotriva voastra Si ar fi luptat impotriva voastra. Dar daca se departeaza ei de voi Si nu lupta impotriva voastra Si va arata supunere, Allah nu va mai da voua cale impotriva lor.(1)
    91. Veti gasi pe altii care vor voi sa aiba increderea voastra Si sa aiba Si increderea neamului lor. De fiecare data cand vor fi indemnati la ispita, ei se vor lasa inpinSi spre ea. Daca insa nu vor sta departe de voi Si nu va vor arata supunere Si nu vor opri mainile lor (de la lupta impotriva voastra), atunci prindeti-I Si omorati-I, oriunde I-ati afla! Asupra acestora Noi va dam dovada sigura.
    92. Nu se cade ca un dreptcredincios sa omoare un alt drept credincios, decat (daca se intampla) din greSeala. Cel care omoara un drept credincios din greSeala trebuie sa slobozeasca un rob credincios Si sa dea un pret de sange familiei lui, afara daca acesta il iarta, in semn de milostenie. Daca (cel omorat) este dintr-un neam duSman voua, dar el este dreptcredincios, atunci trebuie sa slobozeasca un rob credincios. Daca este insa dintr-un neam de care sunteti legati printr-un legamant, atunci trebuie un pret de sange dat familiei lui Si slobozit un rob credincios. Cel ce nu gaseSte (robul pentru slobozire) trebuie sa posteasca doua luni, una dupa alta (fara intrerupere), cautand indurare de la Allah. Allah este AtoateStiutor Si Intelept(1).
    93. Cel care omoara un dreptcredincios precugetat, rasplata ii va fi Gheena, in care va ramane veSnic, Allah se va mania pe el, il va blestema Si-I va pregati lui pedeapsa mare.


    se vede ca este vorba despre cei care au zis la profet ca sunt musulmani si ei nu sunt , adica mincinosii care arata islamul si ascund necredinta .
    aceste versete nu au legatura cu nemusulmanii .

    Sunt convins ca cel care cica nu a inteles versetul a sarit intentionat peste versetele . Sper ca un lucru ca si acesta sa nu se repete .
     

  5. intrebare despre hadith 
    #5
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    Suleiman, nu folosi ca raspuns ca am extras eu versetul din Coran neglijind contextul sau. Voi mai medita la ce urmeaza insa am o alta intrebare. Un musulman trebuie sa respecte si sa urmeze atat Coranul cat si Hadithul? Sau doar Coranul? Tot ce este prezentat in Hadith este corect?
     

  6.  
    #6
    membru de onoare maryam's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Inshaa ALLAH la Firdaws al `ala
    Posts
    3,170
    Thanked
    1169
    Rep Power
    3261
    Quote Originally Posted by nazirah
    Suleiman, nu folosi ca raspuns ca am extras eu versetul din Coran neglijind contextul sau. Voi mai medita la ce urmeaza insa am o alta intrebare. Un musulman trebuie sa respecte si sa urmeze atat Coranul cat si Hadithul? Sau doar Coranul? Tot ce este prezentat in Hadith este corect?

    In primul rand greseala multora este ca extrag din Sfantul Quran si gasesc cate ceva de neinteles gata gata de "atacat"...din pacate este o veste proasta pt. cei care fac acest "sport"...Quranul trebuie studiat si mai ales inteles ca sa poti sa cuprinzi maretia lui !
    Si nu poti citi versetele fara a cunoaste mai ales legatura dintre ele si perioada revelatiei ,fara a intelege legatura care exista intre verset,subiect...context,modul de aplicare al unei porunci,recomandari...etc.
    Sigur ca un musulman trebuie sa creada in Quran si in Sunna si sa le urmeze pe amandoua intocmai.
    Pentru ca nu se poate numi musulman acela care crede in ALLAH Ta`aala FARA SA creada in Trimis sau invers (vezi,daca ai fi citit Quranul ai fi stiut deja asta!!! )
    Depinde care este sursa de informatii al carei titlu este hadis...de-a lungul a o mie si cateva sute de ani s-au scris cateva zeci de mii sau sute de mii de hadisuri mincinoase...insa dc vrei sa fii sigura de hadisuri autentice iti recomand Bukhari,Muslim...poti face download si de pe net...timp sa ai sa le studiezi,Inshaa ALLAH!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN
     

  7.  
    #7
    Deosebit hannen's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania
    Posts
    929
    Thanked
    1
    Rep Power
    973
    Suleiman,Maryam frumos

    Nazirah,cum poti sa-i ceri lui Suleiman sa nu foloseasca acest raspuns pt.tine cind este EVIDENT(A) ca acest lucru face diferenta(o mare diferenta).

    Asa cum ti-a explicat Maryam,totul in Qoran are legatura cu timpul si contextul in care a fost revelat.Nu poti lua un singur verset si sa incerci sa intelegi la ce se refera el pt. ca nu ai sa poti daca nu urmaresti "firul" de la inceput.
    Daca ai citit versetele postate de Suleiman cred ca ai inteles la ce se refera bucatica extrasa de tine .Evident dupa aceasta lectura totul are un inteles complet diferit.
    si dupa ce ai observat singura acest lucru ceri sa nu ti se raspunda ca ai scos din context!Asta nu inteleg,de ce??De ce cind este mai mult decit evidenta diferenta!?

    Poti intreba daca mai ai neintelegeri.
     

  8.  
    #8
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    De ce am intrebat de hadith pt ca mi-am bagat nasul in cateva selectii si am citit multe lucruri incredibile , inclusiv am dat de pedeapsa celor care parasesc Islamul si anume moartea.
     

  9.  
    #9
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Posts
    1,807
    Thanked
    289
    Rep Power
    1887
    "Ortodox frate_ce credeai";

    Cred ca nu ai inteles un lucru,EXISTA UN SINGUR DUMNEZU(IN LIMBA ROMANA),ALLAH(subhanahu wa taala),IN ARABA!

    DECI:vorbesti

    DE UN SINGUR DUMNEZU POTI SA INTELEGI ACEST LUCRU????

    Deci, de la Profetul ADAM(alihi salem)SI PANA LA ULTIMUL CARE SE VA NASTE PE ACEST PAMANT SUNTEM CU TOTI MUSULMANI!!!

    Dar, alegere de a fii practicant(a) sau nu a fost facuta de parintii nostri!
     

  10.  
    #10
    Deosebit latifa's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    868
    Thanked
    0
    Rep Power
    905
    Quote Originally Posted by Lidia
    In limba romana exista mai multi dumnezei !
    Dumnezeul crestin este :Tatal,Fiul si Duhul Sfant.(Singurul Adevarat ,restul sunt falsuri)
    Ala Islamist este Allah ,nu are fii!
    Dumnezeul satanistilor este Satan.
    Ectc

    Cum adica in limba romana???Adica pt crestinii de alta nationalitate ,adica care vb alta limba,se aplica altfel crestinismul?????
    Lidia,draga,cred ca faci niste confuzii grave!

    AAAAA,Si am citit intr-o postatre de-a ta,care de altfel apare la 2 subiecte diferite ceva dee genul "Dumnezeu crestin" si " Allah"...........ce sa intelegem?????Ca sunt mai multi dumnezei?Fiecare cu Dumnezeul lui?????
    Nu,nu exista asa ceva..........Exista un singur Dumnezeu......cred ca de aici porneste si confuzia ta cu limba,dar Allah=Dumnezeu=God=Dios etc

    Deci????????
     

Page 1 of 8 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

 
Bookmarks
Bookmarks
 
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •