M-am gandit sa deschid un thread cu intrebari despre Islam in care crestinii care au nelamuriri despre Islam pot sa posteze aici intrebarile lor.
Eu as avea mai multe intrebari insa am sa ma abtin deocamdata. Nici una din intrebarile mele nu vor avea drept scop sublinierea falsitatii Islamului sau alte lucruri, sunt simple curiozitati.
Ok. Mai demult am gasit in Coran un verset care spunea ca toti musulmanii care isi parasesc religia trebuie sa fie omorati. As vrea sa intreb daca este adevarat pt ca nu mai gasesc pasajul .
Deocamdata atat.
Thread: Crestinii intreaba
Results 21 to 30 of 73
|
|
-
08-12-2006, 02:51 PM
-
Deosebit

08-14-2006, 08:18 PMOrice pacat pentru care cineva se caieste cu adevarat este iertat de Dumnezeu,inclusiv omorul.Iadul e pentru cei care mor fara sa se pocaiasca.Viata asta este pentru pocainta si fapte bune,in cealalta vom lua rasplata pentru ce am facut,bine sau rau.Asa e in crestinism.
Originally Posted by amal

-
08-14-2006, 08:25 PM
si de unde stii ca omorul este iertat daca te caiesti?
in cele 10 porunci este scris clar despre omor , "sa nu ucizi"...unii parinti spun ca da, este iertat, altii spun ca nu...nu mi se pare ca e precizat clar in crestinism pt cine este Iadul, ce pacat este iertat si ce nu. catolicii, din cate stiu, cred in Purgatoriu...ortodoxii inteleg viata de dupa moarte altfel...
-
Banned
08-14-2006, 09:12 PMFiindca asa spune Scriptura ,orice pacat este iertat omului daca se pocaieste.Doar hula impotriva Duhului Sfant (necredinta) nu se iarta niciodata! Cristos a murit pentru murdariile(pacatele) noastre ,noi trebuie sa acceptam aceasta jertfa pentru pacat si sa ne pocaim,incepand o viata noua pentru Imparatia lui Dumnezeu ,pentru Cer!
Originally Posted by amal
-
08-14-2006, 09:27 PMintreb si eu inca o data,poate de data asta voi primi un raspuns "rezonabil":de ce avea Dumnezeu nevoie sa-si sacrifice propriul fiu ca sa ne ierte?n-ar fi putut sa ne ierte pur si simplu?si cum spunea mai demult si surioara hannen...de ce sa moara in astfel de chinuri insusi fiul lui Dumnezeu,pt niste pacatosi atat de mari ca noi?pt unii care nici nu se caiesc?
Originally Posted by Lidia

-
08-14-2006, 09:31 PM
Originally Posted by Lidia
Oare chiar nu vrei sa intelegi ca Dumnezeu=Allah?!??!
Doar maniera in care fiecare vede lucrurile difera...insa mai multi dumnezei NU EXISTA!
Poate daca iti spun ca si crestinii arabi ii spun lui Dumnezeu Allah,atunci vei intelege?atunci vei fi lamurita ca ai multe greseli?
Bun....dumnezeul nostru este un fals...in opinia ta...dar cum ti-am spus ca exista NUMAI un dumnezeu...ti-ai insultat propria divinitate,nu crezi?
Fii cu rabdare...caci si noi vom fi (asa cum scrie in Qur'an Al Kareem) si vom vedea cine si ce a savarsit! (nu am timp sa-ti caut acum exact versetele)
-
08-14-2006, 09:40 PMNu pot sa cred ca sunt inca crestini care cred ca trinitatea este puterea absoluta...Este adevarat ca exista un singur Dumnezeu: Tatal,Fiul si Duhul Sfant!
Oamenii insa si-au creat multi dumnezei in decursul istoriei.Totusi Unul este adevarat: Dumnezeul crestin,restul sunt falsuri!
Allah al vostru este un fals din punct de vedere crestin!
Cand va fi sfarsitul tuturor lucrurilor veti vedea ca ati fost mintiti si v-ati luat dupa un dumnezeu fals,probabil unul inventat de diavolul!
Nimic nu este mai presus de DUMNEZEU.... nici ceea ce numesc crestinii fiu, nici sfantul duh... NU E CAZUL SA FIE UNITI 3 CA SA EXISTE PUTERE SUPREMA...
Orice preot cred ca poate afirma acest lucru.........
VECHIUL TESTAMENT
Cântarea celor trei tineri
Cap. 1
2. "Binecuvântat eşti, Doamne Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaslăvit este numele Tău în veci.
21. Şi să ştie că Tu eşti Domn, Dumnezeu singur, şi slăvit peste toată lumea".
27. Şi acei trei, într-un singur glas, au lăudat, au slăvit şi au binecuvântat pe Dumnezeu în cuptor, zicând:
28. "Binecuvântat eşti, Doamne Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaînălţat întru toţi vecii.
67. Binecuvântaţi pe Domnul, Dumnezeul dumnezeilor, toţi care vă închinaţi Lui, lăudaţi şi mulţumiţi, că în veac este mila Lui"."Allah spune Eu sunt cu robul Meu atunci când el se gândeşte la Mine, şi dacă el Mă pomeneşte în sufletul lui, îl pomenesc şi Eu în suflet şi dacă Mă pomeneşte într-o mulţime atunci îl pomenesc şi Eu într-o mulţime mai bună."
-
Banned
08-14-2006, 10:39 PMBunele maniere nu mantuie!
Originally Posted by nour al huda
Oamenii trebuie sa stie Adevarul si Adevarul ii va face liberi! Unul singur este Adevarul! Si acesta are un nume :Iisus Hristos Domnul!
Nu este alt nume dat oamenilor prin care trebuie sa fie mantuiti.Stiu ca este dureros sa aflati asta si sper ca intristarea voastra sa aduca pocainta si intoarcerea voastra la Mesia ,la Domnul Domnilor ,Iisus, Singurul Mantuitor si Singura Cale spre Cer!
FILIP 2: 6 El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totus n'a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,
FILIP 2: 7 ci S'a desbracat pe sine insus si a luat un chip de rob, facindu-Se asemenea oamenilor.
FILIP 2: 8 La infatisare a fost gasit ca un om, S'a smerit si S'a facut ascultator pina la moarte, si inca moarte de cruce.
FILIP 2: 9 Deaceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult, si I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume;
FILIP 2: 10 pentruca, in Numele lui Iisus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamint si de supt pamint,
FILIP 2: 11 si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Iisus Hristos este Domnul.
FAPTE 4: 11 El este ,piatra lepadata de voi, zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului.`
FAPTE 4: 12 In nimeni altul nu este mintuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mintuiti
-
Incepator

08-14-2006, 10:41 PM
Care este calea pentru a ajunge in imparatia lui Dumnezeu ?
MOARTEA...care este pragul intre viata paminteasca si viata vejnica. Pentru ca Iisus sa se intoarca la Tatal, trebuia sa moara mai intii. Totodata, fiindca moartea mai inseamna si judecata de apoi, prin moarte pacatul este supus iertarii divine sau pedepsei divine. Deci prin moarte Iisus a ajuns la Tatal si in acelasi timp a adus iertarea pacatelor luate asupra sa din rindul oamenilor.
-
08-14-2006, 10:45 PMDeci prin moarte Iisus a ajuns la Tatal si in acelasi timp a adus iertarea pacatelor luate asupra sa din rindul oamenilor.
Asta e unul din motivele pentru care Iisus a fost trimis : sa ierte pacatele oamenilor . Se stie bine ca doar Dumnezeu are puterea de a ierta pacatele , de aici rezulta natura divina a lui Iisus pe care multi o contesta .
"Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii".(ioan 7:5)
Isaia 63:1 ,,Cine este acesta, care vine din Edom, din Botra, in haine rosii, in haine stralucitoare, si calca mandru, in plinatatea puterii Lui? -,Eu sunt Cel care am fagaduit mantuirea, si am putere sa izbavesc!``
Fiindca este Dumnezeu, el are dreptul si poate ierta pacatele (Marcu 2:7).
ce alt profet a putut sa mantuie pe cineva?
-
Incepator

08-14-2006, 10:50 PM
Dumnezeu a creeat totul pentru om. Omul a fost scopul final in creeatia lui Dumnezeu. Altfel nici nu se justifica toata lucrarea de creeatie. Fara un scop, ce rost aveau toate ? Si fiindca Dumnezeu si-a iubit atit de mult creeatia (creeatie facuta dupa chipul si asemanarea Domnului....care este inca o dovada a importantei omului), l-a daruit pe fiul sau lumii pentru a ierta pacatul lumesc si totodata pentru a restabili legea divina si juramintul facut. Prin moarte (care dealtfel inseamna intoarcerea la viata fara de sfirsit) Iisus a invins, a sters, pacatul.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |