Notices

Thread: Du'a

Results 1 to 7 of 7
  1. Du'a 
    Deosebit shama's Avatar
    Scuzata fie-mi ignoranta, dar ce inseamna cand cineva face du'a pentru tine?

2.  
    moderator Nadia's Avatar
    Quote Originally Posted by wannabe View Post
    Scuzata fie-mi ignoranta, dar ce inseamna cand cineva face du'a pentru tine?
    DU'A= rugaciune speciala

Banuiesc ca cineva v-a face o rugaciune in plus pentru tine, sau se va ruga pentru tine, sa treci mai usor prin anumite faze ale vietii, sau prin obstacolele din drumul tau. Sper sa nu gresesc
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

3.  
    Deosebit shama's Avatar
    Quote Originally Posted by nadine View Post
    DU'A= rugaciune speciala

Banuiesc ca cineva v-a face o rugaciune in plus pentru tine, sau se va ruga pentru tine, sa treci mai usor prin anumite faze ale vietii, sau prin obstacolele din drumul tau. Sper sa nu gresesc
    Multumesc mult, nadine .
    Rugaciunile care intra in aceasta "categorie" sunt STAS , au o forma fixa, prestabilita - ca cele 5 zilnice - sau variaza in functie de situatie?
    Si... se pot face oricand in timpul zilei, sau urmeaza imediat dupa cele obligatorii?

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    DU'A NU E O RUGACIUNE

SE SPUNE DUPA RUGACIUNE!si ajuta la usurarea problemelor pentru persoana care-i se face DU'A

De aceea se spune "va rog sa face-ti DU'A pentru mine"!!!

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Multumesc mult, nadine .
    Rugaciunile care intra in aceasta "categorie" sunt STAS , au o forma fixa, prestabilita - ca cele 5 zilnice - sau variaza in functie de situatie?
    Si... se pot face oricand in timpul zilei, sau urmeaza imediat dupa cele obligatorii?

Dua-ul nu este o rugaciune propriu-zisa (adica una din cele 5 rugaciuni obligatorii) ci este o ruga pe care credinciosul o poate face in orice moment al vietii sale, in functie de situatie , in functie de starea sufleteasca...
    Dua-u este o cerere de la ALLAH Ta`aala care poate cuprinde atat o cerere de iertare,implinirea unei dorinte cat si o ruga facuta pentru cineva sau ceva anume.
    Exista in Islam foarte multe astfel de duauri,extrem de importante.
    De pilda in timpul pelerinajului sunt anumite rugi care se spun in timp ce faci tawaf (inconjurul Ka`abei),asta nu inseamna ca daca nu le spui pe acelea si reciti din Quran sau te rogi in sine ta altfel tawaful este invalid.
    Insa este recomandabil ca un musulman sa incerce sa se roage la Bunul ALLAH asa cum s-a rugat Profetul .
    Duaurile au o frumusete extraordinara si ele sunt un dar dintre cele mai minunate daruri pe care ALLAH Ta`aala ni le-a lasat...ele linistesc sufletul si ne apropie de Stapanul nostru,cum oare nu am putea astfel sa le consideram obligatoriu de stiut?
    Subhanna ALLAH,nici nu cred ca exista vreo imprejurare in care musulmanul sa nu aiba vreo "salvare" = dua .
    Marire lui ALLAH!

P.S Cel mai bun lucru ptr un muslim este sa faca dua pentru un frate al sau...doar a spus Profetul ca nu este cu adevarat credincios decat acela careii doreste fratelui sau ceea ce-si doreste siesi.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    moderator Nadia's Avatar
    Multumesc mult, nadine .
    Din cate stiu eu se poate face oricand, dar cel mai bine se fac dupa rugaciunile obligatorii sau cand esti in pozitia de sajad.

Quote Originally Posted by gabriela
    DU'A NU E O RUGACIUNE

SE SPUNE DUPA RUGACIUNE!si ajuta la usurarea problemelor pentru persoana care-i se face DU'A

De aceea se spune "va rog sa face-ti DU'A pentru mine"!!!
    Saru'na GABI. Nu eu stiu exact traducerea exacta a cuvantului in engleza sau in RO, am zis asa ca sa fiu mai bine inteleasa.
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

7.  
    Deosebit shama's Avatar
    Va multumesc tuturor, acum sunt mai lamurita.

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks