Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. De ce le e frica musulmanilor de Trinitate? 
    Banned
    Trei adevaruri fundamentale alcatuiesc Trinitatea:

1. Primul adevar: monoteismul, ce afirma ca exista Un Singur Dumnezeu
    2. Al doilea adevar: pluralitatea Dumnezeirii: in Dumnezeire exista Trei Persoane
    3. Al treilea adevar: co-egalitatea si co-eternitatea Persoanelor, egale in putere.
    Pe rand, fiecare din aceste adevaruri se poate vedea ca este limpede -----strat in Biblie. Deformarea fiecaruia conduce la desfiintarea invataturii biblice a Trinitatii, si in consecinta, la erezie!

Scriptura invata ca in natura unui singur si adevarat Dumnezeu se afla trei persoane distincte si egale intre ele, care exista in mod simultan: Tatal, Fiul, si Duhul Sfant. Biblia spune ca:

1. Exista un singur Dumnezeu: Isaia 43:10; 44:6; Deut.4:35; 6:4; 1Tim.2:5, etc.
    2. Tatal este Dumnezeu: Filip.2:11-12; Ioan 17:3; 1Cor.8:4-6; 1Petru 1:3, etc.
    3. Fiul este Dumnezeu: Ioan 1:1,14,18; 8:58; Exod.3:14,15, Ioan 10:30; 20:28; Rom.9:5; Filip.2:6; Evrei 1:8; Isaia 9:6, etc.
    4. Duhul Sfant este Dumnezeu: Fapte 5:1-4; 13:2, comparati cu 1Cor.1:1; 2Cor.3:17 si cu Exodul 34:34; Matei 28:19.
    De asemenea, Biblia afirma ca exista o deosebire, o distinctie intre persoanele Trinitatii fiindca Fiul spune Tatalui, "nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu" (vers.Cornilescu), sau "faca-se nu voia Mea ci voia Ta" (din engleza) (Matei 26:39), iar in afirmatia din Ioan 10:30 redata cu acuratetea limbii grecesti ne spune, "Eu si Tatal (noi) una suntem". Datorita formei verbului, ei sunt acelasi Dumnezeu, dar ca persoane diferite. O alta distinctie, deosebire de persoane observam ca exista intre Isus si Duhul Sfant si intre Tatal si Duhul Sfant atunci cand Isus spune in Ioan 14:15-16 ca Tatal ne va trimite "un altul", "un alt Mangaietor" (cuvantul grecesc pentru "un altul" insemnand "un altul de acelasi fel").

2.  
    Banned
    Evenimente supranaturale privind Trinitatea in Noul Testament:

1. Nasterea lui Iisus, Duhul Sfant, cel Preainalt si Fiul lui Dumnezeu sant una.
    Luca 1:35 Ingerul i-a raspuns: ,,Duhul Sfant Se va pogori peste tine, si puterea Celui Prea Inalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

2. La botezul lui Iisus, Duhul Sfant se pogoara asupra lui Iisus si Tatal marturiseste (Luca 3:21-22)
    Luca 3:21-22 Dupa ce a fost botezat tot norodul, a fost botezat si Iisus; si pe cand Se ruga, s-a deschis cerul, si Duhul Sfant S-a pogorat peste El in chip trupesc, ca un porumbel, si din cer s-a auzit un glas, care zicea: ,,Tu esti Fiul Meu prea iubit: in Tine Imi gasesc toata placerea Mea!``

3. Discursurile lui Iisus (Ioan 14:16,31; 16:14,15), Iisus spune ca se va ruga Tatalui si Tatal va trimite un alt Mangaietor

4. Marea insarcinare Iisus le porunceste ucenicilor sa boteze in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh (Mat. 28:18-20)

"IN NUMELE TATALUI, AL FIULUI SI AL DUHULUI SFANT"
    Matei 28:19

Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
    Tatal, Fiul si Duhul Sfant, toti sunt Persoane diferite ale aceleiasi Dumnezeirii, dar faptul ca in Numele singular al acestora trei se cere sa-i botezam indica existenta unei aceleiasi esente (naturi) la toti trei. Numele lui Dumnezeu revelat in Exodul 3:14 nu indica identitatea? Cand cineva se identifica isi spune numele. Acolo Dumnezeu s-a identificat pe Sine si a spus ca "El este Cel ce Este". Prin nume, El si-a dezvaluit natura eterna, existenta independenta de Sine. Acum ne porunceste sa botezam in numele acestei unice naturi, dar intreite Personalitati.

La Creatie, Trinitatea a creat lumea (Duhul lui Dumnezeu in Gen. 1:2; Tatal in Heb. 1:2; Fiul in Col. 1:16)

In Geneza 1:1 noi citim, "La inceput Dumnezeu... " Cuvantul evreiesc tradus "Dumnezeu" este Elohim care este forma la plural al lui El (adica, Dumnezeu la singular). In evreieste exista o forma a singularului, a dualului si a pluralului. "Dumnezeu" la singular este El ,la dual este Elah si la plural este Elohim. Astfel nu se poate nega ca termenul "Elohim" sugereaza, cel putin, triunitatea lui Dumnezeu.
    In continuare in Geneza 1:2 citim ca, "Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor". Duhul Sfant este astfel prima Persoana a Dumnezeirii care este identificata separat in Biblie. In Geneza 1:26 citim ca, "Apoi Elohim(Dumnezeu, la plural) a zis : "Sa facem om dupa chipul Nostru ,dupa asemanarea Noastra".El nu a spus, "Eu foi face om dupa chipul Meu". Cu alte cuvinte, cele trei Persoane ale Dumnezeirii vorbeau impreuna.

3.  
    Harnic nour al huda's Avatar

IN NUMELE LUI ALLAH CEL MILOSTIV, INDURATAOR
    SPUNE:EL ESTE ALLAH CEL UNIC!
    ALLAH ESTE STAPANUL
    EL NU ZAMISLESTE SI NU ESTE NASCUT
    SI EL NU ARE PE NIMENI EGAL
    FARA NICI-O INDOIALA,RELIGIA LUI ALLAH ESTE CEA MAI BUNA SI DREAPTA"

4.  
    Banned
    Evenimente supranaturale privind Trinitatea in Noul Testament
    In numele Lui ALLAH CEL MILOSTIV , INDURATOR

Spune:El este Allah , Cel Unic!
    Allah este Stapanul!
    El nu zamisleste si nu este nascut
    Si El nu are pe nimeni egal!

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Cu totii stiti cine a fost Ioan , apostolul lui Iisus si autorul unei dintre evanghelii. Ce parere aveti despre el>
    Credeti ca a mintit scriind aceasta evanghelie?

6.  
    Banned
    Quote Originally Posted by nazirah View Post
    Cu totii stiti cine a fost Ioan , apostolul lui Iisus si autorul unei dintre evanghelii. Ce parere aveti despre el>
    Credeti ca a mintit scriind aceasta evanghelie?
    Intrebarea ta ,seamana cu o intrebare de felul acesta : Cu totii stiti cine a fost Mahomed ,profetul caruia i s-a revelat Coranul . Ce parere aveti despre el.Credeti ca a mintit?

Sunt sigur ca Ioan nu a mintit! De fapt El a scris ce i-a insuflat Duhul!
    2TIM 3: 16 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,...

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)