doar o intrebare
Dan esti sigur ca Ioan e numit in Biblie John
?ma refer la cea scrisa in lb originala
Results 1 to 8 of 8
|
|
-
08-19-2006, 04:56 PM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
In concordanta cu una din afirmatiile profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), numarul profetilor este de 124.000.
Nobilul Coran mentioneaza numele a doar douazeci si cinci de profeti, dintre cei mai importanti.
Profetii lui Allah Preainaltul mentionati in Nobilul Coran sunt :
Numele in Coran: / Numele in Biblie:
1) Adam / Adam
2) Idris / Enach
3) Nuh / Noah (Noe)
4) Hud / -
5) Salih / Salih
6) Ibrahim / Abraham (Avram)
7) Ismail / Ishmael
8) Isac / Isaac
9) Lut / Lot
10) Iaqub / Jacob (Iacob)
11) Iusuf / -
12) Suaib / -
13) Iov / Job
14) Musa / Moses (Moise)
15) Harun / Aaron
16) Dhu-l-Kifl / Ezechiel
17) Daud / David
18) Suleiman / Solomon
19) Ilias / Elia
20) El-ies'a / Elisha
21) Iunus / Johan (Ionus)
22) Zekeria / Zaharia
23) Ioan Botezatorul / John
24) Isa / Iisus
25) Muhammed / -
Ca musulmani trebuie sa credem in toti profetii si mesagerii :
Trimisul a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau, asemenea si dreptcredinciosii. Fiecare [dintre ei] a crezut in Allah, in ingerii Lui, in scripturile Lui si in trimisii Lui. [Si ei zic] : 'Noi nu facem nicio deosebire intre vreunul dintre trimisii Sai'... (sura Al-Baqara 2 : 285 - in traducere sura 'Vacii')
Invatatura lui Allah Preaputernicul pentru umanitate inceputa cu profetul Adam (pacea fie asupra sa !), a fost implinita cu profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !)
sursa : 'Islam - credinta si invataturi', ed. a IV-a, Ed. Islam, 2003
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
08-19-2006, 04:58 PM
-
08-19-2006, 05:05 PMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Eu am preluat acest articol din sursa indicata la finalul articolului.
Trebuie sa analizam impreuna in sha Allah aceste nume.
O voi face cu placere pe viitor, in acest moment nedispunand de toate resursele materiale necesare pentru a-ti raspunde.
Si mie mi se par putin 'stranii' unele dintre traducerile la acest capitol, insa am dorit ca prin acest scurt articol sa facem doar o succinta paralela intre numele profetilor in cele doua mari religii, care sa vina in ajutorul atat al musulmanilor, cat si al crestinilor de pe forum.
Si sa imbunatateasca cat de putin in sha Allah substanta dialogului dintre noi toti
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
08-19-2006, 05:20 PM
Am spus asta pentru ca John e corespondentul in engleza a lui Ioan , trebuie cautat in greaca
-
08-19-2006, 05:21 PMiar pentru Coran e Ioan botezatorul. cred ca trebuie la fel cum ai procedat cu celelalte exemple sa dam variantele originale. Exista apropo Ioan Botezatorul in Coran???23) Ioan Botezatorul / John
-
08-19-2006, 06:09 PM
Ok . se pare ca Ioan botezatorul e numit Yahya in Coran si nu am aflat cum apare inca in Biblie
Ps: felicitari lui Suleiman care poarta nume de profet
-
08-19-2006, 08:53 PM
De aseamenena am citit :
Yusuf (in Quran ) Josech(Iosif) (in Biblie)
Da anamaria ai dreptate Ioan Botezatorul este mentionat ca Yahua in Quran.
Ca musulmani ,trebuie sa credem in toti profetii si mesagerii (2:285) .Invatatura lui Allah pentru umanitate care a inceput cu Adam, a fost implinita cu Muhammad (Pacea si Binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!)
sursa : Islam Credinta si invataturi ,editia a II-a
-
08-19-2006, 08:55 PM
Multumesc pentru ajutor, dragi surioare
Allah Preainaltul sa ne dea in sha Allah tuturor stiinta invataturii, ca buna mai este ...

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |