Notices

Results 1 to 5 of 5
  1. DOAR PT MUSULMANI Miraj....Calatoria Nocturna 
    Harnic nour al huda's Avatar
    Ma asteptam ca cineva sa spuna ceva despre acest subiect....
    Am crezut ca este important si ca trebuie sa ne amintim......... despre AL MIRAJ , AL ISSRA.....

In ceea ce priveste data exacta, exista inca o controversa cu privire la aceasta, dar marea majoritate ...au cazut de acord asupra datei de 27 Regep, calendarul islamic.

Citeam in urma cu cateva zile, despre MIraj si......mi-au sarit in fata aceste randuri...care m-au impresionat profund.:"............cand vorbim despre Miraj , vorbim doar celor care au credinta.....celor care au marturisit credinta, pentru ca Mirajul este CENTURA DE SIGURANTA A ISLAMULUI".

Calatoria nocturna , a fost "darul de alinare" pe care Allah Sobhanah w Ta'ala i l-a facut Profetului nostru iubit, dupa moartea unchiului sa Abu Talib si moartea sotiei sale dragi Khadija as. Trist, singur, cu o grea misiune de indeplinit dar cu o credinta de nestramutat ....Profetul Sallalahu aleihi w salam , parca avea nevoie e acesta calatorie pt a-si alina durerea si mai ales pt a i se confirma ca El este ultimul Trimis ...si ca toti ceilalti profeti il recunosc si se inchina inaintea Lui.
    Asadar.....Ingerul Gabriel, vine la Profet, ii deschide pieptul si ii spala inima cu apa din ZEM ZEM.
    Tot atunci i-au fost aduse 2 vase din aur ...unul cu lapte si unul cu vin.
    I s-a cerut sa aleaga unul din ele, iar Profetul Sallalahu aleihi w salam l-a ales pe primul. Ingerul a spus : "Ai fost calauzit spre "natura lucrurilor"(AL FITRAH)...sau ai obtinut "naturaletea".Daca ai fi ales vinul poporul tau s-ar fi ratacit" .....cunoscatorii stiu ca termenul AL FITRAH este greu de tradus intr- o alta limba, el denota dipozitia originala , curata , nepatata cu care un copil vine pe lume, natura lui innascuta, in contrast cu inclinatiile sau calitatile dobandite in timpul vietii.
    Profetul Mohammed, Sallalahu aleihi w salam , a calatorit trup si suflet, cu voia lui Allah swt, pe un cal innaripat numit Buraq, insotit de ingerul Gabriel, de la Moscheea Sfanta din Mekka....pana la indepartata Moschee , din Ierusalim.

A descalecat, si insotit de ingerul Gabriel ....a facut aceasta calatorie prin toate cele 7 sfere ceresti.
    Cand a ajuns la prima sfera cereasca , ingerul Gabriel, l-a rugat pe ingerul paznic , sa deschida poarta cerului. Cand poarta s-a deschis, Profetul ii intalneste pe toti ceilalti profeti si ii conduce in rugaciune. In prima sfera Profetul Sallalahu aleihi w salam l-a intalnit pe Profetul Adam Aleihi asalam , l-a salutat si acesta i-a urat bun venit si si-a exprimat increderea in profetia Lui.
    Innaintand in sfere....Profetul Sallalahu aleihi w salam , ii intalneste pe Ioan fiul lui Zaharia si Profeul Isus,in a doua sfera, in a treia sfera l-a intalnit pe Iosif (Yusuf), in a patra pe Profetul Enoch ?(Idris), in a cincea sfera pe Profetul Aaron (Harun), in a sasea sfera il intalneste pe Profetul Moise (Musa)....care plange atunci cand il intalneste ...numai la gandul ca este bucuros pt ca l-a intalnit pe Cel care a reusit sa conduca spre Paradis mai multi din poporul sau decat el.
    In a saptea sfera il intalneste pe Profetul Avraam (Ibrahim) ..astfel...toti profetii raspund la salutul Sau si isi exprima deplina incredere in profetia Lui . Subhanallah!!!

Subhanallah....in calatoria Sa , Profetul Mohammed Sallalahu aleihi w salam a fost purtat si la Al -BAIT-AL -MA"MUR - Casa Trainica, asemanatoare cu Al -Kaba, (Casa Sfanta) si inconjurata zilnoc de 70.000 ingeri, astfel incat ingerilor care au inconjurat-o odata sa nu le mai vina randul pana in Ziua Invierii.
    Ingerul Gabriel ,il insoteste atunci pe Profet , pana la un anumit punct , de unde el nu mai are voie sa treaca. Atunci Marele Profet ...are deosebita onoare si este cel care se infatiseaza in "FATA LUI ALLAH".
    Atunci cand a fost intrebat cum L-a vazut si in ce fel, ProefetulSallalahu aleihi w salam : , raspunde ca a vazut NURUL SAU.....adica lumina Sa.
    Tot atunci Profetul Sallalahu aleihi w salam , viziteaza Raiul si Iadul , il intalneste pe Malik, paznicul Iadului, , cu o infatisare trista. Ii vede pe locuitorii Iadului , pe cei care au mancat pe nedrept din banii orfanilor, aveau buzele lasate in jos , inghiteau pietre inrosite in foc, scotandu-le apoi prin spate., camatarii, adulterinii, femeile desfranate erau si ele acolo , atarnand spanzurate de sani.

Calatoria Nocturna ...ocupa un loc foarte important in istoria profetiei Trimisului Lui Allah , si mai ales in inimile tuturor musulmanilor.

Stim cum arata Raiul si Iadul ,pentru ca Profetul , le-a vazut si le-a descris, avem 5 timpuri de rugaciune obligatorii pentru ca ele au fost fixate , atunci, in timpul AL Isra. Recitam ATTAHYIATU in timpul rugaciunii , care este un dialog intre Profet si ingeri....in timpul Al Isra.

Maretia Miraj-ului.......noi credem in ceea ce vedem, adica in ceea ce a vazut Profetul in timpul calatoriei Sale............Amentu billahi we melaiketihi we kutubihi we rusulihi we'l yeumi'l-ahiri we bi'l-kaderi hairihi we serrihi mine'allahi teaala we'l-ba'su ba'de'lmeuti hakkun Eshedu en la ilahe illallah we eshedu enne Muhammeden abduhu we rasuluh.
    Eu cred in Allahu Taala, in ingerii Lui, in Cartile Lui, in Profetii Lui, in Ziua de Apoi, in Destin, cred ca Binele si Raul au fost create de Allah Preamaritul. Este adevarat ca dupa moarte exista inviere . Eu marturisesc ca in afara de Allah Preamaritul nu exista alta divinitate,.Inca odata, marturisesc ca Muhammed , este robul si Profetul Lui.

Asadar.....povestind aceasta calatorie in ziua imediat urmatoare....multi dintre necredinciosi au pus la indoiala cuvintele Lui....dar ca o dovada Profetu a povestit cu lux de amanunte, foarte clar, cum arata Moscheea AL AQSA...desi nu fusese niciodata acolo, ba chiar a dat amanunte despre caravanele care veneau dintr-acolo.
    Profetul Mohammed saaws ...a avut 3 roluri deosebite in aceasta calatorie: garant, cheie si nur=lumina.
    Garant......pentru ca El este Cel care povesteste tot ceea ce a vazut, El este garantul si pe El trebuie sa-L credem.Din zilele noastre si pana in Ziua de Apoi...suveranitatea ii apartine.
    Cheie ...El este cheia Ummetului-Poporului....cu care sa deschida
    usa spre nemurire, prin credinta si rugaciune.
    Nur=Lumina......El este lumina credintei adevarate , aceasta lumina care a schimbat fata lumii, El este exemplul perfect, noi trebuie sa facem ceea ce El a facut , practicand Sunnet-ul sau.

Adevaratii musulmani nu au gasit nimic neobisnuit in acesta calatorie nocturna. Daca Allah Atot Puternicul este destul de Puternic, incat a creat cerurile si pamantul prin simpla Sa Vointa, atunci este fara indoiala destul de Puternic sa-l duca pe Mesagerul Sau, la ceruri si sa-i arate semnele Lui., care de altfel sunt innacesibile omului. Necredinciosii au mers sa-l consulte pe Abu Bakr , iar acesta a zis: "DA , daca Profetul Lui Allah a spus asa, atunci adevar a grait!" Din acel moment Abu Bakr a primit titlul de As-Siddik "cel care-l crede intru totul pe Profet"

Dupa Miraj....omenirea a castigat mai multe grade , a fost onorata cu apropierea de Allah prin insasi Calatoria Profetului ....

Inshallah sa fim si noi dintre cei binecuvantati si onorati.......
    Last edited by imanikka; 08-22-2006 at 06:15 PM. Reason: prescurtari
    FARA NICI-O INDOIALA,RELIGIA LUI ALLAH ESTE CEA MAI BUNA SI DREAPTA"

2.  
    moderator Nadia's Avatar
    waw, masha allah nour al huda foarte frumose aceste randuri si ce mai am ramas fara cuvinte Bunul ALLAH sa te rasplateasca
    ãä ÞÈáå ãä íÍãá ÍíÇÊí Ýí íÏíå

3. Baraka ALLAHU fiiki! 
    membru de onoare maryam's Avatar
    In aceasta noapte binecuvantata Profetul a facut rugaciunea ca imam alaturi de toti profetii si pe cei mai importanti i-a si intalnit in aceasta calatorie nocturna:Adam,Ibrahim,Musa,Yusuf,Isa.....
    Ceea ce este impresionant este ca profetia lui Muhammad nu a fost asa cum oamenii poate se asteapta sa fie,bazata pe minuni materiale,desi aceasta Lailatul Ysraa este Subhanna ALLAH un miracol extraordinar!
    Chiar oamenii din neamul lui i-au cerut mereu lui Muhammad sa le aduca un miracol asa cum au facut profetii de dinainte.
    La intoarcerea din calatorie, in cartea `Amali de Shaikh as-Saduq este naratat de imamul Ja`far as-Sadiq ca atunci cand Profetul a calatorit cu Jibriil pe Buraq (unul din caii paradisului),prima oara au mers la Bait al-Muqqadas,ei s-au rugat la Mehrab(rugaciunea Niche???) .Dupa calatorie Profetul s-a intors inca o data la Bait al-Muqqadas si acolo a intalnit o caravana a quraishitilor;,oamenii din ea erau preocupati sa caute o camila ce disparuse.
    Profetul le-a cerut o cana cu apa,a baut din ea si restul a varsat in pamant,apoi s-a intors la Mekka.
    Cand a venit dimineata el le-a spus celor din neamul quraish:
    “ALLAH Sobhanah w Ta'ala m-a dus noaptea la Bait al-Muqqadas ,mi-a aratat profetii de dinainte si casele lor,iar cand m-am intors m-am intalnit cu o caravana care pierduse o camila ,le-am cerut o cana cu apa ,am baut ceva din ea si restul am pus in pamant”
    Abu Jahl,unul din cei mai inversunatai dusmani ai Profetului l-a intrebat:
    ”Cati stalpi si cate lumini si mehrab??? sunt in Bait al-Muqqadas?”
    Atunci Jibriil a venit la Profet ,i-a pus imaginea in fata si el a putut sa raspunda.
    Cand oamenii au auzit asta au spus:”Asteptati sa se intoarca caravana si sa-i intrebam”.Profetul le-a spus ca,caravana se va intoarce la rasaritul soarelui si in fata ei se va afla o splendida camila .
    Cand a venit dimineata toti erau in asteptarea caravanei,ei au zis:”A rasarit soarele si caravana n-a venit”,insa cum s-a ivit soarele,caravana a aparut si in fruntea ei se afla o splendida camila asa cum prevestise Profetul .
    Subhanna ALLAH!
    Alhamdulillah!
    LA ILAHA ILA ALLAH!
    ALLAH Akbar!

LA HAULA WALA QUATTA ILA BILLAH!

A spus ALLAH swt :
    “A crezut Profetul Sallalahu aleihi w salam in ceea ce ALLAH i-a revelat”-Surat Baqara ayat 285.
    In interesul meu si al poporului eu am spus:
    “ (Si credinciosii spun:credem in ALLAH si in ingerii si trimisii Lui si nu facem deosebire intre trimisi)
    (si spun : Am auzit si ne supunem,iertarea Ta o imploram ,Doamne,la tine este intoarcerea)
    ALLAH Sobhanah w Ta'ala a spus:
    (“ALLAH nu impovareaza un suflet decat cu ce este in putinta sa,el are ce si-a agonisit(fapte bune) si impotriva lui este ce a dobandit(fapte rele)”)
    Apoi am spus:
    (O,ALLAH,nu ne pedepsi pe noi daca am gresit sau am uitat).
    ALLAH a spus :
    “ ” (Nu va pedepsesc)
    Apoi am spus:
    “ (Doamne,nu ne impovara pe noi cu grea povara asa cum i-ai impovarat pe cei de dinaintea noastra)
    ALLAH a spus:
    “ ”( Nu va impovarez)
    Apoi am spus :
    “
    (“Doamne,nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura si sterge-ne noua greselile noastre si iarta-ne pe noi si fii milostiv cu noi,ajuta-ne pe noi sa izbandim asupra necredinciosilor”)
    ALLAH Sobhanah w Ta'ala a spus:
    “ (Cu adevarat Ti-am dat acestea pentru tine si pentru natia ta)

Aceasta ruga s-a rugat Profetul Sallalahu aleihi w salam in noaptea Ysraa pentru poporul sau,ea reprezinta ultimele 2 versete ale surei Al-Baqara.
    Neamurile anterioare au primit pedepse aspre ;pentru a nu trece prin asemenea pedepse s-a rugat Profetul Sallalahu aleihi w salam in calatoria lui.
    Profetul Sallalahu aleihi w salam s-a rugat pentru poporul sau asa:
    “Revarsa si asupra noastra ceea ce tu ai dat ca binecuvantare profetilor de dinainte”
    ALLAH Sobhanah w Ta'ala i-a raspuns:
    “Iti dau aceste doua rugi care stau sub tronul meu”:

“ LA HAULA WALA QUATTA ILA BILLAH!"
    "LA MALGIA MINKA ILA ILAIK"

(Nu este putere decat la ALLAH ,nu exista scapare de Tine decat la Tine)
    Last edited by imanikka; 08-22-2006 at 06:21 PM. Reason: prescurtari
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Multumim pt. aceasta aducere aminte Nour_al huda si Maryam!

Allah Subhana wa taala sa fie multumit de voi!

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen View Post
    Multumim pt. aceasta aducere aminte Nour_al huda si Maryam!

Allah Subhana wa taala sa fie multumit de voi!

Si de tine si mai mult,Inshaa ALLAH habibti ,te pup cu mare drag...auzi,de-aia nu mai nasti tu ca bantui toata ziua pe rasarit.?
    Esti in dua-urile mele,Inshaa ALLAH sa fiti bine.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)