Suna de parca ai ceva personal cu aceasta persoana...:eek:Quote:
Originally Posted by nazirah
Si mie mi-a placut povestioara ta:)
Printable View
Suna de parca ai ceva personal cu aceasta persoana...:eek:Quote:
Si mie mi-a placut povestioara ta:)
Multumesc mult ! ma bucur ti-a placut !Quote:
Originally Posted by nawal
Quote:
Originally Posted by dunia
Multumesc mult Dunia! ma bucur ti-a placut !
Quote:
Originally Posted by Iman3
Ma bucur ti-a placut !
Quote:
Originally Posted by nadine
Multumesc mult ! ma bucur ca ti-a placut si tie povestioara mea ! Probabil ca o stiti si voi pe nazirah, nu prea ii place sa-i laude pe altii, pt ca nici ei nu-i place sa se laude :cool:
Quote:
Originally Posted by nawal
Asa e, este o povestioara pe care am invatat-o in primii ani la scoala generala si mi-a ramas mereu in minte datorita mesajului cu toata simplilitatea ei !
bashar este minunata povestea ta si este o poveste cu un mesaj
este foarte potrivita pentru acest thread unde v-ati nascut....si nu iti face probleme pentru critici:D oricum nu puteai sa multumesti pe toti mai ales pe nazirah....
nazirah daca e atata de pliktisitoare povestea lui poate ne spui u una foarte interesanta.....ca presupun ca stii daca tot arunci cu piatra ca de obicei....
Asa este sa stii, locul unde te-ai nascut, ai crescut si ai trait este cel mai frumos, chiar daca nu ai ochi sa-l vezi asa cum ar trebuie, de asta este si vorba romaneasca : " omul sfinteste locul", si daca nu este frumos locul unde te-ai nascut, atunci inceasca sa-l facu frumos, si daca nu se poate pe plan matrial, adic sa-l amenajez din lipsa surselor materiale, atunci incearsca sa-l faci frumos prin oamnii lui, prin tine…pt ca pana la urma patria ta , si D-zeu iti va rasplati aceasta dragoste si mandrie de locul tau de bastina.
Si uite ca aici este un exemplu viu, o chestie care am vazut-o cu ochii mei si am trait-o…si chiar aici in Romania, daca tot vb de Romania aici …
Aveam doi colegi de facultate, care as putea sa le dau ca un exemplu viu, primul este un tip numit Eduuard, un tip mic de statura, blondin-roscovan, cu par blond spalacit asemanator cu srama de spalat vase, si cu fata rosie pistuiata, si dantura stricata (cu multi dintii aurii) as spune eu ceva genu' lu' "Morcovita" din povestile de copii, care este de undeva de langa Pitesti, care in vacanta de iarna in primul an de facultate, lam vazut intamplator prin cerntrul Bucurestiului, in ajunul Craciunului, si am ramas foarte uimit, si l-am intrebat : " Ce faci mai Edi? Nu te duci acasa de Craciun la ai tai?!" raspunsul lui m-a uimit si mai mult cand a ainceput sa-mi zica ; " Da mai bashare, insa la mine la tara este f urat, f nazsol, si nu prea imi place la mine, mai multi mi place aici la Bucuresti, ca aici este foarte misto, aici este intradevar viata si distractia, aici este civilizatie si oameni si fete misto." Raspunsul lui nu m-a facut decat sa-l categorisesc ca fiind un "taran" prost, scapat intr-o capitala, care crede ca este buricul pamantului, si mi-am pus intrebarea , ce va facea asta daca va scapa in alta tara?!....
Celelalt exemplu este colegul meu Petre, un tip ardalean, f ingrijit, cu foarte mult bun simt si f multa educatie, insurat, era deja la a doua facultate (terminase mai intai fizica atomica, si a lucrat o perioada ca profesor de fizica inainte sa se apuce de Medicina) insa inainte de astea facuse scoala de ofitieri si era in cadrul armatei inainte de revolutie, insa de revolutie a plecat din armata, cand au primit ordin sa traga in populatie !
In fine tipul era dintr-un sat de langa Brasov, numit MATEIASI (comuna Racos), care ii parea rau ca de Craciun ar fi trebuit sa se duca la scorii lui in Dobrogea "baragan" cum spunea el, in Medgidia "Medgi-Dallas" cum ii placea sa zica, in loc sa mearga acasa la parintii lui in Ardeal, care cu proxima ocazie nu a ezitat ocazie sa ma invite la el acasa , la tara , de Paste, unde stau parintii lui, pt ca omul s-a ganditi sa nu raman eu singur in vacanta si sa vad si eu partea de " country side " mioritic, si acum incepe povestea, nu puteam merge decat cu un tren personal, si am facut cam 5-6 ore din Bucuresti, trenul opreste la o halta care este departe de satul lui cu 2.5 km, tinand cont ca aveam bagaje, i-a zis nepotului sau sa ne astepte la halta, s-a suit Petre pe bicileta neputului sau si a luat-o inainte sa va vina cu tatal lui cu caruta, intre timp ca sa nu pierdem timp am luat pe jos si ne-am intalnit pe camp, ne-am suit cu toti in caruta, in timp ce colegul meu era scuze pt disconfortul din caruta tatalui sau care nu ofera conditiile de lux ca dintr-un autoturism din Golf de provenienta occidentala (insa fara sa-I fie rusine de caruta sau de tatal lui), am ajuns in sat, care este format din 2 alei si mai si cam 60-80 de case, cand am ajuns la el acasa, ne asteptea mama lui la poarta sa deschida poarta pt caruta, era o casa verde in stil ardelanesc cu o parte din casa ce face parte din gard si restul gardului este format dintr-o poarta imensa ce perminte carutie sa intre in curte, acum descriu un pic gospoderia si o sa vedeti de ce….in partea stiga a portii era casa si dupa ea era o bucaterie de vara separate de casa, si dupa ea era o camara mica unde depoziteau mancare, si de acolo pana la fundul curtii era o cinstructie din lemn, unde jos era grajdul, in care aveau oi, vaci si bivolite, culmea e ca nu veau deloc porci in curte, ceea ce este anormal pt o gospoderie romaneasca de toate ziele, de asuora grajdului era depozitul de fan, in centrul curtii era fantana ( sau mai bine zis, putul) si in spate aveau cisca unde tineau pasarile gaini, curci si purombei, si langa cusca de pasari aveau depozitul unde tineau prombul….in fund de tot era o camara din lemn in care era WC-ul….am ramas uimit la ce au putit sa vada ochii mei, in viata mea nu am crezut ca am sa ajung intr-un asemenea loc, pt mine era prima data in viata mea cand vad o bivolitia de exemplu!!! si este prima data cand intru intr-o gospoderie cu animale in curte… cand am intrebat de ce nu au porci in curte, m-a impresionat tare mult raspunsul tatalui sau care era un om trecut de varsta de 70 de ani, dar totusi mai harnic de cat unul de 20-30 de ani, si mi-a zis ca stramosii lor era ciobani, ei cresteau oi, faceau haine din lana oilor, branza din laptele lor si mancau carne de oaie, insa pe vremea cand erau turcii veneau si le luau oile, asa cu timpul au inceput romanii sa introduca porcul in gospoderiile lor, insa ei personal, si toti din satul lor nu cresc si nici nu mamanc porc si daca sunt crestini ortodoxi (pt ca crestinii nu maminca carne de porc) insa cu timpul s-a incetatenit sa taie romanii porc de craciun pt ca era singurul animal pe care il mai aveau in gospoderie, altceva care m-a uimit la tatal lui este ca vorbea romneste corect gramatical si fara greseli de accorduri, iar cand a aflat ca sunt Palestinian , atunci a inceput sa-mi povesteasca ce stie el desprte istoria palestinei incepand de la caderea Impreionului Otoman, si sincer am ramas socat, imi povestea de parka ar fi trait acolo sau de parka as fi auzit-o din gura bunicului care taria in Palestina, am stat acolo o saptaman, timp in care m-a dus Petre la toate neamurile lui, si tin minte ca m-a dus la matusa sa, sora tatalui sau, care era o doamna ardaleanca tipica cu portul traditional ardalanesc romanesc si cu palarie, care a trait mult timp im Bucuresti, si printer altele a fost si menajera celebrei savante Ana Aslan, si mi-a povestit mult despre ea… cand am vrut sa-I sun pe ai mei acasa sa le zic ca sunt bine, m-a dus la singurul telefon din sat (pe vremea aia in 94-95 nu existeau mobile sau pegere) dar inainte sa ma duca acolo m-a avertizat ca d-ul de acolo, fost mechanic CFR, este un mare laudaros si mincinos, sa nu iau in serios ce poveste-te el so sa trecu cu vedere ca sa-I fac placere de a fi ascultat de un strain, si nici sa nu cred nimic din ce spune el, si asa a fost, mai ales cand a inceput sa-mi zica ca el ar fi avut "studenti" care au venit din Kuweit special sa invete in Romania cum sa manipoleze un tren (tinand cont ca in tot Golful nu exista cai ferate), cand am vazut telefonul iar nu mi-a venit sac red, era unul cu manivela, excat asa ca in filmele vechi alb/negru, si trebuie sa dai la menivla inainte sa redici receptorul ca sa vorbesti, in fine am facut comanda si apoi mi-a zis sa ma duc acasa la Petre ca ma stiga el cand vine comanda, si au trecut cateva ore bune, fara sa ma cheme si am crezut ca intre timp nea Mitrofan a stat ci sateni la sprit si povesti (de data asta despre mine), pana la urma mi-a venit randul, insa abia a doua zi, si inaite sa vorbesc cu ai mei, centralista a cerut s ail dau la telefon pe nea Mitrofan, si dup ace s-a asiguat ca am platit cele 3 minute in avans, abia atunci m-a lasat sa vorbesc, si fix la 3 minute a interrupt convorbirea… a doua zi, am plecat cu Petre si tatal lui pe camp ca sa vad cum este sa traiesti acolo, si mi-au dat un carafe cu gat mic si lung unde intra un dop de pluta in care era apade fantana si o coasa in mana… eram f intusiasmat.. mai ales ca mi-au dat si un port traditional de camp.. si m-a invatat tatal lui sa cosesc… eram f fascinate (si asta este o forma de turism sa stiti !). tatal lui a fost f incantat de prestatia mea, si mi-a zis ca sunt "mult mai serios decat tiganii care lucreaza cu ziua la ei si cer mereu baututa, beau si apoi nu fac nimic, sau daca fac dupa ce au baut cosesc stramb !" am facut si f multe poze atunci acolo, plus cele din gospoderia lor sunt nemaipomenite!…
Asa revenim la subiect acum ca sa nu deviam, si acum discut aspectul uman al omului care isi iubeste locul unde s-a nascut si se mandreste cu el, Petre a fost singurul meu coleg de facultate care acceptat sa-mi da curcurile lui sa le copoiez la xerox si daca nu intelegeam mare lucru din scrisul lui, pe cand altii , precum Edi, gaseau tot felul de scuze ca sa nu-mi le da, ba ca nu prea le au,ba ca nu le dau, ba sunt la parintii lor acasa, ba chiar unii mi-au dat de inteles ca ar trebuie sa le dau bani ca sa ma lase sa le copiez…
Va urma....
In fine, colegul meu Petre castiga intamplator la loteria vizelor chiar din prima in 95, insa ii se cere la primul interviu sa aleaga un stat unde vrea sa mearga sis a da o adresa unde poate sa stea si numele unui girant care are cetatenie americana… sotia lui ar fi avut nioste rude, insa nu au acceptat sa-i ajute, eu am un unchi care traieste acolo de mai bine de 25 de ani, pe care l-am vazut ultima data cand aveam eu 5 ani cand a venit in vizita la bunici, ii zic lui Petre, astepata un pic , am sa incerc sa-i scriu sa vad ce zice, nu prea a vrut sa ma lase, pt ca era o situatie penibila pt el, pana la urma i-am scris unchiului meu, si la mai putin de 2 saptamani primesc un plic de la psota rapida de la unchiul meu, Petre si-a cerut scuze anticipat pt deranjul unchiului meu si se aste[tea sa primesc o scrisoare cu niste "injuraturi" de le unchiul si ca n-ar fi de accord sa-l ajute, cadn am deschis plicul am vazut copii lagalizate dupa toate actele unchiului meu, inclusiv ce venit are (le pregatise de mult in cazul in care resueam eu sa ontin viza de SUA ) si un accord in scris ca ar fi de accord sa fie girantul lui si sa-l primeasca la el pana isi gaseste o locuita (nu vreau sa va zic ce reactia au avut parinti lui cand au aflat de ajutorul unchiul meu, si cat de mult au fost impresionati), Petre a crezut ca il "primeste' doar asa formal. Apoi Petre asteapta ca el sa-si termine sesiunea si sotia lui sa da licenta si apoi pleaca amandoi…
Ajuns Petre in SUA a luat un taxi si s-a dus la adresa unchiului meu (macar pt prima noapte ca apoi sa-si caute in alta parte cu ajutorul unchiului meu, insa ajunge acolo si vede ca nu este acasa, il suna pe acasa, nu raspunde, la mobil, tot asa il avea inchis, si apoi m-a suna si imi spune ca este exact asa ca nu ar fi trebuit sa-l deranjeze mai mult pe unchiul meu, pt ca si-a facut datoria si nu este obligat sa primeasca o persoana necunoscuta….si oricum ii este recunoscatir pt ajutorul accordat pana acum.. nici nu inchide bina telegonul si trece un barbat in fata blocului, il vede cu sotia si bagaje si apoi il intreaba daca este tipul din Romania care trebuie sa vina azi, cand confirma Petre acest lucru se prezinta unchiul si isi cere scuze ca a interziat, era o urgenta, acum cateva ore a nascut sotia lui un baiatel, care este primul lor copil(in mod nornal tebuia sa nasca cu o saptanama mai tarziu, insa ii s-a declansat travaliu), si pana ascum a stat la spital, il ajuta la bagaj, si apoi se duce sa le ea ceva de mancare si eventual sa impartaseasca bucurie cu ei (ei au ramas prieten buni de atunci, pt ca si Petre este un tip serios cu f mult bun simt), iar adoua zi , unchiul meu se duce la spital si ii lasa lui Petre o cpie dupa cheia apartamentului ca sa nu il lase inschisi in casa… cat a stat mastusa mea la maternitatea colegul meu a stat cu unchiul meu, si l-a ajutat sa-si gaseasca o locuinta in apropierea lui (culmea este ca chiar acolo traieste cea mai mare comunitate romana din SUA, si uite asa s-au imprietenit…Petre venea de 2 ori pe an de acolo ca sa da examenele la facultate (pt ca era deja in anul II la medicina, si ar fi vrut sa ternine facultatea cu orice pret (tinand cont ca si sotia lui era medic) de Craciun se ducea la parintii lui..in fine dupa ce a mai venit si in primul semestru din anul III, mi-a zis ca unchiul meu i-a dat un sfat f valuros, si anume ca oricum el trebuie sa da exemen in SUA ca sa fie recunoscuta dimploma lui de medicina din Romania, (vazand el cu ochii ca sotia lui invata pt evivalarea diplomei) si unchiul meu l-ar fi sfatuit sa inceapa din nou sa faca o alta facultate si i-a sugerat sa faca Computer ingineering la facultate din statul lor , si asa a si fost, Petre a resusit sa termine facultate acolo in 3 ani sjumatate, pe cand sotia lui abia si-a dat primul pas (first step) de echivalarea, apoi a contiuat cu Master si acum are PhD in Computer Sciences… si este lector universitar la "University Of Illinois' , sotia lui este deja medic internist la un spital din Chicago….dar totusi nu a uitat d unde a plecat, si vine aici dion 2 in 2 ani, anul trecut i-a vhemat pe parinti lui la el, pt ca a nascut sotia lui, si anul asta ii va chema pe socrii lui…le-a dat parintilor lui bani, ca sa revoveze casa lor batraneasca si sa-o ultilze si sa traga apa si gaze, le-a pus o centrala termica sa suporte gerul din iarna si sa le faca viata mai usoara, ba mai mult chiar acolo in satul lor natal i-a zis fratelui sau sa le construiaca o casa noua, pentru el si sotia lui, pt ca el NU vrea sa cumpere o casa la Bucuresti, pt ca nu mai are ce sa caute acolo, pt ca numai lucreaza in Bucuresti, si chiar inainte sa se stabileasca in SUA, spunea ca el vrea sa fie ingropat acolo in sat langa bunicii lui….si se pare ca asa va face din moment ce constuieste o casa acolo….imi aduc aminte ca imi povestea Petre ca in primele lui zile in SUA, s-ar fi intalnit cu un roman plecat de mult din Romania, care era un soi de agent de asigurari si i-ar fi zis sa-l jegneasca pe Petre (pana sa devina cetatean american) in felul urmator : " TU, PUTI A ROMAN !" la care Petre i-a raspuns : " Iar tu puti a bijnitar imigrant parvenit din baragan…"…. Ce spuneti de asta?! Nu este un HAPPY END?!
Acum hai sa vedem ce s-a mai intamplat cu prietenul nostru Edi, taranul caruia ii era rusine de unde a plecat si nu avea de gand sa se intoarca… de dragul de a ramane la Bucuresti, chiar si in vacanta de vara si-a luat un job la o firma care se ocupa de distributie de bauturi alcoolice… si neglijat faculatea mai ales dupa ce i-au dat si masina de serviciu (oricim cred ca era incapabil).. atermnat faculatea cu medie mic, si acum tot lucreaza ca agent de vanzari sau ca distribuitor de bauturi alcoolice sau alimente la vreo firma…s-a casatorit si el cu o bucuresteanca ( care persoanl nu prea mi-a facut o impresie buna) si a stat o perioada cu ea la parintii ei…insa intre timp si-au luat un apartament in Bucuresti ca sa-si schimbe buletinul de identitatea , si sa aibe unul de Bucuresti, ca sa nu se uita lumea la el urat daca scrie comuna X sat Y….si "se madreste" acum ca este Bucurestean…..dar tot nu se duce acasa de sarbartori!
THE END
Mai departe …… NO COMMENT !
Astept co----rii de la voi !
Am scris in doua parti, pt ca nu mi se permitea sa scriu totul la o singura postare, asa a ca m-am lovitde asta camd am scris si am depasit si apoi mi-a disparut pagina pe care am scris-o si am pierdut totul, asa ca am scris pe pe word, si apoi bagat aici, sper sa va placa, cel putin am scris-o de doua ori si am fost perseverent, pt ca chiar merita sa sa-o cititi !
data viitoare cand voi mai scrie cate ceva ii promit lui Nazirah sa-i scriu "senzational !" si " nici nu stiti ce pierdeti ! " ca sa fac promo a la Dan Diaconesc !:p
Bashar e dragut ceea ce ai scris dar te rog sa imi spui cum e posibil
"Petre venea de 2 ori pe an de acolo ca sa da examenele la facultate (pt ca era deja in anul II la medicina, si ar fi vrut sa ternine facultatea cu orice pret (tinand cont ca si sotia lui era medic) de Craciun se ducea la parintii lui..in fine dupa ce a mai venit si in primul semestru din anul III,"
pentru ca eu din "cunostintele"mele FACULTATEA DE MEDICINA SE FACE NUMAI LA ZI??
Sa se fi schimbat?
Dar e draguta povestea ta, in lini mari; sunt multe cazuri de acest gen!
:salam: Bashar mi/a placut mult povestea ta. Cele doua tipologii descrise se incadreaza foarte bine in ceea ce exista si in realitate. In urma cu cateva zile am fost foarte surprinsa sa aud ca un egiptean a spus ca ,, arabii sunt animale si ca el nu vrea sa traiasca in tara araba ci doar in Europa,, In cazul lui se pare ca sangele s/a facut apa.
parca nu-ti mergea netul????Quote:
data viitoare cand voi mai scrie cate ceva ii promit lui Nazirah sa-i scriu "senzational !" si " nici nu stiti ce pierdeti ! " ca sa fac promo a la Dan Diaconesc !
POti sa scrii tu oricat de SENZATIONAL vrei , tot nu-ti citesc povestirile :D
Batool sunt 2 lucruri diferite atunci cand zici : m-am saturat de arabi ca ei sunt nustiu cum , si alta sa zici m-am saturat de musulmani... Si una este tara araba si alta e tara musulmana , o tara poate fi musulmana dar nu si araba :smile06: Fiecare are parerea lui despre arabi , si eu daca spun ca nu-mi place moldovenii ca fac vrute si nevrute , asta nu inseamna ca sangele s-a facut apa. (parerea mea);)Quote:
Originally Posted by batool391
Aseara m-am uitat la stiri si inca o data m-am simtit norocoasa ca traiesc in Romania , nu pt ca juca vreo echipa romaneasca in cupa UEFA :36_1_21: , ci pt ca macar la noi in tara este pace si eu nu am cunoscut razboiul sau acte teroriste , asta poate pt ca SRI isi face treaba bine sau poate ca nu suntem noi un punct de interes. Asta conteaza foarte mult pt mine. Si in ceea ce le priveste pe musulmane sa o lase mai moale cu criticile la tara mea pt ca daca traiau in Franta , Belgia ,sau unele state din Germania, Turcia ( tara cu pop peste 90%musulmana) mai aveau acces cu hijab in universitati???
un coleg mi-a zis ca si in Maroc nu se mai permite hijabul ...chiar o sa ma interesez. Din cate stiu ALgeria si Egiptul vor sa dea si ele asemenea legi prin care sa se interzica hijabul in scoli din dorinta de laicizare a tarii.
Si apoi ca sa fii respectat tre sa inveti si tu la randul tau sa respecti. Si eu am cunoscut musulmani care nu aveau pic de bun simt , nici macar nu ma cunosteam , sa le zic macar "buna" si incepeau sa ma critice pt ca sunt crestina si sunt vopsita blond. Si daca te uitai la aspectul fizic acelor persoane .........mai bine nu comentez.Atata timp cat ei fac astfel de comentarii vor ca altii sa nu comenteze la adresa lor?
Bashar mi-a placut tare mult povestirea, e ca si cum as fii citit o carte scrisa de un scriitor roman....
insa asa e niciodata s anu uit locul unde te-ai nascut.
eu de exemplu de cate ori reusim merg in tara mea nu merg prin alte parti in concediu, desi ar fii mult mai ieftin ci merg in romania de 3 4 ori pe an. Cum e asa e insa tot tara mea ramane
In numele lui Allah cel Milostiv Indurator
padure fara uscaturi ... si eu sint nascuta la tara si citeodata mi-e dor si de pietrele de pe ulita ...dar nu as vrea sa ma intorc sa traiesc acolo. Cind plec in vacanta ,ce bucurie ...dar in doua zile as vrea sa vin la casa mea ,si culmea la sfirsitul vacantei parca nu as mai pleca!!!
ce bizar ,de ce simtim asta ?eu am deja o idee
dar ca musulmana ce sint acum alhamduliAllah ,niciodata nu mi-as gasi locul in satul meu ,e o adevarata lupta pentru avere acolo si asta conteaza mult pentru ei ,...simt ca nu fac parte din lumea lor.
si desi aici este o mare discriminare ,totusi vezi musulmani si sint cu zecile care se convertesc la fiecare moschee in fiecare saptamina alhamduliAllah si pe strada surorile mele in islam mashaAllah ne salutam ,ne zimbim si apoi ne vedem fiecare de drumul ei simti ca nu esti singura .
da asa spuneau si aici sa nu uitam ca sintem in tara " lor " dar saracutii de ei ,oare nu se gindesc ca daca Allah subhana wa Ta'alla
daca ar vrea ...ei pun mai presus de toate legile lor
si acum sa vedem ursul spre patiserie http://img137.imageshack.us/img137/262/dasarz0.gif
Quote:
Quote:
ei comentau despre parul vopsit, poate ca le pareai indicenta din punctul lor de vedere, vorbesc... insa tu nu stiu daca vezi baieti , barbati, musulmani in romania, care sa mearga in chiloti pe strada... ce le poti reprosa dpdv al fizicului? o perecche de jeans (chiar si pantaloni pana la genunchi) si un tricou? unde sunt ei indecenti ca sa zici ca mai bine nu comentezi despre ei?
da da daca si parul meu e indecent ;) inseamna ca papa e ortodox
Quote:
din punctul tau de vedere e ok... poate parerea lor e ca esti indecenta.....
dar cu siguranta lor nu ai ce sa le reprosezi ca ar fi indecenti...sau ca ar arata nu shtiu cum...
am ajuns unde vroiam ....si cei care se uita la hijabul femeilor ...din punctul lor de vedere e de prost gustQuote:
din punctul tau de vedere e ok... poate parerea lor e ca esti indecenta.....
dar cu siguranta lor nu ai ce sa le reprosezi ca ar fi indecenti...sau ca ar arata nu shtiu cum
Quote:
mai de prost gust e sa iti expui decolteul... si pulpele... defapt nu e de prost gust.. evidentiaza cat de ieftin este corpul femeii respective, de il etaleaza in fata tuturora....
Asta e parerea ta dar multi non-musulmani o sa-ti raspunda cu totul si cu totul altceva. Pana la urma fiecare are un tipar in minte asupra faptului : ce este decent si ce nu
Quote:
nu e parerea strict a mea.. e parerea in general a oamenilor care au bine stabilite acele limite ale decenteti despre care si tu vorbeai...
indecenta celei de langa mine, pt mine e asa, pt ea poate parea decenta....
si by the way: tot de prost gust sunt si maicutele? fie ele de religie catolica sau ortodoxa?
Quote:
Originally Posted by genan
genanel...ma dezamagesti,zau!!!pai tu nu stii ca o crestina cu batic este model de piosenie,iar o musulmana cu val este asuprita si,mai nou,de prost gust?!?!?
hai mai genan,nici macar atata lucru nu stii?!?!?;)
Quote:
si by the way: tot de prost gust sunt si maicutele? fie ele de religie catolica sau ortodoxa?
Nu are relevantza pt ca daca devii maicutza renunti la placerile lumesti . Nu am de ce sa ma compar cu o maicutza , ea apartine unui ordin religios , eu am o altfel de viata
Quote:
Originally Posted by bebe_amour
imi cer scuze ca te-am dezamagit.... promit pe viitor sa imi revizuiesc comportamentul... si pe viitor sa urc iar in privirile tale de bebelika...... :beberon: :beberon:
:p :p :p :p
:beberon: pai asa sa faci...bine???:smile26:Quote:
Quote:
pai asta e diferenta intre islam si crestinism: in islam nu trebuie sa renunti la placeri pt a fi dreptcredincios... dumnezeu nu a cerut nimanui sa se retraga in creier de munte ca sa fie dreptcredincios.... sau sa fie sihastru,..,,,,
trebuie doar sa ai o conduita morala... care dealtfel este ceruta si din partea bibliei....
Quote:
promit solemn......
:smile06: :smile06:
Nici in crestinism, o avem aici pe Myryam care este o crestina model si nu locuieste intr-o manastire dar cazul maicutzelor este aparte.
Quote:
http://i66.photobucket.com/albums/h2...sha/fem007.gif
Subiectul a deviat cam mult,nu crezi?
Am incredere in tine habibtica mica ce esti :D :D :smile01:Quote:
nu ar fi prima data cand se intampla asta , in plus aici suntem la masa rotunda putem vb orice ;) si ultimele tale postari nu prea sunt nici ele la subiect dar totusi vezi, nu ma agit prea tareQuote:
Quote:
nu e deloc aparte..
ele devin maici, pt a fi cat mai pioase, cat mai aproape de dumnezeu... sa fie superioare din acet puncy de vedere celorlalti crestini....
si sa fim seriosi, nu este deloc in puterea noastra sa spunem cine e sau cine nu e "crestin model".....
vrei sa ne judecam unii pe altii?
adu-ti aminte cum a jignit pe suleiman... crestinul care jigneste este model?
Intr-avedar suntem la masa rotunda si putem discuta despre orice,dar in thread-uri separate,nu asa,la imbulzeala!Quote:
si nu-mi amintesc sa fi fost eu cea care a deviat discutia...daca si ultimele mele postari sunt in afara subiectului,asta se intampla pt ca tu m-ai "provocat" cu niste raspunsuri!
in fine...parca ar mai conta...:smile19:
genan cate rabdare poti sa ai habibti
dar de ce te chinui nu stii ca nazirah nu raspunde la provocari?:36_1_21:
dar cand e vb de a jigni este prima
in plus cand e vb de decenta e viziunea fiecaruia.....
daca ea considera ca ati arata pulpele si a purta decolteuri este ceva de admirat si de sustinut asta denota superficialitate...
fetelor hai sa continuam discutia noastra si sa nu ne mai lasam intrerupte de oricine....
bashar sunt foarte frumoase postarile tale.....mi-au placut foarte mult povestirile:kuzya_01:
Quote:
daca ea considera ca ati arata pulpele si a purta decolteuri este ceva de admirat si de sustinut asta denota superficialitate...
asta nu am afirmat niciodata, asa ca nu-mi atribui cuvintele pe care le vrei tu
Quote:
Originally Posted by gabriela guettat
Da, asa este insa era o intelegere cu proful de anatomie pt ca stie care este situatia lui, mai ales ca este si la a doua facultate, plus ca asta se intampla in primii ani, la preclinic, unde in afara de anatomie nu este mare problema daca lipsesti, el a terminat anul intai si apoi a plecat, apoi in anul II a fost acea intelegere cu proful de anatomie la la materiile miic facea recuperare, pt ca el statea cate doua luni cand venea.. ins ain anul trei a veit si nu si-a dat exemenele mai ales ca atunci am inceput semiologia si a fost mai greu sa tina pasul cu recuperarea absentelor !