Ma scuzati de offtopic dar trebuie sa ii spun lui Iman ca este o Doamna!
Sa iti dea Dumnezeu dupa sufletul si inima ta ca tare buna este!
Printable View
Ma scuzati de offtopic dar trebuie sa ii spun lui Iman ca este o Doamna!
Sa iti dea Dumnezeu dupa sufletul si inima ta ca tare buna este!
Quote:
Originally Posted by Iman3
depinde foarte mult de zona in care traiesti si de mentalitati si bineinteles si de oamenii de acolo...pentru ca vezi u...degeaba zambesti cand taxiurile fug de tine ca ai hijab...cum i s-a intamplat unei fete de aici....degeaba zambesti unei vanzatoare care iti arunca produsele in fata ca si cum le-ai fii cersit.....degeaba zambesti cand in spatele tau auzi rasete si glume ca sunt de a lui Allah cand ti se canta habibi habibi...sau etc...oare cata putere sa ai sa zambesti?
al hamdu li Allah pentru tot....ei nu fac altceva decat sa imi intareasca credinta....si inshAllah asa sa fie mereu....
dar de ce sa ma leg la cap fara sa doara???de ce sa nu imi doresc ceva mai linistit??sa traiesc intr-o zona linistita...nu neaparat o tara araba.....dar undeva unde oamenii sunt mult mai toleranti si unde nu conteaza ce religie ai....sau cum te imbraci...sau ce tf ai asa cum spunea cineva mai sus....
in romania ca sa fii intru totul acceptat trebuie sa traiesti intr-un anumit tipar....al hainelor al comportamentului al...etc.....
si daca romania nu imi ofera stilul de viata pe care eu il vreau si il doresc pentr mine si familia mea atunci de ce sa raman aici???/
daca nu as fii cautat ceva mai bun care sa imi umple viata si care sa ma faca fericita nu as fii descoperit islamul.....as fii ramas crestina pentru ca asa m-am nascut...si atunci de ce trebuie sa raman intr-o tara pentr ca aici m-am nascut??
de ce daca m-as muta nu as mai da dovada de patriotism....???
nazirah, nu e doar vorba ca in Ro ai lipsa de multe..bani, legi, etc...e vorba ca pana si cand mergi la magazin se mai gaseste cate una care sa-ti tranteasca restul pe tejghea, etc.
poporul acesta nu are educatia si civilizatia pe care o au alte popoare.
saracia si lipsurile nu sunt o scuza pt impolitete, invidie, prejudecati, discriminare...si da, romanii nu zambesc si asa zisa "ospitalitate romaneasca" mi se pare supraapreciata. sunt si alte popoare ospitaliere si mai respectuoase fata de oamenii straini care le viziteaza tara sau fata de proprii oameni.
Am dat citat peste citat pentru a urmari sirul ideii si imi cer scuze moderatorilor daca le dau bataie de cap cu asta.Quote:
Originally Posted by anna
Draga mea draga surioara crezi tu ca mie nu mi-a aruncat nimeni restul sau marfa pe tejghea? Ba hai sa iti spun o intamplare. Cand m-am acoperit stateam in Constanta si imi faceam cumparaturile la un mare complex comercial. Eram tratata cu f mult respect ca deh! vestimentatia si accesoriile in ziua de azi vorbesc despre pozitia ta in societate. Doamnele de la casa ma cunosteau de acuma ca intotdeauna cand veneam de la servici ma opream la complex si cumparam una alta. Si... surpriza! intr-o zi apar cu jilbab si acoperita si ma trezesc ca mi se vorbeste in mare greata si cu Tu, deci disparusera si formulele de politete si tot . ce era sa fac? Am tacut o zi , doua pana ce bineinteles i-am explicat doamnei ca e f urat si am intrebat-o de ce si-a schimbat atitudinea. Mi-a explicat " ca nu m-a recunsocut si ca a crezut ca sunt o studenta araboaica" Pai si-a taiat singura creanga de sub picioare. I-am explicat politicos dar vorbind destul de tare incat sa auda restul clientilor si eventual sefa ei directa ca nu e in cocncordanta comportamentul ei cu politica unui complex comercial care se respecta si ca atat vreme cat dorim sa fim respectati trebuie sa respectam la randul nostru . i-am spus doamnei ca ele casierele, mcii functionari sunt cartea de vizita a unei tari a unei firme si ca in special strainii ar trebui taratati cu deferenta si cu respect. I-am mai spus sa nu mai puna etichete inainte sa stie cu cine sta de vorba ca nu poti sa stii nciodata cine este sub un hijab, avand in vedere ca musulmancele toate sunt acoperite... n-or fi toate studente, nu? si chiar si asa...
Sunt plecata de acolo de 4 ani si azi ma duc sa cumpar cozonac tot de acolo si doamna respectiva imi zambeste si imi ia ea produsele si mi le pune in punga, nici nu imi lasa timp sa ajung la alta casa de marcat. Si ma intreaba c efac copiii si alte astfel de amabilitati.
Cretsinul ar spune Isus a spus sa intoarceti si celalt obraz. veti spune: bine dar noi nu suntem crestini. Asa e : suntem musulmani, deci oadata in plus trebuie sa ne amintim ca Nobilul nostru Profet cand veciunul sau evreu a incetat sa ii arunce gunoil in fata usii s-a dus sa vada ce e cu vecnul sau? oare nu e cumva bolnav?
Cei mai multi oameni gresesc din incultura si proasta crestere. Acordati-le prezumtia de nevinovatie si vorbiti cu ei cum ati explica unor copii caci de multe ori asa sunt. Si ce daca taximetristul acela a refuzat cursa ca doamna respectiva avea hijab? Ea trebuia sa ia alt taxi si sa spuna eventual ce i s-a intamplat si cum e posibil asa ceva? ca ce se facea taximetristul acela daca lua o cursa cu unul superbine imbracat care sa fie un hot sa nu ii plateasca cursa sau un talhar, in timp ce noi musulmanii usntem atat de corecti? ne pricepem noi femeile in 3 cuvinte sa sintetizam in 3 vorbe o situatie si sa transmitem un mesaj. desigur ca acel taximetrist poate ar fi refuzat si pe alta doamna cu hijab, dar cel care a acceptat cursa a invatat ceva in plus pe langa omenia ca a acceptat cursa.
O sa ma lungesc prea mult cu mesajul asta dar mi-am amintit o chestie acum. Ma duc la mall la toaleta si imi spune ingrijitoarea ca: offf iar va duceti cu copiii si fac pipi pe jos si ea s-a saturat sa stearga...
Am simtit ca ma inrosesc de nervi! ce crezi? I-am spus doamnei cu voce ridicata, dar nu urlanm si certandu-ma ca : doamna, noi suntem musulmani si copii nostrii niciodata nu fac pipi pe jos si copii nostrii sunt foarte curati pentru ca noi nu avem voie sa ne rugam daca avem urina pe haine si eu de aici poate ma duc la moschee si sigur nu ma duc cu un copil care are pipi pe haine in moschee. Si daca nu se potoleste cu astfel de remarci jignitoare la adresa clientilor eu o sa ii fac un referat. Si pentru ca mai erau acolo si alte mamici nemusulmane am adaugat : de altfel orice maam nu neaparat muslim nu o sa permita copilului ei sa fie murdar de urina . Eu nu stiu daca ingrijitoarea respectiva a inteles ceva sau daca va jigni sau nu si alta doamna acoperita dar sigur restul femeilor din toaleta au invatat ceva ce poate nu stiau : ca un musulman este intotdeauna curat.
Si ce daca se canta Habibi, habibi .. in spatete tau? Cu ce te atinge? Cu nimic. Al hamdulillah! Profetului i s-au aruncat intestine de animale in spate si ? a fost ultimul care a plecat din Makkah!
Stai linistita, ca eu nu am spus sa zambesti tot timpul, doar sa gandesti intotdeauna ce poti face pentru religia ta? Si religia noastra are nevoie de barbati si femei puternice si de copii bine educati si cu adevarate valori, cu mintea deschisa.Mie mi s-a intamplat in casa unor prieteni foarte buni de altfel mashaallah!, dar putin prea conservatori, si nepregatiti sa traiasca aici, al caror baietel mi-a ascuns cheile de la masina pe motiv ca: o femeie musulmana nu are voie sa conduca masina.
Am vorbit mult despre intampalri personale si ma scuzati dar ce exemple mai bune pot da decat cele traite pe propria piele ?
Fetelor care v-ati convertit de curand, cititi mult si mai ales fiti bune! Iubiti oamenii si ganditi-va ca niciodata nu stiti cum se poate schimba mintea unui om doar printr-o singura dar puternica idee. Numai Allah stie ca totul e in mana lui.
Val, draga mea :give_rose: iti multumesc foarte mult dar nu e chiar asa... ma infurii si eu si inca ce repede doar ca eu am trecut prin multe situatii ca eu nu prea stau pe acasa si intotdeauna m-am gandit ca fara oameni in jurul meu mai bine nu as trai, asa ca am incercat sa ii iau asa cum sunt. Consider ca fiecare inima are o cheita, depinde de noi sa o gasim pe cea potrivita si omul ramane totusi un animal dar... SOCIAL.Si omul are in plus fata de animal un dar scump de la Allah SWT: ratiunea!
Inca o data , cer de la Allah sa ne dea lumina mintii, intelepciune si sa ne ajute sa facem doar fapte care sa fie pe placul LUI.Amin!
MASHA ALLAH surioara IMAN3, ce mult imi place sa citesc mesajele tale, stii sa explici foarte bine....si wallahy am vrut sa spun si eu povestea cu :009: si cu vecinul lui :give_rose: si iti dau mare dreptate la ceea ce spui.:give_rose:
:give_rose: :give_rose: :give_rose: Nadya draga! E normal sa stii lucrurile astea pentru ca si tu iesi mult din casa, si lucrezi... astfel te lovesti de tot felul de oameni.
iman postarile tale sunt foarte emotionante...
dar u ai vb de comportament islamic in general
normal ca putem fii musulmani in romania putem fii oriunde inshAllah
atata timp cat vrem asta
dar daca plecam din romania aia nu inseamna ca nu suntem patrioti daca vrem sa traim altundeva din anumite motive aia nu inseamna ca nu iubim romania
Allah ne deschide diferite cai ....depindem pe care alegem sa mergem
nazirah daca ai avea sa alegi intre (de ex) doua tipuri de paini una stricata si una delicioasa ai alege pe cea stricata doar pentru ca e fabricata in romania...si pentru a fii patriota asa cum te dai????daca ai o sansa de muuult mai bine...de ce sa nu alegi calea mai buna???
asta te va face mai putin patriota?pentru ca iti doresti mai mult???
Asa este IMAN3, si cum am mai spus-o pe acest forum, eu cred ca orice tara are si bune si ne-bune...si aici vezi tot felul de grosolanii si ce mai zici ca este o tara pe lista tarilor unde este cel mai bine de trait. Si mie mi-a fost aruncat restul in fata dar nu m-am lasat mai moale si asa cum ai facut si tu i-am atras atentia cu voce mai ridicata la care cand am iesit din magazinul respectiv sotul era asa de mandru de mine si m-a pupat pe frunte:36_1_21: si mi-a zis THATS MY GIRL:smile16: sau daca mergem undeva si avem de facut wudu si sa facem rugaciunea nu ne pasa cel putin mie las totul deoparte in spate si o fac, am intotdeauna un hejab in plus cu mine si il pun jos si il fac si stii odata cand am terminat m-am intors la locul meu si eu barbat mai batranel si-a scos palaria si m-a salutat si m-a lasat sa merg in fata lui dar la insistentele mele a intrat el primul. Si inca o chestie pe care eu o fac si chiar m-am contrazis cu sotul pe tema asta...de fiecare data cand sunt afara sau in preajma mea sunt oameni vorbesc cu o voce mai ridicata putin ca ei sa ma auda ceea ce spun(normal ca nu injur sau vorbesc urat sau spun bazaconii). Si am intampinat greutati aici in privinta hejabului si vorba aceea suntem civilizati...pai o data am facut aplicatie la un servici de birou prin websitul lor si chestuonarul pe care ei il au facut este foarte greu si normal cu-s eu fata desteapta am avut ca rezultat 98% si m-a sunat acasa directorul de angajari ca chipurile mi-a vazut aplicatie pe website si ca vrea sa ma vada personal pentru inceperea serviciului cat mai curand, cand m-a vazut cu hejab nici nu m-a intrebat cum ma cheama mi-a zis sa plec ca ei nu fac angajari. Eu atunci am tras aer in mine de vreo trei ori si m-am dus si i-am spus cine sunt si cum de am venit la usa lor si atunci el "si-a cerut scuze" de nevoie si mi-a spus ca tocmai a angajat pe cineva:)
Dar stiti fetelor, asa cum zice IMAN3 asta ma face mai puternica si ma face de sa nu renunt niciodata. Cu i-am spus si sotului meu, sa stiti ca EI sunt cei care pierd, ca daca ne-ar oferii ceea ce noi cerem fara discuti, econamia ar merge mai departe, viata in general ar merge mai departe. EI cred ca daca ne refuza un loc de munca sau un loc la universitate sau mai stiu eu ce ne vor face sa renuntam la ceea ce avem mai scump ISLAM, da va zic eu ca nu-i asa.
Da chiar asa NAZIRAH, daca cineva ar veni la usa ta acum si ti-ar oferii un servici la cea mai buna companie straina din RO si tu ai accepta-o, asta inseamna ca NU esti patrioata?Quote:
Originally Posted by anna
Nazirah ce intelegi tu prin patriotism. Sa traiesti in tara ta si atat? Si daca o parasesti din diferite motive ( fie religioasa , fie materiale) dar o tii in inima si te gandesti cu drag la ea , asta inseamna ca nu mai esti patriot? Asta e viata , fiecare isi alege drumul sau ,, Cum iti asterni asa vei dormi''. Cel mai mult in viata mea eu urasc faptul ca cand iesi in oras , chiar de dimineata lumea cu paharelul de vodka . stau beti , curvie la fiecare colt ... asta eu nu accept , si mai bine stau in casa decat sa vad chestii din astea. De aia nu-mi place...Vreau sa ma bucur de viata , sa fiu respectata pentru ceea ce sunt ( ce drepturi avem noi ca musulmani in RM?). NICI UN DREPT...Quote:
Originally Posted by nazirah