Originally Posted by
nour
assalamu alaikum wa rahmatullahi eu zic asa...cand putem si avem de unde alege, ca si musulmane, este de preferat sa mergem la doctori femei...vad femei cu niqab care merg la doctor stomatolog barbat si nu vad in asta nici o problema...ma gandesc ca nu i tocmai asa, medici sunt slava domnului, pe toate drumurile si daca putem alege eu zic ca e mai bine sa o facem...cand nu este posibil (in urgente, unde nu exista medici femei, o ambulanta care ti vine cu un medic barbat-acum doar nu vei alege sa mori decat sa te lasi tratata) asta e, mergem si la unul barbat.
pentru surorile care sunt sau se pregatesc a fi doctori mult succes inshaAllah...daca as fi una dintre ele sau daca fiica mea ar dori sa urmeze o astfel de cariera as indrepta o catre specializarile unde sunt pacienti mai mult femei, copii (ginecologie, pediatrie etc)...
problema pe care eu o constientizez in afirmatiile de mai sus, este ca nu numai voi, pacientele , fugiti de a merge la un dr barbat, insa blamati oarecum pe cele ce vor deveni medici, punandu-le sa faca specializari de fatzeta , adica de oki frumosi, numai ca s anu aiba contact cu barbatii, sau cum????
dar nur, te-ai gandit ca poate fetei tale nu i-ar placea nici gineco si nici pediatria? dupa 6 ani de facultate cand a invatat zeci de mii de pagini, de ce sa vii tu (desi ii esti mama) sa o indrumi spre anumite specializari care poate nu ii plac? daca i-ar placea spre exemplu si ar tine mortis sa faca ftiziologie (aia de se ocupa cu plamanii) unde incidenta bolilor e mai mare la barbati decat la femei, nu ai lasa-o? crezi ca ea a invatat 6 ani numai ca sa vada dupa aia busturi goale de barbati pe care sa le percute si sa le ausculte? de ce e asa de greu de inteles ca si noi, fetele, vedem meseria meserie, munca munca si respectam religia fara a ne uita dupa cai verzi prin saloane ....
va pup, o zi buna inshaALlah.
sa nu ne raportam totusi la vremurile din timpul profetului pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui...suntem in cu totul alte timpuri, nu mai mergem pe camila, s au schimbat multe, avem alte mijloace de transport acum...
pai tocmai, ca nu mai mergem pe camile, ca totul e mai dezvoltat, sper sa si constientizam ca si mintile noastre ar trebui sa evolueze, sa nu mai fim asa de "inchistati" si sa gandim asa de "stramt"... a fi medic si a cura barbati (in caz ca esti femeie) nu inseamna a-i atinge din motive si pofte carnale!!!!!!
sa nu ma intelegeti gresit inshaAllah.